Windows 10 kurdum ama beğenmedim. şimdi tekrar Windows 8.1 yüklemek istiyorum ama windows un hangi sürümü yüklüydü hatırlamıyorum.bilgisi olan biri yazabilirmi acaba?
"Windows 8.1 with Bing x86" ile geliyor ama sürüm farketmez. Herhangi bir Windows 8.1 versiyonunu yukleyebilirsiniz (32 bit olmak kaydiyla)
bing sürümü değildi sanki... Single Language yazıyordu diye hatırlıyorum. elinizde siste yediği varsa paylaşabilirmisiniz? bir de bu driver sorunu var.. windows 10 da bütün sürücülerini buldum ama win 8.1 de dokanmatik daha tüm donanımları çalışmıyor, cihazın açılması normal sadece. harici klavye maus takmak gerekiyor. ayrıca bios da gömülü lan keyi microsofta kontrol ettürdüğümde ise Win 8.1 RTM CoreConnectedSingleLanguage OEM:DM olarak kayıtlı oldugunu iso olarak bulamayacağımı söyledi. ancak satıcı dan temin edebilirmişim. elinde olan bir yardım etsin lütfen.
yada zahmet olmaz ise bios da gömülü ola keyi microsoftun online yardım bölümünde sorgulatabilirmisiniz, sizin key de aynı windows sürümü olarak mı görünüyor. bildiğim kadarıyla bing versiyonunun tarayıcı ayarlarını değiştiremiyorduk. mesela açılış sayfasını değiştiremiyorduk.
Farklı gelmesi mümkün değil, bu tip OEM ve ucuz cihazlarda Bing ile gelir ancak bunun diğer sürümlerden hiç farkı yok. Size gelene sonradan başka bir sürüm yüklendiyse Single Language olarak görünüyordu belki, bilemiyorum. Benim cihazda Windows 10 yüklü ve ben çok memnunum. Sadece metro uygulamalarını SD karta kurma yeniliği bile Windows 8.1 yerine Windows 10 kullanmak için başlı başına iyi bir sebep. 8.1'e dönmenizi tavsiye etmem zira döndüğünüzde de driver sorunları (dokunmatik dahil) devam ediyor olacak. Öncelikle driverlerı yükleyin Windows 10'a daha sonra duruma göre değerlendirmenizi yapın. Aşağıda bir link paylaşıyorum o linkteki dosyayı indirin. İçinden iki klasör çıkacak; birinde double driver adlı program diğerinde de bu tablet için kullandığımız driverlar var. Programın kurulumunu yapın daha sonra programı yönetici olarak çalıştırın. Arayüzde "restore" butonunu bulun ve tıklayın, sonra "locate" deyin ve indirdiğiniz dosyadaki diğer klasörü programa gösterin. Gerekli driverlar işaretlenecektir. "Install" deyin ve yükleyin, sonra restart yapın.