Şimdi Ara

REEDER A8İQ (=ANA KONU=) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
4
Favori
37.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen ben biosla ilgili birşey yapmadım,diğer cihazların yükseltme yazılımlarını yükledim,şu an sizde a8iq android orijinal yazılımımı var ? banada linkini verirmisiniz belki lazım olur.
  • Evet, benim yaptigim islemde sanirim bir sebeple biosu duzgun yazamadi cihaz, bu yuzden tamamen sustu. Insallah birseyler cikarirsiniz arastirmalarinizda. En azindan dosyalarin calisirligini test eder de faydali oluruz cihaz sahiplerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet: İşlem başarılı.
    Değişiklikler;
    Son sürüm Intel Phone Flash Tool (Intel Sitesinden)
    BIOS yükleme sırasında sadece windows2android.bat dosyasını çalıştırmak. Diğer exe dosyasını çalıştırmamak.

@jamesjay gönderdiğiniz dosyalarla ben de sıkıntı yaşadım fakat dosyaların doğruluğunu gösteren deliller olduğu için ısrar ettim ve Intel Phone Flash Tool un en son sürümünü indirerek yazılımı yüklemeyi denedim ve başarılı oldu.
    Şuanda cihazın herşeyi düzgün şekilde çalışmakta ve üsünde Android yüklü bulunmakta. Birçok uygulama yüklü geldi Whatsapp, Mcafee gibi başlangıçta reederid oluşturmamı istedi atlatamadım :P . Halen BIOS a erişilebiliyor sanırım Windows a geri dönmek benim için zor olmayacak. Belirtmeyi unutmayayım win2android klasöründeki yazılım BIOS u barındıran Intel ME paketi. Yükleme yaparken sadece bat dosyasını çalıştırdım çünkü bat dosyası size söylenen ikinci dosyayı da çalıştırıyordu. Belki ikinci exe dosyasının direkt çalışması sorunu yaratmış olabilir. BIOS un aparat yardımıyla yeniden programlanması dışında bir yol göremiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen. Şunu deneyebilirsiniz DNX moduna sokma işlemi yani ses kısma, açma ve kapatma tuşlarına aynı anda basmayı ardından yazılım yüklemeye geçebilirsiniz sanki. Daha önce droidboot ekranını gördünüz çünkü anladığım kadarıyla. Eğer droidboot ekranından sonra açılmaz hale geldiyse bu brick değildir çünkü o kısımda buna sebep olacak kod yok.

@cetates
    Hocam siz bu BIOS olmadan yüklemeyi nasıl yaptınız halen anlamadım.

• aşağıdaki linke bakarsanız REEDER en ince ayrıntısına kadar anlatmış nasıl yükleneceğini,Android 5.1 yazılımı çıkartmışlar Quad için yükleyip tekrar bozsammı tableti :)

http://www.reedertablet.com/reeder/yazilim/reeder_a8i_Quad_5.1/www.reedertablet.com/reeder/yazilim/reeder_a8i_quad/

http://www.reedertablet.com/reeder/yazilim/reeder_a8i_Quad_5.1/

• cetates C kullanıcısına yanıt
    Bu BIOS olmadan nasıl oldu bilmiyorum. Ben denediğimde ana bilgisayara bağlanamadı.
  • Islemin basarili olduguna sevindim. Dosyalar tamam demek ki. Artik herkes yukleyebilir. Ben ilk once bat dosyasini sonra da soylenen sekilde digerini calistirdim ve dnx modda acmak icin kapattim. Bundan sonra bir daha acilmadi. Ne droidboot ekrani gordum ne dnx moda alabildim. Hicbir sekilde cevap vermiyor tus kombinasyonlari. Belki de dediginiz gibi ikinci .exe dosyasini calistirmak problem cikardi. Acikcasi sizin gibi oturup uzerine dusunmeden maili okudugum gibi ise koyulmustum ama once bir saglamasini yapmak acele etmemek lazimmis :) Bu noktada benim tablete ne yapilabilir bilmiyorum. Yurtdisinda oldugum icin servise de yollayamiyorum. Gozden cikarmistim dedigim gibi ama birileri bir cozum onerirse de hayir demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 13 Mayıs 2016; 18:26:00 >
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Forumda bir arkadaşın yeniden programlayıcısı vardı yardım ediyordu. Sanırım BIOS unuza zarar verdiniz yazılımsal olarak. Çözüm aklıma gelirse öneririm, Dosyalar için teşekkürler. Yazın cihazıma son sürüm android derlemeyi düşünüyorum, dosyalar bana yardımcı olabilir. Bu cihaza daha önce başarılı 8.1, 10, Linux (Ubuntu, Fedora vb.) yüklemeleri olmuştu. Eksik android x86 yüklemesinden sonra bu ilaç gibi geldi. BIOS değişmeden yükleme yapılabilirdi ama gerekli sürücü dosyalarını bulamadığımız için Android x86 başarısız oluyordu.
  • Rica ederim paylaşmak için buradayız. Bios değişmeden android x86 kurulumlarını ben de denemiştim zamanında ancak başarısız olmuştu. Aklınıza birşeyler gelir veya gerekli programlamayı yapan arkadaşı hatırlarsanız, beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    Kernel parametlereleri ve grub bootloader ile sorun yaşıyormuşuz zamanında. Droidboot bootmanager daki kernel parametrelerini görünce sorunları anladım. Örneğin, parlaklık ayarı gibi şeyler var üstünde. Güzel haber şu Linux kernel 4> sürümleri bizim tabletin donanımlarına destekli olarak geliyor. Bu 4> kernelli android x86 çıkması halinde sorunsuzca kurulacak demektir. <4 kerneller bizim tabletin işlemcisinin daha piyasaya çıkmadığı zamanlarda, RTL8723BS nin olmadığı zamanlarda derlenmiş. Bu yüzden üreticiler bu sürücüleri ayrıca yüklemek zorunda kalmışlar zamanında.
  • Epey anlıyorsunuz bu işlerden. Peki bu gönderdikleri android sürümü neydi acaba? 4.4'mü?
    Android 4.4.4, Linux Kernel 3.10.2 . Aslında zamanım olsaydı ve gerek duysaydım kernel derlerdim ama üniversite sınavım var. Bu dosyaları denememin sebebi diğer üye arkadaşların kullanmasının uygun olup olmadığını belirtmekti. Çekineceklerini düşündüm.

