Şimdi Ara

RED DEAD REDEMPTION 2 [ PS ANA KONU ] [TÜRKÇE REHBER] (935. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.964
Cevap
273
Favori
465.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 933934935936937
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RDR2 ile Part II arasında oynanış kalitesi anlamında hiçbir fark yok, hatta teknolojik olarak Part II'nin bir tık daha üstün olduğu söylenebilir, adamlar Motion Matching ile gerçekçi animasyonları akıcı hale getirmeyi başardı, Rockstar ise böyle bir teknoloji kullanmadı, animasyonlar ne kadar kaliteliyse, oynanışta bir o kadar ağır.

Tabi ben bu ağırlıktan memnunum, bol bol zamanım var, tadını çıkara çıkara oynuyorum oyunu, sonuçta RDR2 söz konusu, dünyanın en çok detayına sahip oyunu.

Part II'de RDR2'nin lineer hali gibidir, hatta çok daha ilerisinde bir iştir, bazı genel detaylarda Naughty Dog çok daha profesyonel bir iş çıkartmıştır, iki oyunda şaheserdir, iki oyunda her oyuncuyum diyenin mutlaka oynaması gereken sanat eserleridir. Rockstar ve Naughty Dog bir oyun yapıyorsa o oyun sektöre adını altın harflerle yazdırmaya geliyor demektir, yıllar boyu dillerden düşmeyecek demektir. Birinin açık dünya oyun yapmada herhangi bir rakibi yok, birinin çizgisel oyun yapmada herhangi bir rakibi yok, ek olarak bu şirketler animasyon ve grafik konusunda da her zaman zirveye oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 25 Kasım 2021; 13:11:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şu soğuk zamanlarda evi ısıtmak için ps4'de RDR2 açıyorum, alet bu oyunda kalorifer gibi sıcak hava üflüyor.  

Eski nesilin çıktığı en yüksek nokta oyun.

• efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

Ben Rdr2'yi ilk bitirdiğimde ps4pro ile bitirdim, sırf o fan gürültüsünden dolayı kulaklık takmaya başlamıştım. 2. bitirişimi ps5 ile yaptım, dünya varmış dedim :) Ps4 ve ps4pro rdr2 oynarken adeta saç kurutma makinesine dönüşüyor. Tavsiyem kulaklıkla oynayın :)

• Press a Key kullanıcısına yanıt

Last of us 2 daha iyi diyene de itiraz edemez kimse o ayrı mesele.

Beni karakter, hikaye olarak böyle içine çeken başka bi oyun olmamıştı.O yüzden rdr2 fark atar dedim, ilk defa bir karakter için gözümden yaş gelmiştir belki.last of us2 nin yarattığı duygusal sahneler falan beni böyle etkilemedi çünkü altı çok boş kalmış saçmasapan intikam entrikaları oynuyoruz.Teknik olarak last of us 2 bana da daha iyi geldi ama ben hikaye oyuncusuyum en önemli şey o.

Oyundaki diyaloglar o kadar fazla ve kalite ki (özellikle arthur un) bütün olumsuzlukları götürdü bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 28 Kasım 2021; 2:58:22 >
  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt
    Bende hikaye oyuncusuyum, Last of Us: Part II'de yaşadığım burukluğu ve sonrasındaki boşluğu hiçbir oyunda yaşamadım şahsen, iki oyunda en net ve kısa tabiriyle sadece müzikleriyle dahi insanı alıp götürebilen oyunlar.

İkisi de hikayesiyle günlerce etkisi altında bırakan, günümüzde ise 5 elin parmağını geçmeyecek şaheserlerden, yani biri Ubisoft oyunu veya PUBG değil, bunca yıldır kendi hikayelerini en temiz ve iyi bir şekilde anlatmaya çalışan, o kadar teknik deli detayların sadece hikayeye hizmet ettiği amacını güden Naughty Dog'un bugüne kadar yaptığı en iddialı, en büyük proje.

Death Stranding olsun, Red Dead Redemption 2 olsun, Last of Us: Part II olsun bunlar son yıllarda çıkmış, insanların bitiş ekranlarını gördüklerinde kendilerini de anlık bitirdikleri, nabızlarının hızlanmaya başlayıp gözlerinden damlalar akıttığı kaliteli ve muazzam yazılmış senaryolara sahip.

Kişiden kişiye de değişir elbet, sen RDR2'den daha çok etkilenirsin, ben Part II'den daha çok etkilenirim, fakat gerçek olan şu ki Arthur Morgan'da ağlatır, Ellie Williams'da ağlatır, Joel Miller'da ağlatır, bunlar oyun dünyasının en derin karakterlerinde başı çeker benim için, hem teknik olarak, hem yazım olarak oyun sektörü bu denli "insancıl" karakterler görmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 28 Kasım 2021; 3:35:1 >

• Tarihler 26 Ekim 2018'i gösterdiğinde ileride artık bir efsane olarak anılacak Arthur Morgan karakteri oyun dünyasına kazandırıldı...

