Şimdi Ara

Redline Hakkında Her Şey...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Redline a girebilir miyiz?
    Redline a girersek bizi ne gibi tehlikeler bekliyor?
    Redline ın avantajı var mıdır?
    Redline da uzun süre kullanmak sakıncalı mıdır?
    Redline da kullanmak sakıncalı ise neden devir saati redline da bitmez? Redline neden vardır?

Cevapları alalım arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 16 Kasım 2006; 20:37:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Redline nedir?
    Redline da kullanmak sakıncalı ise neden devir saati redline da bitmez? Redline neden vardır?

Red line motor icin tehlikeli devir demektir.Red line girebilirsiniz cok uzun süre ve cok fazla girmemenizi tavsiye ederim.Avantajı yoktur tersine dezavantajı vardır motor acısından.Bazen ek güce ihtiyac duyabiliriz onun icin bitmez.

Redline niye tehlikelidir diyecek olursanız arac redlinedan devir cok yükseldigi icin yaglama gorevini tam olarak yapamaz yaglama görevi aksar silindir icinde ayrıca cok hızlı devirde inip cıktıgı icin pistonlar o arada subaplar acıkken gerekli hava giremeyebilir ve daha onemli subapların acık ve kapalı kalma süreleri daha da kısaldıgı icin yanmıs egzsot gazları pistonun icinde birikerek icerde cok fazla ısı olusur ayrıca kurumlasmayada yol acabilir.

Arasıra kullanımın dısında cok fazla redline uzun süre girmemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noss -- 16 Kasım 2006; 20:19:37 >

• Redline cesur ve zengin adamların işidir
  • abi :

1- redline motorun çevirebileceği max devire yaklaşınca başlayan bölgedir

2- evet redline a 18 yaşından büyük herkes girebilir:)

3- Redlinea girersen seni bir tehlike beklemiyor ilk başta..sonra motor devirkesiciye girip ppapapapappaww yapıyor..vitesimi büyüt diyor..

4-Redlineın avantajı ani hızlanmalarda vites büyütmemiz gereken devirleri göstermesidir

5-Redlineda uzun süre kullanmak hem motorun ömrünü yer hem de yyakıtı içer...

6-çünkü redline 6000de başlıyorsa araç yaklaşık 6500 çevirebilir(aracına göre değişir)
  • Dizelle redline yapmayınız özellikle 1.4 tdi 80HP ile

redline tutkudur
  • biz boşuna debeleniyoruz sanırım....

http://forum.donanimhaber.com/m_10301981/tm.htm
  • 1.yenmez ve içilmez adamın iştahını keser.(motor arıza yapınca)
    2.redline a her istediğiniz zaman girersiniz ama sag çıkarmısınız bilmem.(kaza yapınca)
    3.aklına gelebilecek her tehlikeyle karşılaşabilirsin.Hatta araba aşırı hızdan havalanabilir,
    iniş için izin isteyecek kule bile bulamazsın.
    4.evet bir takım avantajları var.kanser ve kalp krizine yakalanmazsınız.çünkü yaşlanmaya
    fırsat bulamayabilirsiniz.
    5.bütçeniz için sakıncalı sanayideki usta tayfası için yararlı bir durum.
    6.göstergeye kırmızı renk ayrı bir hava katıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • noss kardeşimiz gereken cevabı vermiş ama artık bu red line konusunda lütfen bu kadar takılmayın her şey böyle hırslarla birde gençlik adrenalini birleşince kötü sonuçlanabiliyor.

teknik konularada bilgi almanızı anlarım ama lütfen bu topiği bi sürat topiği haline getirmeyelim.

quote:

Orjinalden alıntı: noss

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Redline nedir?

Red line motor icin tehlikeli devir demektir.Red line girebilirsiniz cok uzun süre ve cok fazla girmemenizi tavsiye ederim.Avantajı yoktur tersine dezavantajı vardır motor acısından.Bazen ek güce ihtiyac duyabiliriz onun icin bitmez.

