Şimdi Ara

Redmi Note 8 Pro satışa çıktığı ilk gün 300 bin adet sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta Xiaomi 64 MP'lik kamerası ile dikkat çeken yeni akıllı telefon modeli Redmi Note 8 Pro'yu tanıtmıştı. Cihaz satışa çıktığı ilk gün bir rekor kırarak 300 binden fazla sattı.

Redmi Note 7'nin rekorunu kırdı

Karşılaştıracak olursak eğer şirketin daha önceki Redmi Note 7 modeli ilk satış gününde 100 bin adet satmıştı. Redmi Note 8 Pro ise bu rekoru birkaç seviye ileri taşımış durumda. Cihaz, sekiz çekirdekli Helio G90T yonga seti, 18W hızlı şarj ve 4.500 mAh pil kapasitesi ile kullanıcıların ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap veren bir akıllı telefon diyebiliriz. Redmi Note 8 Pro'nun 200 dolardan satışa sunulduğunu da belirtelim.
    Xiaomi ayrıca 48 MP kamera, Snapdragon 665 yonga seti ve 18W hızlı şarj ile Redmi Note 8 modelini de satışa sundu. Bu cihazın fiyatı da 140 dolar olarak belirlenmiş durumda. Her iki telefon da şu anda yalnızca Çin'de satılıyor. Cihazların diğer ülkelere dağıtılmasının ise 8 hafta sonra başlayacağı açıklanmıştı.

• 200 ülke 7 milyar insan var.

Bizden başka 6.9 milyar insan kalır.

Kalan 199 üllke ve 6.9 milyar insanın tam olarak yarısı henüz internet nedir bilmiyor.

Kalan 199 ülke ve 6.9 milyar insanın yarısından çoğu hiç akıllı telefon sahibi olmadı, olamadı.

Siyasilerin günlük propaganda malzemesi olarak "eyyy Amerika, eyyyy Almanya" gibi söylemleri yüzünden halkımız kendisini Alman ile Amerikalı ile denk görüyor.

Değiliz.

Biz yaşam standardı olarak, refah düzeyi olarak 60 70 gibi bir sıralamadayız, 200 ülke içinde.

Takriben ilk 1 milyar içindeyiz.

Bizden çok daha kötü durumda 6 milyar daha var. Çok daha kötü durumda 130 140 ülke daha var.

O yüzden ayağımız yere bassın. Bir kendimize gelelim.

Size çok sevdiğim birinin, çok sevdiğim bir sözünü hatırlatmak isterim.

"Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Üretmeden rahat yaşamak isteyen bir toplum olduk bile. Haysiyetimizi kaybedeli çok oldu. Hürriyetimiz ise kelepçeli. Geriye tek bir şey kaldı.

Bedavadan yaşama sevdası, özellikle yeni nesilde aşırı yüksek. Geriye kalan tek şeyi de kaybedince ucuza telefon almanın değil de vatanının o telefonu üretecek seviyede olması gerektiğini anlayacağız.
  • 140 dolar bedava demek aslında

• Normal ülkelerin vatandaşları 800 tl'ye alabiliyor. Anormal ülkemizde 2000 tl'den aşağı girmez. İnsan gerçekten hayret ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

140 dolar bedava demek aslında
    Ama buraya gelince fiyat en az iki misline çıkar.
  • 200 ülke 7 milyar insan var.

Bizden başka 6.9 milyar insan kalır.

Kalan 199 üllke ve 6.9 milyar insanın tam olarak yarısı henüz internet nedir bilmiyor.

Kalan 199 ülke ve 6.9 milyar insanın yarısından çoğu hiç akıllı telefon sahibi olmadı, olamadı.

Siyasilerin günlük propaganda malzemesi olarak "eyyy Amerika, eyyyy Almanya" gibi söylemleri yüzünden halkımız kendisini Alman ile Amerikalı ile denk görüyor.

Değiliz.

Biz yaşam standardı olarak, refah düzeyi olarak 60 70 gibi bir sıralamadayız, 200 ülke içinde.

Takriben ilk 1 milyar içindeyiz.

Bizden çok daha kötü durumda 6 milyar daha var. Çok daha kötü durumda 130 140 ülke daha var.

O yüzden ayağımız yere bassın. Bir kendimize gelelim.

Size çok sevdiğim birinin, çok sevdiğim bir sözünü hatırlatmak isterim.

"Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Üretmeden rahat yaşamak isteyen bir toplum olduk bile. Haysiyetimizi kaybedeli çok oldu. Hürriyetimiz ise kelepçeli. Geriye tek bir şey kaldı.

