Şimdi Ara

Realtek Mod (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
20
Favori
73.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,paylaşımın ve ilgin için çok teşekkürler.
    Bende dediklerini yaptım ve ilk denemede sorunsuz şekilde program çalıştı. THX eklentisini kullanamıyorum sadece anakartın desteklemediğini söylüyor. Ses codeci ALC887. Tüm ses codecleri THX i kullanabiliyor mu, yoksa belli codecler mi kullanabiliyor acaba? Hiç araştırdınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okemin

Arkadaşım ne kadar teşekkür etsem azdır. Asus N53sv laptopuma kurdum sonuç mükemmel Z5500 deki tiz açığını kapattığı gibi fazla bile geliyor şu anda ses adeta kristal gibi. Ayrıca çok açıklayıcı bir anlatım yapmışsın tek seferde kurulumu tamamladım tekrar teşekkürler.

Bu laptopdan bu kadar kaliteli ses alabileceğimi zannetmezdim doğrusu ağzım kaldı :D

Rica ederim dostum.

quote:

Orijinalden alıntı: chinos

Merhaba,paylaşımın ve ilgin için çok teşekkürler.
    Bende dediklerini yaptım ve ilk denemede sorunsuz şekilde program çalıştı. THX eklentisini kullanamıyorum sadece anakartın desteklemediğini söylüyor. Ses codeci ALC887. Tüm ses codecleri THX i kullanabiliyor mu, yoksa belli codecler mi kullanabiliyor acaba? Hiç araştırdınız mı?

Rica ederim.

Evet THX eklentisini her anakart desteklemiyor. Araştırmalarıma göre THX yazılımına destek veren anakartlarda bu mod'lu sürücü ile kurulan THX hata vermeden çalışıyormuş.

• Ve bir de denemek isteyen arkadaşlar olursa diye equalizer ayarı paylaşmak istiyorum. Creative 2.1 ses sistemi ve kaliteli bir kulaklıkla yaptığım denemelerde şu ayarların oldukça iyi ses verdiğini gördüm.

İşte ayarlar...

Equalizer
    31 Hz --> +5.2 dB
    62 Hz --> +7 dB
    125 Hz --> +3.4 dB
    250 Hz --> -3.2 dB
    500 Hz --> -3.6 dB
    1 KHz --> -1.4 dB
    2 KHz --> +1.8 dB
    4 KHz --> +4.8 dB
    8 KHz --> +5.9 dB
    16 KHz --> +2.7 dB

Speaker and headphone Bass settings
    Enable bass boost
    Level-->2.5 dB
    cutoff frequency-->96 KHz

X-Fi Crystalizer-->%50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chinos -- 10 Ekim 2012; 16:01:05 >
  • dediğiniz gibi işlemleri yaptım

realtek driverimi tamamen kaldırdım lakin sizin verdiğiniz dosyayı extract edip setup.exe yi çalıştırdığımda bu sürücü modelinde hiç bir sürücü desteklenmedi hatası alıyorum
  • ilgili resim

a1210.hizliresim.com/12/c/duumd.jpg
  • kurulumu başarılı şekilde şuan gerçekleştirdim lakin kullaklıktan ses az çıkmakta çözümü varmıdır
  • win7 64bit kullanıyorum daha önce farklı modlanmış halini kullanıyordum şimdide bu modu kullanıyorum tşkler emeği geçen arkadaşa, bir sorum olacak X-Fi CMSS-3D Enable olduğu halde oyununa girdiğim zaman X-Fi CMSS-3D Disable oluyor, masaüstüne dönüp açıp tekrardan oyuna girmek zorunda kalıyorum, bunu düzeltmenin bir yolu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ques1

kurulumu başarılı şekilde şuan gerçekleştirdim lakin kullaklıktan ses az çıkmakta çözümü varmıdır

Windows ses ayarlarından ya da Sound Blaster Panel'den ön hoparlör ses seviyesinin max seviyede olup olmadığını bir kontrol eder misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: sulozanger

win7 64bit kullanıyorum daha önce farklı modlanmış halini kullanıyordum şimdide bu modu kullanıyorum tşkler emeği geçen arkadaşa, bir sorum olacak X-Fi CMSS-3D Enable olduğu halde oyununa girdiğim zaman X-Fi CMSS-3D Disable oluyor, masaüstüne dönüp açıp tekrardan oyuna girmek zorunda kalıyorum, bunu düzeltmenin bir yolu varmı?

Oyuna girdiğinizde X-Fi CMSS-3D otomatik olarak kapanır, çünkü bu özellik stereo sesleri dağıtmaya yarar. Oyunlar da [çoğu] 5.1 - 7.1 ses düzeneklerini destekler ve X-Fi CMSS-3D'nin açılmasına gerek yoktur. Açık kalırsa aksine, sesin doğallığını bozabilir.
    O yüzden oyunlarda kapalı kalmalıdır.

Not: Eğer Kulaklık ya da 2.1 ses sistemi kullanıyorsanız kapanmaması gerekir.

