Şimdi Ara

regülatöre kıyak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • degerli ustalar sıralı sistem takılı olan aracımın regülatörü ile depo arasına ufak bir genleşme tankı benzeri birşey taksam,amaç gaza regülatörden önce bir ön ısıtma.Yakıta faydası olurmu ?

• Olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhannn

Olur
    Borunun dışına 'serpantin' yapabilirsen daha estetik ve kibar olur
  • quote:

Olur
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Olur

üstat olur dedikten sonra oluyordur
  • quote:

Olur
    quote:

Olur

siz bu uygulamayı aracınıza yaptınızmı ?

yapmadıysanız neden ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman53

quote:

Olur

yapmadıysanız neden ??

Alıntıları Göster
    Yapmadım nedeni temmellik saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

quote:

Olur

yapmadıysanız neden ??

• quote:

Yapmadım nedeni temmellik saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

quote:

Olur

yapmadıysanız neden ??

Alıntıları Göster
    bu konuya tasarruf açısından baktığımız zaman % kaç tasarruf sağlarız ??

• quote:

bu konuya tasarruf açısından baktığımız zaman % kaç tasarruf sağlarız ??

Alıntıları Göster
    Yaman hocam valla o kadarını bilemem ama özellikle aşırı soğuklarda regülatörün yetersizi kaldığı durumlarda tasarruf sağlayacağı kesin benim mantığıma göre
  • quote:

Yaman hocam valla o kadarını bilemem ama özellikle aşırı soğuklarda regülatörün yetersizi kaldığı durumlarda tasarruf sağlayacağı kesin benim mantığıma göre

Alıntıları Göster
    Bu konuyu bende çok düşündüm neden yapılmıyor diye. Regülatörün içine veya daha geride bir depoya konulacak bir rezistans tarzı ısıtıcı ile motor suyu belli derecenin altında ise devreye girecek termostatlı bir ısıtıcı soğukta lpg ile çalıştırmalarda faydalı olmazmı. Yada düşünemediğimiz bir dezavantajımı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmengi

Bu konuyu bende çok düşündüm neden yapılmıyor diye. Regülatörün içine veya daha geride bir depoya konulacak bir rezistans tarzı ısıtıcı ile motor suyu belli derecenin altında ise devreye girecek termostatlı bir ısıtıcı soğukta lpg ile çalıştırmalarda faydalı olmazmı. Yada düşünemediğimiz bir dezavantajımı var.

Alıntıları Göster
    Temmellik var ya hocam
  • quote:

Temmellik var ya hocam

Alıntıları Göster
    bu konu ile çalışmalar mutlaka vardır da biz bilemiyoruz bunu..

sayın faruksevgili hocamız bu konuda mutlaka bitakım ürünler geliştirmiştir..
  • quote:

bu konu ile çalışmalar mutlaka vardır da biz bilemiyoruz bunu..

sayın faruksevgili hocamız bu konuda mutlaka bitakım ürünler geliştirmiştir..

Alıntıları Göster
    Aslında yapmak basit denenebilir faruk beyin dediği gibi ne kadar fayda saglar bilemem
    Kapalı bir metal kutunun içine rulo halinde yarım metre civarı bakır boru rulo şeklinde yerleştirilebilir kutuyada motor suyu için giriş çıkış ucları yerleştirlebilir motor suyu bu bölgeden geçerken reğülatör öncesi gazı ısıtmış olur

• quote:

Aslında yapmak basit denenebilir faruk beyin dediği gibi ne kadar fayda saglar bilemem
    Kapalı bir metal kutunun içine rulo halinde yarım metre civarı bakır boru rulo şeklinde yerleştirilebilir kutuyada motor suyu için giriş çıkış ucları yerleştirlebilir motor suyu bu bölgeden geçerken reğülatör öncesi gazı ısıtmış olur

Alıntıları Göster
    Hocam biz bu konuyu çoktan çözdük hemde akilâne bir biçimde . Açıklamamı beklemeyin Her aracımızada uyguluyoruz :')

Warmı FS OTOGAZ dan sorunu olan

• quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

Hocam biz bu konuyu çoktan çözdük hemde akilâne bir biçimde . Açıklamamı beklemeyin Her aracımızada uyguluyoruz :')

Warmı FS OTOGAZ dan sorunu olan

Alıntıları Göster
    olmıyacak duaya amin eger siz aracınızda motor sıcak suyunun ısıtamayacagı kadar gaz sürkile etmiş olsa idiniz batmıştınız özellikle madden yahu aracın dakikada harcadıgı gaz neki regülatör bunu ısıtamasın ve bu cift ısıtma gecmiş zamanda defalarca denendi üstelik bircok arkadaş ve dostlarımız tarafından ama sonuc fark edilir bir gelişme olmadı ..........

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K

olmıyacak duaya amin eger siz aracınızda motor sıcak suyunun ısıtamayacagı kadar gaz sürkile etmiş olsa idiniz batmıştınız özellikle madden yahu aracın dakikada harcadıgı gaz neki regülatör bunu ısıtamasın ve bu cift ısıtma gecmiş zamanda defalarca denendi üstelik bircok arkadaş ve dostlarımız tarafından ama sonuc fark edilir bir gelişme olmadı ..........

