Şimdi Ara

Rca interconnect kablo tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cihazların teknik değerlerine çok takılmayın. İsteyen istediğini yazabilir. O 124 te olsa 105 te olsa sonuçta bir ses kartı. Pc ses kartları hem yazılım hem donanım açısından audiophile için uygun değil. Dünyanın en pahalı ses kartını da alsanız kullanılan mimari uygun değilse istediğiniz verimi alamazsınız.

Raspberry pi için özelleştirilmiş audiophile yazılımlar var. Picoreplayer, moode, volumio, runeaudio gibi... Pc de bu seçenek kısıtlı, iyi yazılım olsa bile arka planda çalışan windows servislerinden olumsuz etkilenecektir. Bir de bunun yanında elektriksel gürültü var, kasa içinde dönen fanlar var, bunların hepsi olumsuz etki yapacaktır. Raspberry pi 5 voltla çalışan fansız basit yapıda bir cihaz. Üstüne bir de özelleştirilmiş yazılım olunca pc ye göre bu konuda kat kat üstünlük sağlayacaktır.

Raspberry pi cihazı adaptörüyle birlikte 200 liralık cihaz. Bütçeniz dahilinde buna göre sistem kurmanız sizi zorlamayacaktır. Dijital çıkış için kart almak isteseniz AliExpress te 20-25 dolar, keza dac da aynı fiyatlarda. Daha iyisi olsun derseniz allo boss dac da çok pahalı değil. Ya da bunları almayıp daha yüksek fiyatlara iyi bir harici dac da alabilirsiniz. Ama bu tercihi yaparsanız kablo masrafını ile birlikte hesaplayın.

Htpc yine kurarsınız. Film için bu gerekli zaten. Sadece müzik için cihazı ayırmış olursunuz ki olması gereken budur. Her iş için ayrı ayrı ve o işe yönelik özelleştirilmiş cihaz kullanırsanız daha fazla verim alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• winterwake kullanıcısına yanıt
    Raspberry pi pasif soğutma ile çalışan bir cihaz. Bu da fan seslerinden kurtulmak anlamına geliyor. Biraz teknik birşeyler isterseniz linkteki kısa makale bir hayli açıklayıcı olacaktır kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

Cihazların teknik değerlerine çok takılmayın. İsteyen istediğini yazabilir. O 124 te olsa 105 te olsa sonuçta bir ses kartı. Pc ses kartları hem yazılım hem donanım açısından audiophile için uygun değil. Dünyanın en pahalı ses kartını da alsanız kullanılan mimari uygun değilse istediğiniz verimi alamazsınız.

Raspberry pi için özelleştirilmiş audiophile yazılımlar var. Picoreplayer, moode, volumio, runeaudio gibi... Pc de bu seçenek kısıtlı, iyi yazılım olsa bile arka planda çalışan windows servislerinden olumsuz etkilenecektir. Bir de bunun yanında elektriksel gürültü var, kasa içinde dönen fanlar var, bunların hepsi olumsuz etki yapacaktır. Raspberry pi 5 voltla çalışan fansız basit yapıda bir cihaz. Üstüne bir de özelleştirilmiş yazılım olunca pc ye göre bu konuda kat kat üstünlük sağlayacaktır.

Raspberry pi cihazı adaptörüyle birlikte 200 liralık cihaz. Bütçeniz dahilinde buna göre sistem kurmanız sizi zorlamayacaktır. Dijital çıkış için kart almak isteseniz AliExpress te 20-25 dolar, keza dac da aynı fiyatlarda. Daha iyisi olsun derseniz allo boss dac da çok pahalı değil. Ya da bunları almayıp daha yüksek fiyatlara iyi bir harici dac da alabilirsiniz. Ama bu tercihi yaparsanız kablo masrafını ile birlikte hesaplayın.

Htpc yine kurarsınız. Film için bu gerekli zaten. Sadece müzik için cihazı ayırmış olursunuz ki olması gereken budur. Her iş için ayrı ayrı ve o işe yönelik özelleştirilmiş cihaz kullanırsanız daha fazla verim alırsınız.

