Biliyorum hocam ama çok farkedeceğini düşünmüyorum bu farkın |
Raspberry Pi 4 için PiCorePlayer Ayarları (12. sayfa)
-
-
Arkadaşlar bende inşaat mühendisiyim, elektrok i işimi görecek kadar, hobi olarak ilgileniyorum.
Tek derdim absürt paralar vermeden, kendi besleme devrelerimi yapmak.
Atla deve değil, birkaç gün ayırsanız mantık ve sistem çözülüyor.
Çinli arkadaşlar boş değil güzel ve iş gören güzel devreler yapıyorlar. Dünyada artık lider olmalarının nedeni bu.
Amaç hobi, param olsa niye raspberry ile uğraşacağım :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şu çinden aldığım filtre işe yaramadı hocam ya fark yok anasını satıyım ilk aldığımda psikolojikti sanırım ? yanlış mı bağladık la yoksa ? gerçi öyle olsa diğer tarafa elektrik gitmez ? yani mutlaka bir fark olması gerekirdi ama fark yok !!! fake devremi lan yoksa bu ?
-
Hocam sen kendin yazdın ya iş yerinde iyi yönde fark etti diye, evdede az fark etti dedin, zaten kulak alıştığı anda tekrar farkı anlama imkansız.
Evde kalitesi iyi olan bir parçanı filtreli ve filtresiz dene istersen.
yok hocam farketmedi plasebo oldu bence ilk taktığımda , ben çünki daha önce sana bahsettiğim monster hts1000'i ilk taktığımda hemen farketmişti mikro detaylar filan bunda hiç tık yok ısınmıyor filan dedim ya .. ulan çalışmıyor mu acaba diye merak ettim valla yakın olsak sana gönderirdim sen bi denerdin sendeki de aynı olduğu için , bilemedim valla neyse ben raspberry pi 'yi standart bir 5v3a adaptör ile besliyordum ,amazon da uyguna orjinal raspi 4 adaptörünü uygun fiyata görünce sipariş verdim 50 TL indirim çeki vardı 79'a mal oldu :) raspiyi orjinal adaptörü ile besleyim , dacı'da ifi power ile besliyorum raspberry pi 4'ün orjinal adaptörü en azından daha iyidir herhalde , gerçi bendeki pi3b+ ama voltaj daha stabil gider en azından
benim aldığımda şuydu ;
amazon.deBENSN 5V 3A Netzteil 5.5x2.1mm Ladegerät mit 10 DC Stecker für Raspberry Pi 4, 3 Tablette, Bluetooth Speaker, TV-Boxen, Heim-Elektronik, Router, USB-Hub, Kameras, Babyphonehttps://www.amazon.de/gp/product/B07S1YMHFK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1iyi diye almıştım meğersem voltaj düşmesi vs olabiliyormuş , amazon'dan bir yorum ;
This unit is claimed to be able to deliver 3 amps. Maybe it can, but not at 5V. I bought this for a Raspberry Pi 3, which draws 2A with some accessories fitted. At that current, the voltage supplied by this unit drops to about 4.7V. That isn't enough to operate the Pi regularly.
I only bought this because the official Pi power supply is only rated at 2.5A, and I though my system would be operating pretty close to that limit. I assumed that a power supply rated 3A would have a bit more of a safety zone -- but that's only true if the supply actual works properly as it approaches its limit, and this one does not.
