Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Türkçe Dil Desteği İçin Geri Bildirim (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CA06FE1EE

O PlayStation özel oyunu ve o firma zaten uncherted serilerinde de Türkçe dublajlı verdi , konsol sattırmak sevdirmek için tasarlanan oyunlardan yani
    Uncharted serisinin ilk 3 oyununda Türkçe desteği yoktu. Satış rakamları iyi olunca GOTY tarzında yaptı ilk 3 seriyi ve Türkçe desteği getirdi. 4 ise çıkışında Türkçe desteği sahip oldu. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

Uncharted serisinin ilk 3 oyununda Türkçe desteği yoktu. Satış rakamları iyi olunca GOTY tarzında yaptı ilk 3 seriyi ve Türkçe desteği getirdi. 4 ise çıkışında Türkçe desteği sahip oldu. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Alıntıları Göster
    3.oyunda ilk çıkışında TR alt yazı ve dublaj vardı ilk 2 oyunda yoktu sonradan geldi haberin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecan12bjk

3.oyunda ilk çıkışında TR alt yazı ve dublaj vardı ilk 2 oyunda yoktu sonradan geldi haberin olsun.

Alıntıları Göster
    Her neyse sonuçta ilk çıktığında Uncharted 1 de türkçe değildi. Ama olmamasına rağmen seri çok iyi sattı ve Dublajlı olarak geldi 4. oyun mesela.

Keza Last of Us 1 de sadece altyazı vardı ve satış rakamları demek ki çok çok iyi oldu 2. oyunda Türkçe Dublaj desteği var.
  • Iron Man - SuraSide I kullanıcısına yanıt
    saçma sapan kendince fikirler üretip durma. satış sayılarının dil eklenmesine hiç bir etkisi yok. anca kendinizi kandırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0ket

saçma sapan kendince fikirler üretip durma. satış sayılarının dil eklenmesine hiç bir etkisi yok. anca kendinizi kandırırsınız.
    Öyledir kesin. Saçma sapan fikirler üretmeye devam et. Resmi çeviri yapan kişiler bile satış rakamı diyor. Sen hala saçma saçma konuşmaya devam et.
  • Rockstar ubisoft Türkiyenin varlığından bihaber türkçe oyun hayal ancak

1-Ubisoft neden rainbow six e Türkçe altyazı getirdi
    2-Oyun firmaraları dilimizi arapça vs mı sanıyor arapça destekli oyunlar yoğunlukta
  • Ben ilk defa bi oyuna TR dublaj istedim o da bu oyun lakin çok çok hayal ötesinde olduğu gibi TR dil desteğide geleceğini sanmıyorum. Ancak yamalarla alt yazıları bi nebze daha iyi gibi şuanlık. Yama çıksada tekrar baştan oynasam. Lakin ingilizce iyi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyberpunk 2077 Türkçe geliyor çıkınca kesinlikle alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: must33_35

Rockstar ubisoft Türkiyenin varlığından bihaber türkçe oyun hayal ancak

1-Ubisoft neden rainbow six e Türkçe altyazı getirdi
    2-Oyun firmaraları dilimizi arapça vs mı sanıyor arapça destekli oyunlar yoğunlukta
    1- Sonradan tr dil desteği gelmesinin hiç bir önemi yok bana göre. Önemli olan oyunun ilk çıkışında Türkçe olması
    2- Araplarda para çok dubaide zengin gençlerin baya bi katkısı vardır firmaya. Ayrıca dünyada en çok konuşulan 6. yada 7. dil diye hatırlıyorum. Bu rakamda önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    BF 1 de Osmanlı var diye Türkçe geldi, satış rakamları eğer iyi olsaydı BF 5 te Türkçe gelirdi.

FIFA serisi Türkçe gelmez iken, bir yerden sonra Türkçe oldu. Yetmezmiş gibi lisanslı olarak Süper lig geldi.

Forumda 23 Studios un müdürü var Said Sürücü, kendisi bile satış rakamı diyor. Hala gelip boş yapıyorsunuz.

Kimin seviyeyi düşürdüğü ortada.

• Rockstar Tr'yi iplemiyor bu kadar basit, bunu nasıl çözeriz onun hakkında düşünmek yerine bizde burada birbirimizi yiyoruz işte. En başta, 'ingilizce öğrenin yeağ' tayfa ile 'önce orjinal oyun alın yeağğ' tayfadan kurtulmak lazım. Kendi dilinde, en basitinden altyazı ile oyun oynamanın en doğal hakkımız oldugunu kafalara sokmak lazım, lutuf değil gereksinim olduğunu kafalara sokmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkndgnr -- 27 Ocak 2020; 18:26:11 >
  • Fifa TFF. ile yapılan lisans anlaşması çerçevesinde Fifa'ya üyeliğimiz olduğu için resmi olarak Türkçe geldi. Çok biliyormuş gibi yapıp ancak boş konuşuyorsun.
    Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    FIFA 16, Türkçe Geliyor! - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/fifa-16-turkce-geliyor-62856
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex59

Fifa TFF. ile yapılan lisans anlaşması çerçevesinde Fifa'ya üyeliğimiz olduğu için resmi olarak Türkçe geldi. Çok biliyormuş gibi yapıp ancak boş konuşuyorsun.
    Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    FIFA 16, Türkçe Geliyor! - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/fifa-16-turkce-geliyor-62856
    TFF'den lisans almadan zaten Lisanslı olarak ekleyemez. FIFA'ya üyelik olması oyuna ekleneceği anlamına gelmez.

