Şimdi Ara

Reeder yerli telefon fabrikası açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli teknoloji markalarından Reeder, Samsun’da 2017 yılında açtığı fabrikada yerli üretime başladı. Yaklaşık 100 çalışana sahip olan fabrika için Reeder, bugüne kadar 8 milyon TL yatırım yaptı. Fabrikanın açılışı Reeder kurucu ortakları Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral’ın ev sahipliğinde yapıldı.

Yıllık 600 bin adet üretim kapasitesi

Fabrikada yaklaşık olarak 100 personel çalışıyor. Fabrika, yıllık 600 bin adet ürün üretim kapasitesine sahip. 2019 yılında bu kapasitenin tamamının kullanılması hedefleniyor. Kapasitenin 300 bini telefon, 200 bini tablet ve 100 bini akıllı saat üretimine ayrılıyor.

Üretime tuşlu telefon ile başlandı, Android telefon üretimi yakında

Fabrikada ilk etapta sadece tuşlu telefon üretimi yapılıyor. Üretimi yapılan Reeder F1 adındaki tuşlu telefon 2.4 inç ekrana, FM radyoya ve 1700 mAh pil kapasitesine sahip. Reeder’ın yeni tanıtacağı Reeder P13 ismindeki akıllı telefonun üretimi burada yapılacak. Reeder P13 yerli malı etiketiyle beraber 5.9 inç büyüklüğünde ekran, Android 8.1, 4 çekirdekli 1.3 GHz MT 6739 işlemci, 3 GB RAM, 13 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ön kamera, 4000 mAh pil gibi özellikler sunacak. Samsun’da üretilen telefonların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak.

IoT ürünleri de üretilecek

Kurulum aşaması yaklaşık 3 ay süren fabrikada, Reeder marka ürünlere servis hizmeti de sunuluyor. Bu fabrikada üretilen cihazlar, yurt dışına da ihraç edilecek.

Fabrikanın önümüzdeki sektör ajandasında yapay zeka, bulut ve robotik çözümlere yönelmek var. Özellikle yazılım Ar-Ge’si ile bu kategoride birçok ürün geliştirilmesi hedefleniyor. İlerleyen dönemlerde akıllı saat, akıllı ev aletleri, Artifical Intelligence – AI yani yapay zeka destekli tüketici elektroniği cihazlarının da üretilmesi planlanıyor.

• İsmi de yerli olsaydı. Bizim dilimiz yeterli bir dil kafa yormuyoruz. E okuyucu ile tanıdım bu firmayı bildiğim kadarıyla artık yok. Vidasına kadar yerlilik ile başarılı ve örnek olmalarını diliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung’da üretilen telefonların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak.

Durmak yok Samsung a devam

• Güzel haberler kısmen de olsa paramız yurt içinde kalsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Samsung’da üretilen telefonların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak."

Ulan Samsun yazamiyorsunuz palavraya gelince sayfalarca.

• Öncelikle fiyatı birden uçurmasınlar ayak alışsın mantığı ile kasanın görünümünü kibar tutup ortalama bir donanımla saf androidle çok başarılı işler yapabilir.
    Hele birde telefonun arkasında durup güncellemeleri çatır çatır verirse önü açık.

• Ya şaka makada , biz ne zaman ürettik chip'imizide yerli malımız oldu ''yoksa ben mi geri kaldım. Yanlışım varsa düzeltin 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsTürk -- 1 Eylül 2018; 20:19:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım sonu çiftlik bank gibi olmaz.

• Yüzde 55 biraz fazla değil mi. Sallamış olmasınlar. İşlemci yerli değil, ram ve bellek yerli değil, kamera sensörleri yerli değil, mainbord yerli değil, ekran yerli değil, pil yerli değil, işletim sistemi yerli değil. E ne kaldı geriye. Kasa mi? Plastik desen petro kimya ürünü. Nasıl yüzde 55 yerli olacakmış ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: auramooth

Samsung’da üretilen telefonların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak.

Durmak yok Samsung a devam
    +1

Galaxy S10 bekliyoruz eurolarim hazir 3.9 dan alinma

Aslinda S8 almak icin almistim baktim TR de ayni S8 tr den aldim S8 simdi oyle bir olay yok almanya akar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin destek olup böyle firmalardan vergiyi indirmesi lazım ki uygun fiyata kaliteli telefonlar alalım hem millet kazansın hem bu şirketler..

• Yerli ne demek, milli ne demek? İkisi arasındaki farklar nelerdir?

• Samsung’da üretilen telefonların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak.
    Derken? Samsun da üretilen olmasın o :)

• Telefonun ağırlığının %55'idir o, kullanılan parçaların değerinin değil :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka kapağı yerli sanırım?

• Yorumlara bakıyorum gerçekten ülkede muhalefet sorunu var.

• %55? baya ciddi bir rakam.Bir kere grafik kartı, işlemci,ram,ekran, panel,anakart,depolama alanı hepsi yabancı.Nasıl oluyorda %55 rakamına ulaştılar hayret verici.
  • Orta sınıfa takılıp kalmamalarını umut ediyorum. Android One platformu kullanan s845li bir yerli telefon olması gerektiğini düşünüyorum. Telefon gerçekten kaliteli bir yapıda olursa en azından iphone kullanmayalım diyenlere kore malı değil de yerli bir telefon gösterebiliriz.

• Gereksiz dozda yapılan eleştiriler gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca eleştiri yapanların çoğunun herhangi bir başarı öyküsüne sahip olmadığına da eminim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.