RoadStar ve Blaupunkt marka radyo teyplerin bazılarında böyle bir özellik var diye biliyorum.
TA butonu var çoğu cihazda artık..Aktif iken Trafik anonsu diye bir özellikleri de var bu RDS li radyoların ama ben sadece kan anonsu duydum..Pek işe yaramıyor...Yada biz duymadık...Polis telsizi sesi mi gelmeli....?
o zaman araçta polis telsizi frekansını kullanan bi telsiz bulunduralım telsiz sesi geldiği gibi frene basalım ya da ayağımızı gazdan çekelim ya arkadaşlar iki seçeneğiniz var radar uyarı cihazı takın yakalanmadan geçin ama cihazı yakalarlarsa cezası büyük ya da paşa paşa sürün yakalanırsanız da cezanızı ödeyin polis durdurduğu zaman 206ytl ceza ama bi şeyler yaparız sana istersen dedi adam gibi cezamı ödemeyi tercih ettim rüşvet vermeyin(tabi ceza çooook çok büyük bir miktar değilse)
valla radardan önce kocaman tabelalar var hız kontrol die; görünce yavaşla olsun bitsin...
Bizde eskiden Almanya'dan gelme pioneer marka bir teyp vardi. Uzun yolda giderken bazen ditdit diye otmeye baslardi. Ilk baslarda anlamadik ama sonra ne zaman otse hemen polislerin ileride arac cevirdiklerini gorunce an anladik ki radari haber veriyormus. Guzel bir ozellikti.
arkadaşlar her arabada varmı bilmiorum ama arkadaşımın kuzeni almanyada yaşıyo 5.20 bmw si var geçen sene türkiyeye geldi ve arkaşımla antalyaya gittiler. arkadaşım yemin ediyo radyonun radar belirleme özelliği olduğuna 3 kere hoparlörlerden acayip sesler gelmiş 3 ündede 2 km ilerde radar çevirmesi yapıolarmış. çoğu arabalarda olmayabilir ama bazılarında var bu özellik
hay Allah'ım yaaa... gülsem mi ağlasam mı?
kulaktan dolma müslümanlık tabiri vardı, bi de kulaktan dolma teknoloji tabiri geldi. devam edelim bakalım nereye kadar gideriz. sallamada sınır tanıyıp tanımadığımızı görelim...
cdlerin devri geçti artık ya dvd yada sd bellke kullanmak lazım artık
quote:
Orjinalden alıntı: eaglevip
Bizde eskiden Almanya'dan gelme pioneer marka bir teyp vardi. Uzun yolda giderken bazen ditdit diye otmeye baslardi. Ilk baslarda anlamadik ama sonra ne zaman otse hemen polislerin ileride arac cevirdiklerini gorunce an anladik ki radari haber veriyormus. Guzel bir ozellikti.
wallahi benim eski arabalardan birinde (1998 doğan slx 1.6ie) de de vardı bi pioneer teyp hemde zamanında en iyi teypdi hani ondan da bazen bip bip sesleri gelirdi sonrasında radyoda dinlediğim frekansı sorunsuz dinlemem için değiştirirdi. yani bi kanal istanbulda belli bi frekansta çekerken başka bi yerde farklı bi frekans kullanıyorsa ona ayarlıyordu. öyle olmasın sakın
yakalanın arkadaslar hazıneye para lazım .
Geçenlerde yeni bir teyp aldım, jvc avx2, alırken abi dediler, bu radarı da tesbit ediyor, nasıl dedim, uzun yolda giderken birden radyo kesildi dediler, ben de güldüm. Sonra alıp aleti uzun yola çıktım, 1 saat sonra cd den çaldığım mp3 çat diye kesildi radyoya filan döndü, ses de çıkmıyor, bi kaç kere aynı şeyi yapınca ben de ilkin "aha" diyecek oldum, arabayı kullanan da benim, neler olup bittiğini tam takip edemiyorum, biraz sonra jeton düştü, TA açıkmış CD çalarken TA civarı frekansları alınca kesiyor özetle. (Yoksa türkiyede TA yayını var da ben mi bilmiyorum).
Saygılar
Arkadaşlar zaten yolda radar yazısı var, bi zahmet basmayıverin gaza...
bide cd efsanesi var şu çılgın türkler...
bazen gözden kaçıyor. hele ki tam o yazının olduğu yerde araç solluyosan gözden kaçırıyosun. gece gitmek en iyisi. gerçi gece radarı da varmış ama ben hiç girmedim gece radarına.
quote:
Orjinalden alıntı: set
Arkadaşlar zaten yolda radar yazısı var, bi zahmet basmayıverin gaza...
Aklıma gelmişken yazayım.Bazı tünellerde şöyle bir sistem var.Tünele girince otomatikmen sizi bir yayına yönlendiriyor.Burada da farlarınızı yakmanızı söyleyen bir anons yayını var.Muhtemelen TA ile yapıyorlar...
Bazı üklelerde hız yasağı yakalanmadığın sürece yok. Radar çözücü kullanmak serbest , ama iyi paralara aldığın radar çözücü polisin sürekli radar teknolojilerini yenilemesiyle 2 haftada bi halta yaramıyor dolayısıyla bırak teknik konuları bir yana , kullanacağın bilmem ne marka cihazın bilmem ne özelliği çok kısa sürede değişen teknolojiyle ne derece başa çıkacak. Amerikadan 100 usd ye aldığım Radio Shack 360 derece laser detector ü burada bile 4 ay kullanabildim , gece radarları mevzuuna sistemler değişti bi halta yaramıyor artık üzerinde ki ayarda şehir içi ve otoban modları olan gece gündüz ayrımı olan komplike bir cihaz. ahanda karşımda duruyor.
oyle bir ozellik koysalar o cihazin satilmasina izin verirlermi sizce? boyle efsane cok bizim memlekette. misal aklima gelenleri yazayim
camlara cd takinca radarin gozunu aliyormus nokia 5110 larda hucre bilgi koduna bilmem kac yazinca radari gosteriyormus pioneer teyip radari haber veriyormus oss de kursun(bildigin kocakarilarin doktugu kursun) ile tum secenekleri isaretlersen dogru okuyormus
giderde gider
radari haber veren cihazlar var cesareti olan parayi verir alir ama yakalanirsada cok saglam cezasi var ve yakalanmak hicde zor degil (radar detector detector) . ayrica polis telsizini dinleyip radarlari tespit ettigini iddaa eden birinide gormustum nette ama onunda legal oldugunu hic sanmiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme