Şimdi Ara

...regülatör alınıcak yardım rica:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
28.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ha birde dedikleri dogru çok agır iki kişi zor taşıyor, klima ayaklıgı gibi bir şeyle yukarı monte edlirse iyi olur benim kullanmadıgım özel bir odam var ben oraya koydurdum ayak altında degil,
    çok araştırıdm ben aksa jenaratör satanlara bile gittim o ise bambaşka bir hikaye.
  • bende elektrik-elektronik lise son sınıf öğrencisiyim... bu cihazıın ewe uygun ve basit bir halini kendim tasarlayabilir miyim? :s
  • Uygun yer yoksa her evde tuvalet var...Hava alan açık bir penceresi var...Tuvaletin havalandırma penceresine yakın bir yere raf yapın , havada dursun...Duvara demir ayaklarla yapılan çok sağlam raflara eskiden kahvelerde televizyonları koyarlardı....işte öyle demir raf üzerine oturtun. ( Metal su borusu varsa uzak olsun...Yakına, yanına asla koymayın.).. 57 değil 157 kiloyu bile taşır.....Buda bir yol...Tavana yakın olursa tuvalette yer işgal etmez....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Ocak 2010; 21:48:53 >
  • Regülatörlerin kendi dirençleri yüzünden tükettiği elektrik ayda 5TL yi geçmez diye duydum doğru herhalde... Birde regülatörler sesli bir alet midir, bu anlamda şalterin olduğu "hall" gibi yerde, ayakkabılık üstünde gün boyu cızırdayacak mı?
  • regülatör genelde sessiz çalışır ama voltajlar çok düşerse malesef orta yerde olursa biraz ses yapıyor onun için göz önünde olmamasında fayda var, evde voltaj düşünce üstünede yük binince ses oluyor ama regülatörün yanına giderseniz duyarsınız o sesi yoksa başka odada oldugu zaman asla ses duymazsınız.
  • Federico Fellini,

Bir önceki mesajınızı yeni okudum gözümden kaçmış, iyi niyetli yardım teklifiniz için çok teşekkürler. Kargoyuda sormuştum aslında ben yazmayı unutmuşum, ilgili arkadaş Hatay'a bugün teslim olanın 22TL tuttuğunu söylemişti...

Ses konusunda aydınlattığınız içinde teşekkür ederim, voltaj düşmediği taktirde eve giren misafir bu ses ne diye kafasını kaldırıp bakmayacaksa sorun yok...

Yoksa Tuvalet fikri güzel ama benim eve uymuyor...

Ben evlilik hazırlıkları yapan biri olarak daha ihtiyaçları sıraya koyamadım o yüzden ne zaman edineceğim belli değil ama ihtiyacım olduğu kesin...

İlginiz için tekrar teşekkür ederim...
  • T-una

ben taşkafanın yazdıgına şu açıdan katılmıyorum, evlerimizde çogunlukla ikinci WC var ama eger kulanılmıyorsa buraya yukarıya monte ettirelim allah korusun adam burada tuvaleti kullanıyorsa ve bir terslikte yukarı monte edilen regülatör düşerse yerden kazırlar bizi, onun için kiler olur, kömürlük olur depo gibi bir yer olur hatta az kullandıgımız bir odanın köşeside olur ama ben orta yere montaja karşıyım nedenmi dediginiz gibi misafir geldiginde voltajlar düşmüş bir an denk gelirse bir vızıldama oluyor hayır rahatsozlık verecek kadar degil ama aşırı hassas birilerinin hoşuna gitmez bu ses belkide, her ne kadar aşırı yüklenme olmadıgı zaman asla ses yapmasada.
  • bir zamanlar evlerde yaygın olarak vardı, piyasada yinede kesin vardır,enterkonnekte sistem ile birlikte kısmen gerekleri kalmadı, her sokokta trafo var hemen hemen,kara kutu adı altında satılanlarının olduğu gibi forumda resimle yardımcı olan arkadaşlarında katkısını göz ardı etme ancak senin evindeki elektrik sorunun ne olduğu net olarak bilinmesinde regülatör alımı bakımından fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 27 Ocak 2010; 13:33:11 >
  • Arakadaşlar Benim yeni Taşındığım evdede voltaj sorunu var bina 1.5 senelik daha yeni bina ayedaşa bi yazı yazdım böyle böyle voltaj düşük geliyor diye lütfedip cevap yazdılar sokağınıza trafo için yer ayırtıldı ve 2010 yılı yatırım planına alındı diye bekliyoruz inşallah en kısa sürede hallederler. Bir tek ara sıra kombide sorun oluyor.. sizde önce elektirk idaresinden halletmeye çalışın.. saygılar..
  • Fellni regulatöre evde yer beğenirken o aletin hava alması gerektiğini biliyormusun ?.... Tuvalete bedava elektrikli kalorifer koyuyoruz onuda begenmiyorsun....Sonuçte renkler, ve renkler tartışılmazmış....Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Fellni regulatöre evde yer beğenirken o aletin hava alması gerektiğini biliyormusun ?.... Tuvalete bedava elektrikli kalorifer koyuyoruz onuda begenmiyorsun....Sonuçte renkler, ve renkler tartışılmazmış....Saygılarımla...

