(Başka bir başlık altına yazmıştım ama galiba buraya yazmam gerekiyordu???...)
2005 yılında almış olduğum "Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS External" ses kartımı "7+1 Creative Ses Sistemi"mle uzun süre problemsiz kullandım. 2007'de yeni kasa toplayıp ses kartını bu yeni sisteme taktım. 64 bit Vista'yla birlikte ufak tefek problemler yaşadım. Windows 7'ye geçince kartın ömrü de bitmiş oldu. Günlerce uğraşmama rağmen ses kartının Windows 7 driver'ını bulamadım. O yüzden de onboard Realtek ALC888 ses kartını kullanmaya karar verdim.
Ancak başka bir problemle karşılaştım. İster HD Audio yöneticisi olsun, isterse Windows'un hoparlör yapılandırma seçeneklerinden olsun; hoparlörleri test ettiğimde 7+1 ses alıyorum. Her bir hoparlörden çıkması gereken ses çıkıyor. Ancak, film izlerken yada müzik dinlerken sadece ön sol-sağ ve orta hoparlörden ses alıyorum. Yan ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor.
Kartı kaldırıp kurdum, sürücüyü güncelleştir deyip orjinal cd'deki dosyayı gösterdim, güncel sürücüler kurdum... Bir çok şeyi denedim ama sonuç yine aynı.
Yazılmış olan bir çok problemi okudum benzer problemler var ama benimki gibi bir sorunu olan kimsenin yazısını göremedim.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum...
Hangi filmleri denedin. stereo ses cikisi olan filmlerde tabi ki 2 kanaldan gelecektir. 5.1 ac3 ses codec olan bir film denemeni tavsiye ederim
Mesela "Avatar.720p.Bluray.x264-CBGB.dp.mkv" filmiyle denedim. Blueray rip, 8.5 GB'lık bi film. Ama sonuç aynı. Bir de 5+1 AC3 deneyeyim...
Ne yazık ki aynı. Film bu: "Prince.Of.Persia.The.Sands.Of.Time.2010.480p.BRRip.XviD.AC3-PRoDJi.dp.avi"
O zaman codeclerini stereo olarak kurmussun. ses cikisini 5.1 e gore yap
K-Lite full pack kurulu. 7+1 seçerek kurulum yaptım. Tekrar kontrol ettim şimdi.
En alttaki "same as input"u seçerek denedim yine yok.
Yok mu bi çözüm bilen?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme