Şimdi Ara

...regülatör alınıcak yardım rica:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
28.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ewimde elektrik sorunu var.Bu sorunu regülatör yardımıyla giderebileceğimi söylediler.Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum yardımınız için şimdiden teşekkürler...

• eger tanıdıgın ve güvendigin bir elekrikçi usta varsa ona sor ve sana uygun olanını bulsun yada tanınmış markalara bakacaksın çünkü ucuz diye bulacagın regülatör işine yaramaz mesela 10kw alırsın içi 5 kw çıkar gibi, ev için 10 kw yeter ben 10 kw kullanıyorum, aslında yetmiyor ama elektriği çok çekenleri belli sıra ile kullanınca yetiyor.
  • Ayder Yaylası,

Kullandığın regülatörden memnunsan ve hakkında bilgi verirsen, biz de araştıralım belki edinebiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Ayder Yaylası,

Kullandığın regülatörden memnunsan ve hakkında bilgi verirsen, biz de araştıralım belki edinebiliriz...

sayın arkadaşım,
    kullandıgım regülatörden çok memunum, 10 kw ev için yeterli gibi geldi bana dediğim gibi ben bütün elektrikli aletleri aynı anda açmıyorum yetiyor, çünkü 10 kw brüt bunun neti 8,5 kw denk geliyor,
    ben hesaplıyorum evdeki çalışacak aletleri ona göre açıyoruz mesela klima, çamaşır, bulaşık, termosifon, fırın aynı anda asla çalışmıyor kaldırmaz, eger o akşam çamaşır çalışacklsa bulaşıgı gece 2 den sonra çalıştırıyorum, termosifon ile birlikte klimada çalşıyor yani hesabı basit sizde yaparsınız sadece güvenilir bir yerden alın, ben arkadaşımdan aldım, sizlerinde bu konuda güvenilir bir tanıdıgınız yada markanız varsa oradan alın,

bizim izmirde şöyle bir söylenti vardır izmirliler bilir, çankayaya inen herkes bunu sorsun görsün fen eletkrik ve arkası dedikodusu yada doğrusu, asla istanbul malı regülatörü tavsiye etmiyorlar,fiyatları çok ucuz mesela 400-500 tl bulabilirsiniz istanbul malı regülatörü, izmir malları ise 800 tl den başlıyor,

birde eger ben hesapla ne uğraşacagım ya diyorsanız alın 15-20 kw eger eve oluyorsa kurtulun bana aşırı pahalı geldi alamadım zaten 10 kw 700-800 tl, ayrıva benimkininmarkası yok dedim ya arkadaş yaptı bana.

• 700 800 çok ya 300 400 e bulamaz mıyız düzgün bişey? :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15delgado15

700 800 çok ya 300 400 e bulamaz mıyız düzgün bişey? :S

evdeki bütün milyarlık cihazları emanet edeceksin birde burada ucuz bir şey diyorsun göçmenlik etme arkadaş nedirki ömründe bir kere alacaksın ondan sonra 5 senede bir bakımı yaptır elektrikçiye tamam voltaj sorunu yaşama ömür boyu,iyisi 800 ila 1000 tl arası aşagısını arayan hiç almasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

quote:

evdeki bütün milyarlık cihazları emanet edeceksin birde burada ucuz bir şey diyorsun göçmenlik etme arkadaş nedirki ömründe bir kere alacaksın ondan sonra 5 senede bir bakımı yaptır elektrikçiye tamam voltaj sorunu yaşama ömür boyu,iyisi 800 ila 1000 tl arası aşagısını arayan hiç almasın.

Sen sponsor olacaksın herhalde arkadaşa....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

quote:

Sen sponsor olacaksın herhalde arkadaşa....

arkadaşların uyarısı üzerine mesajımı düzenledim ama sizi allaha havale ettim kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federıco fellini -- 26 Ocak 2010; 13:28:11 >

• 15delgado15,

Öncelikle bende aylardır regülatör konusuna bakınıyorum... Neden aylardır çünkü bu iş beklediğiniz kadar basit değil...

