https://dl3.pushbulletusercontent.com/FaaJBn8jkpLmgIVpfn0ZZNGyZH4KacS5/IMG_20240408_121020.jpg https://dl3.pushbulletusercontent.com/CLvXPK4u0iRJZY3oFlaOJT0ANtNvZdoL/IMG_20240408_121028.jpg https://dl3.pushbulletusercontent.com/GmyNPm9ln5vWtHjiaGftEjr7TuUj7lyN/IMG_20240408_121004.jpg resimler bunlar hocam. Aliexpress'ten Gigabyte kablo aldım, hemen hemen aynısı ancak çalışmadı. |
Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (27. sayfa)
-
-
Arkadaşlar sadece HDD bağlayıp Torrent amaçlı Raspberry almayı planlıyorum Pi 4 4 GB yeterli olur mu?
Önerileriniz var mı?
-
Modem yada router larda yapabiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ykurtulusArkadaşlar sadece HDD bağlayıp Torrent amaçlı Raspberry almayı planlıyorum Pi 4 4 GB yeterli olur mu?
Önerileriniz var mı?
imkanın varsa @interwap arkadaşın önerdiğini yapabilirsin.
Ayrıca elimde 5 tane odeoid n2p var.
https://www.hardkernel.com/shop/odroid-n2-with-2gbyte-ram-2//
2 GB 16gb emmc'li olan model senin işini görür oldukça güçlü bir Media server olur.
Düşünürsen 80dolara satarım. Dener kullanır işini görürse ödemesini yaparsın.
Bu cihazla yapabileceğin çok fazla şey var, SSD takabilirsin ve Ubuntu debian coreelec çoklu işletim sistemi olarak kurabilirsin.
4 usb3 çıkşı ve 1gb ethernet var.
-
Yillarca rpi4 2gb modelini kullandim ve 600mb ramden fazlasini gormedim hic ,
-
NAS, OMV için zaten debian masaüstü olmadan kullanılacak. 2gb her türlü yetiyor, aynen.
-
kurulum esnasında bu satırda takılı kalıyor. var mı bunun bilinen bir çözümü? raspberry pi 4 kullanıyorum.
-
-
takılma yok aslında sadece uzun sürüyor diye biliyorum, sani böyle bişeyle karşılaşmıştım , internette güvenlik duvarı varsa bundan olabilir yada makina yavaş
-
Rpi lerin fiyatları çok fazla yükselip mini pc fiyatlarına gelince haliyle artık hobi amaçlı kimse rpi tercih etmez oldu.
-
Elimde odeoid sbc ler var, n2+ hc4 ihtiyacı olan varsa satabilirim.
-
Bir Mini PC, üç de harici disk var. 16+12+28 TB'lık.
Elektrik kesintileri durumunda sorun olmaması için UPS (kesintisiz güç kaynağı) arıyorum. Var mı önereceğiniz?
-
Merhabalar, emeğinize sağlık öncelikle. Güncel sistemde yapı biraz daha farklılaşmış o taraflarda sıkıntı yok yalnız bir noktada takıldığım bir kısım var. Portainerda volume olacak kendi portainer local data kısmına hani sistemin kurulu olduğu volume üzerine dosyaları yazıyor. Bir stack kurulumunda sharinge açtığımız diğer volume alanları nasıl ekleyebilirim? Biraz araştırdım ancak net bir bilgi bulamadım.
edit: Disk yönetimindeki bağlantı noktasını almak gerekiyormuş, gördüm rehberde teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 8 Ağustos 2024; 16:44:51 > -
Arkadaşlar merhaba, ufak bir ofis için birkaç kişinin kullanacağı file server ihtiyacımız var. Nas sunucular pahalı, gününüz için en mantıklı çözüm nedir acaba?
Dosya gönder/al hızları önemli olacak. Min 100mb/sn olsa iyi olur. Mini pc veya raspi mi uygundur? -
Herhangi bir sbc işini görür, debian10-omv ile her işini görürsün, hatta daha fazlasını bile yaparsın.
Gümrükğe 30 dolar sınırlaması geldikten sonra tr-ithalatçı firmaların kucağında onların insafına kaldık maalesef.
-
Bilgi için teşekkürler hocam.
SBC: Single board computer. Raspi, mini pc vs olur sanıyorum.
Debian10: Linux tabanlı işletim sistemi.
OMV: Debian10 üzerine kuracağım program.
Bu şekilde devam ediyorum.
-
Media server tarzı bir şeye ihtiyacın yoksa (Plex vs.) rp5 fazlasıyla işini görür. Küçük ofis, ev gibi 5-10 kullanıcılı duramlar için ideal.
İlk sayfalarda gerekli anlatımlar var veya omv forumda yeterli destek ve bilgi var. https://forum.openmediavault.org/
Lan hattı içinde Media server olarakta kullanıyorum halhazırda ama online durumlarda 1080p anca karşılıyor, ama mevcut lan paylaşımında (1gb eternet ile) BR ripleri bile çok rahat işliyor.
Bir çok farklı senaryoya ve ihtiyaca yönelik destek var bir kaç gün omv yi hatim edersen ufkun sahada genişler. Tabi bu motivasyon için boş zaman ve merak gerekli.
Neyse aklındaki soru işaretlerini burada paylaşırsan gerekli yardımı yavaşta olsa alırsın.
Gazan mübarek olsun 😀
-
Teşekkür ederim. Genellikle 3d data dosyaları olacak sistemde. Vakit en büyük problem maalesef. Çok kapsamlı birsey olmayacağı için çok vakit de almaz diye düşünüyorum.
Hali hazırda Google workspace var fakat tasarım dosyalarını offline olarak depolamak istiyoruz. Belirli aralıklarla Google drive üzerine yedek alırsa da çok güzel olur bu omv.
-
Merhaba, uzun zamandır hem router olarak kullanmak hem de ev nas sistemi olarak kullanmak için Raspberry Pi 5 kullanımını araştırıyorum. Bu konuda sizlerin tecrübelerine ihtiyacım bulunuyordu
- RPİ 5'i Openwrt ile router olarak kullanabilmek için wifi modülü kullanmalıyım değil mi? Wifi 6e veya wifi 7 kullanabiliyor muyum?
- RPİ 5'i Openwrt ile NAS sistemi olarak da kullanacağım için hem router hem nas olarak kullanmak mantıklı mı? Performans düşüşü yaşar mıyım?
- RPİ 5 için Openwrt stable sürümü yok sanırım, yüklemede sorun yaşar mıyım? Veya başka bir opsiyonum bulunuyor mu?
-
Openwrtsizde raspiap ile modem olarak kullanabilirsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X