• kulaklıkla kullanıyorum ve kulaklık seçili, X-Fi CMSS-3D kapanması durumunda seslerin nerden geldiğini tam olarak anlayamıyorum... X-Fi CMSS-3D açınca herşey gayet güzel oluyor... şu sorunu bir çözersem güzel olur
  • quote:

kulaklıkla kullanıyorum ve kulaklık seçili, X-Fi CMSS-3D kapanması durumunda seslerin nerden geldiğini tam olarak anlayamıyorum... X-Fi CMSS-3D açınca herşey gayet güzel oluyor... şu sorunu bir çözersem güzel olur

http://www.mediafire.com/?a9yq3nxfv3e7f19

X-Fi MB 2'nin şu sürümünü deneyin.

• quote:

kulaklıkla kullanıyorum ve kulaklık seçili, X-Fi CMSS-3D kapanması durumunda seslerin nerden geldiğini tam olarak anlayamıyorum... X-Fi CMSS-3D açınca herşey gayet güzel oluyor... şu sorunu bir çözersem güzel olur

kullaklık sorununu halletim lakin dediğiniz şekilde değil elimde bulunan amfiye takarak kullaklığımdan hayatımda görmediğim kadar ses kalitesi alıyorum şuanda

kullaklıkta kaliteli olunca işler değişti

%30 luk ses seviyesinde kullaklığı masa üstüne bırakıyorum salondan film izliyorum o derece ^^

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

quote:

herhangi birşeyi kaldıracakmıyım? yoksa direk kurulum mu yapmam gerek? tşkler...

• quote:

quote:

quote:

herhangi birşeyi kaldıracakmıyım? yoksa direk kurulum mu yapmam gerek? tşkler...

kaldırıp yeniden kurdum mıhhhhh gene aynı, masaüstüne dönüp X-Fi CMSS-3D seçmek zorunda kalıyorum her seferinde, jaklar doğru yere takılı, kulaklık seçili fln nasıl yapçaz bunu

• bugun farkına vardım amfiye taktığım kullaklıktan ses çok güzel bir şekilde gelmekte lakin sol ses sağdan sağ ses soldan çıkıyor

direk kasaya takıp kullaklığı verimli bir ses almak mümkün değilmi
  • yapamadım eskiden kullandığım modlu sürücüyüde bunu yükleyince silmiştim şimdi onuda bulamıyorum iyimi m e g a u p l o a d sitesine yüklemiş adam ordanda indiremiyorum hangi dns yi denediysem olmadı yaw

Realtek/Soundmax Modds + SB X-fi MB 1.2

Fixes/Improvements
    -CMSS3D will turn off when playing 5.1/7.1 sources(Games,DVD movies)

bu sorun varmış düzeltmiş... DRACON1C bi el atarmısın kafayı yiyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulozanger -- 12 Ekim 2012; 18:40:35 >
  • ques1

Dediğim gibi, standart ayarlarda ses seviyesi düşük olabiliyor. Ön hoparlör ses seviyesi sonda ise yapacak pek bir şey kalmıyor hocam.

sulozanger

CMSS3D bende de aynı şekilde, çok nadir de olsa kapanıyor. Sanırım eski nesil oyunlarda yapıyor bunu.

Yalnız kulaklık modunda böyle bir şey olmaması gerekiyor. Zira ses çıkışı zaten 2 kanal. Bu sorunu link'ini verdiğim son X-fi MB2 yazılımı çözmesi gerekirdi. Aklıma da başka bir şey gelmiyor.
  • sıfırdan tekrardan kuruyım dedim şimdide hata alıyorum iyimi, kaldır yeniden kur güvenli modda aktive et fln mıhhh oolmuyor... ne yapçam :)
  • quote:

sıfırdan tekrardan kuruyım dedim şimdide hata alıyorum iyimi, kaldır yeniden kur güvenli modda aktive et fln mıhhh oolmuyor... ne yapçam :)

Realtek sürücüyü ve X-fi MB 2 yazılımını kaldırın.
    Driver Sweeper ile Realtek ve Creative ses dll'lerini silin.
    Registry' e girip "Creative" aratın ve x-fi mb2 ile ilgili her şeyi silin.
    Bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar kurmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 13 Ekim 2012; 9:58:19 >
  • Crystalizer efekti başlı başına rezalet x-fi serisi için tamamen yapay gereksiz şişirilmiş baş ağrısı bas tonları ve parlak kulak tırmalayan tizleri yaratmaktan başka bir işe yaramıyor,müziğin doğallığından ne kadar uzaklaşıp ne kadar yapaylaştırırsanız müzikaliteyi o anlamda aşağı çekersiniz.Crystalizer efektinin de olayı bu frekansları süsleyip size yapay halde sunması demem o ki bu tür eklentiler yerine foobar 2000+asio tarzı modlarla çok daha salt doğal müzik dinleyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

sıfırdan tekrardan kuruyım dedim şimdide hata alıyorum iyimi, kaldır yeniden kur güvenli modda aktive et fln mıhhh oolmuyor... ne yapçam :)

Realtek sürücüyü ve X-fi MB 2 yazılımını kaldırın.
    Driver Sweeper ile Realtek ve Creative ses dll'lerini silin.
    Registry' e girip "Creative" aratın ve x-fi mb2 ile ilgili her şeyi silin.
    Bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar kurmayı deneyin.

aynen böyle yaptım bende ve Realtek HD v2.67 [MOD Gamespirit][Win7 x64], Creative X-FI MB 2012 Integrado Gamespirit FIX, sürücülerini kurdum sorun ortadankalktı oyuna girince kapanma olmuyor artık :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.