Şimdi Ara

RAZER Oyuncu Ürünleri Hakkında Görüşlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç konuda rastladım ve başlık açmaya karar verdim.

Birazdan yazacaklarımı önceleri münferit, tesadüfi olaylar diye düşünüyordum ama forumdaki konularda aralarda da bir takım şikayetleri görünce, Razer ürünlerine artık pek güvenmiyorum ve Logitech vs. gibi başka markalar tercih etmeye karar verdim bundan sonra.

Razer Mamba fare, Razer Lycosa oyun klavyesi, Razer Megalodon 7.1 USB kulaklık, Microsoft Habu (Razer üretimi) vs. gibi birçok Razer ürünü kullandım.
    Şu anda sadece Razer Megasoma ve ExactMat mousepad'lerden memnunum diyebilirim.

Razer'ı ilk başlarda "çok kaliteli" bir marka olarak biliyor ve ürünleri buna güvenerek alıyordum. Ancak yıllar boyu kullanımım ve izlenimlerim artık bu markaya pek para vermeyeceğim yönünde...

İlk olarak Microsoft Habu'dan başlayayım;
    Ürün zaten Razer lisanslı olarak üretiliyordu, Razer'ın farelerinden bir tanesinin aynısı (Deathadder'dı galiba, ismi yanlış yazmış olabilirim).
    Alet Razer'da ne sorun yaşanıyorsa aynı üretim hatası ile Microsoft'a da yapılmış.
    Tuşlarında sorun vardı. Baktım ki Razer'larda da aynı sorundan bahsediliyor. Tıklıyorsunuz ama o tıkı algılamıyor, ya da siz örneğin sağ tık yapıyorsunuz, parmağınız basılı olmasına rağmen kendisi bırakıyordu. FPS oyunlarında özellikle nişan almada nasıl bir sorun yarattığını gözünüzün önüne getirebilirsiniz sanırım.

Bir arkadaşımda daha aynısı vardı, garantiden güya "yapıldı" diye göndermişler (değişim yapmamışlar), bir süre idare etmiş, sonra yine aynı şeyi yapmış. Kendisi de sinirlenmiş, mouse'u kaldırıp atmış. Bir süre sonra bende de aynı sorun başgösterdi, garantisi bitmişti, o yüzden ben de sallamadım, yenisini aldım.

Razer Mamba
    300 küsür TL'ye satılan bu kablosuz oyuncu faresinin de bir süre sonra tırt olduğunu fark ettim.
    Özellikleri şöyle iyi, böyle süper, cart curt... Ama balon.
    Önce pili iflas etti. Razer de bunu biliyor olsa gerek ki, anında pili tek olarak satmaya başlamış.
    Hadi kablolu kullanayım ya da her akşam şarja takayım dedim, çok sorun değil. Ama bu sefer iyice sapıttı, gün içerisinde oyun oynarken bile gitmeye başladı, kablolu kullandım ben de bir süre.

Ayrıca Charge Dock denilen zımbırtısına şarj etmek için bıraktığımda da kafasına göre davranıp bazen şarj edip bazen etmiyordu, örneğin akşam yatarken dock'a koyuyordum, sabah bi kalkıyorum gece hiç şarj olmamış, sabah da bitmiş...

Kablolu olarak kullanırken de bir gün bi baktım tuşlardan birinin üzerinde bir şey var, leke herhalde dedim parmağımla silmeye kalktım ki, acı gerçeği o zaman fark ettim. Mouse'un üzerindeki o yumuşak hisli kaplama soyulmuş ve parmağımla çok bastırmadan silme hareketi yapınca birden güneşte yanmış deri gibi daha da fazla soyuldu ve mouse sanki 40 yıldır kullanılıyormuş gibi bir hale geldi.

Garantisi devam ediyor diye satın aldığım yere mail attım, durumu açıkladım, bu durumun garantiye girmediğini, elimin terlemesi vs. gibi şeylerden kaynaklanabileceğini söylediler.

Peki dedim bu mouse'u da kaldırıp attım. Attığım sırada baktım ki o sorunlu pil patlamış zaten, aletin altı şişmiş falan filan...
    Gittim daha ucuza başka bir oyun faresi aldım, şimdilik gayet memnunum, bakalım ona birşey olacak mı aynı süre zarfında...

