Şimdi Ara

Rc model uçak ( Elektrikli uçak ) yeni başlıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hevesim 1-2 aya dayanıyor kendim yaptığım lastikli uçakları biraz daha geliştirip motorlu ve kumandalı uçak yapmaya karar verdim fakat araştırmalarımda kafama takılan noktalar var ayrıca kullanılan terimlerin çoğuna yabancıyım küçük adımlarla kendime ait olucak bi uçak yapmak istiyorum. Köpüklerle mi yoksa çıtaları birleştirerek yapıyım herhangi fikrim yok . Fakat internette köpükten hayalet uçak tipinde modeller gördüm biraz daha modelleri basit geldi . bu olayı 1 aya 2 aya yayarak yapıcam yeterli vaktim yok ama yinede uçaktanda kopamıyorum.Parça parça ürünleri almayı planlıyorum.Bu hobiye yeni başladığımı ve fazla bütçem olmadığını belirterek fikirlerinizi bekliyorum .Vakit ayırıp cevap yazan herkeze şimdiden teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerpeten123 -- 16 Ocak 2012; 0:09:54 >

• kendı ucagını yapmak gerçekten zamandan fazla beceri ister. atıyorum uÇAĞIN KATLARINı 5 m. bıle yamuk yaparsan uçak kırılıyor. bnde ılgılenıyorum. ilk olarak maketler yaptım. gerçekte guzel uçtu. uçak yğmakta kararlıysan bauhaus , veya bazı dukkanlarda 3 tl'ye motor satılıyor.
  • işte kararlıyım ama hız kesici gibi terimler var ne işe yarar evde motorlar var işimi yararmı yaramazmı bilmiyorum motorlar küçükmü gelir büyük mü bilgim yok
  • konu güncell depron ve strafor kullanılıyomuş bunlar elektrikli motoru taşır mı
  • rcpowers.com sitesinde baya anlatım var ama onlar işi paraya dökmüşler ordan araştır başka sitelerde bedava uçak planlarıda oluyor. depronu ona göre kesiyorsun servo ve motorlar nereye nasıl bağlanıyor hepsi yazıyor ama radyo kontrolu,esc,bec + diğer şeyler nasıl kullanıyor onlar yazmıyor onlarıda başka yerlerden araştırmak lazım. bende bir 5 ay sonra başlamayı düşünüyorum

http://www.parkjets.com/free-plans

burdaki hoş planlar var bedavaya ama sadece depron nasıl kesilir birleştirilir onu gösteriyor. ne güçte motor almak lazım radyo kontrol nasıl bağlanır hiç biri yazmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 22 Ocak 2012; 13:23:11 >
  • güncel
  • verdiğin sitede güzel şeyler var mış ben biraz daha bilgi sahibi oldum.http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1154758

şu tarz bi model yapıcam denizden de kalkabilen fakat kafamda oturmayan elektriksel şeyler var . Bu yukarda linkini verdiğim modele servoları nasıl bağlıycaz burda tek kanat var ona nasıl hem sağa sol yön hemde aşağı yukarı yön vericez orda kafam karışık nasıl yapıyolar bilgisi olan var mı
  • internette şöyle bi konuşma gördüm ' Sizin de yazdığınız gibi orjinalinde 3 adet kanatçık var, kısaca aileron ve elavator var yön dümeni rudder yok.

Mike Abi benim aldığım uçağı 2 kanatçık kullanarak yani sizin de dediğiniz gibi elevon mix yaparak uçuruyordu ve performansında da oldukça memnundu. ' yanihttp://www.rcturka.com/balsa-usa-enforcer-448.html bunlarda 3 hareket eden yer ile değilde 2 kanat hareketiyle uçağı uçuruyolar bunu servolara nasıl bağlıycaz onu bilmem benim için yeterli olucak
  • hocam mobilim pm st ne merak ediyosam anlatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerpeten123

internette şöyle bi konuşma gördüm ' Sizin de yazdığınız gibi orjinalinde 3 adet kanatçık var, kısaca aileron ve elavator var yön dümeni rudder yok.

