Şimdi Ara

$RECYCLE.BIN dosyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda c ve d var. d kısmında $RECYCLE.BIN isminde boş bir dosya var ve bu tarz konularda takıntılı bir insanım. internetten araştırdım, iki farklı bilgi buldum.

bazı kişiler "o dosyayı isteseniz de silemezsiniz, o geri dönüşüm kutusunun dosyası." demiş, benim de dosyanın ismi yüzünden aklıma ilk gelen buydu fakat bu tarz dosyaların gizli dosya olması gerekmiyor mu? benim gizli dosyaları göster seçeneğim kapalıdır. bundan şüphelenip biraz daha araştırınca bazı kişilerin de "o sistem dosyası gibi davranan bir virüs." dediğini okudum.

bunlardan hangisi doğru?

edit : meraktan d'deki gizli klasörlere baktım, System Volume Information isminde bir klasör var ve $RECYCLE.BIN için denen şeylerin aynısı System Volume Information için de denmiş. şimdi bu ikisi windows dosyası mı yoksa virüs mü? windows dosyasıysa neden birisi gizli, öbürü değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 1 Mayıs 2013; 14:30:10 >

• TreeSize Free ile sistem diskini taratın. İki tane recycle.bin çıkarsa yazın, bakalım. Bu arada niçin böyle ufak şeylere takılıyorsunuz bırakın kalsın..
  • programı indirip kurdum, sanırım antivirüs değil klasör listeleme programı gibi bir şey. d'de bir tane $RECYCLE.BIN çıktı fakat c'de de bir tane var ama o gizli klasörmüş, d'deki değil. ayrıca c'de de System Volume Information var fakat o d'de olduğu gibi gizli klasör. şimdi bu d'deki $RECYCLE.BIN'in virüs olduğu anlamına mı geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

programı indirip kurdum, sanırım antivirüs değil klasör listeleme programı gibi bir şey. d'de bir tane $RECYCLE.BIN çıktı fakat c'de de bir tane var ama o gizli klasörmüş, d'deki değil. ayrıca c'de de System Volume Information var fakat o d'de olduğu gibi gizli klasör. şimdi bu d'deki $RECYCLE.BIN'in virüs olduğu anlamına mı geliyor?

Sistem d mi c mi? büyük ihtimal gizli klasör olmayan sahte olur. Benim sistem diskinde recycle gizli klasör çünkü. Bence silmeden önce yoksa Malwarebytes ile c yi güvenli modda taratın. Kesin bir şey söyleyemem çünkü emin değilim..
  • bilgisayardan hiçbir şey anlamadığım için sorunuzu anlayamadım, ana sistemi sorduğunuzu tahmin ediyorum, ana sistem c. internet kotam bitti bitecek 1-2 güne malwarebytes'ı indiririm (10 mb bile yer kalmadı siz düşünün), ilginiz için teşekkürler.

peki malwarebytes virüs olarak algılamazsa virüs değil mi demektir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 1 Mayıs 2013; 15:28:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda c ve d var. d kısmında $RECYCLE.BIN isminde boş bir dosya var ve bu tarz konularda takıntılı bir insanım. internetten araştırdım, iki farklı bilgi buldum.

bazı kişiler "o dosyayı isteseniz de silemezsiniz, o geri dönüşüm kutusunun dosyası." demiş, benim de dosyanın ismi yüzünden aklıma ilk gelen buydu fakat bu tarz dosyaların gizli dosya olması gerekmiyor mu? benim gizli dosyaları göster seçeneğim kapalıdır. bundan şüphelenip biraz daha araştırınca bazı kişilerin de "o sistem dosyası gibi davranan bir virüs." dediğini okudum.

bunlardan hangisi doğru?

edit : meraktan d'deki gizli klasörlere baktım, System Volume Information isminde bir klasör var ve $RECYCLE.BIN için denen şeylerin aynısı System Volume Information için de denmiş. şimdi bu ikisi windows dosyası mı yoksa virüs mü? windows dosyasıysa neden birisi gizli, öbürü değil?

Çöp tenekesi özelliklerine gir ve her sürücü için tutulup tutulmadığını kontrol et.
    Unutmadan D deki çöpü kapatıp ümraniyeye pardon C ye yönlendirirseniz ve C de yeteri kadar yer yoksa direk silmeniz gerekmektedir.
    O çöp tenekesi dosyasıdır. virus olacak dosyalar MSOCACHE ve system hacim bilgileri dizinleridir.

• evet iki sürücü için de tutuluyormuş. peki sizce neden c'deki gizli klasörken d'deki değil? ben d'deki klasöre sağ tıklayıp gizli hale getirsem bir sorun olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozulan Save dosyası !
    13 yıl önce açıldı
    assets uzantılı dosya açma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sil gizle taşı sistem kafasına göre takılacaktır. Yani bir ehemmiyeti yoktur.
  • teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.