Şimdi Ara

Raspberry Pi B, Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Raspberry Pi B model var. HDMI ile VGA ekrana bağladım(gerekli dönüştürücüleri kullandım). 16 GB Class 10 hafıza kartına Raspian kurdum. Klavye bağladım ve güç kablosunu da taktım ama görüntü bir türlü gelmedi. Sizce sıkıntı nedir ?

Ekrana hiç görüntü gelmiyor. Simsiyah

• Direk hdmi bağlanmayı deneyin. Kullandığınız dönüştürücü ile ilgili bir sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni aldım üstelik bu kablo ve dönüştürücüleri. Bir sıkıntı olması çok garip. İşin ilginci sorun onda mı değil mi anlamam da zor olacak
  • Yeni almanız farketmez. ilk kurulumu yapıp ayarları yaapmadan vga çalışmayabilir. o nedenle direk hdmi deneyin dedim. Önce sorunun görüntü aktarımından mı yoksa pi den mi olduğunu çözmek gerekiyor.
  • işte sorunu bulamıyorum. Aslında Ekrana sinyal iletiyor ama siyah ekran. Yani hiçbir kablo bağlanmayınca test yazısı oluyor ekranda ama kablo bağlayınca o da siyah ekrana dönüşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmelik

işte sorunu bulamıyorum. Aslında Ekrana sinyal iletiyor ama siyah ekran. Yani hiçbir kablo bağlanmayınca test yazısı oluyor ekranda ama kablo bağlayınca o da siyah ekrana dönüşüyor.

Direkt vga üzerindense ilk kurulum ayarı yapmadığınız işin olabilir. Önceden de dediğim gibi direkt HDMI ile deneyin. İmkanınız yoksa yeniden kurmayı ya da ssh ile bağlanmayı deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pi Network (Pi alıyorum)
    3 ay önce açıldı
    Raspberry Pi Sahipleri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.