• Arkadaşlar bu oyunu ne izledim ne de oynadım. Konusu ne onu bile bilmiyorum ilkini de aynı şekil. Şimdi bu oyunun 2.sini almak mantıklı mı?

1.sini oynamak gerekiyor mu öncesinde?

• İkinci oyun, hikaye olarak birinci oyunun öncesinde geçiyor.

Yani RDR 2'den başlamak daha iyi bence.

• Arkadaslar oyuna yeni basladim baya arastirdim ama bulamadim,ata kisin giycegimiz kalin kiyafetleri nasil transfer ediyoruz acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara ara yokluyorum noldu bu next gen güncelleme işi diye bunu gördüm ufak da olsa gülümsetti umarım şu oyunun next geni tez zamanda gelir. Paylaşımı yapan kimdir necidir bilmiyorum ama.. Yalan da olsa sevinelim ihtiyacımız var :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfncskn -- 1 Aralık 2021; 11:14:42 >

• rfncskn kullanıcısına yanıt
    paylaşım kuvvetle ihtimal doğru. ya gtanın yeni güncellemesi ile beraber yada gtadan sonra gelicek next gen. Yani Mart 2022 den sonra hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    İlk oyunu Ps5 mevcut değil xbox tarafında geriye uyumluluk sayesinde oynanabiliyor.

RDR2 RDR1 den önceki olayları anlatıyor.

RDR2 başlayıp sonra RDR1 oynayabilirsiniz tabi rdr2 oynadıktan sonra rdr1 vasat gelebilir neticede kaç yıllık oyun ama hikayesi çok sarar.

Bu oyunu kesin oynayın derim. :)

• nicknicknick N kullanıcısına yanıt
    Oyuna ilk başladığınizda vinter gunslinger isimli kış elbisesini seçebiliyorsun hocam sonradan elbise satın alıp ata eklemek istiyorsan kamptaki gardorabından istediğını ekleyip çıkartabilirsin.

Tailordan satın aldın giydin kamptaki gardoraba gidip elbiseleri duzenleyebilir atına ekleyebilirsin.

• Birseysoylicem kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz bakalım maksimum grafik 4K 30 FPS

razıyım :D

• Arthur oyun dünyasının bugüne kadar yazılmış en derin karakterlerinde başı çeker, yanlışıyla, doğrusuyla, cömertliğiyle, bazen anlık sinirlenip yükselmesiyle, pişmanlığıyla gerçek manada "insan gibi" davranan bir karakter, hani bu karakter o kadar başarılı işlenmiş ki The Godfather'a falan koysan şu karakteri hiç kimse yadırgamaz, oynarken oyun karakteri değil, sanki bir ekrandan gerçek bir hikayeyi/insanı görüyormuşsunuz ve içine dahil oluyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Arthur John'un aksine kendi düşünceleri olan, kendi kendine yetebilen akla ve yönetici bir ruha sahip, birisinden vaaz almasına gerek yok, birisinin fikrini almasına gerek yok, Dutch ve Hosea Arthur'u ergen dönemlerinde bulup eğitimler vermişler, kendilerine sadık yapmışlar ama bir süre sonra görüyoruz ki aynı bu şekilde eğitimden geçen John, Dutch'ın her sözüne inanırken Arthur sorguluyor ve herkesten farklı düşünüp olaylara daha ilginç noktalardan yaklaşabiliyor, tabi burada etkenlerden biri de John'un Arthur'dan 10 yaş küçük olması, Arthur John'a kardeşi gözüyle bakıyor ve sonlara doğru her şeyin sarpa saracağını tahmin edip bildiğinden John'a ailesini de alıp gitmesini tembihliyor her seferinde.

Ek olarak Arthur geçmişte birisiyle beraber olup çocuğu oluyor, bunlara çok değer vermiyor çünkü kadınla anlık bir zevk ve sarhoşluk içerisinde birliktelik yaşıyor, esas aşık olduğu kız Marie, bu hata sonucu kadın hamile kalıyor, çocuk dünyaya geliyor ve Arthur bunların yanına nadir gidiyor, pek ilgilenmiyor, yine bir gün böyle eve uğrarken çocuğunun ve karısının ölmüş olduğunu öğreniyor, zamanında çok ilgilenmediği için büyük bir vicdan azabı çekiyor, hatta öyle ki bu kadar büyük bir meseleyi oyunun sonlarına doğru öğrenebiliyoruz, Arthur bu kadar çaresiz ve kaybolmuş hissetmese hâlâ daha bu meseleyi açmayacak belki de, çünkü bu yara hiç kapanmıyor ve Arthur kendisini suçluyor, kamptakilerde bu meseleyi hiç açmıyor çünkü Arthur'un yarasını kanatmak istemiyorlar, işte bu yüzden de Arthur bir birliktelik yaşamıyor, birilerine asılmıyor, çok karizmatik, aklı başında bir karakter olmasına rağmen nefsine, zevkine göre hareket etmiyor, çünkü bir daha geçmişteki gibi anlık bir hata yapıp başına tekrar böyle bir iş gelmesinden korku ve endişe duyuyor.

