her boot olduğunda çalışmaya başlar. Gözümle illa görmek istiyorum dersen sudo apt-get install screen yükleyip screen ping 192.168.1.1 -t olarak kodu güncelleyerek pi açılışı sonrası screen -r yaparak çalıştığını görebilirsin |
Raspberry Pi Sahipleri (94. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: lunarstrainBunun çalışıyor olduğunu nasıl teyit edebiliriz? SSH üzerinden başka pc ile bağlanıp görebileceğimiz bir komut var mı?
Sonuç ne hocam ? işine yaradı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisiSonuç ne hocam ? işine yaradı mı
Alıntıları GösterSon cevabı görmemişim, alıntı üzerine şimdi fark ettim.
-t ile çalıştığını teyit edemedim, ama -t yi kaldırdıktan sonra oldu. Powerline hattan düşmeden çalışıyor. Teşekkür ederim.
-
-t yi kaldirirsan sadece 1 kez, kaldirmazsan surekli ping atar dostum. bilgin olsun -
devamlı atıyor ama, -t windows sistemleri için olmasın?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba. Hdd üzerinden 4K, 10bit, Hdr, Dolby True Hd/Dts Hd-Ma filmlerimi oynatabileceğim ama hd sesleri kayıpsız pass edebilecek bir Raspberry sistemin maliyeti nedir? Doğru kurulumların yapılmış olduğu hazır şekilde satılıyor mudur?
quote:
Orijinalden alıntı: xcage46
Herkese merhaba. Hdd üzerinden 4K, 10bit, Hdr, Dolby True Hd/Dts Hd-Ma filmlerimi oynatabileceğim ama hd sesleri kayıpsız pass edebilecek bir Raspberry sistemin maliyeti nedir? Doğru kurulumların yapılmış olduğu hazır şekilde satılıyor mudur?Merhaba;
Kendi işletim sistemi üzerine yüklediğim KODİ de ben Dolby Digital+ alabilsem de Dolby True Hd/Dts Hd-Ma sesleri alamadım. Bu durum kullandığım Mi Box ta da böyle.
Ayrı işletim sistemi olarak Kodi (Libreelec) yükleyip ardından internette bulduğum modlanmış versiyonlarından birine upgrade yapınca yazdığın sesleri sıkıntısız olarak passthrough yaptı. Ayrıca istersem Atmos da dahil kendi çözüp 5+1 olarak PCM olarak HDMI üzerinden gönderebiliyor. Atmosu Passthrough şekilnde gönderirsem Amfi de Dolby Thrue HD olarak çıkıyor (Amfim Atmos destekli olmadığı için böyle olması normal).
Yalnız 4K TV im olmadığı için 1080P de deneyebildim. Muhtemelen 4K da da sıkıntı çıkmaz diye umuyorum.
-
Açma kapama düğmesi takmak istiyorum raspberry pi'ye beyler nasıl yapabilirim usb kablo var switchli ama o kablo çok uzun direk kutusunun üstüne monte etmek istiyorum resimdeki gibi ,
-
Modlanmış versiyona nasıl upgrade yaptınız hocam
quote:
Orijinalden alıntı: CXath1Modlanmış versiyona nasıl upgrade yaptınız hocam
İndirdiğim dosyayı Raspian üzerinden update klasörüne atınca kendisi (Libreelec) açılırken update işlemini hallediyor.
-
Raspberry pi 3a modeli var bende, şu ürün. https://www.robolinkmarket.com/raspberry-pi-3-model-a
Çok önceleri bir ödev için almıştım. Şuan buna retropi kurabiliyor muyuz? yoksa raspberry pi 4 mü almam gerekiyor son sürüm için
-
-
merhaba bende Raspberry Pi 4 edinmek istiyorum. hem basit bir pc olarak kullanacağım hemde ufak tefek kodlama işlerine bakmak istiyorum. salak salak youtube videoları izleyeceğime bununla zaman geçiririm evde olduğum zamanlar. hobi aleti olarak kullanacağım yani. nerden almamı önerirsiniz ekran olarak 80 ekran bir tv var o işimi görür gibi duruyor. şimdilik ona para vermem ilerde bakarım. kablosuz klavye fare edinicem mecburen. eski bir laptopum var ölmek üzere klavyesi bozuldu tamemen şu an. ikisinde de kullanırım. ssd takılı laptopta onu söksem boot edermi pi acaba? usb 3 üzerinden boot olur yazmışlar ama kaynak baya az bu sistemle ilgili.
eski ps1 oyunları falanda oynatıyormuş çok iyi olay. oturur oynarım zamanında az oynamadık
ekleme soru: chromium dan netflix izleyen oldu mu? işimi görür mü acaba o konuda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 5 Ocak 2021; 14:37:57 > -
Merhaba;
Ben SSD değil de eski laptobumdaki 80 GB lık HDD yi USB portundan bağladım ve direkt boot yaptı.
SSD den de sıkıntı olacağını sanmam. Yalnız USB boot özelliği bi firmware update den sonra açılıyor. Bu update sonrası USB boot uyumlu işletim sistemleri USB bellekten aynı micro SD den yüklenir gibi yüklenebiliyor. Yalnız micro SD kart takılı olursa önceliği micro SD ye veriyor. Farklı işletim sistemlerini aynı karta veya SSD ye yüklemek için PINN veya NOOBS kullanılıyor zaten.
Netflix için de chromium un media edition olanı var onu yüklerseniz açar. Ben denedim Mi Box S imden daha hızlı Netflix i açtı ama arada ufak takılmalar (görüntü atlaması gibi) yapmıştı. Bunun dışında hızı ve görüntü netliği gayet iyiydi. Belki farklı bir yazılımla daha iyi sonuç verebilir. Pek netflix kullanmadığım için o zaman çok kurcalamamıştım.
-
Ben de Pi 4B 4gb ile aranıza katıldım.
-
Hayırlı olsun, Fiyatları nedir ?
pi3 model b ya da pi4 satma isteyen olursa iletişime geçebilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: virtue28Hayırlı olsun, Fiyatları nedir ?
hocam ben n11'den adaptörü ile birlikte 640 liraya aldım. piyasaya göre uygun fiyatlı aldım.
2gb ile 4gb arasında 200 liraya yakın fark var. aslında 2gb model de alınabilir.
çünkü raspberry pi os, retropie vs bunlar için 2gb ram yeterli gibi.
-
bu cıhazın win10 performansı nasıl ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: enderbu cıhazın win10 performansı nasıl ?
Bende android 10 u merak ediyorum,
Android 10 uzerinden netfilix ve youtube gibi uygulamalardaki akicilik ve destekledigi çözünürlük ozellikle....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 11 Ocak 2021; 15:18:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X