Öncelikle klima varsa zaten Rölyeli Regülatörler, bu kullanımda rölyeleri erimesinden dolayı tercih edilemiyor... Servo Regülatörlerde de mesela Tunçmatik markası AyderYaylasının da belirttiği gibi 10kw bütün elektronik ev eşyaları olan bir yere yetmeyeceği için bir üst modeli öneriyorlar. Bununda fiyatı 900-1200TL arası hatırladığım kadarıyla...

Bu anlamda Federico Fellini doğru yazmış ama bobita yanlış anlamış herhalde. Yinede son mesajını kendisine yakıştıramadım umarım değiştirecek ya da silecektir... Ben kendisinin marka ve model tavsiyelerini bekliyorum...

15delgado15 yine sadece TV gibi daha değerli gördüğün ve daha kolay bozulabilecek aletler için edinmek istiyorsan, TV başlığı altında daha uygun çözümler bulabilirsin...

• ben kendilerine güvendigim bir firmadan aldım izmirde kahramanlarda yerleri var 10 sene önce almıştım bakımlarını yaptırıp kulanıyorum, markasını unutum ama eger yolum o tarafa düşerse adını ve fiyatını öğrenirim burayada yazarım,

bıbitta denilen adamada çok bozuldumj ne demek sponsor olmak bana ne demeye çalışıyor satıcı dedi ne dedi ben satıcı degilim bana iftiralara attı günahımı aldı aldı.
  • Federıco Fellini Çok Sağol,

Gerçekten uğrama şansınız varsa çok sevinirim.. Sonuçta benim için kullanıcısına memnuniyet vermiş ve uzun süre giden ürün en iyi marka üründür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 26 Ocak 2010; 13:49:33 >
  • quote:

Federıco Fellini Çok Sağol,

Gerçekten uğrama şansınız varsa çok sevinirim.. Sonuçta benim için kullanıcısına memnuniyet vermiş ve uzun süre giden ürün en iyi marka üründür...

Yalnız bela okumak iyi bir şey değildir, forum kurallarınada ayrı yasaklanabilirsiniz... Size yakışan şekilde kaldırmanızı tavsiye ederim...

şimdi evden çıkıyorum sizin için yoksa bu sogukta asla çıkmam, kendilerini en son 6 ay önce görmüştüm eger dükkanlarında iseler konuşurum çünkü ben imalathanelerini biliyorum oradan uygun paraya almıştım, dedigim gibi orada iseler konuşurum bazen çünkü kapalı oluyor.
  • Aman üstadım benim için çıkmayın lütfen daha burdayız, bir zaman aralığında uğrarsanız burayada yazarsanız ben görürüm zaten, zahmet etmeyin lütfen...
  • Arkadaşlar yerini hatırladım size sitesini koyayım sizde arayın sorun ama ha gene oradamı çalışıyorsun demeyin benim aldıgım yr isteyen sorar isteyemen sormaz. amaç bilgi fiyat almak.

işte adres,

http://www.genma.com.tr/Default.aspx
  • SIK SORULAN SORULAR

* Voltaj regülatörü nedir ?

Elektrik şebeke gerilimi, Türkiye için her yerde standart 380/220 Volt olması gerekirken, değişik nedenlerle kullanım noktalarına düşük ya da yüksek olarak ulaşmaktadır. Hatalı şebeke gerilimlerini olması gereken değere düzenleyen cihazlara voltaj regülatörü denir.

* Voltaj regülatörü nasıl çalışır ?

Voltaj regülatörü, akıllı bir transformatördür. Şebeke geriliminin değişimlerine karşın, çevrim oranı sayısını gerektiği gibi değiştirerek çıkış gerilimini standart değerde tutar. Örneğin şebeke gerilimi 179 Volt ise Çıkış gerilimi = 179 Volt x 1.23= 220 Volt olacaktır. Burada 1.23 çevrim oranı sayısını regülatör kendisi anında belirlemektedir.

* Voltaj regülatörü voltajı yükseltirken içinde depolamış olduğu enerjiyi mi kullanır ?

Hayır. Voltaj regülatörleri, enerji depolama düzenine sahip değildir. Yükseltme veya düşürme yaparken tamamen bir trafo olarak çalışır. Dolayısıyla, işlevini sınırsız süre devam ettirebilr.

* Voltaj regülatörü her gerilimi yükseltebilir veya düşürebilir mi ?

Hayır. Her voltaj regülatörünün düzeltebileceği bir gerilim sahası vardır. Bu saha, regülatörün tasarım aşamasında belirlenir. Giriş geriliminin bu saha dışına çıkması halinde standart çıkış gerilimi alınamayacaktır.

* Voltaj regülatörlerinin gücü yükseldikce gerilim yükseltme özelliği daha iyileşir mi ?

Hayır. Regülatörün gücü yüklenebilecek akım değerini belirler. Gerilim değerinin güçle doğrudan ilişkisi yoktur.

* Voltaj regülatörü gücü nasıl seçilir ?

1. Regülatörün kullanacağı şebekenin MONOFAZE (220 V, bir faz ) veya TRİFAZE (380 V, 3 Faz) olduğu belirlenmelidir.

2. Regülatör belirli bir/birkaç cihaz veya makinaya bağlanacaksa bunların toplam gücü saptanır. Fazlardan çekilen akımlarda dengesizilik olasılığı varsa, bu da dikkate alınarak karşılık gelen değeri sağlayan regülatör seçilir. Örneğin, biri 8 kVA, diğeri 5 kVA çeken iki trifaze makina aynı regülatöre bağlanacaksa, fakat 8 kVA lık makinanın faz akımları 18 amper-9 amper-9 amper ise, 8kVA+5 kVA= 13 kVA olmasına rağmen, 15 kVA lık değil, dengesiz akımlardan dolayı 24 KVA lık Gentrans Trifaze Servo regülatör seçilir.

3. Regülatör, monofaze şebekeli bir evde kullanılacaksa kliması olmayan evlerde 5 kVA monofaze, bir kliması olan evlerde monofaze 8 kVA, iki kliması olan evlerde monofaze 10 kVA regülatör seçilir. Evde çok fazla elektrikli cihaz varsa 15 kVA monofaze regülatör kullanılmalıdır.

• quote:

ben kendilerine güvendigim bir firmadan aldım izmirde kahramanlarda yerleri var 10 sene önce almıştım bakımlarını yaptırıp kulanıyorum, markasını unutum ama eger yolum o tarafa düşerse adını ve fiyatını öğrenirim burayada yazarım,

bıbitta denilen adamada çok bozuldumj ne demek sponsor olmak bana ne demeye çalışıyor satıcı dedi ne dedi ben satıcı degilim bana iftiralara attı günahımı aldı aldı.

Sen konuyu açan kişinin ne tür bir ihtiyaç için regülatör aradığını,nelere sahip olduğunu biliyor musun da bu yorumu yapıyorsun?
    "evdeki bütün milyarlık cihazları emanet edeceksin birde burada ucuz bir şey diyorsun göçmenlik etme arkadaş nedirki ömründe bir kere alacaksın"

Neyse ki arkadaş efendiymiş, bu yorumu bana yapsaydın böyle cevapsız bırakmazdım.
    1.İnsanların neye sahip olduklarını,ihtiyaçlarının neler olduğunu bilemezsin,milyarlık cihazlar v.b. diye sallama.
    2.İnsanların alım gücünü bilemezsin ve paralarını neye,nasıl harcayacakları seni ilgilendirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

ben kendilerine güvendigim bir firmadan aldım izmirde kahramanlarda yerleri var 10 sene önce almıştım bakımlarını yaptırıp kulanıyorum, markasını unutum ama eger yolum o tarafa düşerse adını ve fiyatını öğrenirim burayada yazarım,

Sen konuyu açan kişinin ne tür bir ihtiyaç için regülatör aradığını,nelere sahip olduğunu biliyor musun da bu yorumu yapıyorsun?
    "evdeki bütün milyarlık cihazları emanet edeceksin birde burada ucuz bir şey diyorsun göçmenlik etme arkadaş nedirki ömründe bir kere alacaksın"

Neyse ki arkadaş efendiymiş, bu yorumu bana yapsaydın böyle cevapsız bırakmazdım.
    1.İnsanların neye sahip olduklarını,ihtiyaçlarının neler olduğunu bilemezsin,milyarlık cihazlar v.b. diye sallama.
    2.İnsanların alım gücünü bilemezsin ve paralarını neye,nasıl harcayacakları seni ilgilendirmez.

demekki sen efendi biri degilsin anladım ne yapacaksın merak ettim sokak kadayısımısın sen ha adam ol adam insanlık yaptım mesajımı düzelltim bin katını sana iade ediyorum adam ol adammmmmmm,

ben mesajı o arkadaşa yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federıco fellini -- 26 Ocak 2010; 19:16:14 >

• firmaya gittim ama arkadaşları göremedim ama aldıgım yerin linkini buldum ekledim arkadaşlar oradan sorabilirler.
  • Aradım sordum üstadım,

15KVA Servo katalog fiyatları 950-1000TL Tutarında, ULTRA Servo versiyonu yapmışlar hiç görmemiştim o da 1150-1200TL gibi bir fiyata sahipmiş...

2 Yıl garantisi varmış... Yanlış hatırlamıyorsam 30*40*50 gibi boyutlara sahipmiş, yani mikrodalga gibi... Ama 57kg olduğu için, klima dış ünite ayakları gibi şeylere monte edilmesi daha uygunmuş...

Bu şartlar altında benim içime sindi fakat Antalyada olmam başıma bela olur mu diye çekiniyorum... Ama sizin uzun ömür referansınız bu anlamda içime su serpti...

Not: Üstadım gereksiz dialoglara girmemenizi öneririm, bu tür tartışmaları bir çok başlıkta görüyoruz hiç kimseye faydası yok... Bu iki taraf içinde iyi niyetli bir tavsiyedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 26 Ocak 2010; 18:59:45 >

• quote:

Aradım sordum üstadım,

15KVA Servo katalog fiyatları 950-1000TL Tutarında, ULTRA Servo versiyonu yapmışlar hiç görmemiştim o da 1150-1200TL gibi bir fiyata sahipmiş...

2 Yıl garantisi varmış... Yanlış hatırlamıyorsam 30*40*50 gibi boyutlara sahipmiş, yani mikrodalga gibi... Ama 57kg olduğu için, klima dış ünite ayakları gibi şeylere monte edilmesi daha uygunmuş...

Bu şartlar altında benim içime sindi fakat Antalyada olmam başıma bela olur mu diye çekiniyorum... Ama sizin uzun ömür referansınız bu anlamda içime su serpti...

Not: Üstadım gereksiz dialoglara girmemenizi öneririm, bu tür tartışmaları bir çok başlıkta görüyoruz hiç kimseye faydası yok... Bu iki taraf içinde iyi niyetli bir tavsiyedir...

arkadaşım eger siz isterseniz ben size yardımcı olurum özelden telefonumu vereyim size görüşelim her konuda yardımcı olurum, gider kargoya teslimine kadar ilgilenirim, size sag saglim ulaştırırız, ben çok memnunum bakım bundan 400 tl daha ucuza satan yerlerde var izmirde ben almadım sizde görseniz zaten almazsınız içinize sinmez gece kondu gibi, onlarında adını vereyim size izmirde çankayada fen elektrik çok ucuza regülatör satıyor ama ben tavsiye etmem bunun sonunda binlerce liralık mallarınız gider.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.