Gerek duysaydım dedim çünkü, Windows 8.1 işimi görüyor ve metro arayüzü ile rahatım. Ayrıca android tablet üzerinde tersine mühendislik yapmak kolay olmazdı.
  • Sınavda başarılar dilerim. Muhtemelen çekineceklerdi :) Ancak sanki konunun pek takipçisi kalmadı gibi hissettim. Windows 8.1 güzel ancak onda da uygulamaları sd karta kurma olayı yok. Windows 10'da bu vardı. Ve tabi en kötüsü Windows ile çok az yer kalıyor kullanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesjay

Sınavda başarılar dilerim. Muhtemelen çekineceklerdi :) Ancak sanki konunun pek takipçisi kalmadı gibi hissettim. Windows 8.1 güzel ancak onda da uygulamaları sd karta kurma olayı yok. Windows 10'da bu vardı. Ve tabi en kötüsü Windows ile çok az yer kalıyor kullanacak.

Sağolun. Tablette mağazadan inmiş olan GT Racing 2 dışında büyük yer kaplayan uygulama yok, ofisi SD karta kurdum. Bu yüzden pek hissettirmiyordu bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım o bahsettiğiniz arkadaşı buldum görüştüm az önce. Yurtdışında olduğum için kendisine gönderemeyeceğim cihazı şu an için. Belki eeprom yazma aletini sipariş ederim yardım isterim kendisinden hallederiz.
    Geçmiş olsun. Androidte uygulama düzeninden dolayı cihazım reklam panosuna döndü. Düşünüyorum insanlar binlerce lira verip reklam panosu mu alıyorlar diye. Evdeki reklam panoları yetmiyor sanırım. (Televizyonlar)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p videoda kasma yapar mı hdmidan monitöre bağlamak istiyorum.klavye mouse şarj aynı anda sıkıntısı var mı?netflix ve 1080p videoda sıkıntı çıkarır mı?reeder w7ic mi yoksa bu mu?
  • w7ic den ekran büyüklüğü ve çözünürlüğü dışında bir farkı yok sanırım. (Bu daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü. Bu kullanım periyodunu etkileyebilir. )
    HDMI dan bağlarsanız söylenenlere göre 1280x800 den yüksek görüntü alamıyorsunuz, bakmak gerek.
    Klavye ile mouse bluetooth ise veya güç girişi olan usb çoklayıcıya bağlı olacaksa kullanılabilir. Ama kılavuza göre bu pil ömrünü azaltıyormuş.
    4K videoları oynattı bendeki a8iq ama bu videonun sıkıştırılma biçimi, bit oranı gibi başka şeylere de bağlı. Netflix kullanmadım. 1080p de sorun olduğunu gözlemlemedim.

Dahili hafıza 16 GB ben 32 GB sd kartımla beraber kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 19 Mayıs 2016; 13:58:47 >
  • aynı anda klavye mouse takılıyken şarja devam edebiliyor mu?ekran çözünürlüğü sorunu da ilginçmiş.

• Bu sorun değil Intel in yaptığı bir kısıtlamaydı. Başka cihazla da karıştırıyor olabilirim bakmak lazım.

Tek bir micro usb giriş var, güç girişi olan çoklayıcı ve uygun bir adaptör alırsanız hepsini aynı anda yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 19 Mayıs 2016; 15:51:25 >
  • merhaba

a8i quad için hangi hdmi kabloyu alabiliriz?

Bir tane aldım uymadı link verebilecek var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.