Şimdi Ara

!!! RECEİVER TUNERLERİ HAKKINDA !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde uydu çekim kuvveti maximum %60 olan bir çanak var ve böyle olunca normal sıradan receiverlar türksat yayınlarının yarısını göstermiyor tuneri iyi kaliteli bir receiver kullanırsak (mesela humax) biraz daha çekim kuvveti artıyor.

Çanak değiştirme, büyütme imkanı yok.

Acaba hangi receiveri kullanmalıyız? ve ya şöyle sorayım, en iyi tuner ve gelen sinyali minimum kayıpla alabileceğimiz receiverlar hangileridir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD_EffeCT -- 2 Ocak 2008; 13:49:36 >

• humax tunerı 10 uzerınden 11dur.

next 2000 serısı 10 uzerınden 7.

redlıne 10 uzerınden 7

dreambox 10uzerınden 8

benım denedıklerıım acıkcası bunlar...

quote:

Orjinalden alıntı: HeaD_EffeCT

Arkadaşlar elimde uydu çekim kuvveti maximum %60 olan bir çanak var ve böyle olunca normal sıradan receiverlar türksat yayınlarının yarısını göstermiyor tuneri iyi kaliteli bir receiver kullanırsak (mesela humax) biraz daha çekim kuvveti artıyor.

Acaba hangi receiveri kullanmalıyız? ve ya şöyle sorayım, en iyi tuner ve gelen sinyali minimum kayıpla alabileceğimiz receiverlar hangileridir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kabus_34

humax tunerı 10 uzerınden 11dur.

redlıne 10 uzerınden 7

dreambox 10uzerınden 8

quote:

Orjinalden alıntı: HeaD_EffeCT

Arkadaşlar elimde uydu çekim kuvveti maximum %60 olan bir çanak var ve böyle olunca normal sıradan receiverlar türksat yayınlarının yarısını göstermiyor tuneri iyi kaliteli bir receiver kullanırsak (mesela humax) biraz daha çekim kuvveti artıyor.

teşekkürler...

acaba bunlar gibi ne kullanılabilir.
    Humax digitürk üyeliği ve de fiyatından dolayı biraz baş ağrıtıyor (600 ytl gibi birşey)

• bu arada neta nın receiverları nasıldır, bilginiz varmı tuner kaliteleri hakkında?
  • Bilen arkadaşlar receiver lerin kullandıkları tuner markalarınıda yazarlarsa ve hangi tuner daha iyidir bunlarıda yazarsa iyi olur.
  • cok alakalı bır arkadasım var uydu sıı ıle alakalı !!
    elınde yaklasık 20 tane FIRMALARIN hedıye ettıgı cıhazlar var hemen hemen her fırma NEXT-GOLDMASTER-BOTECH-PEYSS VB bır cok fırma adama cıhaz yollar bızım cıhazımızıda kullansın eksıklerını not alsında versın dıye hatta next fırmasınada cok emegı var gecen gunlerde lak lakkk yapıyorduk ve tuner konusunda sohbet ederken sadece ve sadece humax 5400 z modelınden bahsettı benım ılk emu actıgım cıhazda denılebılır !!
    halen dunyanın en ıyı tunerlı cıhazlarından bırı oldugunu konusmustuk cıhaz yaklasık 15 yıllıktır ama suan gbox cccam mıs her ne yenı teknolojıye sahıp ve tum kanalları parmagının ucunda savuruyor suan chıpsız olarak satılıyor ama chıplı olanıda bulmak zor !!
    ıkıncı el sıtelerde bulursanızda alın bende sadece bır tane 5400 IRCI olandan var Z kullanmıyorum :)
    aklınızda olsun bılgı
  • ben de HUMAX HDCI-2000 var,ama bir türlü kullandığı tuner markasının ne olduğunu bulamadım.ayrıca SD 576i yayınları 576p,720p ve 1080i ye upscalle yapıyor ama neyle nasıl yaptığını hiç bir yerde bulamadım.acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?sevgilerle
  • Resmı sıtesınde yazar mutlaka bakmadınızmı ??

+ yenı modellerınkınıde ben bılmem eskıden kısa sharp denılen tuner kullanıyorlardı HD cıhazın tunerını bılmem sponsorum yok benım acayımda bekayım..

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

ben de HUMAX HDCI-2000 var,ama bir türlü kullandığı tuner markasının ne olduğunu bulamadım.ayrıca SD 576i yayınları 576p,720p ve 1080i ye upscalle yapıyor ama neyle nasıl yaptığını hiç bir yerde bulamadım.acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?sevgilerle
  • quote:

Resmı sıtesınde yazar mutlaka bakmadınızmı ??

+ yenı modellerınkınıde ben bılmem eskıden kısa sharp denılen tuner kullanıyorlardı HD cıhazın tunerını bılmem sponsorum yok benım acayımda bekayım..

quote:

ben de HUMAX HDCI-2000 var,ama bir türlü kullandığı tuner markasının ne olduğunu bulamadım.ayrıca SD 576i yayınları 576p,720p ve 1080i ye upscalle yapıyor ama neyle nasıl yaptığını hiç bir yerde bulamadım.acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?sevgilerle

demek ki o zaman '' Uydu kısımında sorulara cevap babasiiiii'' değilmişsin:)))

• humax artık eskısı gıbı degıl ıvan denılen bır adam bunların yazılımlarını edıt yapardı yazardı !! yaklasık 2000 yılından bıldıgım bır kaynaktır ama TR de aartık HD cıhazları harıcınde cıhazları yok gercı onceden pıyasa ıcın cıhazlar yaparlardı nasıl dıyeyım bılıyormusunda bılmem ama
    5100
    5300CRW
    5400
    5400 Z
    modellerınden berı ıyı tanırım ama yaklasık 2-3- yıldır HD teknolojısıne bulastılar ve acıkcası TURKIYE dede yaklasık 6aydır HD takıpı var yanı bu tarz bır cıhazın ıcını acmak abes olurdu + HD televızyonumda yok gercı
    1adet 106 LCD
    1adet 72 ekran Sony
    1adet de 7ınc tvm var ama HD ne zaman alırım acıkcası bılemıyorum

halen ıdealıyım komutanım her sekılde tv kartları harıc her soruya kutuk bılgılerıde dahıl olmak uzere cevap verırım sadece canım yazmak ıstesın yeterlı,

hihihiihi

selametle,

quote:

quote:

Resmı sıtesınde yazar mutlaka bakmadınızmı ??

quote:

demek ki o zaman '' Uydu kısımında sorulara cevap babasiiiii'' değilmişsin:)))

• arkadaşım şu an kullanılan cihazlarda en kaliteli tuner SAMSUNG tur sonrada SHARP gelir.
    topfield ve goldmaster ın bazı modelleri SAMSUNG tuner kullanıyor.
    sunny next kaon gibi markalarda SHARP kullanıyor.
  • Üstad , Dreambox'a ve kullandığı Alps Tunere haksızlık yapmışsın bence....

[

quote]Orjinalden alıntı: kabus_34

humax tunerı 10 uzerınden 11dur.

redlıne 10 uzerınden 7

dreambox 10uzerınden 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mngb -- 17 Ocak 2008; 10:47:56 >

• ben bir alt grup cihazlar için tuner tanımlaması yaptım.yani 100- 250 ytl ye satılan cihaz tunerleri
    bunun içinde
    kaon sunny next ye goldmaster topfield gibi markaların tunerleri SAMSUNG ve SHARP tuner kullananlar.
    dreambox ve triple dragon en üst sınıf cihazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.