Her şeyin sadakat olduğuna inanan Arthur, Dutch delirmeye başlayıp çevresindeki insanları tehlikeye atıp oğlum dediği John ve Arthur'u ölüme terk edince büyük bir boşluğa düşüyor çünkü beynine yıllarca sadakat, dostluk aşılanmış, bu uğurda canını, zevklerini bir kenara bırakıp tüm hayatını minnet borcu adı altında Dutch ve Hosea'ya adamış, rahibeye de bu yüzden diyor korkuyorum diye, hastalanmış olması sadece bir sebep aslında, çünkü tüm hayatını adayıp adeta tükettiği bu hayatın ve amacın büyük bir yalandan ve yanılsamadan ibaret olduğu gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşiyor, dahası Arthur bu inandığı yalan için sevdiği kadını terk ediyor ve kalbine taş basıp yola devam ediyor, bu denli bir hayal kırıklığı da korkmasındaki etkenlerde başı çekiyor, artık anlıyor Arthur, iyilik yaparsa belki daha iyi hissedebileceğini ve az bir zamanı kalsa da ne kadar kişiye yardım edip onların zihinlerinde, kalplerinde yaşarsa kendisini geçmişte yaptığı hatalardan, pişmanlıklardan azda olsa kurtarabileceğini umuyor.

Oyunda onur sistemi var lakin ben hikayenin özünün, Arthur'un içindekinin iyilik olduğunu, temiz olduğunu düşündüğümden oyunu Arthur'a yakışır bir şekilde onurlu olarak bitirmeyi daha doğru buluyorum, şahsi fikrim tabi ki, dileyen bankalar soyabilir, insanları vurabilir :)

Sonuç olarak Arthur'un duygularından ve içinde bulunduğu karmaşadan yeterince bahsedemesemde naçizane fikirlerimi yazmak istedim, bu yazıda çok geç oldu, oyunu normalde ön sipariş yaparak çıkar çıkmaz oynamıştım ve Kasım'ın 10'u gibi bitirmiştim ama şimdi daha da sindirerek oynadım, tüm yan görevleri yaptım, notları inceledim, Arthur'u anlayarak, anlamaya çalışarak oynadım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki maalesef böyle bir şaheserin hakkını 3 yıl önce verememişim.

Garip geldin garip gittin be Arthur Morgan, 36 yaşında gencecik bir adamdın, ama kader işte, Jack'in idölü, John'un abisi, Sadie'nin dostu..

https://www.youtube.com/watch?v=pTObSdocpxE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 3 Aralık 2021; 15:8:41 >

• Oyunlarda gözden kaçan ince detayları bulup paylaşmasıyla ünlenen " o Knightz o " kanalı aradan 3 yıl geçmesine rağmen Red Dead Redemption 2'den yeni detaylar bulmaya devam ediyor..

Part 12:

https://www.youtube.com/watch?v=_QYkgBN3tLQ&feature=youtu.be

• Bu oyun oynadığım en iyi oyun.Bana göre bir oyundan daha fazlası.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar atın üzerindeyken dört nola koşmak için x'e art arda basıyoruz ya, bunu düzeltmenin yolu var mı ya? ben ayarları karıştırdım ama yapamadım.

• Online oynayan arkadaşlar varsa 25 yaş üstü akşamları giren birlikte oynayabiliriz

• Bu bilgiyi belki bazıları bilmiyordur bende tesadüfen yeni öğrendim sizlerle paylaşmak istiyorum.

R2'ye hafif dokunarak basılı tutarsanız el yavaşça silaha doğru gidiyor ve dead eye moduna geçip slow motion açılıyor, karşınızdaki düşmanı daha ne olup bittiğini anlamadan hızlı bir şekilde öldürebiliyorsunuz.

Özellikle yolda belde önünüzü kesip haraç isteyen gruplarda şahane oluyor, at üstünde vs. yapabilmekte mümkün, gerçek bir kovboy hissiyatı yaşamayı +1 arttıran bir özellik olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 1 Ocak 2022; 15:54:51 >
  • 
Sayfa: önceki 933934935936937
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.