Şimdi Ara

arac cam filminden ceza yedim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30/b maddesince ceza yedık filmleri söktür dedi. ve aracı trafkden men etdilcek sadce 7 gün izin verdi .
    filmleri sokturup tekrarmı muayneneye giricez daha 4 ay oldu muyane yapılalı
    Paylaş:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arac Cam Filminden Ceza Yedikten Sonra

Aracına cam filmi uyguladıktan sonra ceza yediysen, ne yapman gerektiğini bilmek önemlidir.

Cam filminden ceza yedikten sonra yapılması gereken ilk adım, ceza tutarını öğrenmektir. Ceza tutarı, cam filminin koyuluğu ve aracın türüne göre değişir. Ceza tutarını öğrendikten sonra, ödeme için verilen süreyi göz önünde bulundurmalısın.

Cam filminden ceza yedikten sonra, bir an önce cam filmini söktürmen önerilir. Cam filmini söktürdükten sonra, aracının muayenesini yaptırman gerekebilir. Cam filmini sökmeden önce, muayene istasyonuna başvurarak gerekli işlemler hakkında bilgi alman faydalı olacaktır.

Cam filmini söktürdükten sonra, ceza tutarını ödemelisin. Ceza tutarını ödeme süresini geçirmek, ek cezalarla karşılaşmana neden olabilir. Ceza tutarını ödeyerek, aracına tekrar cam filmi yaptırma hakkına sahip olursun.

Cam filminden ceza yedikten sonra, cam filminin yasal sınırlamalara uygun olmasına dikkat etmelisin. Yasal sınırlamaları aşan cam filmleri, tekrar ceza almana neden olabilir. Yasal sınırlamalar hakkında bilgi almak için, ilgili yönetmelikleri inceleyebilir veya yetkili kurumlara başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben bi ton filmli araba görüyorum onları neden çekmiyorlar ya da keyfe göremi işliyor?
  • Kötü olmuş.Muaneye girecekse şimdi yok yere muayene harcı v.s.
  • ekipler bölgesine göre uygulama yapıyor bazen görmezden geliyorlar hepsi bu..
    kanunen belli cam filmi zaten yasak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

ekipler bölgesine göre uygulama yapıyor bazen görmezden geliyorlar hepsi bu..
    kanunen belli cam filmi zaten yasak..

CEZAYA değil 10 aracın 8 i filmli herkese yaz o zman o na kızıyom
  • Muayeneden geçiyor. Polisten geçemiyor. Bu da ilginç.
  • Öncelikle geçmiş olsun....Geçenlerde bende yedim filmlerden dolayı....
    Muayeneye gerek yok dostum...Yapmam gereken filmleri söküp sonrasında trafik şubesine gideceksin filmden dolayı yada 30 b den men yediğini ve bi hafta süre verdiklerini şöylecelsin sana söküp sökmedini soracaklar ve sende söktüm araç dışarda bakabilirsiniz diyeceksin onlarda bakmadan tamam diyecekler (bende masa başından kalkıp dışarı çıkıp bakma zahmetinde bulunmadılar )ve bilgisayardan senin aracının üzerindeki trafikten men ibaresini kaldıracak lar olay bundan ibaret.....
    Bende kıllık olsun diye orjinal siyah cam siparişi verdim ön cam %25 siyah gerisi %80 siyahlıkta haftaya gelecekler taktirip babalar gibi çevirmede ağızlarının payını verecem :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstad öncelikle geçmiş olsun. polislerin keyfekeder bi uygulamasına denk gelmişsiniz.

bu renkli camlar hakkında pek bilgim yok.
    Yani cezası var mı yok mu?
    yada sonradan takılabiliyormu?

ryhsata işletmek gerekli mi?
  • Orjinal renkli cama birşey demiyorlar.Sonradan takılabiliyor ve ruhsata işletmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@ldırg@n

Orjinal renkli cama birşey demiyorlar.Sonradan takılabiliyor ve ruhsata işletmeye gerek yok.

Bunu biraz açabilir misiniz?

Orjinal renkli ise cama kati suretle ceza yazıl-a-mıyor mu? Öyleyse renkli camın yüzdesi en fazla kaç olabiliyor?
  • 1-2 kere çevirmede polis baktı camlara orjinal olduğunu anlayınca birşey demedi. Camlarım kaçlık bilmiyorum ama baya koyu. En fazla kaç olabilir konusunda bilgim yok.Bence sonuçta orjinal renkli cam en koyusu olsa bile birşey diyemezler sonuçta renkli cam yasak değil cam filmi yasak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssihirbazzz

30/b maddesince ceza yedık filmleri söktür dedi. ve aracı trafkden men etdilcek sadce 7 gün izin verdi .
    filmleri sokturup tekrarmı muayneneye giricez daha 4 ay oldu muyane yapılalı
    Paylaş:

Filmlerin koyuluk oranı neydi?
  • nissan juke sports pack olanlarin arka cam ve arka yan camlar fabrikadan siyah .
    Kendinden siyah camli araclar var yani film falan degil lazer de degil .
  • Şansın varsa filmleri sökmeden gidip söktürdüm dedikten sonra onlar da bakmazlarsa eski hâliyle kullanmaya devam edersin.Ama içerdeki polis abi bakmaya yeltenirse oturduğu yerden kalkıp;maalesef söktürüp te gitmiş olman gerekir..
  • quote:

Orjinal renkli cama birşey demiyorlar.Sonradan takılabiliyor ve ruhsata işletmeye gerek yok.

