Şimdi Ara

Realtek hoparlör yapılandırma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum ses ile ilgili. Normal olarak ses gayet düzgün. Yeni bir 2.1 ses sistemi aldım ve kurdum. Ama hoparlör yapılandırma seçenekleri yok! Ses, sadece 2 uydudan geliyor, subwoofer'dan gelmiyor. Benim tahminime göre sorun driver ile alakalı. Realtek HD Audio Driver arabiriminde 2.1 seçeneği yok. Toshiba'nın resmi sitesinden Realtek'in son sürümünü indirdim olmadı; daha sonra Realtek'in kendi sitesinden son sürümünü indirdim yine olmadı. Bunlardan başka, denetim masası/ses e girdim; buradaki hoparlör yapılandırmasında da 2.1 seçeneği yok, sadece 'tam aralıklı hoparlörler' seçeneği var. Bu bendeki realtek'in görüntüsü:

bu da olması gereken:

Resimlerde görüldüğü gibi bendeki analog kısmı gri-siyah; yani kapalı galiba. Bu seçenekleri (2+1, 5+1 vs.) nasıl açarım, sorunu nasıl çözebilirim?
    (İşletim sistemim win 7, bilgisayarım Toshiba A200-23V laptop. )

• 2 gündür yabancı forumlarda da arıyorum; bu sorunu yaşayanlar var ama çözüm yok! Burada yardım edebilecek kimse yok mu?
  • Windowsun kendi ayarlarından yapmayı dene bakalım birde belki hoparlörü yapılandırdan 2+1 seçersen belki düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

Windowsun kendi ayarlarından yapmayı dene bakalım birde belki hoparlörü yapılandırdan 2+1 seçersen belki düzelir.

Yok arkadaşım orda da görünmüyor. Sadece 'Stereo' seçeneği var.
  • aynı sıkıntı bendede war we çıldırmak üzereyim az önce tekrar açtım konuyu ama pek cewap alamadım
  • Bilgisayarınızda bir tane 3,5mm'lik ses çıkışı varsa sizin bilgisayarınızın çıkışı zaten stereodur. Sizin bilgisayarınızın çıkışı 5.1 olmadıktan sonra bunun ayarı da elbette olmaz. Bilgisayarınızın çıkışı stereo, stereo hoparlör besler.
  • Kardeş bu sorunu çözebildiysen bi yazarmısın.Sabahtan beri uğrasıyorum hala bi çözüm bulamadım.Gezmediğim site,forum,blog kalmadı ve yabancı siteleri de gezdim bi çözümü yokmudur bunun...Stereo ses kart stereo sesi destekler ama bundan önce böyle birşey yoktu.Son formattan sonra dikkatimi çekti önceden hoparlör yapılandırması seçeneğinde 7+1'e kadar olan seçenekler vardı...
  • Arkadaşlar konunun iyice cılkı çıktı ama gerçekten bi yardımcı olabilecek birisi yokmudur koca donanım haberde
  • @tawny dark, ben servisteki adama sordum; donanımsal bir şey dedi. Diğer seçeneklerin(5+1 vs. vs.) açılması(aktive olması) PCMCIA kartlar yardımıyla belki olabilir dedi. O da emin değil yani; denemek lazım. Benim anladığım bilgisayarın ses donanımı o özellikleri desteklemiyor; ancak bu tip ek kartların yardımıyla bir şekilde aktive edebiliyorsun. Ama dediğim gibi emin değilim, böyle bir kart bulup dene istersen.
  • Teşekkür ederim alpha carinae... Artık harici bi USB ses kartı almanın zamanı geldi.Bu sorun yüzünden beğenerek kullandığım bilgisayarımdan soğudum ama !
  • Arkadaşlar Hoparlör Yapılandırmasını sadece stereo olarak görenler için birde şunu deneyin: Win7 için söylüyorum: "başlat" oradan "arama" yerine "ses" yaz ve "ses'e" gir:Sonra karşına şu çıkıyor:
    Hoparlör
    realtek hıgh Definition Audıo
    varsayılan aygıt yazıyo
    Bunun üzerine sağ tıkla Ses yapılandırmasına gir oradan istedigini seç (2+1,5+1,.. vs)
  • Konu üstünden 2 sene geçmiş ve şuan aynı sorun benide ilgilendiriyor ve hala çözüm yok bulabilin yokmu ?
  • Evet bende de var bu sorun... 2 gündür didiklemediğim yer kalmadı ama çözemedim bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeremT

Evet bende de var bu sorun... 2 gündür didiklemediğim yer kalmadı ama çözemedim bir türlü.

bendede 2+1 sistem var gayet güzel kullanıyorum realtekte 2+1 yazmıyor yazmasınada gerek yok Stereo yazıyor ama sorunsuz mis gibi kullanıyorum ordaki yazıyı kafaya takıyorsan boşuna takma sorunsuz çalışıyorsa kullanmaya devam et
  • bendede vardı aynı problem. Hiç bi yerde çözüm yoktu.Biosu sıfırladım format attm düzelmedi. Eski driverı kurdum oda olmadı. realtek sitesinden indirdiğim (64bit_Vista_Win7_Win8_R271.exe) son driverını kurdum halloldu.
  • tam aralıklı hoparlör ne anlama geliyor ?
  • forumu yıllar önce cahil insanlar ve saçma moderatorler yüzünden bırakmıştım.
    gördüğüm kadarı ile hiç değişmemiş. 10 sene önce arkadaşın biri yazmış abi sorun bu bu. olabilir bilmeyebilir. sonuçta öğrenme yeri.
    ama arkadaş 7 yıldır da kimse çözememiş sorunu. hatta servisten pcmcia kart demiş. ya pcmcia kart ne arkadaşş? bari pci ya da usb ses kartı dese imiş. nasıl servis o?
    sorunun cevabı şu:
    2.1 diye bi ses sistemi yoktur arkadaşlar. ucuz müzik setleri, ses bombaları için üretilmiş hoparlörlere bi subwoofer ekleyerek oluşturulmuş ürünlerdir onlar. yani özünde stereodur.
    tabii bi bass bi tizden oluşan sistemleri misal cep telefonlarını stereo sanan kişiler bile var ya neyse.
    bu tip ses sistemleri ekstra bass kısmını stereo hattındaki bassları toplamakla elde eder. yani pc den gelen STEREO hattı ile çalışır.
    anlaşılacağı üzere zaten hiç bi şeye dokunmasanız da makine o ses sistemini çalıştıracaktır.
    arkadaşın neden dert ettiğini anlayabiliyorum. ne olulr diye düşünmüş. ya sorun olsa zaten hoparlörlerin bi kısmından ses gelmez ya da yanlış ses gelirdi.
    bi arkadaşda sormuş. onun çözümünü microsoft un kendi sayfasındaki bile tam cevaplayamamış. onu da halledelim.
    tüm frekansların verileceği hoparlör demektir.

•  Realtek hoparlör yapılandırma sorunuwolfteam cesiyoutube
    realtek hd audio driver 5.1 olmuyor çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=noxDcwt8c2U&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.