Şimdi Ara

recover bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben hp pavilon dv6 1210et kullanıyorum kurtarma cd si yapmadım onun yerine bilgisayardaki recovery manager bölümünden format atıyorum
    bilgisayarda vista var ben bunu kısa zaman içerisinde win 7 yapcam acaba win 7 yaparsam recovery bölümü silincek mi
    bide sürücüler var onları hp nin sitesinde buldum da acaba indirmeden sürücüleri nasıl kurarım

• yani ben bilgisayara başka bir windows cd si kursam recovery bölümüde silinirmi
  • o bölüm silinmez ama sen orayi tekrar format amacli kullanayim dersen vista yüklenir bilgisayarina.
  • ya ben 7 yapıcamda yani vista da elimde bulunsun dedim bir geridönüş şansım olsun diye

peki sürücüler onları indirmeden kuramammı
  • recovery manager da yanlis hatirlamiyorsam 3 secenek vardi

1) tüm yazilimi komple kur
    2) sürücüleri kur
    3) programlari kur

buna benzer bisey olması lazımdı ben özetledim. burdan sürücüleri kurabilirsin fakat sen vistayi kurunca recovery manager programın olucakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 28 Ağustos 2010; 13:49:39 >
  • Recovery dvd sini yapmadıysan eğer o bölümlenmiş Harddisk gibi görünen recovery kısmından da yapabilirsin. Eğer format atacak isen şu an kullanmış olduğun (genel de C sürücü olur oraya) bölüme format atacaksın. Diğer recovery yazan bölüme dokunmazsın. Daha sonra istersen yine o Recovery bölümünden geri dönüşüm yapabilirsin. (Win 7den sonra tekrar vistaya dönceğini sanmıyorum ama :))
    Driver kısmında ise. C sürücüsünde SWSETUP klasörü vardır. O klasörü dvd ye yazdır. Senin bütün driverların orda çünkü. Win7yi kurduktan sonra swsetup klasöründen istediklerini kurabilirsin tekrar.

Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

Daha sonra istersen yine o Recovery bölümünden geri dönüşüm yapabilirsin. (Win 7den sonra tekrar vistaya dönceğini sanmıyorum ama :)

ya benim win7 kurma işi biraz karışık ya olmassa diye o yüzden dedim silinirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _call_black_

quote:

Daha sonra istersen yine o Recovery bölümünden geri dönüşüm yapabilirsin. (Win 7den sonra tekrar vistaya dönceğini sanmıyorum ama :)

ya benim win7 kurma işi biraz karışık ya olmassa diye o yüzden dedim silinirmi

oraya format atmadıgın sürece bisey olmaz
  • quote:

Driver kısmında ise. C sürücüsünde SWSETUP klasörü vardır. O klasörü dvd ye yazdır. Senin bütün driverların orda çünkü. Win7yi kurduktan sonra swsetup klasöründen istediklerini kurabilirsin tekrar.

Kolay gelsin..

burda adobe , flash ,webcam in felan dosyaları var drivers dosyası felan var burasıdır her alde burda tümü vardır heralde indirmeme gerek yok ozaman burdan setup.exe leri kuruyoruz bir tek dimi

Sağ olasın çok makbule geçti...
  • Arkadaşlar peki daha sonra yüksek kapasiteli disk aldık diyelim kurulum yapacağız diyelim ee ne DVD'si ile kuracağız?Bendeki Asusta aldığımda 2DVD çıktı biri kurulum diğeri driver.HP'de neden çıkmadı hala şaşırdım.
  • quote:

burda adobe , flash ,webcam in felan dosyaları var drivers dosyası felan var burasıdır her alde burda tümü vardır heralde indirmeme gerek yok ozaman burdan setup.exe leri kuruyoruz bir tek dimi

Aynen öyle kardeşim indirmene gerek yok. Orda gerekli olabilecek tüm driverların mevcut.. Kolay gelsin

quote:

Arkadaşlar peki daha sonra yüksek kapasiteli disk aldık diyelim kurulum yapacağız diyelim ee ne DVD'si ile kuracağız?Bendeki Asusta aldığımda 2DVD çıktı biri kurulum diğeri driver.HP'de neden çıkmadı hala şaşırdım.

