Arkdaşlar bir makinenin refurbished olup olmadığını nasıl anlışıyor?Anlamanın bir yolu,bir belirtisi var mı?
anlamak için sanırım uzaman olmak gerekir ki 0'dan farkı yoktur.. paketi,herşeyi tam olduğu için herkes kanar bu olaya.. yani bilinen dükkanlardan alman daha makuldür
(bu arada refurbished demek ,satılıp da bir şekilde fabrikaya geri dönüp tekrardan satışa sunulan,tamir görmüş cihazlardırve fabrikadan da sıfırlaştırılmış olarak aynen sıfır gibi piyasa sürülür ve satışa daha uygun fiyattan sunulur)
üzerinde yazması lazım...pil kapagının altında yazabilir..yada görünen bi yerinde...
ben yıllar önce işte bi 10yıl önce sanırım maltepe pazarından bi walkman almıştım şu ilk digital çıkanlardan dı..arka tarafında kaset konulacak kapağın üzerinde abartmıyorum boydan boya refurbished yazıyor altında da hangi fabrikada yapıldığı adresi ve telefon nosu ile belirtiliyodu....tabi ozamanlar bizde ingilizcenin i si bile yoktu..aldım geldim şimdi pil koysam hala çalışır....
insallah yazıyolardır, zira bu tür makineler daha ucuz oluyo, ve suistimale açık oluyo bu yüzden