Tüm bunlar tesadüf sandım, hadi dedim elim fazla terliyordur bilmemnedir...
    Ama değil...

Razer Lycosa Klavye
    Yakın zamanda bu klavyeyi aldım.
    Türkçe Q klavye olması da hoşuma gitti, üzerinde USB çıkışı, hızlı tepki süresi vs.vs.vs. Özellikleri güzel...
    Ancaaaaak, Razer'ın yine burada şerefsizliği ortaya çıktı.
    O klavyeyi piyasaya sürerken v2.5 bilmemkaç olan sürücü versiyonu, şu anda 3.02'lerde falan, ancak Türkçe için hala yeni sürücü desteği yok, adamlar hala Türkçe yeni sürücü çıkarmadılar.

Ve işin komiği, mevcut sürücüler ile çeşitli sorunlar yaşıyorum.
    Örneğin bir yazı yazıyorum, bu sırada tamamen rastgele şekilde bir veya iki tuş, çalışmayı reddediyor. Mesela A'ya basıyorum, yazmıyor.
    Kısa bir çözüm, USB kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum, düzeliyor. Ama her seferinde bununla mı uğraşacağım???
    Sürücüleri kaldırdım tekrar yükledim, başka bir USB çıkışa taktım, şimdilik düzgün gibi ama bilemiyorum. Bazen tuşların arkasındaki aydınlatmalar yanmamakta ısrar ediyor. Kafasına göre çalışıyor veya çalışmıyor.

Bunun haricinde W,A,S,D tuşlarından A tuşunun üzeri klavye daha çok yeni olmasına rağmen soyulmaya başladı.
    Ellerim falan terlemez halbuki.

Razer Megalodon 7.1 USB kulaklık
    Buna da dünyanın parasını vererek büyük umutlarla almıştım.
    Ancak özellikle bas performansının berbat olduğunu gördüm. Ses kalitesi fena değil, iyi ama kulaklık o parayı kesinlikle hak etmiyor.
    Önceden uzun süre kullandığım ve en sonunda bozulduğu için bıraktığım Trust 5.1 USB Headset bile daha iyiydi.
    Şimdilik kulaklıkta çok sorun yok, o yüzden kendisini çok eleştirmeyeceğim.

---------------------------------------------

Şimdi bakıyorum, neredeyse kullandığım her Razer ürününde birşey yaşamışım. Ama her üründe bakıyorsunuz süper kutular, ambalaj sunum enfes, fakat ürünün kendisi kötü.
    Sadece kulaklıkta problem yok, onda da performansından memnun değilim.

Sizlerde de böyle midir?

Şahsen bir daha Razer ürünü mecbur kalmadıkça almayı düşünmüyorum.
    Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, fikirlerinizi almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 11 Kasım 2011; 13:57:27 >

• valla bana göre logitech bu iste suan lider diye düsünyorum birde bu ara roccat ürünlerini inceliyorumda bana sahsen baya kaliteli geliyor birde razer mouse padlare baktıgınızda ucuz bir mouse paddan daha önce kullanılmaz hale geliyor razer ürün alacak arkadasların okumasını tavsiye ederim
  • Öncellikle bir razer ve logitech kullanıcısı olarak görüşlerine kısmen katılıyorum.Razer hiç kaliteli ürünler üretmiyor parası ... olan adama göre ürünleri var.Mouse'un soyulma olayı malasef kullanılan malzeme ile alakalı bende eli terleyen biri olarak kabı değişebilen g9x aldım hala iyi ki almışım diyorum çünkü tahmin ettiğim gibi 1 ay sonra mamba kaplaması tarzı olan kaplaması soyuldu ve diğerine geçtim bununda başına bir şey gelirse bir yerden kap bulacam en azından mouse çöpe gitmeyecek.Klavye konusun lycosa kimsenin beğendiği bir klavye değil katılıyorum.Senelerdir klavyede logitech kullanırım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım stellseries'de iyi bu konuda mekanik klavye düşünmediğim için almadım ürünleri razer'a hiç bulaşmayın klavyede derim.Mouse pad olarak razer goliathus var şuanda bir sıkıntım olmadı.Performans olarak kumaş mousepadler içinde en iyi performansı ondan aldım bu yüzden onu tercih ettim diğer kumaş mousepadler yüksek dpi'de beni oldukça zorluyor.Özetlemek gerekirse razer ürünleriyle performans bakımından mouse-mousepad olarak sıkıntı yaşamadım ama malzeme kalitesi ve kullanım ömrü bakımından sınıfta kaldığını düşünüyorum.

