Şimdi Ara

REGİSTER KAYIT DOSYASI XP DE NERDE TUTULUYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR XP DE WIN98 GİBİ SYSTEM.DAT,USER .DAT DOSYALARI NEREDE,HANGİ DOSYADA TUTULUYOR?REGEDIT DEN REG UZANTILI KAYIT ALMAYI KASTETMİYORUM.MANUEL OLARAK HİÇ AÇILMAYAN BİR XP(REGISTER BOZULDU) YE 2.HARDDİSKTEN KOPYASI OLAN SAĞLAM REGİSTER DOSYALARINI ATMAK İSTERSEM BUNU NASIL YAPABİLİRM.
    WIN XP CD DEN ONARMA İŞE YARAMIYOR!!

• başlat çalıştır regedit yaz.
  • TAM ANLATAMADIM GALİBA.REGEDİT YAZINCA GÖRDÜĞÜN ŞEYİN DOSYA HALİ LAZIM BANA.HER NEREDE İSE.BU DOSYAYI AÇILMAYAN SİSTEME ATIP ÇALIŞTIRACAĞIM.
  • tam anlamamis olabilirim
    ama regedit dosyasi C:\windows'un icindedir,regedit adi ile ulasabilirsin.
  • REGEDİT ADI ÜSTÜNDE TÜM YAZILIM VE DONANIM BİLGİLERİNİ YANİ REGİSTER KAYITLARINI EDİTLEYEN GRAFİK ARAYÜZÜDÜR.BU PROGRAM DATALARINI HANGİ DOSYADA YAZAR XP DE .BANA BU LAZIM.
  • C:\Windows\system32\config içinde bulunan -software -sam -security -default (uzantısı yok) olan dosyalar kayıt defteri bilgilerini içerir kısacası kaydı tutar. Belki işini görür...
  • BU BİLGİYİ C:\WINDOWS\CONFIG OLARAK OKUMUŞTUM VE MALESEF BİR SONUCA ULAŞAMAMIŞTIM.SONUNDA SİL BAŞTAN SİSTEM KURMAK ZORUNDA KALMIŞTIM.SANIRIM DOĞRUSU SENİN BELİRTTİĞİN YERDEKİ DOSYALAR.TEŞEKKÜR EDERİM MAGNAFLUX.
    BİR SORU DAHA SORSAM ACABA BİLGİNİZ VARMI?PEK ÇOK KİŞİNİN BAŞINA GELMİŞTİR SANIRIM.ESKİ SİSTEMİNDE KURULU PROGRAMLARIN REGİSTER KAYITLARINI YENİ KURDUĞUN BİR SİSTEME TAŞIMAK İSTİYORSUN.TÜM DOSYALAR OLDUĞU GİBİ DURUYOR ANCAK REG KAYITLARI OLMADIĞI İÇİN SAĞLIKLI ÇALIŞMIYOR ÇOĞU.BU DURUMDA REGEDİT DE HANGİ DİZELERİ EN KISA ŞEKİLDE TOPLUCA EXPORT ALIP KAYDINI YENİ SİSTEMDE KORKMADAN İMPORT EDEBİLİRSİN.
    2. OLARAKDA YENİ DONANIM DEĞİŞİKLİĞİNDE BAŞIMA GELEN BİR OLAY OLARAK ANA PARÇALARI DEĞİŞTİRDİĞİNDE SAĞLIKLI ÇALIŞAN ESKİ XP Nİ ACABA REGİSTER DONANIM KAYITLARINI ENUMDAN SİLEREK YENİDEN TARAYIP YÜKLEMESİNİ SAĞLAMAK MÜMKÜN OLURMU?BUNU YAPABİLEN VARMI?EN KESTİRMESİ SIFIR XP KURMAK TABİİ.AMA ÇOK ŞEY YÜKLÜ OLUNCA YENİDEN BUNLARI OLUŞTURMAK OLDUKÇA ZAHMETLİDİR BİLİYORSUN.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    registry'e kayıt ekleme..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk soruna cvp vereyim istedigin registry i bi yere kopyalayıp yeni kurdugun pc ye eski xp deki registry mi atmak?

eger öyleyse run a gir ve ntbackup yas acılan pencereden always start in wisard modun tikini kaldır ntbackup u kapat run dan tekrar ac

daha deişik bi ekran gelcek

1-backup wizırd a bas

2-next e basıp gelen ekrandan only backup system steyt data ya bas

3-sona next sona backup alacagınn yeri sec, next next hiç bişeye dokanmadan finish e kadar gel

sytem state backup unu al

heralde kastın buydu
  • mcse2k arkadaşımız güzel bi yol anlatmış fakat ben çalıştıra ntbackup yazdığımda çalışmadı arattığımda C:\Windows\ServicePackFiles\i386 içinde buldu ordan denedim oluyor güzel bi olay (şahsen ben bilmiyodum bu yönetemi) eywallah mcse2k.

