Şimdi Ara

Recovery Hakkında Lütfen Bakmadan Geçmeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tabip

acronis true image.

internette arattır, birçok bilgiye ulaşırsın.

stabil kolay yedek alma programı.

Önerin için teşekkürler ama ben sistemin yedeğini almaktan bahsetmedim.
  • sorununun çözümüni yazdım işte. format at, sonra acronisle yedek al ve dvd ye çek. recovery dvdin olur.

daha açık ifadeyle, servise falan götürüp uğraşma ve para verme. format at, driverleri kur sonra acronisle yedek al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 7 Ocak 2012; 21:47:53 >
  • Arkadaşım pcye mağazada kurulum yaptıktan sonra eve geip baktığımda Acer diye bir bölüm vardı. O bölüm ne için oluşturulmuş o zaman. Sistem C'ye yüklüydü. D'de boştu.
  • Sanırım pcnin yedeği Acer bölümüne yüklenmiş. Daha sonrasında o bölümden recovery edilmesi için oluşturulmuş. Benim de öyle olmasını istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin93

Sanırım pcnin yedeği Acer bölümüne yüklenmiş. Daha sonrasında o bölümden recovery edilmesi için oluşturulmuş. Benim de öyle olmasını istiyorum.

arkadaşım acer yazan kısımda recovery bölümü varmış, ancak sen onu silmişsin. o bölüme tekrar recovery kurmak zahmetli bir iş. ben sana kolay yolu söylüyorum, zaten cihaz 2 yıllıkmış, bence recoveryi tekrar oluşturmaya çalışıp uğraşma. sıfırdan kurulum yap yedek al.

neyse sen bilirsin.
  • İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Tabiiki bahsettiğin yöntemle de olur ama ben ilk günkü haline döndürtmek istiyorum. Linkini verdiğim program hakkında düşünceleriniz neler acaba?
  • acer türkiyeyi arasam aynen bu durumu anlatsam sizce sonuç alabilir miyim arkadaşlar?
  • şimdiye kadar bir çok recovery kullandım ama acronis bunların içinde en iyisi.

kısaca anlatacak olursam,

diyelim windowsu sıfırdan kurdun, driverleri, programları v.s yükledin.

daha sonra acronis ile açılış cd si oluşturup (ya da windows üzerinden de olur) sistemi açıp,yedek alıyorsun. c sürücüsünde kullanılan alan mesela 10 gb ise, acronis bunu biraz sıkıştırıyor 6-7 gb gibi bir imaj dosyası oluşturuyor. bunu d sürücüsüne veya dvd ye kaydedip, sonrasında sistem çöktüğünde v.s cd ile bilgisayarı açıp, yedekten geri döndüğünde sistem ilk haline geliyor.

iyi yanı, hızlı, stabil, kolay kullanılır olması.

ayrıca eğer istersen, program acronis secure zone diye bir bölüm oluşturuyor. bu bölüm windows üzerinden görünmüyor (acer recovery bölümü gibi).

recovery dosyanı buraya atarak, sistem çöktüğünde v.s bilgisayar açılırken yanlış hatırlamıyorsam f11 tuşuna basarak recovery menüsüne giriyorsun ve oraya koyduğun yedekten geri dönüyorsun.

yani senin yapmak istediğin acer recovery ile hemen hemen aynı.

ben sana ondan dedim ilk mesajımda, bu programı kullan diye.

anlatımı da çeşitli sitelerde mevcut.

mesela aşağıdaki sitede var

http://www.downturk.net/acronis_true_image_resimli_anlatim.html

• Genç arkadasım senin ne sıkıntın var bir gram o recovery kisminin neden senin icin bu kadar onemli oldugunu anlamadim.
    Amac ne bunu anlatirsan yardimci olalim. Ama anlatirken hikaye degil bana ben saticam bu bilgisayari bu yuzden sifirlamak istiyorum gibi birsey soyle ki ona gore hareket edelim.
  • quote:

şimdiye kadar bir çok recovery kullandım ama acronis bunların içinde en iyisi.

daha sonra acronis ile açılış cd si oluşturup (ya da windows üzerinden de olur) sistemi açıp,yedek alıyorsun. c sürücüsünde kullanılan alan mesela 10 gb ise, acronis bunu biraz sıkıştırıyor 6-7 gb gibi bir imaj dosyası oluşturuyor. bunu d sürücüsüne veya dvd ye kaydedip, sonrasında sistem çöktüğünde v.s cd ile bilgisayarı açıp, yedekten geri döndüğünde sistem ilk haline geliyor.

ayrıca eğer istersen, program acronis secure zone diye bir bölüm oluşturuyor. bu bölüm windows üzerinden görünmüyor (acer recovery bölümü gibi).

recovery dosyanı buraya atarak, sistem çöktüğünde v.s bilgisayar açılırken yanlış hatırlamıyorsam f11 tuşuna basarak recovery menüsüne giriyorsun ve oraya koyduğun yedekten geri dönüyorsun.