taşkafa sen çok biliyorsan sen öyle yap tuvalette oturken kafana 150 kilo düşsün, herşeye görüş yazmak zorunda degilsin, ben 10 yıldır aynı odada hava almayan yerde kullanıyorum kullanmadıgın ürün için ahkam kesme, ne ısınma nede performansından hiç bir şey kaybetmedi ve devamlıda eletkriçiye toz bakımını yaptırıyorum,

ayrıca bu dünyada her şey tartışılır ama kabul etmek baskı uygulamak zorunda degil hiç kimse ama her konuyu tartışrım.

• Federico Fellini,

Toz bakımını ne kadar aralıklarla yaptırıyorsunuz? Birde sizin elektrikçiniz maliyet olarak ne biçiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Federico Fellini,

Toz bakımını ne kadar aralıklarla yaptırıyorsunuz? Birde sizin elektrikçiniz maliyet olarak ne biçiyor?

Şimdi şu aydan şu aya desem yalan olur ama 6 ayda bir yada unutursam 8 - 12 ay arasında yaptırmaya çalışıyorum fazla bir para değil kendim korktugum için elektrik olaylarından elektrikçi çagırıyorum 15 veya 20 tl veriyorum alıp söküyor içini kompresörle temizleyip yerine takıyor gene,arıza gib bir durumu olmadı daha.
  • Federico Fellini,

Sağol cevabın için...

Regülatör konusunu açınca Antalyada herkes "Aman sesini duyarak alınnn, yoksa o sesle yaşamak zorunda kalırsınız" diyip duruyor. Burda ki regülatörlere bir bakıcam bakalım neymiş bu ses. Çıkardığı sesin (db)ni yazarak satsalar ah...
  • her eve lazım bundan
  • Öncelikle evdeki elektrik tesisatını işinin ehli iyi bir elektrikçiye inceletmeni tavsiye ederim(gerekli bilgi ve belgeye sahip olmayan mahalle arası elektrikçilerden uzak durmanda fayda var). Kendisi aynı zamanda evde kullanılan cihazlara göre kaç kVa lık bir cihaz alman gerektiği konusunda sana bizlerden daha iyi yardımcı olacaktır. Binanın yaşını ve kablo kesitlerini bilemiyorum ama dairenin içindeki sigorta kutusundan binanın ana sigorta kutusuna giden hattı her biri 6 lık kablolarla değiştirmeni tavsiye ederim. Ana hattında bu değişikliği yaptırırsan, eğer yok ise muhakkak ama muhakkak topraklama hattı(kesinlikle bahçeye bakır çubuk veya levha gömülerek yapılmalı) ve en azından daire girişine kaliteli bir "Akım Koruma Rölesi" taktırmanı öncelikle evin içinde yaşayanlarların hayatını korumak için, ikincil olarak da elektronik cihazlarını korumak için şiddetle tavsiye ederim. Toplamda maliyeti işçilik dahil 500 TL yi geçmeyecektir.

yukarıda "The Subtitle" arkadaşımızın da belirttiği gibi, regülatör ler günümüzde evlerde kullanmamıza pek gerek olmayan, fakat sen ve senin durumundaki herkesin kesinlikle kullanması gereken cihazlardır(lütfen beni yanlış anlama, günümüzde büyük şehirlerde şehir merkezinden ziyade şehir dışı diye tabir ettiğimiz, ayrıca sanayi yakınındaki bölgelerde evlerde kullanılması gerekir). Regülatör ler ile ilgili bir sürü doğru zannedilen yanlışlar vardır, sana tavsiyem konu ile ilgili mahalle arası elektrikçilerden ve regülatör satan bayilerden ziyade, elektrik mühendisleri veya teknisyenlerine danışmandır. regülatör satan firmaların kendi sayfalarındaki yanıltıcı/kandırıcı açıklamalar yerine konuyu google da aratırsan elektrik ile ilgili forumlar da çok daha detaylı ve faydalı bilgiler bulabilirsin. Detayına fazla girmeyeceğim ama, regülatör almakta ısrarcıysan, 7,5kVa statik regülatör almanı tavsiye ederim. çıkış akımı 35A olan bu regulatörler normal bir ev için işini fazlasıyla görecektir.

2010 içerisinde sorunun düzeleceğine göre, bence uzun vadede kullanman gereken cihaz regülatör değil Online UPS olmalıdır. Öncelikle bilmen gereken evin girişine bağlayacağın Online Ups den esas faydayı kesinti yerine aktif kullanımda görecek olmandır. Yani buradaki amacımız "elektrik kesildiğinde beni şu kadar süre idare etsin" değil, "beni elektriğin kirliliğinden, ani ve/veya kısa/uzun vadeli dalgalanmalardan korusun" olacaktır. Elbette her ups gibi, kesinti anında da, kullanılan güce göre, belli bir süre içindeki akülerden besleme yapacaktır. Hatta elektrik kesintilerinin çok sık yaşandığı yerlerde ev veya küçük işyeri için kullanılan jeneratör ler ile kullanıldığında dört dörtlük eşsiz bir sistem olacaktır.

Biz ev kullanıcılarının, şehrin neresinde olursak olalım, elektrik tesisatımız ne kadar kaliteli olursa olsun, hassas elektronik cihazlarımızı korumak için kullanmamız gereken cihaz kesinlikle ama kesinlikle Online UPS dir. Bu cihazlar, normal ups lerin aksine, sürekli aktif olarak çalıştıkları için, şebeke kaynaklı aksaklık ne olursa olsun çıkış voltajını sabit ve temiz tutarlar. Online UPS ler ikiye ayrılırlar, her ikiside aynı işi yapmasına rağmen, akü lerin sağlığı açısından tavsiyem Delta Conversion özellikli Online UPS lerdir.

Online UPS lerin tek dezavantajı fiyatlarıdır. Fiyatları normal ups lere göre fazladır, hele evin tamamı için kullanmayı düşündüğünden bu rakam bütçeni baya bir zorlayabilir. Bugün 10kva lık bir Online UPS in fiyatı 1,750-3,000 TL arasında değişmektedir. En pahalısının en iyisi olduğunu düşünme, önemli olan hem bakır hem de sargı kalitesidir. Bugün ups denildiğinde Türkiye nin en popüler firmasının ürünlerinin aslında 5 para etmediğini işin içindeki herkes bilir. Bu konuda da tavsiyem firmaların referanslarını incelemen yönünde olacaktır.

Faydasını mahallenizdeki hat iyileştirilene kadar, bir kaç aylığına göreceğin 1000-1500 liralık regülatör alacağına ömür boyu faydalanacağın Online UPS i ciddi olarak düşünmende fayda var bence, ve tekrar söylüyorum her ne taktırırsan taktır eğer yoksa mutlaka topraklama hattı çektirerek Akım Koruma Rölesi kullan...

• Evimdeki elektrik sorunu dolayısı ile Tunçmatik servo regülatör aldım. Bütün cihazlar sorunsuz düzgün çalışıyor. Ancak elektrik faturası %30 fazla geldi. almadan evvel Tunçmatik yetkili servisi %98 verimli çalıştığını söylemişti. Ancak Bu faturadan verimi yaklaşık %70 olduğu ortaya çıktı. Yorum hakkında bilgi sormak isteyenler e-mail adresime gönderebilir. fatatug@hotmail.com
  • meraba reksan regülatör size bu konu hakkında yardımcı olabilirim tahminen ev elektriğinizde sıkıntı yaşıyorsunuz kısacası size monofaze 10 veye 15 kva regülatör sizin işini çözer fiyat olarakda 550 tl ila 700 tl arasında 100% yerli ürünler yardımcı oluruz iyi çalışmalar
  • REKSAN REGÜLATÖR Servo Hassas Voltaj Regülatörleri Elektrik Panoları Elektrik Elektronik Cihazları Sanayi Tic iletişim: 0212 264 19 60 -www.reksanregulator.com - www.regulator.org - www.reksanelektrik.com - info@reksanregulator.com

• Her türlü voltaj regülatörü imalaty 100% yerli 2 yyl garantili standartlara uygun geli?mi? üst düzey teknoloji Reksan regülatör ileti?im: 0212 264 19 60
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.