böyle bi durumda programları yüklemek gerçekten çok can sıkıcı ben de biliyorum o yüzden eskiden beri uyguladığım 2 yöntemi sana anlatayım. birinci yöntem (biraz canın sıkılacak ama bunu bi kerelik yapacaksın) bütün sistemi tekrar kurup artık hangi programları falan istiyosan onları da kurup yani bilgisayarın tam senin istediğin kıvama geldiğinde ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor olduğunda regedit den bilgisayarımı seçip Dosya -> Ver diyosun açılan pencereden Verme Aralığını Tümü olarak işaretliyosun sonra güvenli bi yere kaydediyosun. Yeni bi sistem kurduğunda zaten dosyaların diskinde olduğu için sen bu kaydettiğin regedit (*.reg) dosyasını çift tıklayarak yeni sistemine yüklüyosun ondan sonra herşey tıkır tıkır çalışıyo. bu yöntemi mcse2k nın bahsettiği yöntem ile de uygulayabilirsin.

ikinci olarak Norton'un Clean Sweep Programında Back Up Wizard var. bilgisayara format atmadan önce bu uygulamayla istediğim tüm programların vs. lerin back up ını tabi ki programın kendiside dahil regedit değerlerine kadar alıyosun . Sonra yeni sistemine Clean Sweep programı yardımıyla sanki hiç silinmemiş gibi yüklüyosun sorunsuz çalışıyor. Bu yöntemin dezavantajı ben bunla uğraşacağıma yeniden programı yüklerim deme şansın var. Zaten benim için 2. sırada
    Umarım bu anlattıklarım bi şekilde işine yarar.

2.Soruna pek bilgim olmaması dahilinde sanırım mümkün olmaz. Fazla bişiy söylersem yanlış olabilir.

Sana kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 5 Mart 2005, 17:45:07 >

• Cevaplarınız için teşekkürler.Benim istediklerimi tam olarak karşılayan yöntemler değil malesef bunlar.Zaten
    yaşadığım sorunlarda magnaflux un anlattığı yöntemi fazla düşünmeden çalıştırdığım için sistemi göçertmemle başladı.Eski sistemden bırakın tümünü sadece,HKCU ve HKLM yedeklerini alıp HKLM yi kurmak istememle birlikte sistem ebediyede iştigal etti.Ben bilgisayarımı yeniledim ve bu sistemdeki program kayıtlarını registerden bu yöntemle aktarabileceğimi düşünüyordum.Ancak bu ana başlıklar Winxp ile ilgilide çok önemli kayıtllar içerdiği için sistem güvenli kipde dahi açılmaz oldu.2.HD den açıp burdaki kayıt dosyasını aktararak açayım dedim.Yukarda yazdığım gibi belkide yanlış dosyaları aktardığım için olmadı.Aslında mcse2k3 ün anlattığı yöntem sanırım bir GUI vasıtasyla ayarları TÜMÜ ile aktarmak için en iyi yöntem gibi gözüküyor.Ama sistem açılmadığı için bu mümkün olmuyor.Ayrıca sadece sözkonusu olan programların reg kayıtları olduğunda bu yöntemde mantıklı olmuyor.Çünkü daha local bir kayıt almak ihtiyacı sözkonusu.Bu arada ntbackup da ki bu img alma olayı çok kapsamlı ve (büyük dosya ebatlarında) adeta herşeyi yedekliyor.Bu her zaman istenen birşey değil.Sağlıklı çalışan oturmuş sistem için yedek almakta mantıklı.

Arkadaşlar ihtiyacım olan nelerdi?
    1)Eski sisteme kurulu xp deki reg kaydını yeni donanımlı pc de çalıştırıp yeni donanımları eskilerin üzerine yazmak.Bu pek mümkün değilmiş:((Belki bu tür kayıtları regden hernerdeyse silip yükledikten sonra sistemin kendisinin tarayıp buması win98 gibi olabilir diye düşünmüş idim.
    2)Yeni sisteme kurulu 0 xp ye bu sefer de programların reg kayıtları aktarılması çok iyi olacaktı.Ama HKLM den aldığım yedeği kurduğumda bunun da çok fazla başka kayıtları kapsadığını sistem göçtüğünde anladım.

Sonuç olarak sanırım sadece programlar için HKLM\software\ ve HKCU\software\ dallarını local alıp yüklemek bir çözüm olabilir.Donanım kayıtları için ne yapılabilir?Bir bilen varsa bizlede paylaşsın lütfen...

Size başınızı ağrıttım biliyorum ama zor bir soru daha.
    2 adet 3 partition lı HD var.1. IDE(C,E,F) 2. SATA(D,G,H).SATA 1st boot device yaparak üzerine sistem kurup başlatıyorum D olarak tanıyor hala.Bunu C olarak yapmak ise ikiside takılı iken mümkün olmadı.Belki IDe yi çıkarmak gerekiyordu kurarken.Neyse çıkarmadan ve D olarak kurulu iken bunu biryerlerden C olarak başlatmak ve IDE ile sürücü harflerini değiştirmek mümkün mü?Disk yönetiminden 2. part. ları(E,F,G,H) değiştirebiliyorsunuz.Ama bu seferde diğer HD deki sisteme elveda diyorsunuz.Açılmıyor.
    Basit ama bana baştan tekrar sistem kurdurtan bir problem.Cevaplarınızı bekliyorum..Çok karıştırdım kusura bakmayın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.