Şimdi Ara

RC OFF ROAD TAVSİYE ACİL !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar RC off road bir araç almak istiyorum ancak fazla anlamıyorum daha yeni başladım bi araba lazım 600 liraya kadar çıkabilirim zorlasak belki 700-750 alıcağım arabanın geri viteside olucak baktığım bi kaç yerde yoktu nitrolu istiyorum ama matkap la açmiyicam ipi çekicem açılcak öyle bi sistem gördüm en az bi 60 hız yapsın birazda şekil olsun sizce böyle bir araba varmıdır önerinizi bekliyorum teşekkürler

• Böyle arabalar var ancak o bütçeyle biraz zor. Ayrıca tavsiyem nitroluyla başlamayın. En basit kısmından başlayalım. Daha önce yaptığım bir hesaptan bahsedeyim Ortalama sürüş başı harcanan para nitroda :4.75 TL, elektirkli araçta sürüş başı harcanan para :27 KR bu neden bile size elektrikliyi seçmek için yeterli olması lazım.

Ayrıca nitroluya bujisi alıcı pili yakıtı filtresi yağı bakımı sökmesi takması çok zaman harcaman gerekir. Bu nedenle başlangıçta sıtkın sıyrılmasın dersen önce hobiye yatkınlığımı artırayım sonra pro olayım dersen bence elektirkli ile başla. o fiyatlara 2. el güzel bir araç al. Sonrasında gerçek yolunu bulursun..

bir de şöyle bir şey var ki nitrolu araçları elden çıkarması daha zor oluyor. Sıkıldım artık istemiyorum desen elden çıkartması da sorun. bunları gözününde bulundurup ne istediğini tam olarak belirtirsen o zaman bir öneride bulunalım.

• hebelup kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yorumun için teşekkürler elektrikli ile başlayıp sonradan nitro yakıtlıya geçmek istesem artı olarak hangi parçaları almam lazım birde seçeceğimiz arabanın sonradan nitro yakıtlıya çevrilmesi kolay olsun isterim . elektirkli araca önerin varsa bekliyorum ama lastikleri kalın olsa daha iyi olur çok hoş gözüküyor :)
  • Şimdi öncelikle sana bir liste yapalım.

1 Adet Monster Truck Kit
    1 adet fırçasız motor
    1 adet fırçasız motor esc
    1 adet servo (Modele göre 2 de olabilir)
    1 adet kumanda/alıcı
    Lipo pil
    Lipo pil şarj cihazı
    Şarj cihazı için adaptör

Elektrikli araçlardan nitroluya geçmek için modele göre değişmek üzere nitro conversion kit alınabiliyor. Nitrolu araca geçtiğin zaman tam dönüşüm için paket almıyorsan eğer

1 nitro dönüşüm kiti
    1 nitro motor
    1 egzoz
    Gaz servosu (Yön servosu zaten arabada var)
    1 adet alıcı pili

Yalnız dönüşüm düşüncen varsa nitro ve elektrikli modelleri satılan kitlerden almak mantıklı olur. ancak bu kitler nispeten pahalı. Öncelikle öğrenmek için herkesin aldığı maverick veya hsp lerle başlarsın bunlar rtr satılır. ama sistemler fırçalıdır. fırçasızı da var ama bütçeni aşar. Biraz daha bütçe eklersen direk fırçasız al. sonradan bu araçlara lipo pil, lipo şarj cihazı alarak yluna devam. daha sonraları bu araçlara bakım ve upgrade ile devam et. Ben direk nitroluyla başladım biraz zorlandım çok para harcadım ama benim şansım anlayışımdaydı. Hobinin herşeyini sevdiğim için sıkılmadan devam ettim. arada sıkıldığımda başka hobilere yöneldim. sonra tekrar döndüm.

Sonuç olarak:

Kalın tekerli dediğin araçlar Monster Truck olarak geçiyor. Senin bütçene en yakın araç Fiyat araştırması için Maverick Strada XT Evo olarak araştır. Bu set RTR dir. Zaten o gruptaki araçları araştırdıkça ne istediğine karar verirsin. Ancak şunu unutma elindeki parayla 0 almak yerine iyi bir 2. el düşürmen senin faydana olacaktır.

Şu arabayı açıkcası beğendim diyebilirim sende bir bak uzman görüşü önemli sonuçta :) ama şu anki parçaları önemli değil kısa sürede upgrate yapıcam çünkü sence nitro motor olurmu bu araca ?
  • SametBiliş S kullanıcısına yanıt
    Hangi araçtan bahsediyorsunuz resim veya link koyacaktınız da koyamadınız mı anlayamadım?
    Pardon linki koymamışım araç budur hocam
    https://www.topmodels.com.tr/ecx_ruckus_118_4wd_monster_truck_rtr_urunu.html
    Ama ben arabamda geri viteste istiyorum sanırım o da 1 8 arabalarda oluyor ?
  • Aslında 1/8 iyi modifiye edilen bildiğin buggy varsa bütceyi 800 e çıkarırım
  • 1/8 araçlar için modifiye edilebilir bir aracı o fiyatlara bulamazsın. Linkini verdiğin ürün 1/18 boyutludur. o nedenle almanızı tavsiye etmem en güzeli 1/10 ve üzeri ile başlamaktır. Tavsiye ettiğim ürünü bir araştırın. Nitroya dönmese bile başlangıç mutlaka tatmin edecektir, geri gitme olayı vs. var hız ve kullanım amacı tatminkar. Sonra zaten nitrolu isterseniz gene alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.