Şimdi Ara

REFLÜ OLDUM ACİL YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim ki kronik değil çok şükür, iki haftada yada ayda bir oluyor. Bağırsak gazı da olduğundan metsil ve talcid taşıyorum sürekli yanımda. Nerde ne zaman vuracağı belli olmuyor. Hele gece olursa sabaha kadar uyku tutmuyor.bir talcid ile çözülüyor çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pickle Rick

Hocam zamanında o his bende de oluyordu.Doktora gittim .Boğaz reflüsü dedi .6 ay felan nexium 40 kullandım, geçti. Sigara içiyorsanız bırakın, sigara firek o boğazdaki hissi arttırıyordu. Siz bir doktora gidin en iyisi.
    bulantı varmıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

arkadaşlar geceden beri ağzıma acı su geliyo boğazıma kadar yanıyo napmalıyım

En temizi doktora gözükmen, sadece başlangıç olabilir. Gerçi kesin teşhiş doktorlar da boruyu sallıyorlar genelde ama, en azından doktor tavsiyesi ile ilaç almış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: birber80

Allah şifa versin hocam.

Benim ki kronik değil çok şükür, iki haftada yada ayda bir oluyor. Bağırsak gazı da olduğundan metsil ve talcid taşıyorum sürekli yanımda. Nerde ne zaman vuracağı belli olmuyor. Hele gece olursa sabaha kadar uyku tutmuyor.bir talcid ile çözülüyor çok şükür.
    Talcid gaza iyi geliyomu
  • Metsil çiğneme tableti hocam
  • Daha fazla bir şey içme midende sancı oluşmuyorsa doktora falan gidip moralini bozma, yemekten yarım saat önce lansor almaya devam et, fazla yeme, yemeğin üstüne çay-kahve içme, asitli içecek, domates, baharat, salça ve tatlıyı bir süre unut. Süt önerilmiş fakat genelde durumu ağırlaştırır. Tok karnına kesinlikle yatma, duş alma ve spor yapma mümkünse yemeklerden sonra ağır tempo 20 dakikalık bir yürüyüş yap. Doktor ya bunları önerecek ya da endoskopik muayene isteyecek ki dünyanın en kötü şeyi ve genelde bir halta yaramıyor.
  • Sola dönük yatacaksın bidaha olmaz
  • Arkadaşım, ben de reflü oldum ve çözümü düzenli olarak kefir içerek buldum. Şimdi çiçek gibi midem.

Net!
  • yastığının eğimi artır
    asitli içecekler içme
    baharattan uzak dur
    geç saatlerde bişi yeme
    erken yesen dahi yoğun yediğin zamanlarda soda ya da talcid içmeyi ihmal etme

bunları yap hiçbişiyin kalmaz hocam
  • Geçmiş olsun.Ömür boyu çekeceksin maalesef.Ne yiyip yemeyeceğini denedikçe öğrenirsin zaten.Gazlı içeceklerden,baharattan uzak dur öncelikle.
  • Şuan için tavsiyeler verilmiş ama önemli olan uzun vade de yaşayabileceğin sıkıntılar; eğer dikkat etmezsen benim gibi kronikleşir ve büyük problemlerle karşılaşırsın.

Ben şuan oruç tutarken sahura kalkamıyorum yiyip yatarsam bu beni mahveder, ekstradan bende reflü özofajit var. Yani mide asidi boğazımı yakarak boğaz enfeksiyonuna sebep oluyor, sırf bunun yüzünden yıllarca antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. İnanmayabilirsiniiz ama araştırın. Reflü alerjiye bile sebep olur! Tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Son endoskopimde reflü+gastrit çıktı yani durum kronik, lansor bile fayda etmiyor.

Tavsiyem

1-stresten uzak dur. (İşim ve yapım gereği ben yapamıyorum)

2-olabildiğinde sağlıklı beslenmeye çalış, dışarıda yemek yemekten kaçın. En iyi yemek ev yemeği, eve gıda maddesi alırken bile dikkat et.

3-kola gazoz gibi asitli içeceklerden uzak dur

4-akşam yemeği ile uyku vakti arasındaki süreyi uzun tut.

5-tek seferde fazla yemek yeme, tabiri caizse sofradan aç kalk.

6-kızartmaları hayatından çıkar.

7-reflü yastığı kullan.

8-yemek yerken besinleri bol bol çiğne(sindirim ağızdan başlar)

9-asla acı tüketme.

Benim gibi olursan bir daha dikiş tutturamazsın, o seviyeye gelmeden önlemini al!

