Şimdi Ara

RAW formatına dönüşen HDD nasıl kurtarılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
5
Favori
21.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, benim için çok değerli olan harici diskim yaklaşık 20 gün kadar önce anlamadığım bir nedenden dolayı kullanılamaz hale geldi. Kurtarmak için yapmadığım işlem kalmadı. Sayısız program denedim yetmedi ubuntu kurup oradan kurtarmaya çalıştım hiç biri fayda etmedi hiç bir şekilde diskin içerisine giremiyorum. Olayı bir şekilde sonuca ulaştırmam lazım konu hakkında detaylı bilgiye sahip dostlarımın yardımlarını bekliyorum. Bunlarda diske ulaşmak isterken karşılaştığım hatalar.

RAW formatına dönüşen HDD nasıl kurtarılır? RAW formatına dönüşen HDD nasıl kurtarılır? RAW formatına dönüşen HDD nasıl kurtarılır? RAW formatına dönüşen HDD nasıl kurtarılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rLmurat -- 5 Eylül 2015; 0:59:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Evet arkadaşlar başlıkta yazdığım sorunla yaklaşık 2-3 haftadır boğuşuyorum.Aramadığım yer bakmadığım konu kalmadı.Birçok programı denedim ama sonuç hala aynı.İlk başlarda içindeki verileri kurtarma peşindeydim ama artık ondan da vazgeçtim sadece HDD'nin tekrar stabil şekilde çalışmasını istiyorum.Biçimlendirme işlemini de bir türlü gerçekleştiremedim.Aldığım hatalardan ve HDD'den ekran birkaç görüntüsü koyarak daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlayacağım.

http://puu.sh/baXz
    http://puu.sh/baXm
    http://puu.sh/baXs

HDD Modeli: Samsung HM500JI

Dostum başka bir konuda yazmıştım kesin sonuç aşağıda

Gerekli olan donanım ve yazılımlar;
    1-] Sağlam ve sorunsuz boot olabilen bir masaüstü pc
    2-] Acronis Disk Director Home programı

Yapılması gerekenler;
    1. Aşama
    Raw biçiminde formatlanmış HDD'yi ikincil olarak boot olabilen masaüstü pc ye takın.
    Acronis Disk Director Home programını kurun.
    Programı çalıştırdıktan sonra RAW formatlanmış diskin üzerinde sağ tıklayıp,
    "Change Partition Type" ı tıklayın.
    Gelen menüden "07h Windows NTFS, Windows exFAT, OS/2 HPFS" yi seçin.
    Programın ana penceresinde yukarıda sol tarafta damalı bayrak işaretinin yanındaki "Commit pending operations (1) i tıklayın
    Acronisi kapatın

2. Aşama
    Dos ortamına geçin (Başlat---->Çalıştır---->cmd yazarak geçebilirsiniz)
    Burada chkdsk x: /f /r komutunu çalıştırın (Burada x yerine sorunlu harddiskin partition harfini yazın)
    chkdsk işlemi bittikten sonra diskiniz eskisi gibi olacak. Bu yöntemle yaklaşık olarak 6-7 tane diski eskie haline geri getirmeyi başardım hemde hiç fire vermeden

edit:imla

işe yaramadı. başka program deniyorum. işe yararsa buraya yazarım.

• benim bildiğim biçimlendirme yaparken düzeliyordu
    birde arkadaşın 2.aşama kısmını yapıyordum tam hatırlayamadım bi bakayım.
  • Arkadaslar,biri 1 tb digeri 2 tb wd my passport harici disk mac e takiliyken'; 1 tb olani mac ex olarak formatladim. Digerine dokunmadim bile.. fakat islemden sonra 2 tb olan diske giremiyorum.. windows7 ubuntu vs denedim kurtarma programlari dosyalari buluyor fakat boyut cok yuksek bir sure sonra hata veriyor yeterli alan olmadigi icin.. az once forumdaki birinin onerdigi acvronis disk doctor ile actim diski : unformatted gpt basic yaziyor..

Anladigim kadariyla nasil olduysa sadece partion tipini silinmis. disk silinmedi yani..

Ne yapabilirim ?

Bı programla checkdısk yaptım, şimdi resimdeki gibi görüyor windows7.. sağ tık yapınca sadece birimi sil çıkıyor..

Gpt den mbr ye çevirmek çözüm olur mu ?

0

Öne Çıkar0 oy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanaliboy -- 30 Haziran 2017; 15:34:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben denedim, her iki aşamayı da yaptıktan sonra bilgilerime rahat erişir hale geldim.
    Eğer problem, partition tabloları ise partitionlara hiç ulaşamıyorsanız sorun çözümü için işe yarayan bir diğer program da EASEUS Partition Manager..
    Ben ulaşılması imkansız görünen partition'larımı da onun sayesinde kurtarmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CueMaker

quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Evet arkadaşlar başlıkta yazdığım sorunla yaklaşık 2-3 haftadır boğuşuyorum.Aramadığım yer bakmadığım konu kalmadı.Birçok programı denedim ama sonuç hala aynı.İlk başlarda içindeki verileri kurtarma peşindeydim ama artık ondan da vazgeçtim sadece HDD'nin tekrar stabil şekilde çalışmasını istiyorum.Biçimlendirme işlemini de bir türlü gerçekleştiremedim.Aldığım hatalardan ve HDD'den ekran birkaç görüntüsü koyarak daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlayacağım.

http://puu.sh/baXz
    http://puu.sh/baXm
    http://puu.sh/baXs

HDD Modeli: Samsung HM500JI

Dostum başka bir konuda yazmıştım kesin sonuç aşağıda

Gerekli olan donanım ve yazılımlar;
    1-] Sağlam ve sorunsuz boot olabilen bir masaüstü pc
    2-] Acronis Disk Director Home programı

Yapılması gerekenler;
    1. Aşama
    Raw biçiminde formatlanmış HDD'yi ikincil olarak boot olabilen masaüstü pc ye takın.
    Acronis Disk Director Home programını kurun.
    Programı çalıştırdıktan sonra RAW formatlanmış diskin üzerinde sağ tıklayıp,
    "Change Partition Type" ı tıklayın.
    Gelen menüden "07h Windows NTFS, Windows exFAT, OS/2 HPFS" yi seçin.
    Programın ana penceresinde yukarıda sol tarafta damalı bayrak işaretinin yanındaki "Commit pending operations (1) i tıklayın
    Acronisi kapatın

2. Aşama
    Dos ortamına geçin (Başlat---->Çalıştır---->cmd yazarak geçebilirsiniz)
    Burada chkdsk x: /f /r komutunu çalıştırın (Burada x yerine sorunlu harddiskin partition harfini yazın)
    chkdsk işlemi bittikten sonra diskiniz eskisi gibi olacak. Bu yöntemle yaklaşık olarak 6-7 tane diski eskie haline geri getirmeyi başardım hemde hiç fire vermeden

edit:imla

Alıntıları Göster
    Sadece 2. aşamayı uygulayarak benim için çok önemli olan 2 tb veri kurtardım.

helvetia çok teşekkür ederim kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RAW'a düşmüş bir HDD den veri kurtarmak için ise en güzel program Active Partition Recovery ( denediklerim içerisinde )
    Ancak bu programı kullanırken RAW'a düşmüş harddisk ikincil HDD olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.