Şimdi Ara

Reeder yerli telefon fabrikası açtı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu fabrikalar zamanında saray yaptırılmayıp devlet destekli olarak, her ile açılan üniversitelerle beraber açılsaydı ne işsiz adam kalırdı ne de ekonomik sıkıntı yaşanırdı.Okulda okuyan adam gider fabrikada pratiğini yapardı.Hem de bölge kalkınmış olurdu.

Yapılan eleştiriler biraz yersiz olmuş kanımca.Parçalar yerli değil ama üretim yapıp hiç değilse ülkenin ekonomisine can suyu oluyor.Bu işi çok önce yapmış olmamız gerekirdi.Yerliliği eleştiren arkadaşlar maalesef ülkemizde bilim alanında eğitim sıkıntısı olduğu için başlangıç olarak bu şekilde devam edilmeli ve zamanla da kendi parçamızı üretebilme potansiyeline erişebilmeliyiz.Bu iktidarla zor bir durum ama bu ülke bizim.Ülke batarsa gidecek yerimiz yok.Bizi kimse almaz.İktidar itibar adına bir şey bırakmadı maalesef.
  • Telefon üretmek/montajlamak yerine başlangıç olarak bu tip cihazlarda kullanılan daha küçük donanımların (sensör, batarya vs) üretimine yada argesine yönelik yatırımlar yapmayı daha mantıklı görüyorum.

• 1.3 ghz işlemci nedir insanlarla dalga mı geçiyorsunuz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'in 3.kalite parçalarından toplanmış radyasyon saçan çöp hatta zehir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika yazmışsınız da burası bildiğin montaj tesisi. Parçaları al birleştir yapınca olmuyor öyle. Bu eleştirim de haberi şişirenleredir tesise değil. Böyle bir haber insanları salak yerine koymaktan başka bir şey olamaz.
    Tesis olarak ise En azından bir başlangıçtır. ilerleyen günlerde daha kapsamlı işletme olur inşallah.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %55 yerli...
    %55'e seslenmişler belli ki...

A haber rules

• Parçalar ithal felan gerçekten işe yarar üretim yapsınlar her şey yerli olsun. İncelemek lazım.
  • bu firmanin 3 tabletini kullandim su an 3u de arizali 1 yil kullanamadim 350 tl turkcell t tablet , 300 tl ye m8 , 250 tl a8 quad m8 tableti firmanin samsundaki servisine gonderdim firma bir mesaj geldi tabletiniz hazir gelin alin yazmis gittik aldik tablet yine calismiyor aradim 2 gun boyunca ancak telefonu actilar acan gorevli tabletinizin cercevesi degisece 160 tl dedi e dedim neden haber vermediniz sistemsel bir sorun olmus vs.. simdi istanbuldayim tekrar yollasam yine aynisi olaca 40gun gelmicek biktiracaklar turkcell t tabletide 15 gun kullanmadik tatilde gitmistik geldigimizde bir baktim pil sismis cam kirilmis cerceve yamulmus verdim genpaya yaptilar 1 ay gecmeden yine arizalandi ve simdi tamir icin bekliyor yaptiracaz mecburen fiyatlar cok yuksek tabletleri uygun oldu icin aldim 1 yil kullanip atariz dedik ama fiyatlar yukselince tamir etmek daha uygun olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: artenis

%55 yerli...
    %55'e seslenmişler belli ki...

A haber rules
    burdaki 55 samsunun plaka kodu bu bir gizli mesaj

• Reeder yerli telefon fabrikası açtı

Gençler iyi güzel hoş da bu nedir şimdi? Bari iklimlendirme sistemi dahil fabrika yapsalarmış. Bu nedir Allah aşkına.

Şunu bari savunmayın bana.

Evet bir yerlerden başlayalım ama cep telefonu yerine pil teknolojileri üzerine gitsek?

İçten yanmalı motora sahip araç yerine full elektrik ile çalışan otomobil tasarlasak ve bunu yerli araç diye lanse etsek.

Hemen tüm petrol istasyonlarına elektrikli araçları da göz önüne alarak şarj istasyonlarını tasarlasak

Yok illa ama illa "US ile kavga var hemen malı vuralım" mantığı.

Yapmayın desem de siz hala savunacaksınız.

• Bu işler böyle başlar. Yavaş yavaş kendi teknolojimizi üretmeye başlarız.

• Bravo güzel girişim f/p ürünler yaparlarsa şansları olur. Vestel gibi sömürmesinler yeter.

• Yerli telefon.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçaları Çin'den ithal edip Türkiye'de birleştirip satacaklar. En fazla dış kapağı-kasası falan yerlidir.

Kötü mü? Değil Tamamen yabancı olmasındansa iyidir. 10larca kişi istihdam ediliyor sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bu mesaj silindi.
    Birader bu mesajı girişe sabitleyin.
  • çalışanlar yerli hepsi samsunludur ondan %55 yazmışlardır

• code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    dünyada nerde çöp cihaz var hepsi TR gönderilir normaldir yani bim sahte apple ürünleri satar burdan örnek al

• joven kullanıcısına yanıt
    Bu açılan yerli telefon fabrikası değildir. Bu bir montaj hattıdır. Bu tür fabrikaları açmak için eğitim, bilgi, görgü, idealizm değil sermaye ve yurtiçi/yurtdışı bağlantılar gereklidir. Bunların her ikisi de genç hevesli mühendislerde mevcut değildir. Devletten alacağı 50bin-100bin dolar ar-ge desteği ile hiçbir genç girişimci mühendis bunlarla rekabet edemez. Sonuçta yine(!) sadece mavi yakalı işçilere çanak tutan katma değersiz bir sanayii oluşur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.