Hp de öyle bir DVD yok maalesef. Onun yerine laptop ilk geldiğince kendin yaptın yapmanı sağlayan recovery disc creation bölümü var. Asus laptopla birlikte gönderebilir sonuçta tercih meselesi
    Sana gönderilen de büyük ihtimalle recovery dvdsidir. O dvdyi takıp yeniden başlattığında laptop alındığı günkü haline döner.Yani o formatı da atar tekrar kurulumunu da yapar merak etme

• quote:

quote:

Aynen öyle kardeşim indirmene gerek yok. Orda gerekli olabilecek tüm driverların mevcut.. Kolay gelsin

quote:

Arkadaşlar peki daha sonra yüksek kapasiteli disk aldık diyelim kurulum yapacağız diyelim ee ne DVD'si ile kuracağız?Bendeki Asusta aldığımda 2DVD çıktı biri kurulum diğeri driver.HP'de neden çıkmadı hala şaşırdım.

Hp de öyle bir DVD yok maalesef. Onun yerine laptop ilk geldiğince kendin yaptın yapmanı sağlayan recovery disc creation bölümü var. Asus laptopla birlikte gönderebilir sonuçta tercih meselesi
    Sana gönderilen de büyük ihtimalle recovery dvdsidir. O dvdyi takıp yeniden başlattığında laptop alındığı günkü haline döner.Yani o formatı da atar tekrar kurulumunu da yapar merak etme

Asus'ta dvd'den kurdum diskteki kurulumu sevmedim.Ne kadar ıvır zıvır varsa yükleniyor.Sade windows kurdum.Ayrıca HP'deki 4tane DVD istiyor yuh ya.Peki HP den ücretli alınan DVD ile bizim kendi yapacağımız DVD aynı mı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 8 Eylül 2010; 2:27:14 >

• quote:

Asus'ta dvd'den kurdum diskteki kurulumu sevmedim.Ne kadar ıvır zıvır varsa yükleniyor.Sade windows kurdum.Ayrıca HP'deki 4tane DVD istiyor yuh ya.Peki HP den ücretli alınan DVD ile bizim kendi yapacağımız DVD aynı mı oluyor?

Hp nin recovery sinden de yaptığınız zaman aynı ıvır zıvır programlar yine yüklencek
    Hp den ücretli alınan dvd den kastınız ne ki acep? Eğer sonradan almışsanız büyük ihtimal lisanslı win7 dvd sidir ve içinde aynen sizin kurduğunuz gibi sadece "windows" vardır. Bu recovery dvd si ile aynı değildir.Recovery dvd sinde sizin laptobunuza ait tüm driverlar programlar ve hp'ye özel yazılımlar (mediasmart gibi) yükler. Diğerinde ise sadece orjinal windowsu

• quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

Ayrıca HP'deki 4tane DVD istiyor yuh ya.

ya ben hp laptop kullanıyorum recovery manager dan kurtarma cdsi yapacam bir bölümde kaç cd gerekir diye bir bölüm var 2 tane dvd+r gerekir diyo
  • quote:

quote:

ya ben hp laptop kullanıyorum recovery manager dan kurtarma cdsi yapacam bir bölümde kaç cd gerekir diye bir bölüm var 2 tane dvd+r gerekir diyo

bilgisayara göre degisiyor. mesela benimki 3 tane istedi ama 2 veya 4 tane isteyen de var. sen her ihtimale karsi 4 tane bos dvd (4.7gb) ile basla işe
  • quote:

quote:

Bende de öyle yazıyordu hazırladım 2 dvd ama işin garip tarafı ilk dvd yi yazarken sorunmu çıktı ne bişey dedi gitti, sonra 3 dvd yazı bıraktı öyle :) Sen hazırlıklı ol yine de nolur nolmaz
  • peki bir şey sorcam kurtarma cd si için dvd+r istiyor veya çift katmanlı dvd-r bunlar arasında ne fark varki
    bende 4 tane dvd-r var(4.7 gb)bunlar olmazmıki illa dvd+r bu olması gerekir
  • quote:

peki bir şey sorcam kurtarma cd si için dvd+r istiyor veya çift katmanlı dvd-r bunlar arasında ne fark varki
    bende 4 tane dvd-r var(4.7 gb)bunlar olmazmıki illa dvd+r bu olması gerekir

aradaki işaret kapasiteyi degilde yazdırma yönünü belirler. çift katmanlılar dvd-r dl (double layer) diye gecer. benim yaptıgım cd ler dvd-r miş ve sorunsuz çalısıyor. tereddüt etmeden yazabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.