Şimdi Ara

Bozuk Word Dosyası İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunum yazılımsal ama açacak daha uygun yer bulamadım ve burayı okuyanların daha çok olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar benim ilkokula giden oğlum eşimin laptunda cmd ekranı açıp erase komutu ile klasör içlerini silmiş (belglerim ve masaüsütü klasörlerin içide ne varsa silinmiş klasörler duruyor ama 0 byte, windows 10 sağlam ve pc çalışıyor.

Bende az çok pc den anlarım, hemen ücretsiz kurtarma programı recuvayı kurdum sadece, harici hdd takarak verilerin üzeri yazılmasın diyerek kurtarmayı buraya gerçekleştirdim. Ancak dosyaların nerdeyse %90 (word, pdf, jpg, p point vs) bozuk (bir kaç dosyayı anlarım ancak sadece recuvayı kurmak ile Gb larca dosyanın üzerine yazılması mümkün değil.

Daha sonra daha profesyonel bir program olan EaseUS Data Recovery Wizard ile denedim yine sonuç aynı. Bu bozukluğun silme yönteminden dolayı gerçekleştiğini düşündüm.

Her şeyden vazgeçtim 2 tane word dosyası çok önemliydi 1,6 MB ve 150 Kb lık 2 dosya (docx) . Bunları düzeltmek için bir çok onarım programları denedim world fix, data numen word repair, recovery for word, s2 recovery, world fix ve adını hatırlayamadığım bir kaç program daha..

Bir çoğu onarımda başarısız oldu ancak recovery toolbox for word ve bir program daha tezin ilk 4 sayfasını txt olarak gösterebildi. (demo olmadan kaynaklanmıyor tam versiyonlarındada aynı). Zaten belge içersindeki grafiklerden geçtim txt yede razıyım.

Program hariç varyasyonlada denedim zip leyim onarıp çıkararak içersinden sadece xml dosyası olarak yazıları çekmeyi ancak bu yollarda başarısız oldum.

Profesyonel anlamda bu konuda bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı elimdeki 2 adet bozuk dosyadan verileri kurtarabilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 23 Şubat 2018; 11:5:20 >

• Aklıma gelen bir kaç şey var umarım işinize yarar.

1 - Corrupt XLSX Salvager isimli program ile deneyin. Bu exel ile uyumlu ancak word içinde ayarlardan yararlanıp kullanılabilir. Ya da belgeyi exel olarak kaydedip deneyebilirsiniz. Programın sol üst köşesinde ''file'' yazan menüden sorunlu belgeyi seçin. Program ücretsiz.

Word için olan sürümü de ekliyorum. Tabi önce word olanı deneyin.

Exel İle Uyumlu Sürüm İçin İndirme Linki:http://www.tucows.com/preview/608371/Corrupt-XLSX-Salvager

Word İle Uyumlu Sürüm İçin İndirme Linki:https://sourceforge.net/projects/crrptoffcxtrctr/

Windows 10 da denedim uyumluluk sorunu yok.

2 - Belgeyi pdfye dönüştürüp içeriği kontrol edebilirsiniz.

3 - Libre Office programı kurup onunla açmayı deneyebilirsiniz. Önceleri Linux için çıkmış bir office programıdır. Daha sonra Windows sürümeleri de çıktı. Linkten Windows için olanı indirebilirsiniz

https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/

4 - Sanal bilgisayara Linux kurarak Linux ortamında belge içeriğini açmayı deneyebilirsiniz.

Aklıma gelen yöntem ve programlar bunlar. Yine de yeni bişeyler bulursam ya da aklıma gelirse yardımcı olmaya çalışırım.

• aynı sorun bende de var nasıl çözdünüz hocam ? 2 gündür kafayı yedim resmen
  • Yukarıda yazdığım yöntemler ve arkadaşın önerdikleri dahil hepsini uyguladım ama maalesef dosya içeriğini kurtaramadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.