I should send this back, just out of principle, but it's more trouble than it's worth. It's probably OK for charging a phone or something like that.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Ağustos 2022; 15:43:26 >
-
sisteme bağlı elektrik gürültüsü azalırsa sistemde etkileri daha sessiz bir arka plan bas ve tiz ayrıntısı olur
daha dinamik çaldı diyorsanız aldığınız filtre devre pil lps çöpe atabilirsiniz eletkrik gürültüsü artmış demektir
mesele para degil ki ünlü markalar bizden deve yükü para istiyor ama ses iyi bir lps ile beslenmiş rpi ile aynı
eeee o zaman neden lumine ya da auralice o kadar para vereyim ki
sırf bu sebeple auralici sattım 1 tık iyi çalıyordu rpi'den nedeni çok iyi bir lps ile satılması demek ki ben rpiye denk getirip iyi bir lps alsam ticari markalarla rekabet edecek
Bu aldığım filtrede o bas ve tiz ayrıntısını alamadım , yoksa bu elektrik filtrelerinin ne kadar işe yaradığını biliyorum , Tv'de bile renklerin canlılığı farketmişti hts1000 varken , bunda seste kristalize bir netlik alacağım sanıyordum ama farkeden birşey olmadı 4 lü boktan bir prize taktık ondan mı acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Ağustos 2022; 16:27:30 > -
Maalesef o filtrelerle hiç deneyimim yok acaba evin elektrik tesisatı çok çok iyi olabilir mi yani sorun yoksa filtre neyi çözecek olaya bir de öyle bak
Farkediyordu aynı evde monster ile ki bu filtre monsterın içindekinden de iyi gibi görünüyor
-
o zaman bozuk gelmiş galiba tühhh
slm,
dac için kullandığınız lt3045 kiti , 5v luk bir adaptörün çıkışına mı bağladınız.gerçekten işe yarıyor mu , seste duyulabilir pozitif fark yarattımı
daphile+ topping e30 V1 kullanıyorum.dac için kullanmamı tavsiye edermisiniz
-
Merhaba,
Devre kendi içinde 0,4 volt kullanıyor, 5,5 volt verirseniz 5 volt olarak gürültüsüz çıkış alırsınız.
Direk 5 volt verirseniz , çıkışında 4,6 volt alırsınız, Dac çalışır fakat çok kötü ses üretir. Buna dikkat ...
Benim sistemimde detaylara olumlu etkisi oldu, özellikle tiz ve bas ayrımı çok belirgin.
Tekrar ediyorum... Benim sistemimde olumlu etkisi oldu, sizin sistemde etkisi ne olur bilemem...
Teknik bilgi olarak yardımcı olurum, kolay gelsin.
Teşekkürler, 5,5 voltluk adaptör tavsiyeniz var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ucuza mal etmek istersen, elindeki hergangibir 5 volt üzeri adaptörü lm2596 voltaj düşürücü bağlayıp, voltajı 5.5 volt a indirip, bunuda lt3045 bağlayabilirsin. Memnun kalırsan iyi bir adaptör yaparsın yada satın alırsın.
Lt3545 e 20 volt a kadar dc akım bağlanabilir, üzerindeki dirence göre 3,3 - 5 -12 -15 volt vb. çıkış alabilirsin.
Giriş voltajı ile çıkış voltajı arasındaki voltajı ne kadar az tutarsan ısınmayı okadar azaltırsın, o yüzden 5 volt için 5,5volt dedim, elinde 12 voltluk adaptör varsa bunuda bağlarsan 5volt çıkış verir fakat çok ısınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgsahin -- 21 Ağustos 2022; 22:18:17 >
@Dgsahin bilgiler için çok teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tavsiyem herhangi bir adaptor yerine 5li veya 6li pil kutusu kullanıp lt3045 baglamanız olur.
ben allo boss dac ı o sekilde kullanıyorum, allo boss u external power ile çalışasacak sekilde ayarladım, 5 li pil kutusundan lt3042 ile güç veriyorum, 0,1a akım (lt3042 de 0,2 a akıma izin veriyor ) tüketiyordu galiba boss dac, uzun süre idare ediyor, arada voltmetre ile ölçüyorum zaten 5,5v-6v aralıgında pilleri yeniliyorum.
-
evde kullanmadığım 12 volt 3a adaptör olduğu için lm2596 (robotistan) ve lt3045 aliexpress siparişlerini verdim.
şarzlı pil ve sarz adaptörüm yok.satın almam gerekir .üsteki devre güzel sonuç vermez ise pillere geçebilirim.
Ayrıca aliexprese @Dgsahin ve @helsloot un kullandığı emi+dc filtreyide sipariş verdim
tahmini teslim tarihi 14 eylül.
-
Hocam filtre gelince deneyimlerini merak ediyorum mutlaka bilgilendir beni hangi satıcıdan aldın ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X