Redline niye tehlikelidir diyecek olursanız arac redlinedan devir cok yükseldigi icin yaglama gorevini tam olarak yapamaz yaglama görevi aksar silindir icinde ayrıca cok hızlı devirde inip cıktıgı icin pistonlar o arada subaplar acıkken gerekli hava giremeyebilir ve daha onemli subapların acık ve kapalı kalma süreleri daha da kısaldıgı icin yanmıs egzsot gazları pistonun icinde birikerek icerde cok fazla ısı olusur ayrıca kurumlasmayada yol acabilir.

Arasıra kullanımın dısında cok fazla redline uzun süre girmemenizi tavsiye ederim.

• redline focuslarda yok. 7000 de kesiyor zaten. ayrıca redline hakkında sorular sormya öğrenmeye pek gerekte yok sanırım. daha önceden tartşıldı. redline adı üstünde ihlal edildiğinde tehlike arz eder. ne yani 5000 devir yetmedi mi 6-7 ye girecen. zararlı bi toopik unutmayalım daha ehliyeti olmayan arkdaşlarımız da var forumda. saygılar
  • benim TDCI da Redline a kadar deyiyo
  • Güzel bişey, girin ama içeride fazla kalmayın...

Trafiğin hızlı aktığı bi yola sağdan girdiysem diğerlerinin hızına hemen ayak uydurabilmek için kullanırım sadece...
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Güzel bişey, girin ama içeride fazla kalmayın...

Trafiğin hızlı aktığı bi yola sağdan girdiysem diğerlerinin hızına hemen ayak uydurabilmek için kullanırım sadece...

Aynen.
  • şuan redline demeyin görmemiş gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

şuan redline demeyin görmemiş gibi

Ne dicez? Kırmızı çizgi, kırmızı boya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

şuan redline demeyin görmemiş gibi

Ne dicez? Kırmızı çizgi, kırmızı boya

kırmızıyla taralı alan /yasak bölge
  • devir kesici...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

devir kesici...

Deviri redline mi kesiyor? Yoksa kırmızı çizgi, yada kırmızı nokta yasak bölge mi?
  • konuyla alakalı bir şey sormak istiyorum. araç ford fiesta 1.4 i 2004 model. dün bir kaç kere vites geçmediği halde ben gaza basınca devir saati kırmızı çizgiyi gördü. ondan sonra devir saati 3'e gelmeden motor sanki daha fazla bağırıyormuş gibi geldi bana. eskiden 3'e geldiğinde vites değiştiriyordum. şimdi 3'e gelene kadar daha fazla ses çıkarmaya başladı ben de 3'e gelmeden değiştiriyorum. bunun nedeni ne olabilir acaba ?
  • dilimizde tüy bitti be. yaş ortalamasını düşürmeyin. redline a girince (poker gibi) cama bi kadın görüntüsü çıkıp soyunmaya başlıyacak değil. küçükken çok oynardık bilgisayarda rastgele sallardıkda ödül alacakta değilsin. tüm sorunlar hallolmuşa benziyor. bu kalmış. ayrıca yakın zamanda kitlenebilir.
  • motor da öyle pişmanlıkla yanlışlıkla redline a girmen pat diye hasara yol açamz zannediyorum. alışkanlık haline getirmek ve sürekli o civarlarda kullanmak zararlıdır. psikolojik bir etki bırakmış olabilir sende. bide sanırım vites boştayken geçmişsin çizgiyi. motorda herhangi bir değişiklik olmaz. viteste olsaydı arba o zaman zorlama çok daha fazla olurdu
    quote:

Orjinalden alıntı: kargoozkan

konuyla alakalı bir şey sormak istiyorum. araç ford fiesta 1.4 i 2004 model. dün bir kaç kere vites geçmediği halde ben gaza basınca devir saati kırmızı çizgiyi gördü. ondan sonra devir saati 3'e gelmeden motor sanki daha fazla bağırıyormuş gibi geldi bana. eskiden 3'e geldiğinde vites değiştiriyordum. şimdi 3'e gelene kadar daha fazla ses çıkarmaya başladı ben de 3'e gelmeden değiştiriyorum. bunun nedeni ne olabilir acaba ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.