Şimdi Ara

Recovery Hakkında Lütfen Bakmadan Geçmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize hayırlı akşamlar arkadaşlar. ACER APIRE 5739G model dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Önceden sıcaklık vs. problemlerim vardı. Gezinirken görürsünüz. Ben bu sorunların pil hariç hepsini hallettim. Yeni bir pil alacak kadar param olmadığı için şu an için sadece pil sorunum var. Yeteri kadar param olunca pilimi değiştiricem. Bunun dışında sizden bir konu hakkında yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Bu bilgisayarı anneme sorduğumda 2009 yılında aldığını söyledi. Büyük ihtimalle garanti süresi de bitti. Teknosa'dan satın almıştım. Bayağı da bir para ödedik. Biri depodan açılmamış kutusunda getirip önümde açtı ve pilini takıp bir cd ile sistemi yanımda yükledi ama bana sistem çökerse, virüs vs. durumları olursa bana geri yani recover edeceğimi göstermedi. Ben de o zamanlar bu işten anlamadığım için sadece ona bakıyordum. Bana tamamdır, işiniz bitti dedi. Biz de eve geldik o gün den bu yana bilgisayara birkaç kez format attım. Tabii format atmayı da bilmiyordum o zamanlar netten araştırınca nasıl yapıldığını buldum ve yapmaya başlamıştım. Hayal meyal hatırladığım kadarıyla disklerin gösterildiği ekranda Acer diye bir bölüm, ve c ve d diye iki bölüm daha vardı. Talimatlara uyarak hepsini silmiştim. Sorunsuz kurmuştum. Şimdi az önce teknosayı aradım. Recover edebileceğim bir cdim yok ,aldığım zaman bana bir recover cd falan verilmedi, sadece yükledi ve hazır dedi biz de eve geldik vs. anlattım. Telefondaki kişi de bana eğer recover bölümünü sildiyseniz cdsi bir işe yaramaz ancak hdd fabrika ayarlarına getirmeniz ondan sonra recovery yapabilirsiniz dedi. Eğer garantisi dolmamışsa acerin teknik servisine götürün orada yaparlar dedi. Ben de bu iş kaça patlar, siz işin içindesiniz bilirsiniz diye sordum. O da bana normal format atmak 50 dolar civarı bir de recoverysi de var dedi. Arkadaşlar ben size dnışmadan bir şey de yapmak istemedim. Bu forumda tenik servisçi abiler veya bu işten anlayan kişiler var. Yardımcı olurla düşüncesiyle açtım. Şimdi ben nette araştırdım. hdd fabrika ayarlarına getiren bir program varmış. Hatta bir forum sitesinde nasıl kullanıldığı anlatılmış. Ama baya uzun sürüyormuş. Risk faktörü de varmış. Hdd'i sıfırladıktan sonra bu sefer recovery cdim yok, olsa da nasıl recover edileceğini de bilmiyorum. Ne yapamam gerekiyor arkadaşlar, çaresiz kaldım. Beni yönlendirebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 7 Ocak 2012; 19:41:46 >

• hemen yönlendiriyorum..

bak şimdi şöyle bir cümlen var yukarıda "Biz de eve geldik o gün den bu yana bilgisayara birkaç kez format attım."

tak cd' yi tekrar format at. hiç uğraşma recovery ile.

temiz iş.
  • Her defasında format atmak istemiyorum. Elimin altında bir tane bulunsun. Şu şu gibi durumlar olursa recovery et diye bir şey de söylemedi. Tabii benim bilgim olusaydı ver sorsaydım mutlaka cevap verirdi. 1500 TL üzerinde para vermiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 7 Ocak 2012; 19:56:04 >
  • İlk formatta Acer diye isimlendirilmiş bir bölüm vardı. Sanırım recovery için kullanılan bölümdü. Şimdi yok artık. Bilseydim niye sileyim? İlk haline getirtebilinir mi?
  • Telefondaki kişi 50 dolar + recoverysi de var demişti. O kadar param yok. Özellikle umarım bir teknik servisçi biri okur da bana yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin93

Telefondaki kişi 50 dolar + recoverysi de var demişti. O kadar param yok. Özellikle umarım bir teknik servisçi biri okur da bana yardımcı olur.