Bedavadan yaşama sevdası, özellikle yeni nesilde aşırı yüksek. Geriye kalan tek şeyi de kaybedince ucuza telefon almanın değil de vatanının o telefonu üretecek seviyede olması gerektiğini anlayacağız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şu 200 dolarlik telefonu buraya getirip 2500 TL'ye satacaklar

Var ya bunu düşündükçe deliriyorum

Lanet olsun ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Hedefi yüksek tutmak lazım. Muasır medeniyetler onlar değil mi? :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pro versiyonu iş görür (Mediatek işlemci sorun edilmezse), düz versiyonu olmasa da olurmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    hocam 2 katına bile çıksa çok iyi fiyat.
    amiral gemisi modelleri 650$'lardan 1000$'lara çıktı.
    bu telefon günlük ihitiyaçları rahatlıkla karşılayacak bir telefon. fiyatına göre giriş seviyesi gibi ama donanıma göre bence orta-üst seviye.
    haliyle bu telefon mükemmel bir telefon.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihrali Bey -- 12 Şubat 2020; 19:43:14 >
    Demagoji yapmayın. Hele yalan yanlış bilgilerinizin üstüne Atatürk'ün adını hiç anmayın.

En son istatistiklere göre 7.7 milyarlık dünya nüfusunun 4.5 milyardan fazlası online. 3 milyar civarında da akıllı telefon kullanıcısı var. Olmayan da dünyanın en fakir kesimi.

Bizden kat be kat düşük gelirli Hintliler de bu fiyatlara alıyor işte, Amerikalı, Almanla denk görüyor gibi demagoji yapmaya gerek yok.

Otomobil fabrikaları var da yerli otomobilleri ucuza mı alıyor vatandaş? Ya insan ezbere konuşmadan önce bir düşünür. Bu nasıl Atatürkçülük?

Türkiye'de gelir paylaşımında adaletsizlik ve dolaylı vergilerde aşırı yükseklik var. Bu yüzden zaten otomatik olarak yaşam standardı olması gerekenden düşük çıkıyor. Bir araba alan 1 araba devlete, 1 telefon alan 1 telefon devlete, 1 depo benzin alan 2-3 depo devlete alıyor.
  • Adamlar kendi ülkesinde telefon satmaktan ülke dışına satamıyorlar. Kendi ülkesinin telefon ihtiyacını gideriyorlar ve dışarıya para çıkmıyor. Sonra birde ülke dışında milyonlar satıp ülkeye para sokuyorlar ve ekonomi eyiye gidiy

• İddia sahibinin iddiası; dünyadaki insanların yarısından çoğu akıllı telefona sahip değil.

Karşı tez; demagoji yapma, yalan söylüyorsun, 7.7 milyar insanın 3.5 milyarı akıllı telefon kullanıyor.

İddia sahibin iddiası; dünyadaki insanların yarısı internete sahip değil.

Karşı tez; demagoji yapma, yalancı 7.7 milyar insanın 4.5 milyarı online.

Teşekkürler. Beni onayladığın için.

7.7 milyar insanın 3.5 milyarı akıllı telefon kullanıyor diye bir şey zaten yok da hadi öyle olsun yine ben doğru söylemiş oluyorum.

7.7 milyar insanın 4.5 milyarı internete erişemiyor da hadi o da öyle olsun yine benim dediğim doğru oluyor.

Hindistan örneği veriyorsun. Hindistan mühendislik ve yazılım olarak zaten dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Yani üretecek teknolojiye de yetişmiş insana da sahip. Yani yine benim dediğim doğru.

Ülkemizde araba üretiliyor iddianızı ise Rte duymasın.

Ülkemizde "Amerikan, Fransız, Japon, G. Kore, Alman, İtalyan" üretim yapıyor. Bu teknolojiye de mühendisliğe de sahip değiliz. Biz değil onlar üretiyor araçları. Yok biz üretiyoruz diyorsanız helal olsun Tayyip meğer yıllardır yerli araç üretiyormuş.

Yani yine benim dediğim doğru.

Bu durumda günlük siyasi propagandalarınız sizin demagoji yaptığınızı gösterir. Atatürk'ü de azıcık okumanız gerekli gibi. Zira kendisi benim benimsediğim düşüncenin sahibidir. Senin düşüncelerin daha çok adı lazım olmayan kişinin düşünceleri gibi duruyor.