Ben herhangi bir tavır takınmadım. Böyle bir duruma sebebiyet verecek bir cümle yazdıysam kusura bakmayın. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bundan sonra da esirgemeyin. İşte! Bunu yapmak istiyorum ama programı nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

• ARKADASLAR MERABA...

BENDE LENOVO G570 LAPTOP VAR BİLGİSAYARIN YANINDA WİNDOWS CD Sİ VERİLMEDİ AMA BANA BİLGİSAYARIN İÇİNDEN WİNDOWS CD Sİ OLUŞTURABİLECİĞİM SÖYLENDİ AMA NASIL YAPACAĞIMI BİLMİYORUM...

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADASLAR VAR MI...

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Genç arkadasım senin ne sıkıntın var bir gram o recovery kisminin neden senin icin bu kadar onemli oldugunu anlamadim.
    Amac ne bunu anlatirsan yardimci olalim. Ama anlatirken hikaye degil bana ben saticam bu bilgisayari bu yuzden sifirlamak istiyorum gibi birsey soyle ki ona gore hareket edelim.

Çok teşekkür ederim abi. Hikaye kısmını bilerek yazdım ki neyin ne olduğunu bilinsin diye. Yoksa ben de laf kalabalığını hiç sevmem. Tabib arkadaş sorunuma çözüm buldu. Çok sağol. Allah senden de razı olsun.
  • Rica ederim. yardımcı olabildiysek ne mutlu.

anlatım linkini verdim, takıldığın yer olursa yine sor, yardımcı oluruz.
  • Tabib arkadaş heyecandan linke mesajdan sonra bakabildim. Benimki aynen dediğin gibi acronis securu zone işlemini yapmak istiyorum. Sistemin imajını aldıktan sonra o ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

şimdiye kadar bir çok recovery kullandım ama acronis bunların içinde en iyisi.

quote:

Tam olarak burayı kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 7 Ocak 2012; 22:44:28 >

• programı yükledikten sonra, programı açınca,

activate acronis startup manager diye bir seçenek var. onu seçersen bilgisayarı ilk açarken f11 tuşuna basınca acronis programı açılır.

manage acronis secure zone diye bir seçenek var, onu seçince de, tam aklımda değil ama hangi partition dan oluşturmak istediğini, bölümün boyutunu falan ayarlamanı isteyecek. sonra, bilgisayar yeniden başlayacak, biraz işlem yapacak (gizli bölümü oluştururken biraz uzun sürebilir). sonra completed gibi bir seçenek çıkacak.

sistemi yeniden başlatınca, bundan sonra biostan hemen sonra "press f11 for startup manager" gibi bir yazı gelir, f11 e basarsan recovery programı açılır. orada da, dediğim secure zone, gizli bölüm olarak görülür. windows üzerinden görülmez yani.

bu işlemi yaptıktan sonra, c ye format at, windowsu yükle sıfırdan, driverleri falan kur, kullandığın temel programları (winrar, winamp v.s gibi) kur. sonra, bilgisayarı yeniden başlat, f11 tuşuna basıp recovery ye gir, sonra anlatımdaki gibi, c yi seçip full backup diycen, sana nereye yedek almak istediğini soracak, ordan acronis secure zone u seçeceksin, adımları takip et ileri ileri diyince yedek almaya başlayacak. yedek alma işlemi bitince işlem tamam!

artık recovery den geri dönmek için, bilgisayar açılırken f11, sonra recovery programı çalışacak, ordan recover diyceksin, acronis secure zone u seçeceksin, nereye recovery yapacaığını soracak, orda da c yi seçeceksin, ileri ileri diyince, recovery başlayacak.

ilk aldığın yedek haline gelecek sistem.

zor gibi görünüyor ama zor değil, programı biraz kurcalayınca anlarsın zaten, bir de o anlatıma da bak, hatta başka sitelerde de bak acronis true image kullanımı diye.

• Win 7 format atarken ben hep c ve d diye iki bölüm oluşturuyorum. Ama sistem otomatik olarak Sistem ayrıldı diye bir bölüm oluşturuyor. 100 mblık. Bu bölüm ne işe yarıyor. Kurduktan sonra da gözümüyor o bölüm. Hep aklıma takılmıştır. Kısmet bugüneymiş. Çok sağ ol. Bilgisayarımda önemli bir veri olmadığı için gönül rahatlığıyla programı inceleyebilirim.
  • bi yeri yanlış söylemişim, programı windows üzerinden kur. secure zone yapılandırmasını yap, sonra programda boot cdsi oluşturma var onu yap. sonra windowsu kur, sonra da boot cdsinden bilgisayarı açıp activate startup manager işlemini yap.

en son olarakta yedekleme yap.

geri yükleme yapacağın zaman yine yukarda yazdığım gibi yapacaksın.
  • Vallahi bu yazdıklarını not defterime kaydettim. Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.