Kusura bakmayin ama bildigim kadariyla orijinal bile olsa hatta sifir arac aliyorken o sekilde olsa bile:

1- Ruhsata isli olmasi gerekir.
    2- On camlar kesinlikle koyu olamaz.

Derseniz ki film olmadiktan sonra polis birsey demiyor, orasini bilemem. Ama kanunen bu sekilde olmasi lazim. Yanlissam duzeltin lutfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Kusura bakmayin ama bildigim kadariyla orijinal bile olsa hatta sifir arac aliyorken o sekilde olsa bile:

1- Ruhsata isli olmasi gerekir.
    2- On camlar kesinlikle koyu olamaz.

Derseniz ki film olmadiktan sonra polis birsey demiyor, orasini bilemem. Ama kanunen bu sekilde olmasi lazim. Yanlissam duzeltin lutfen.

haklisiniz bencede.biz araci alirken sadece arka camlar renkliydi.on yan camlarida fabrikadan renkli olsun istedik ama yasak oldugu icin olmuyormus.trafik emniyet muduru var tanidigimiz onun dedigine gore ise arka camlarin 4c ile baslayan kodu varmis bu kod var ise arka camda renkli yasak degil yoksa o bile yasak

• Uzun zamandır renkli cam kullanıyorum ön cam dahil.Hiç bir sorun çıkmadı.Ön taraftaki camların renkli olmaması konusunda bir kanun var mı?
  • Size ceza yazılan 30b maddesi :

Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Burada açıkça görüldüğü gibi kırmızıyla işaretlediğim, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs... hükmüne dayanarak 2011 yılı için 140 TL idari para cezası ve 20 ceza puan uygulaması yapılmış. Tekrarı halinde aracınız trafikten men edilecektir.

İdari para cezasına konu olan yasak esas olarak Kara Yolları Trafik Yönetmeliğinden kaynaklanmaktadır. İlgili Yönetmeliğin 63 ncü maddesi :

Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından "Karayolu Uygunluk Belgesi" verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

(Ek fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md. ; Mülga fıkra: 25/06/1998 - 23383 S. R.G. Yön/5. md.)

Karayolu uygunluk belgesi olmayan araçların tescili yapılamaz.

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

Son fıkrada açıkça görüldüğü gibi , lazer veya diğer yöntemlerle renklendirmeden söz etmeden görüntüyü değiştirecek seviyede renklendirmeyi ve camların üzerine film tabakaları yapıştırmayı yasaklamaktadır. Burada her iki hükümde kaza güvenliğine yöneliktir. Yani eğer görüntüyü değiştirecek seviyede renklendirilme yapılırsa (ön cam veya aşırı koyu olması gibi) sürücü yolu ve trafiği tam göremeyeceğinden kazaya neden olabilir. Camların üzerine renkli film yapıştırılması durumunda ise, camlar kaza halinde parçalanmayarak kazazedelerin kolayca tahliyesine engel olacaklarından sakıncalıdırlar.

Bence renkli cam kullanmak isteyen arkadaşlar film dışında uygulamalar için olanakları araştırmalı ve camların vasfını değiştirmeden renklendirme yaptırma yoluna gitmelidirler.

• SONUÇ OLARAK FİLMLERİ SÖKÜP TRAFİĞE GİTTİM
    ykarda memura kağıdı verdim söktünmü dedi evet dedim başka bir polis arkadaşına cam filmlerine ve eksoza inin bakın beni arayın dedi .
    Eksoz dan da ses geliyomuş kağıtta ölle bişi yazmıyo o nerden çıkarttılarsa .
    indik memurla arabayı çalıştrı dedi calıştırdım eksozundada ses fazla dedi dedim muyanesi filan yapıldı bilmiyom bana iyi geliyo filan dedim
    Artıkparamı kopartmaya calışıyoar nedir anlamadım .Ceza kağıdında sadce film ceza maddessi yazılı .
    En son yüzüme bakıyo bişi demedim tamam dedi giebilrisin haloldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Burada her iki hükümde kaza güvenliğine yöneliktir. Yani eğer görüntüyü değiştirecek seviyede renklendirilme yapılırsa (ön cam veya aşırı koyu olması gibi) sürücü yolu ve trafiği tam göremeyeceğinden kazaya neden olabilir. Camların üzerine renkli film yapıştırılması durumunda ise, camlar kaza halinde parçalanmayarak kazazedelerin kolayca tahliyesine engel olacaklarından sakıncalıdırlar.

Bu olayın saçma olduğuna yönelik bir anım var. Sadece 2 hafta önce işyeri servisi ile işyerine giderken servis minübüsü bir tıra çarptı. Minibüsün tüm camları filmliydi. Sonuçta kırılan yan camlar tuz-buz haline gelmeyip bütün halde kaldılar ve koltuklarda oturanlara zarar vermediler. Daha sonra gerektiğinde camlar çekilerek bütün halinde yerlerinden çıkarıldı.

Bizim yasalarımız maalesef çoook eskilerden kalma. Cam filminin ve koyu camın yasak olmasının asıl amacı tamamen aracın içerisinin görülmesini sağlamaktır. Ülkemiz şartları için bir bakıma da haklı bir uygulama aslında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.