• O son kola şişesini dikmeyecektin...
  • Lansoru her sabah yemek yemeden yarım saat önce kullanacaksın. 1 hafta gibi bir süreden sonra etki etmeye başlıyor ve reflü geçiyor ama devamlı kullanman gerekiyor , hayatının sonuna kadar. Lansor yemekten sonra kullanılmaz.

Bu 1 haftada da çok fazla kola , çay içme. Su iç biraz daha rahatlarsın.
  • Başlığı okuyunca midem alev aldı.
  • İki yada üç su bardağı su iç mide yanmasini keser boğazınin yanma sebebide mide asidinin asindirmasi sana belli seyler dokunuyorsur bunu sana doktorun soyleyemez o bile kendin bileceksin der sen sana dokunan o şeyleri fazla tujetmeyeceksin eger tukettin ve aci cekmeye basladi isen hemen ilk basta benim verdiğim teknigi uygulayacaksin

İşin basit anlatimi mide asidin yükseliyor ve tahriş ediyor bunu engellemen lazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

boğazımda takılıyo gibi bi his iyi gelirmi

Alıntıları Göster
    Hocam bi iki soru sormak istiyorum.

Sabahlar kalkınca hafiften boğazına acı su geliyor mu ?

Dik dururken bişi yok ama yerden birşey alırken kafayı aşağı inince veya sağa sola çevirince miden bulanıyor mu ? ve bu sırada acı su geliyor mu ? öğ öğ yapıyor musun ?

Yemek yedikten sonra hafiften koşar tempo yapınca ve miden bulanıyor mu ?

Bunlar aynen bana oluyor.

Sigara, kola, asitli içecekler içiyorum.

Baharat özellikle pul biberi yemek görünmeyecek şekilde dolduruyorum.

Geçen halı saha yaptığımızda 1-2 depar sonucu sahayı kusarak terketmek zorunda kaldım. İnsan kusunca rahatlıyor ama o kusma çok iğrenç birşey çıkardıktan 1-2 saat seni mahvediyor.

Cevaplarsan sevinirim.@YasinJR10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mishakal -- 3 Haziran 2018; 14:3:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mishakal

Hocam bi iki soru sormak istiyorum.

Sabahlar kalkınca hafiften boğazına acı su geliyor mu ?

Dik dururken bişi yok ama yerden birşey alırken kafayı aşağı inince veya sağa sola çevirince miden bulanıyor mu ? ve bu sırada acı su geliyor mu ? öğ öğ yapıyor musun ?

Yemek yedikten sonra hafiften koşar tempo yapınca ve miden bulanıyor mu ?

Bunlar aynen bana oluyor.

Sigara, kola, asitli içecekler içiyorum.

Baharat özellikle pul biberi yemek görünmeyecek şekilde dolduruyorum.

Geçen halı saha yaptığımızda 1-2 depar sonucu sahayı kusarak terketmek zorunda kaldım. İnsan kusunca rahatlıyor ama o kusma çok iğrenç birşey çıkardıktan 1-2 saat seni mahvediyor.

Cevaplarsan sevinirim.@YasinJR10
    Hocam benim 2 senedir hep midem bulanıyor bugün Bi reflü atağı oldu dün domates karpuz çikolata ve diş macunu kullandıktan sonra oldu yani sürekli bulantı var

• doktor aynısını bana da yazdı , gavisconu alkolden önce al diye ekledi, ben de heartburn yok mide bulantısıda yok ama boğazım berbat acı su deseniz ayda 1 ya gelir ya gelmez o da yemekten hemen sonra diş felan fırçalarsam yada yemekten hemen sonra ağır spor yaparsam oluyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 3 Haziran 2018; 16:10:50 >
  • Oruç tutarken yanlış/sağlıksız iftar bu hastalığı artırıyormuş.
  • Merhaba arkadaşlar.

Geçen gün endoskopi oldum. Doktor Nexium adında bir hap verdi. Yemene içmene dikkat et, yatak başını yükselt dedi. Yatak başını yükseltme imkanım yok. Reflü yastığı arayışına girdim.

Malum bazı alışveriş sitelerindeki yorumları okudum.

Reflü yastığı hakkında sert, rahatsız edici, visco değil, kullanışsız diyenler olmuş.

Belli bazı markaların yataklarına da baktım. Yataş, İşbir vs.

Şu an Yataş'ta kampanya var. 120 ₺' ye satıyor. İşbir pahalı.

Tecrübe ettiğiniz, fiyat/kalite oranı iyi olan, tavsiye edeceğiniz markalar var mı? Yardımınızı rica ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.