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: biza

Peki soğuk motoru kışın direk lpg ile çalıştırma hususunda faydası olmazmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mmengi

quote:

Orjinalden alıntı: biza

Peki soğuk motoru kışın direk lpg ile çalıştırma hususunda faydası olmazmı?

Alıntıları Göster
    @biza
    @mmengi

Sıralı sistemlerde Kışın en büyük sorun , Fazla benzin tüketimidir. Gaza ön ısıtma uygulayarak aracın geçiş ısısını daha düşük değerlere çekebildiğinizde benzinden tasarruf etmiş oluyoruz . LPG ile ilgili ciddi bir alakası yok bunun

• quote:

@biza
    @mmengi

Sıralı sistemlerde Kışın en büyük sorun , Fazla benzin tüketimidir. Gaza ön ısıtma uygulayarak aracın geçiş ısısını daha düşük değerlere çekebildiğinizde benzinden tasarruf etmiş oluyoruz . LPG ile ilgili ciddi bir alakası yok bunun

Alıntıları Göster
    dogru söze ne denir.... ama şu unutulmamalıdırki soguk motor yakıtı gazda olsa benzinde ısınana kadar %30 daha fazla yakar salt 3 veya5 dakikalık tasarruf için yapılacak masraf deymez motor ısısından yararlanılmayacagına göre ortalama 100w resistanssa ihtiyaç var ve bunu konturol edecek elektronik bir siteme ihtiyac olacak 100w/13,8=7,24amp. harcamadan hiç bahsetmiyorum bile (aküde harcadıgınız her akım motora yük getirir) tabiki dahada detaylandırılabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

@biza
    @mmengi

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K

dogru söze ne denir.... ama şu unutulmamalıdırki soguk motor yakıtı gazda olsa benzinde ısınana kadar %30 daha fazla yakar salt 3 veya5 dakikalık tasarruf için yapılacak masraf deymez motor ısısından yararlanılmayacagına göre ortalama 100w resistanssa ihtiyaç var ve bunu konturol edecek elektronik bir siteme ihtiyac olacak 100w/13,8=7,24amp. harcamadan hiç bahsetmiyorum bile (aküde harcadıgınız her akım motora yük getirir) tabiki dahada detaylandırılabilir.
    quote:

@biza
    @mmengi

Alıntıları Göster
    Sıralıyı bilmem de normal sistemde regülatörü elektrik ile ısıtacan yanlız beklememek için zaman ayarlı bir ısıtma yapacan akşamdan ayarlayacan çalıştırmadan yarım saat öncesine sabah marşa basacan direkt lpg öyle güzel çalışır gibime geliyor saygılar

• quote:

Sıralıyı bilmem de normal sistemde regülatörü elektrik ile ısıtacan yanlız beklememek için zaman ayarlı bir ısıtma yapacan akşamdan ayarlayacan çalıştırmadan yarım saat öncesine sabah marşa basacan direkt lpg öyle güzel çalışır gibime geliyor saygılar

Alıntıları Göster
    Hayır sayın dostlarım

Rezistanstan yada kalorifer suyundan bahsetmiyorum.

Buradan açıklamayıda uygun görmüyorum.
    @biza
    @oguzhann
    Sanırım şimdi anladılar beni, Mühendislik olarak malesef Türkiyemde onaylanmayan ama Eğitim aldığım Hollandada kullanılan bir şeyden bahsediyorum ben...

Örneğin versoya Alttan takılan bir tankı zor-şer kabul ettirdiğim bir ilden yazıyorum beni mazur görün lütfen. Adımın kuralsız'a çıkmasını istemiyorum+ Dünyanın yaptığı bir şeyden bahsediyorum.

Bu arada ilgilenenlere duyurulur Almanyadan haber var LPG acaip hortlamış almanyada, Ben gidemem artık ama düşünenlere duyurulur :))

• quote:

Hayır sayın dostlarım

Rezistanstan yada kalorifer suyundan bahsetmiyorum.

Buradan açıklamayıda uygun görmüyorum.
    @biza
    @oguzhann
    Sanırım şimdi anladılar beni, Mühendislik olarak malesef Türkiyemde onaylanmayan ama Eğitim aldığım Hollandada kullanılan bir şeyden bahsediyorum ben...

Örneğin versoya Alttan takılan bir tankı zor-şer kabul ettirdiğim bir ilden yazıyorum beni mazur görün lütfen. Adımın kuralsız'a çıkmasını istemiyorum+ Dünyanın yaptığı bir şeyden bahsediyorum.

Bu arada ilgilenenlere duyurulur Almanyadan haber var LPG acaip hortlamış almanyada, Ben gidemem artık ama düşünenlere duyurulur :))

Alıntıları Göster
    quote:

İşin ucunda tasaruf olduktan sonra hortlar heryerde. 3 ay önce cezayirdeydim benzinin litresi 1 küsür dolar baktım bizim taksici lpg dolduruyor şaşırdım ya benzin bu kadar ucuz sen neden lpg ile uğraşıyorsun dediğimde olsun lpg dahada ucuz dedi. Devir tasaruf devri demek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.