Hayatınızı siyasi gündeme göre yaşamayı zaten adet haline getirmişsiniz. Bari fikirlerinize günlük siyasi propagandalar empoze edilmesine izin vermeyin.

Ve lütfen kitap okuyun. Çok kitap okuyun. Zira anadilde okuduğunu anlayamıyor gibisin. Hatta anadilde yazdığını anlayamayan ender örneklerden birisin.

Sert kaçtıysa kusura bakma. Bazen boş konuşan insanlara bir şeyleri anlatabilmek için keskin olmak gerekir.

Not: Türkçe okuduğunu anlayabilen her hangi birine okut yazıyı, anlayamazsan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihrali Bey -- 12 Şubat 2020; 19:43:26 >
  • apple hala 1100 dolar
    Bilmemen önemli değil, de öğrenmeye kapalı olman ayıp.

Açıkçası ukalalık yapmak için yanlış adamı seçtin. Bu işi uzatmazsan sonra çok daha fazla üzüleceğin cevaplar almazsın.

Bu seferlik "fazla" üzmeden cevap vereceğim.

"Kalan 199 üllke ve 6.9 milyar insanın tam olarak yarısı henüz internet nedir bilmiyor."

199 ülkenin yarısı henüz internet bilmiyor, 6.9 milyar insanın tam olarak yarısı internet nedir bilmiyor demişsin. Türkçe'de bu cümlenin anlamı budur.

İlk cümleyi zaten dünyanın neresinde etsen ağır alay konusu olursun. Ya kardeşim, elinin altında internet var, insan bir araştırır. Birkaç ülke hariç her yerde internet bağlantısı var.

Şimdi diyeceksin ki, ben aslında böyle demek istemedim, şöyle demek istedim. Ben sana peşin peşin git Türkçe'yi adam gibi konuşmayı öğren önce, sonra "tez" diye boyundan büyük laflar et. Daha cümle kurmayı, kendini ifade etmeyi bilemiyorsun. "Tez" konusu seni aşıyor belli ki.

6.9 milyarın "tam olarak yarısı" 3.45 milyar yapar. Son araştırmalara göre çıkan rakam bunun 1 milyar üstünde.

1 milyarlık bir hata yapmışsın, hala benim dediğim çıktı diyorsun. 1 milyarın içerisine 12 tane Türkiye nüfusu sığıyor farkında mısın?

Hindistan örneğini savunmaya çalışıyorsun. Adamların nüfusu 1.3 milyarın üstünde. Kişi başına gayri safi milli hasılaları Türkiye'nin 5'te 1'i düzeyinde.

Biz fakiriz eyvallah, Hindistan'ın yanında biz zenginiz. Nüfusunun küçücük bir kısmının yaptığı iş o ülkeyi kalkınmış yapmaya yetmiyor.

Adamların minimum aylık geliri 200TL altında. Böyle bir fakirlikten bahsediyoruz. Ülke nüfusu çok olduğu için bu fakirlik içinde Ay'a araç gönderiyorlar.

Hem ülkemize yönelik haklı olarak "refah düzeyi" eleştirisi yapıp, içinde bulunduğumuz durumu üretmemeye bağlıyorsun. Sonra kalkıp Hindistan güzellemesi yapıyorsun.

Saçma sapan argümanlarına inanabilecek senden cahil bir kitle bulduğun yerde anlat.

Senin gibi bilgisi eksik, daha fenası doğru bilgiye ulaşmaya zahmet dahi etmeyen, kendini doğru ifade edecek derecede Türkçe'ye hakim olamayan, popülist, onun adıyla hava atmaya çalışan tiplerin Atatürkçüyüm diye ortalarda hava atması Atatürk'e saygısızlıktır.

Atatürk'ü seviyor olabilirsin, ama Atatürk'ün istediği gibi biri olamamışsın. Ukalalık yapacağına ona layık olmaya çalış EVLAT.

• antutu puanı 282 bin çıkmış bu telefonun insan gerçekten hayret ediyor

antutu puanı 270 binlerde olan telefonlar 4 bin civarı satılıyor ve bu telefonun yurtdışı satış fiyatı 140 dolar

• bu telefonu bekliyorum sonunda istediğim özelliklerde bir f/p telefonu çıktı. büyük ekran, güçlü batarya, güçlü işlemci, yüksek ram kapasitesi, çerçevesiz ekran... say say bitmez tam aradığım telefon ve tabikide fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 13 Eylül 2019; 9:39:22 >
  • İyi satmışlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.