Haklı olabilirsiniz. Söylediklerinizde mantıksız bir şey yok. Raspberry Pi işini biraz ertelemeye ve şimdilik mevcut HTPC ile devam etmeye karar verdim. Windows'u audiophile için optimize etmeye ve iyi bir harici DAC almaya karar verdim. İlk etapta işletim sistemi tarafında neler yapabilirim ona bakacağım. İşe en az uygulama ve arka plan uygulaması ile başlamayı düşünüyorum. Bahsettiğim iMON aygıtının yazılımı arka planda çalışacak bu kaçınılmaz. Bir de masaüstü görüntüsünü tablete aktaran splashtop yazılımı var, o da çalışacak. Bu uygulamaların arka planda çalışması ses kalitesini ne kadar etkiler? Bunların haricinde arka plan uygulamalarını kapatmak istiyorum. Bilgisayarı bu iş için optimize eden Audiphile optimizer, fidelizer, processor lasso gibi yazılımlar mevcutmuş. Bunlar hakkında ve daha doğrusu en iyi optimizasyon hakkında çok yüzeysel bilgi edinebildim. Diğer yandan en iyi player yazılımı hangisi olabilir? Foobar, HQPlayer, JPlay, Jriver, MediaMonkey gibi yazılımlar var. Bunlardan hangisi ile en iyi sonucu alabilirim? Deneyimi olanlar yazarsa sevinirim. Foobar gibi çok fazla ayar seçeneği olanlar da var kendisi en iyi ayarı otomatik yapanlar da var. Hangisini tercih etmeliyim? Ayarlar ve optimizasyon nasıl olur? Bu sorulara cevap arıyorum. Son olarak hangi işletim sistemi? Örneğin Win7 kursam hangi sürümü seçmeliyim? Pro versiyonu çok kapsamlı olduğundan bundan kaçınmalı mıyım? Daha basit çalışan bir sürüm mü daha iyi olur? Bazı windows setuplarında windows'un bazı özellikleri çıkarılıp öyle imaj alınıyor. Söz gelimi fontlara ve dil desteklerine ihtiyacım olmayacak. Bir dolu windows bileşeni var. Bunların çıkarılmış olan setupları ile daha mı iyi sonuç alırım? Özetle windowsu en iyi HTPC ve stereo müzik aygıtı olarak nasıl optimize edebilirim?

Şu anki mevcut sistemim biraz eski Foxconn 945G7MC-KS2HV anakart, İntel Core 2 Duo E4400 2,00GHz işlemci ve 2+2GB 800MHz dual Kingston ram mevcut. Ses kartımı belirtmiştim; Creative Sound Blaster Live 5.1 HDD olarak da en kısa zamanda SSD'ye geçiş yapmak istiyorum.
    DAC konusuna şimdlik girmiyorum, almaya karar verince etraflıca araştırırım. Zaten "Harici DAC tavsiyesi" diye aratsam bir dolu sonuç bulurum herhalde internette.

Konu interconnect RCA tavsiyesi başlığından epeyi saptı ama şimdi buradan yeni konu başlığı açmak istemedim.

Saygılar.

• winterwake kullanıcısına yanıt
    İlla windows olacak ise Kodi'yi deneyebilirsiniz. HTPC için komple paket halinde bir çözüm olacaktır sizin için. Windows servisleri ile uğraşmak istemiyorsanız LibreELEC deneyebilirsiniz. Kendisi sadece makineyi açmaya yarayacak kadar bir linux ve üstünde Kodi bulundurur. Gereksiz hiçbir servis yüklenmediği ve çalıştırılmadığı için de beklentinizi karşılayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Kablo konusunda basamak olaral tavsiyem arkadaşlara girişi mk400ii ile yapın sonra 100 ve üstü için audioquest alın. Monster m1000 bulursanızda kapın havada. Ancak sıfır alın çakmalar aşırı fazla piyasada.

monster M1000 serisi maalesef Türkiye’ye gönderilmiyor. Bu kalitede başka bir tavsiyeniz var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

quote:

Kablo konusunda basamak olaral tavsiyem arkadaşlara girişi mk400ii ile yapın sonra 100 ve üstü için audioquest alın. Monster m1000 bulursanızda kapın havada. Ancak sıfır alın çakmalar aşırı fazla piyasada.

monster M1000 serisi maalesef Türkiye’ye gönderilmiyor. Bu kalitede başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Aklıma d102 mk iii geliyor bir tek. Ancak çakması yine çok. Dış yüzeyi mattır ve parkede kaymaz. Çakmadan ilk ayrı tarafı bu. Kalan tarafı verdiği ses. Biraz yumuşak sıcak çalan bir kablodur. M1000 daha çok flat dinamik ses verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteme uyuma göre D102 güzel kablo yazı stili ve vdh nin Hulliflex materyalini biliyorsanız ayırt edebilmek kolay sahte WBT konnektörlerle de sonlandırılmışları çok dikkat etmek gerek
  • belden 1505f kablo alın, uç olarakta neutrik veya amphenol rca, güzel bir lehim ile süper bir kablo sahibi olursunuz.

biraz daha para veririm derseniz duelund kablo alıp yapın ama o biraz daha meşakatlı, zira toprakla canlıyı birbirine dolamak gerekiyor, burda da dolanma sıklıgı vs capacitance etkisini değiştiriyor.

hazır alıcaksanızda bluejeans lc-1 kablo var internette, amazondan 20dolara falan geliyor hersey dahil, oda oldukça iyi yorumlara sahip, kablo degerleri vs cok iyidir, zaten önemli olan kablonun teknik verileri bence, capacitance düşük olucak vs
  • quote:

quote:

quote:

Aklıma d102 mk iii geliyor bir tek. Ancak çakması yine çok. Dış yüzeyi mattır ve parkede kaymaz. Çakmadan ilk ayrı tarafı bu. Kalan tarafı verdiği ses. Biraz yumuşak sıcak çalan bir kablodur. M1000 daha çok flat dinamik ses verir.

cevap için çok tşk ederim. sanırım '' VAN DEN HUL D102 MKIII - RCA bağlantı kabloları" dediğiniz kablo.
    https://www.ebay.com/itm/VAN-DEN-HUL-D102-MK-III-75CM-AUDIO-RCA-TO-RCA-AUDIO-INTERCONNECT-CABLES-x2/352315000488?hash=item52079c46a8:g:2IIAAOxyuPtQ9i1q

• quote:

quote:

quote:

quote:

cevap için çok tşk ederim. sanırım '' VAN DEN HUL D102 MKIII - RCA bağlantı kabloları" dediğiniz kablo.
    https://www.ebay.com/itm/VAN-DEN-HUL-D102-MK-III-75CM-AUDIO-RCA-TO-RCA-AUDIO-INTERCONNECT-CABLES-x2/352315000488?hash=item52079c46a8:g:2IIAAOxyuPtQ9i1q

Aynen ama yurt içinden görerek ve dinleyerek alın kesinlikle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki anladım ama sanırım sıfırı türkiyede yok, bu yüzden yurt dışından satın alacağım gibi.

Ayrıca yien kaliteli optik kablo ihtiyacım var. Optik içinde d-102 gibi kaliteli bir kablo tavsiyenizi rica ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki anladım ama sanırım sıfırı türkiyede yok, bu yüzden yurt dışından satın alacağım gibi.

Ayrıca yien kaliteli optik kablo ihtiyacım var. Optik içinde d-102 gibi kaliteli bir kablo tavsiyenizi rica ediyorum.

Extreme audio da vandenhul dolu. Gidip yüz yüze fiyat alın. Dikmen'den de audioquest optic kablo bakın bütçenize göre.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.