Mike Abi benim aldığım uçağı 2 kanatçık kullanarak yani sizin de dediğiniz gibi elevon mix yaparak uçuruyordu ve performansında da oldukça memnundu. ' yanihttp://www.rcturka.com/balsa-usa-enforcer-448.html bunlarda 3 hareket eden yer ile değilde 2 kanat hareketiyle uçağı uçuruyolar bunu servolara nasıl bağlıycaz onu bilmem benim için yeterli olucak

Servoyu gövde üstüne sabitleyerek rodlar (çubuklar) yardımıyla flaplere hareket vermesini sağlayacaksınız. Rod ve o rodun ölçülerine uygun pushrod stopper almanız lazım. Flaplerin hareket yönlerini kumandanın mix menüsünden ayarlayabilirsiniz. RC forum sitelerinde uçak bölümlerini yeterince araştırırsanız bu konuyla ilgili rehberler bulabilirsiniz.

• tamamdır kafamda bazı şeyler oturmaya başladı.Elektronik konusunda kafamda soru yok gibi şimdi 2 veya 3 servo kullanıcağım aynı zamanda denizdende kalkabilen bir model aramakta.Ürünede deprondan yapıcam depronuda yarın bi gün gidip alıyım.Onun kalınlığınıda 6mm alıcam.
  • bende de heves var ama ne para var ne huzur var ne de zaman var :(
  • cok zor kardeşim yapmak. yapan adamlarda gercekten cok becerikli ınsanlar...
  • ya açıkçası benimde olağan üstü bi yeteneğim yok elimden geldiğince yapabildiğimce bi şeyler yapmaya çalışıcam.hazır model almayıda düşündüm 120 -130 milyona ama bence önemli olan kendine ait olan bi uçak bence hobi buna denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerpeten123

ya açıkçası benimde olağan üstü bi yeteneğim yok elimden geldiğince yapabildiğimce bi şeyler yapmaya çalışıcam.hazır model almayıda düşündüm 120 -130 milyona ama bence önemli olan kendine ait olan bi uçak bence hobi buna denir

bende yapmayı düşünüyorum aslında helikopter yapma ama yeterli kaynagı bulamadım diyeyim bu konularda bi bilgim de yok ama birşeyler oluşturmak istiyorum
    birlikte bir model yapalım fotolarla takıldıgımız yerlerde birbirimize danısırız ortak bi proje gbi düşün ne dersin ?
  • merabalar üzerinden bayağı geçmiş ama benimde bi sorum olacak. bende 6 kanallı bi kumanda var. fakat mix yapma konusunda pek bilgim yok. yaptığım uçak depron f22 raptor. bilindiği gibi uçağın arka kısmında 2 kanat var. bu kanatlara birbiri ile zıt hareket edecek şekilde mix yaptım fakat bu seferde birbiri ile aynı yönde hareket etmelerini sağlayan başka bi mix yapmak istiyorum. örnek veriyorum

3.kanal bu kanatları zıt yönde hareket ettirsin
    4.kanal aynı yönde hareket ettirsin.

bu mümkün mü bu arada kumanda modelim flysky ct6b
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikopatim60

merabalar üzerinden bayağı geçmiş ama benimde bi sorum olacak. bende 6 kanallı bi kumanda var. fakat mix yapma konusunda pek bilgim yok. yaptığım uçak depron f22 raptor. bilindiği gibi uçağın arka kısmında 2 kanat var. bu kanatlara birbiri ile zıt hareket edecek şekilde mix yaptım fakat bu seferde birbiri ile aynı yönde hareket etmelerini sağlayan başka bi mix yapmak istiyorum. örnek veriyorum

3.kanal bu kanatları zıt yönde hareket ettirsin
    4.kanal aynı yönde hareket ettirsin.

bu mümkün mü bu arada kumanda modelim flysky ct6b

şurdan bakabilirsin.http://www.rcdiscuss.com/showthread.php?27978-delta-wing-setup-on-a-ct6b-tx-and-rx burda aradığını bulamazsan istediğin fonksiyonun adı elevon olarak geçiyor.
     Rc model uçak ( Elektrikli uçak ) yeni başlıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.