Şimdi Ara

Realtek High Definition Audio yöneticisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm.. Creative T7900 ses sistemim var 7+1 ama kullanamıyorum. Realtek HD Audio yöneticiside 5+1 seçebiliyorum. önceden XP kuruluyken 7+1 seçeneğide vardı format atıp Vista kurunca kullanamaz oldum... ne kadar realtek HD varsa kurdum ama 7+1 i seçemedim bitürlü... yardım ederseniz çok sevinirim. teşekkürler....

Realtek High Definition Audio yöneticisi

• anakartin 3 jack girisi oldugu anlasiliyor resimden, teknik olarak 7.1 baglaman imkansiz
  • daha önce 5+1 yazan yerde 7+1 seçeneğide çıkıyordu ama xp kuruluyken
  • ayrıca 3 jak var ses sisteminden pc ye giren
  • Merhaba
    Anakartınızın marka ve modeli nedir ?

Bildiğiniz gibi Windows Vista ve Windows 7'de ses konusunda ciddi problemler var.Çoğu üretici bu işletim sistemleri için henüz tam olarak sorunsuz çalışan driverları piyasaya sürmedi,her çıkan driver bir özelliği kapsıyor ve sürekli yeni driver çıkıyor.
    Eğer Vista'da 7.1 kanal seçeneğini kullanamıyorsanız tekrar XP'ye geçmeniz daha doğru olacaktır.

Ama eğer ses sisteminiz 7.1 olduğu halde 3 bağlantı jackına sahip ise 5.1 kanal ile bağlanması mümkün.
    Sizin ses kartı ayarlarından 7.1 olarak seçmenize gerek yok,çünkü ses sisteminiz teorik olarak 5.1'dir,7.1 olabilmesi için yan hoparlörler için de bir adet giriş jackı bulunması gerekirdi.
    Ses sisteminiz yan hoparlörlere sistem özelliği sayesinde ses verebilmekte.
    5.1 destekli film yada ses dosyası açtığınız zaman yan hoparlörlerden de ses geldiğini duyacaksınız.

• gigabyte ga-945gcm-s2l anakartımın marası. turuncu yeşil mavi olmak üzere 3 jack girişi var. ses sisteminden gelen giriş sayısıda 3 (Creative T7900). ancak renkler uymuyor.
  • quote:

1 x 24-pin ATX güç bağlantı noktası
    1 x 4-pin ATX 12V güç bağlantı noktası
    1 x CD in
    1 x Kasa kapağı durum bilgisi bağlantı noktası
    1 x İşlemci fanı bağlantı noktası
    1 x FDD
    1 x Ön panel ses bağlantı noktası
    1 x Ön panel bağlantı noktası
    1 x IDE
    1 x Power LED (Güç lambası) bağlantı noktası
    1 x SPDIF out
    1 x Sistem fanı bağlantı noktası
    2 x USB 2.0/1.1
    4 x SATA 3Gb/s bağlantı noktası

quote:

1 x COM
    1 x D-Sub
    1 x LPT
    1 x RJ45 LAN
    3 x Ses bağlantı noktası (Hat-G/Hat-Ç/Mikrofon)
    4 x USB 2.0/1.1
    1 x PS/2 (Klavye/Fare)

Teknik özellikler bu şekilde geçiyor.
    Yani anakartınız gerçek 5.1 ses yongasına sahip değil.Sp/dif özelliği sayesinde 5.1 sistem bağlanabilmesine olanak tanıyor.O yüzden sisteminin jack renkleriyle anakartınızın jack girişlerinde renk farklılığı var.
    Anakartınızdaki girişler kulaklık çıkış,mikrofon giriş ve hat giriş.
    Gerçek 5.1 ses yongasına sahip ses kartlarına yönelmeniz ses sisteminizden alacağınız ses kalitesini ve verimi yükseltecektir.

• çok teşekkür ederim.. peki anakartıma ses kartı taksam örneğin CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI uygun olur mu? yani ses sistemini kullanabilir miyim sorunsuz bişekilde?
  • evet kullanabilirsiniz. üstelikte çokta güzel ses alırsınız.
  • Evet kullanabilirsiniz ancak bütçenizi biraz daha arttırıp Creative Audigy 2 ZS modelini seçmeniz daha iyi olacaktır.
  • o modeli bulamadım netten araştırdım da satan yer yok türkiyede. yurtdışında buldum ancak oda extra kargo masrafı demek
  • biraz araştırınca bazı kartlar buldum CREATIVE SB X-Fİ XTREME music, audio ve gamer olmak üzere 3 modeli var arkadaşlar audio iyi diilmiş galiba ama yinede tavsiyelerinize ihtiyacım varrr
  • programı indirebileceğim bir yer var mı arkadaşlar ? bilgisayarımda bulamadım malesef.. önceden vardı ancak format attıktan sonra umursamamıştım lazım olmadı diye... w7 kullanıyorum şu an
  • @TuffkiLLe

Merhaba,

Aradığınız program nedir acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.