Forumda biri recovery bölümünü internetten indirip makinesini kurtartmışt ama link sordum : cevaplamadı.
  • İlgilendiğin için çok teşekkür ederim arkadaşım. İnş. o kişi kimse cevap verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her üreticinin kendi donanımına ait recovery yazılımı sitesinde mevcuttur. sadece donanımın olması yeterli olsa gerek çünkü üreticinin ismi veya donanımın seri numarası ya da modeli bu tip ücretli olabilecek olan recovery programlarını kullanmaya izin veriyor. donanım farklı bir üreticiye ait ise her recovery yazılımı her donanımda çalışmaz. bence sen acitve image disk programını kullan. taş çatlasın 3 mbyte lık bir program galiba. aslında clone zilla önereceğim ama bir program bu kadar kafa kurcalattırır onunla harici bir diske diskin tamamını ya da ilgili partitionunu backup alır elinde hazır olur. yok o notebookun üzerindeki recovery butonunun işlevselliğini geri kazandırtmak stiyorum dersen ki bendeki aletde de vardı bir tane hiç kullanmadan notebook mefta oldu yani olabilir neden olmasın. bunun için de going to go to website.. mesela lenovonun var, dell' in var, asus' un var, toshiba' nın var. casper' in ve samsung' un var mı bilmiyorum. acer' i de bilmiyorum. bir de bu acer nasıl okunuyor acaba? ben acer diyorum bazı satıcılar eyzır diye okuyor gıcık bir kelime bu. aslında bir harfle kaybediyor gibi "hacer" olabilirmiş. ama bu sefer de "heyzır" diye okumak da var.

• Dediğin gibi eyzır diye okunuyor. Gün boyunca sitesini inceledim ama yok. Sadece modele uygun driverlar ve utulity programları var. Evet o dokunmatik düğmenin de işlevsel olmasını istiyorum. HDD fabrika ayarlarına getirmek için bir program var. Kullanmaya çekiniyorum açıkçası. Bir de o programla ilk günkü gibi olacak mı? O konuda da kesin bir şey söylememişler. Biri yazmış ben kaç defa kullandım. Çok yararlı diyor. İkilem de kaldım açıkçası. Eğer program gerçekten ilk güne götürüyorsa recovery cdsi nasıl yapılacağını bilmiyorum. Arkadaşlar haksızsam söyleyin. Kuran adamın söylemesi gerekmiyor mudu?
  • Modeli, seri numarası her şeyi yazıyor.
  • En azından çökme, virüs durumları olursa recovery yapabilirsiniz. Onu da şu şekilde yapabilirsiniz diye uygulamalı olmasa da ağızdan söylemeliydi.
  • Arkadaşlar şu sitede bir arkadaş kendi hdd için denemiş. Resimli anlatım yapmış.
    http://www.xvidheaven.com/diger-multimedya-yazilimlari/7822-harddisk-fabrika-ayarlarina-dondurme.html
    Bir inceleyebilir misiniz?
  • Arkadaşlar hadi diyelim ben programla kazasız belasız hdd sıfırladım. Recovery cdsini nereden bulucam? Firmanın sitesinde yok. Teknosa'ya gitsem büyük ihtimal yapmazlar veya bizim işimiz değil diyecekler. Bu modele sahip olupta recovery cdsi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin93

Arkadaşlar hadi diyelim ben programla kazasız belasız hdd sıfırladım. Recovery cdsini nereden bulucam? Firmanın sitesinde yok. Teknosa'ya gitsem büyük ihtimal yapmazlar veya bizim işimiz değil diyecekler. Bu modele sahip olupta recovery cdsi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Recovery cd i sizin oluşturacağınız bir cd değil mi?
  • Ben nasıl yapılacağını bilmediğim için arkadaşlarda varsa eğer yardımcı olmalarını istedim.
  • Arkadaşlar program hakkında ne düşünüyorsunuz sizce deniyeyim mi? Ayrıca ben bu cdyi nerden temin edebilirim?
  • Bir önceki mesaja şunu kelmeyi unuttum. Kurulum yapıldığında Acer diye bir bölüm, c ve d diye iki bölüm vardı. Acer bölümü recovery işlemi için ayrılmış. O cd ile kurulumu yapmıştı. Bu bölümler o cd ile oluşturuldu. Ondan eğer varsa yardımcı olur musunuz? dedim.
  • Ya da bu bilgisayarı satın aldıktan sonra recovery cdsi oluşturmuş arkadaşlar varsa onlardan da yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 7 Ocak 2012; 21:19:13 >
  • Arkadaşlar acer türkiyeyi mi aramam gerekiyor? Onlar yardımcı olurlar mı?
  • acronis true image.

internette arattır, birçok bilgiye ulaşırsın.

stabil kolay yedek alma programı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.