Şimdi Ara

RC Araç için pil önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyuncak araba - Rc karışımı bir araba aldım hoşuma gitti iş görüyor neyse. http://urun.n11.com/uzaktan-kumandali-araba/rc-118-rock-crawler-4x4-wd-uzaktan-kumandali-araba-buggy-jeep-P147709496
    İlk olarak yeni bir pil almak istiyorum buna. Orjinal pili 4,8V Ni-Cd. Ben şu pili alsam: http://urun.n11.com/ozel-pil/48v-2400mah-oyuncak-araba-bataryasi-siyah-soket-P174103639 bir sıkıntı yaşar mıyım? (Ni-MH olduğundan) Birde elimdeki şarj aleti bunu şarj eder mi bir sıkıntı yaşatır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 29 Nisan 2017; 5:10:14 >

• Nikel kadmiyum piller biraz eski. nikel metal hibrit piller daha yeni bir teknoloji. şarj edilebilen pillerin içinde lityum iyon piller en iyisi diye biliyorum yalnız daha pahalı olabilir.nimh pillerde lityum iyon pillere yakın performans gösterir. yeni pilin nicd yerine nimh olması daha iyi. burda sıkıntı yok. yalnız şurda sıkıntı var.

eski pil 700mAh yeni seçtiğin pil ise 2400mAh. aslında daha güzel pil seçmişsin hem ni mh hemde mAh daha fazla olduğu için şarj daha uzun gider. aynı adaptörü kullanırsan şarjın dolması da daha fazla zaman alır ama o önemli değil. sorun şurada, büyük ihtimal 700mAh lik pil boyut olarak daha ufaktır yeni seçtiğin 2400mAh pil ise boyut olarak daha büyük olabilir ve pil yuvasına sığmayabilir.pil soketleri de farklı olabilir. bunu kontrol etmende fayda var. pil yuvaya oturuyorsa şarj adaptörünü de kontrol etmende fayda var. seçtiğin pile uygun yeni şarj aleti alırsan iyi edersin. genelde buna pek dikkat edilmiyor. 4,8v pili 6v adaptör ile ısıta ısıta şarj ediyorlar ve pilin ömrü düşüyor.Adaptörün çıkış voltajı kadar akımı da önemli, 2400mAh pili 240mA civarında şarj etmen lazım. mesela 5V 2A çıkışlı adaptörü pile dayarsın yine şarj olur ama pilin ömrünü yersin sonra aldığım pil dandik çıktı diye üreticiye küfredersin. bence eski pili yuvasından sök ve bol pil bulabileceğin biyere git, marka pil ve ona uygun şarj aleti al. abartmaya gerek yok,kalp pili almıyoruz, alıyım gitsin diyorsan sen bilirsin. eğer yuvaya oturuyorsa ni mh yada nicd olması çok bişey değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

Nikel kadmiyum piller biraz eski. nikel metal hibrit piller daha yeni bir teknoloji. şarj edilebilen pillerin içinde lityum iyon piller en iyisi diye biliyorum yalnız daha pahalı olabilir.nimh pillerde lityum iyon pillere yakın performans gösterir. yeni pilin nicd yerine nimh olması daha iyi. burda sıkıntı yok. yalnız şurda sıkıntı var.

eski pil 700mAh yeni seçtiğin pil ise 2400mAh. aslında daha güzel pil seçmişsin hem ni mh hemde mAh daha fazla olduğu için şarj daha uzun gider. aynı adaptörü kullanırsan şarjın dolması da daha fazla zaman alır ama o önemli değil. sorun şurada, büyük ihtimal 700mAh lik pil boyut olarak daha ufaktır yeni seçtiğin 2400mAh pil ise boyut olarak daha büyük olabilir ve pil yuvasına sığmayabilir.pil soketleri de farklı olabilir. bunu kontrol etmende fayda var. pil yuvaya oturuyorsa şarj adaptörünü de kontrol etmende fayda var. seçtiğin pile uygun yeni şarj aleti alırsan iyi edersin. genelde buna pek dikkat edilmiyor. 4,8v pili 6v adaptör ile ısıta ısıta şarj ediyorlar ve pilin ömrü düşüyor.Adaptörün çıkış voltajı kadar akımı da önemli, 2400mAh pili 240mA civarında şarj etmen lazım. mesela 5V 2A çıkışlı adaptörü pile dayarsın yine şarj olur ama pilin ömrünü yersin sonra aldığım pil dandik çıktı diye üreticiye küfredersin. bence eski pili yuvasından sök ve bol pil bulabileceğin biyere git, marka pil ve ona uygun şarj aleti al. abartmaya gerek yok,kalp pili almıyoruz, alıyım gitsin diyorsan sen bilirsin. eğer yuvaya oturuyorsa ni mh yada nicd olması çok bişey değiştirmez.

Hocam konuya yazmayı unuttum ama aldım bu pili yuvaya oturdu sıkıntı yok sadece daha ağır. Henüz şarja takmadım çünkü pili bitiremedim mükemmel oldu 1 saatten fazla kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.