Selamun Aleykum , arkadaşlar cihazın recovery si silinmiş , üzerine w7 kurulmuş . Ben toshiba servisi aradım işletim sisteminin " w 8.1 64 bit ing-türkçe " olduğunu söyledi DVD istersem 30 tl ye orijinal isosunu gönderebikceklerini söylediler . Peki ben bunu kendim kursam nasıl kurarım . w 8.1 de pro , sing lang gibi çeşitli sürümler var bu hangisi oluyor acaba , işletim sis. internetten indirip kendim kursam biostan keyi otomatik görürmü ? Daha önce denemiştim keyi kesinlikle görmemişti ?
quote:
Orijinalden alıntı: yaran
Selamun Aleykum , arkadaşlar cihazın recovery si silinmiş , üzerine w7 kurulmuş . Ben toshiba servisi aradım işletim sisteminin " w 8.1 64 bit ing-türkçe " olduğunu söyledi DVD istersem 30 tl ye orijinal isosunu gönderebikceklerini söylediler . Peki ben bunu kendim kursam nasıl kurarım . w 8.1 de pro , sing lang gibi çeşitli sürümler var bu hangisi oluyor acaba , işletim sis. internetten indirip kendim kursam biostan keyi otomatik görürmü ? Daha önce denemiştim keyi kesinlikle görmemişti ?
Bilgisayarınızın sitesinden hangi işletim sistemi ile satıldığını öğrenebilirsiniz.Büyük ihtimal single Language sürümü yüklü gelmiştir.
Microsoftun sitesinden Windows 8.1 Single language sürümünü (yada sitede başka sürüm denildiyse o sürümü) indirip kurabilirsiniz. Yalnız bana kalsa hiç uğraşmam direkt Windows 10 kurarım. Lisans Biosta yüklü olduğu için sıkıntı çıkmaz.Hemde temiz kurulum yapmış olursun.
orijinal kurup öyle yükseltmek istiyorum . sitede yukarda yazdığım yazyor sadece ama single Language muhtemelen , pro vermezler zaten başka sürümüde yok heralde .
Windows 8.1 ALL IN ONE ( AIO ) sürüm bir tane indir ve format atarken anahtarın hangisinde çalışıyorsa o sürüm içindir.
Diğer yol ise
Windows 8.1 AIO isonu Virtualbox'a ya da VMware Player'a kur. Anahtarın hangi sürüm içise otomatik o sürüm kurulur. Bu sayede hangi sürüm olduğunuda öğrenmiş olursun.
quote:
Orijinalden alıntı: cagdas70
Windows 8.1 ALL IN ONE ( AIO ) sürüm bir tane indir ve format atarken anahtarın hangisinde çalışıyorsa o sürüm içindir.
Diğer yol ise
Windows 8.1 AIO isonu Virtualbox'a ya da VMware Player'a kur. Anahtarın hangi sürüm içise otomatik o sürüm kurulur. Bu sayede hangi sürüm olduğunuda öğrenmiş olursun.
Verdigin bilgiler için çok saol . Elimde 1 tane 8.1 single l. vardı .Onu taktım ilk basta serial istemedi , kurulumu yaptı , sonra internet baglantasını kurunca otomatik lisansı aldı .Şimdi 10 yükseltiyorum . Zaten kurulumun ilk aşamasında serial istiyosa o sürüm değil anlamına geliyor