Zira TFF, 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA'nın 26. üyesi olmuştur. Yani ilk FIFA oyunlarında ligimiz yoktu. 2015 de geldi taaa. Araştır.

• Kesinlikle katılıyorum. İngilizce de oynarım, sıkıntı değil. Ancak olayların hızlı geliştiği oyunlarda altyazıya yetişmek zor oluyor.

Benim merak ettiğim konu şu;

Battlefield 1 resmi olarak Türkçe gelmedi mi? Çanakkale'ye özel olarak mı geldi ? Osmanlı Devleti var diye mi geldi? Madem getirilebiliyor, Battlefield 5 neden Türkçe olmadı ?

Burada belki de burada çoğu kişinin bilmediği bir bit yeniği var.

Aynı şekilde, ilk yapımı Türkçe desteğe sahip olup sonraki yapımlarda Türkçe desteği bulunmayan oyunlara da denk geldim.

Bu işin oyun piyasası ile alakası olduğunu zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

Kesinlikle katılıyorum. İngilizce de oynarım, sıkıntı değil. Ancak olayların hızlı geliştiği oyunlarda altyazıya yetişmek zor oluyor.

Benim merak ettiğim konu şu;

Battlefield 1 resmi olarak Türkçe gelmedi mi? Çanakkale'ye özel olarak mı geldi ? Osmanlı Devleti var diye mi geldi? Madem getirilebiliyor, Battlefield 5 neden Türkçe olmadı ?

Burada belki de burada çoğu kişinin bilmediği bir bit yeniği var.

Aynı şekilde, ilk yapımı Türkçe desteğe sahip olup sonraki yapımlarda Türkçe desteği bulunmayan oyunlara da denk geldim.

Bu işin oyun piyasası ile alakası olduğunu zannetmiyorum.
    Battlefield 1 de her asker kendi dilini konuşuyordu. Her asker ana dilini konuşurken türk askerininde türkçe konuşması lazım oyunda. Dublajı yapmışken alt yazı koymamakta saçma olur. Zaten dublaj daha masraflıdır. Türkçe olması osmanlının olmasından dolayı bence.

Polonya 40 milyon nüfuslu ve wikipedia lehçeyi dünyada 50 milyon konuşan olduğunu söylüyor. Çoğu oyun artık lehçe geliyor. Aşağıda attığım videoya bakabilirsiniz. Cd projektin ilk yıllarında, oyun dağıtımcılığı yaparken ne yol izlediğini anlatıyor abimiz. 7.11 ile 10.50 arası. Oyunun verilen paraya değer kalitede olması, polonya pazarına uygun fiyatta olması ve yerelleştirme olması ana etkenlerdi diyor. Türkiyedeki dağıtımcılarında bunla uğraşmadıkları belli. Yerel fiyatta dahi herhangi bir atılan adım yok. Ama fifa oyunları neden türkçe geliyor? Yada ubisoftun bütün mobil oyunları? Türkiyedeki pazar buralarda çünkü. Pc oyunu veya netflix gibi şeyler için para verilir mi diyipte clash of clans gibi şeylere iyi paralar veren çok insan var.

LowSpecGameryoutube
    Is DRM killing performance on low end CPUs?
    https://www.youtube.com/watch?v=ctHYsLI4HFc&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

BF 1 de Osmanlı var diye Türkçe geldi, satış rakamları eğer iyi olsaydı BF 5 te Türkçe gelirdi.

FIFA serisi Türkçe gelmez iken, bir yerden sonra Türkçe oldu. Yetmezmiş gibi lisanslı olarak Süper lig geldi.

Forumda 23 Studios un müdürü var Said Sürücü, kendisi bile satış rakamı diyor. Hala gelip boş yapıyorsunuz.

Kimin seviyeyi düşürdüğü ortada.

Alıntıları Göster
    Ben müdür fln tanımam arkadaşım. 95-96 yılından beri oyunlarla iç içeyim. Zamanım yettiğince tüm pazarı takip edip gözlemliyorum.

Öncelikle şunu iyice bir anlayın; ülkemizde bir oyun çok sattığı için Türkçe olmaz, çok satılması için Türkçe olur ve sonradan dil eklenmesinin hiç bir önemi yoktur. Önemli olan oyunun Türkçe olarak çıkmasıdır.....

Bakalım cyberpunk ve death stranding piyasayı çok değiştircek gibi duruyor. Elimizden geldiğince destek vermeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 28 Ocak 2020; 16:43:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Ben müdür fln tanımam arkadaşım. 95-96 yılından beri oyunlarla iç içeyim. Zamanım yettiğince tüm pazarı takip edip gözlemliyorum.

Öncelikle şunu iyice bir anlayın; ülkemizde bir oyun çok sattığı için Türkçe olmaz, çok satılması için Türkçe olur ve sonradan dil eklenmesinin hiç bir önemi yoktur. Önemli olan oyunun Türkçe olarak çıkmasıdır.....

Bakalım cyberpunk ve death stranding piyasayı çok değiştircek gibi duruyor. Elimizden geldiğince destek vermeliyiz.

Alıntıları Göster
    Bende işin içinde olan, Resmi Yama yapan (Uncharted, Rainbow, Ubisoft'un Mobil oyunu vs) ve şuanda da Şirketin Managing Director ü olan Said Sürücü'nün mesajını sizlere söylüyorum. Said abi hepimizden daha çok bilgili bu konuda.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.