Şimdi Ara

Raspberry Pi ile SSH bağlantısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Raspberry Pi ile ilgili konu başlığı bulamadım o yüzden buraya yeni konu açmak için en uygun yerin elektronik bölümü olduğunu düşündüm. 2 hafta kadar önce Raspi aldım ve raspiyi bilgisayarıma ethernet kablosu ile bağlamak istiyorum. Gittiğim atölyede bu bağlantıyı yapabildik fakat evime geldiğimde bağlantıyı yapamadık. Değişen tek şey bilgisayarın bağlandığı wifi ağıydı. Advanced İP scanner'da taradığımda raspi offline görünüyor. TV ekranına bağlayarak Pi nin ayarlarından SSH'ı enabled yaptım, güncellemelerini yaptım fakat hala evde bağlanamıyorum. Bağlantıyı yapan biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim. İnternet bağlantısı değişince neden bağlantı hata verir gerçekten anlaşılır gibi değil.

Ek olarak: cmd ye ipconfig yazıp iplere baktıgımda ethernet kısmında herhangi bir ipv4 gateway'i görünmüyor.

• Atölyede ssh üzerinden erişebildiğinizi yazmışsınız.Bu durumda network config dosyasına bakmanız lazım.Eğer sabit ip verilmişse bağlanmayabilir.SSH ile eriştiğiniz Raspi nin komut satırında sudo nano /etc/network/interfaces yazıp içeriğine bakın.Şu şekilde olmalı.

Bu dosya içeriğini aşağıdaki gibi yaparsanız evinizdeki ağın ip aralığında sabit bir ip atayabilirsiniz.Buradaki

address 192.168.1.81

netmask 255.255.255.0

network 192.168.1.0

broadcast 192.168.1.255

gateway 192.168.1.254

adresleri kendi ağınıza göre yazmalısınız.

• #interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)

#Please note that this file is written to be used with dhcpcd
    #For static IP, consult /etc/dhcpcd.conf and 'man dhcpcd.conf'

#Include files from/etc/network/interfaces.d:
    source-directory /etc/network/interfaces.d

ekranı geliyor. Resimde attığınız ekran gelmedi bana. Burdan sudo nano /etc/dhcpcd.conf a girdim burada IP adres için bir aralık belirtilmiş. Bununla ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu acaba statik IP den çıkması için ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.