Bildirim
RC Arabanın frekansını değiştirme???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kumanda ve arabaların altında 1-2 A-B gibi seçme anahtarı yokmu? -
Hayır.. Öyle bi Anahtar yok ama kutunun üzerinde "1:16 Change frequency" diye bişey yazıyo. acaba içinde anahtar varmıdırki. açıyımda bakıyım.. -
Arabalar ucuzlardan mı ?
Maalesef ikisi bir arada karışma yapabiliyor.
Araçlardan birinin frakansını değiştirmek çözüm olabilir.Ama aynı aracın hem kumanda hem de araç için frekans değişikliği yapılmalı.
Tabi bir de kodlama var.Onlarda karışıyor olabilir.Bir apartmanda onlarca telsiz telefon vardır ama hiç biri karışmaz.Çünkü kodlamalar farklıdır.
Bunda da her araca özgü kod atamak en güzeli.O zaman isterse 100 araç aynı anda çalışabilir.
Tıpkı oto alarmları gibi. -
devrenin kristalini değiştirsen olmazmı? -
Kristal yoksa da ayarlı bobin mutlaka vardır..Kumanda ve arabanın bobinleri aynı oranda kaydırılarak frekans ile oynanabilir..Ama frekansları tutturamayıp aracı bir daha kullanamamak da var işin içinde -
merak ettim kac ytl den aldınız?ve neler verdiler -
13ytl.. Gayet fonksiyonlu bi araba. herkeze tavsiye ederim(tabi kaldıysa) kumanda üzerinde marş motorunu çalıştırmak için düğme var. basınca arabadan çalıştırma sesi geliyo beya kaliteli. çalışırken sanki benzinli arabaymış gibi ses geliyo. sağa sola basınca sinyal veriyo ve tık tık sinyal sesi çıkaryo. bu fiyata bunun alıcı verici devresi bile alınmaz...
içini açtım anahtar yoktu? Nasıl frekansı değiştirebileceğimi bilen yokmu??? -
İlla ki bir ayarlama şekli vardır.
Ben de bir tane nikko var onun kristali değişebiliyor. Böylelikle aracın RC çalışma frekansı değiştirilebiliyor. -
ben de aldım o araçlardan devreyi inceledim 27.114 mhz kristal var vericide
alıcıda kristal yok ama
bobin var bu ayarı nasıl yaparız fikri olan -
up -
kristal bobin felan devreyi biraz anlatsanız. belki ayarlı kapasitör felan vardır? iki tarafta da bobin varsa ben olsam ilk olarak arabanın bobinini biraz gevşetirdim sonra da kumandanınkini gevşeterek o frekansı yakalamaya çalışırdım. ne zaman diğer arabayı etkilemez hale gelir o zaman bobinleri sabitleyip kapatırdım. kristal varsa iki tarafta da daha kolay olur tabii. -
devreyi incelediğimi söylemiştim vericide kristal alıcıda bobin var -
Peki bu kristal ve bobinin değerlerini değiştirip birbirinin aynısını yapmak yeterlimi sizce?
vericide bi entegre var üzerinde 27Mhz yazıyo. bu entegre 27 mhz den farklı bi frekansta çalışmıyo olabilirmi? -
up -
YA BEYLER BEN BOBİN VE KRİSTAL NE ARABADA BUNLAR NERDE BULUNUYOR ÖĞRenmek istiyorum.Ben bi araba aldım cocukken onu cok seviyorum süper araba ama kumanda kayboldu.Şimdi dandik bi kumandalı arabam var hızı fena olmasada onun frekansı 27mhz.Kumandasını 49 Mhz yaparak eski arabamı yönetebilirim sanırım veyatta arabayı 27 mhz ye indirerek 2 arabayıda yönetebilir hale gelirim ama sanırım kumandayla oynamak daha kolay ama 2 sinden biri ne olur olsun arkadaşlar o araba benim için çok değerli Yardım edin. -
vericinin 4-5ayak arasındaki direnci sök yerine 500kohm ayarlı direç tak alıcının 11-12 ayağındaki direnci sök oraya 500kohm ayarlı direnç tak birbirine akortla TX 2-B14-RX2-B 16 ayak entegreler içindir bobin ayarı ile çok oynamayın vericinin gücü düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermettur -- 29 Kasım 2017; 0:43:21 > -
RF kontrolun da 2 verici aynı anda çalışır ise bir birlerini bloke eder dolayısı ile kristalini de değiştirseniz yine olmaz. çalışması için hem yazılım değişmesi gerek hemde araç içindeki RF modülün hem alıcı hem verici olması gerekir. -
-
Benzer içerikler
- polis telsiz frekans listesi
- matkap kömürü bittiği nasıl anlaşılır
- 5 bacaklı röle bağlantı şeması
- buattan elektrik alma
- ustalardan dedektör yorumları
- lehim nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X