• 1 yıldan beri razer deathadder v2 kullanıyorum gayet iyi hiçbir problemini görmedim ama aklımda mamba alma fikri vardı görüşün için sağol
  • Hocam valla Razer Lycosa ile Logitech g110 klavye arasında kalmıştım korktum şuan Razer'den.
    En iyisi Logitech almak anlaşılan. Birde mouse pad alacaktım Razer'in onun yerine de başka bir ürün bakayım en iyisi
  • 1 yılı aşkın süredir Razer Deathadder v2 ve Razer Lycosa kullanan biri olarak hiç bir sorun yaşamıyorum. Biraz şans meselesi sanırım bu işler.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_54107186/tm.htm

Ben de razerden pişman olanlardanım nedeni yukardaki konuda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaklaşık 6 yıldır razer kullanıyorum. deathadder, salmosa, abyssus, goliathus, mantis control vb .. hiç sorun yaşamadım.
  • 3 yılı aşkın süredir Deathadder V1 kullanıyorum en ufak bir sorunu olmadı. sadece skatezlerini değiştirdim ki o da destructor mousepad kullandığımdan dolayı oluyor. ( malum destructor sert bir pad ) böyle narin ürünleri adam gibi kullanmıyorsanız o sizin sorununuz kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fleury -- 15 Kasım 2011; 16:51:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

yaklaşık 6 yıldır razer kullanıyorum. deathadder, salmosa, abyssus, goliathus, mantis control vb .. hiç sorun yaşamadım.

helal panpa sana.
  • Bu iş gene logitech razer olayına döndü arkadaşlar bende Razer ürünlerini kullanırım hep ve hiç sorun yaşamadım yani şimdi 3-5 sene önce mouse almış hor kullanmış adamda Razer'ım bozuldu diye ben memnun kalmadım diyor anlayamıyorum zaten kullanacağın kadar kullanmışın mezaramı götürecen mouse'u. Üstüne 4-5 model çıkmış en az. Burda yazılanlara katılmıyorum neden çünkü pro pad kullandım zamanında 6 yıl hiç aşınmadı sonra forumdan sattım daha sonra copperhead'im vardı yıllarca kullandım hala çalışıyor. İlk geldiğinde Lycosa almıştım gayet rahat bir klavye özelliklede G15'den sonra tuşlarının yüksek oluşu beni deli ediyordu. Deathadder V2 ve goliathus'um var onlardanda inanılmaz derecede memnunum hiç sorun çıkarmadılar ve firmware destekleride güzel hatta 1 kez update ederken elektrikler kesildi garanti dışı kalmasına rağmen yardımcı olup değişim yaptılar. Demek ki kasıtlı şekilde android iOS savaşı gibi millet birşeylerin içine itiliyor bunu düşünmekten başka birşey gelmiyor aklıma bende gelip buraya G9,G15 ve x530'da yaşadığım kötü deneyimlerimi yazsam Logitech çok kalitesiz desem yanlış olur her firmanın ürünlerinin iyi ve kötü yanları olabilir ama Razer zaten tüm dünyadaki oyuncular tarafından kullanılan ve benimde fanboy olacak kadar sevdiğim bir firmadır. Diğer markaların ürünlerinede saygı duyarak tabikide.

• Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler, çok faydalı bir yazı olmuş, bu konuyu bence amerika ve avrupadaki forumlara da açmalısın..Kendi tecrübeme gelince, ben uzun süre Lachesis kullandım hiç bir şikayetim olmadı ürünle ilgili. Çevremde de epey Razer kullanan var onlarda da sorun yok yıllardır. Senin şanssızlığın herhalde diye düşünüyorum sonuç olarak ben gayet memnunum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingTheodon -- 16 Kasım 2011; 23:47:40 >
  • 2007 yılından berı copperhead kullanıyorum ustundekı kaymaz kaplama herkezın dedıgı gıbı kalktı
    sol clıck tusu kendı kendıne cıft taklama yapıyordu buda zaten copperheadın kronık sorunlarından
    actım fareyı solundakı kısayol clıcklerını kullanmadıgım ıcın ordan bır botonunu söktum bozuk olan sol clıck ıle yer degıstırdım
    kendı kendıme tamır etmıs oldum sonrasındada bır sorun yasamadım halen kullanıyorum muhtemelende dahada kullanacagım
  • Razer Mamba kullanıyorum yaklaşık 1yıldır.Mambanın sol clickte ses sorunu vardı tıklayınca bazen ses çıkartıyordu aldığım yer ile konuştum ve bana geri yollamamı bir sorun var ise hallediceklerini söylediler bende paketleyip yolladım kargo ile yaklaşık 1hafta sonra YENİSİNİ YOLLADILAR.sorunsuz şekilde kullanmaktayım ne senin gibi şarz sorunu ne soyulma vs hiçbirşey yok.o kulaklıkta oyuncu kulaklığı ne bassından bahsediyorsun
  • Valla Razer Mamba ve Lycosa kullanıyorum fakat senin dediğin gibi hiçbir sorun yaşamadım.Gayet memnunum ve bu biraz şans meselesi gibi geliyor...
  • görülen o ki razer ürünlerinde sorun yaşayanların sayısı az buda kaliteli bir iş çıkardığını gösteriyor razer in

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: regerenist

görülen o ki razer ürünlerinde sorun yaşayanların sayısı az buda kaliteli bir iş çıkardığını gösteriyor razer in

Katılıyorum görüşe. Dünya devi her markadan şikayetçi olunmayan ürün yoktur. teknik servisleri var sonuçta ve yasal olarak olmak zorunda. Razer çok iyi bir firma bence ve tün oyuncuların bildiği bir marka. sorun çıkartmayan bilgisayar ürünü olmaması garip bence. Logitech in kalitesi de çok çok iyi bence.

Teknolojik ürünlerde bazı insanlar şanssız oluyor galiba, bir arkadaşım cep tel, monitör, ekran kartı, klavye gibi ürünlerden ne alırsa alsın (garantili sıfır ürünler) %70 neredeyse sorun yaşıyor ve uğraşıyor. bazı insanda sorunsuz tertemiz kullanabiliyor aldığı gibi. Bu da haklı olarak moral bozuyor. sonuçta parasını verip sahibi oluyorsunuz ürünün, bir hevesle takıyorsunuz bilg. a ve bir sorun çıkınca :( evet. moral bozucu.

• Bana da şans meselesi gibi geliyor. Umarım bir daha başınıza bu tür bir olay gelmez.
  • 8 senedir Razer Diamondback kullanıyorum daha geçenlerde sol tuşu bozuldu.Ben çok memnunum.Şimdi Razer Abyssus siparişi verdim bakalım inşallah ondada yüzümüz güler.
  • şans olayına katılıyorum. bir komşumuz ne alırsa sorun yaşıyor elektronik eşya da. plazma, yazıcı, barkod yazıcısı vs.üstelik o kadaer araştırıyor ki etrafındakiler eyvah diyor yine başladı. mağaza mağaza dolaşıyor, tanıdıklarına soruyor, ürünlerin türkiye ofislerini arıyor hatta öneriilerde bile bulunuyor şu özellik olsa iyi olurdu bak diğer markada var idye. FAKAt gel gelelim karar verip alıyor sorunlu. değişim, iade uğraşıp duruyor bu sefer yılmadan. :( ben de ona üzerindeki negatif enerjiyi at diyorum gülüyor. ayağını toprrağa basmasını önerdim en son :) şaka bir yana razer da logitech de benim için kendi sınıfında ilk beşteler. hiç sorun yaşamadım. Razer Mantis mouse padimi tam 5 yılı geçti kullanıyorum ve saklamayı düşünüyorum. ilk mouse um razer diamondback 1600 dpi optik mouse. çok memnundum. şimdiki en son oyun mouse um logitch G9X inanılmaz keyifli kullanması ve profesyonel ürünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaryazgi -- 26 Temmuz 2012; 12:10:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.