Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    huyunuzdan vazgeçmiyeksiniz , konfüçyus der ki ,Attım yeni çalışan bir şeyi kurcalama
    Sony kaç senelik amplifikatör . rahat 30 sene . üzerindeki Elna olsa ne olur olmasa ne olur . ya yeni nichicon Muse tak veya hiiiç elleme .
    öyle 30pF yerine 100 Pf koyuyorum veya mevcut olanın voltaj değerinin altında kondansatör takmak olmaz .
    seramik kondansatörler nerede kullanılmış bilmiyorum ama sinyal hattında olanlar sesin rengini acayip etkiler .

oynamak istiyorsun ,biraz bilgi sahibi olmak istiyorsun tahmin ediyorum fakat şunu anlıyorum elektronik temeliniz yok ,bu ayıp değil ,kimse anne karnında beynine bu bilgiler enjekte edilmiyor . bunu öğrenmek bilgi sahibi olmak için kitaplar mevcut ,internette meslek liselerinin ders notları veya makaleler mevcut ,onları okuyun . bozuk cihaz satın alın ,tamir etmeye çalışın . kit birleştirmek ile elektronikten anlıyor olunmuyor .
    gençlikte Arduino merakı var , hemen robot yapsın ,ıvır zıvır yapsın ,programlasın . bu bir elektronik dalı olsada temeli olmayan bir transistör bir fet ölçmesini hatta ne işe yaradığını bilmeyen ama sorsan ben elektroniği çok iyi biliyorum diyen genç arkadaşlar var ..
    Ne diyor Kur'an OKU ! .

Kolay gelsin ..

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    1/1 Clone bulursam değecek ,kafa yormaya ,emeği hak edecek devreyse evet aynen öyle ..
    Çinli bazı firmalar PCB yapmakta çok başarılı olmaya başladılar ,çok kaliteli PCB üretimlerine şahit oldum , ne uğraşayım hazır PCB varken ,çizimi ,transferi ,deliği ,ıvırı zıvırı
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam elnalar yine üzerindeki capacitorlerden iyidir özel ses serisi olarak geçiyor bu capacitorler Sony anfim 20 yıllık sadece 1 yıl kullanıldı elna capacitorler voltajlari devredeki capacitorlerle ayni değerde sadece UF farki var devremdeki capacitorler 25v 220uf 50v 220uf Sony deki capacitorler 25v 330uf 50v 330uf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    ister bir yıl kullanılsın ister hiç kullanılmamış olsun . 20 yıl kapasitörün kurumasına sebep olur . yeni olan tercih edilir . kapasitif değeri düşmemiş olsa bile mutlaka Vloss yükselmiştir.
    sen bilirsin !..
    Haklisin ustam 20 yıl geçmiş aradan ben yine taktim capasitor leri sanki devreye yakişti

Ses girişindeki 0.25 watt resistörleri de 0.5 watt resistor lerle değiştim sadece 2.7k bulamadim onca resistor de

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 12 Mayıs 2017; 22:47:8 >

• An fi devremdeki film capacitorleri WİMA marka metalize film capacitorlerle değiştireceğim resimleri ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 14 Mayıs 2017; 14:45:58 >

• hilhan kullanıcısına yanıt
    Yedek tta1943 ttc5200 transistör lerim %

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 14 Mayıs 2017; 19:52:25 >

• REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 14 Mayıs 2017; 20:15:15 >

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Orjinalmi papatesmi yeni transistor lerim

• resimden belli olabilirmi sahte veya gerçek olduğu bilemem ama elektürükçü abi anlar o işlerden.
    slm ustam soldaki çift anfi devrem ile gelenler sağdaki çift enson satin aldiklarim orjinal transistör hangi çift

soldaki çifft patates baskiya benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 15 Mayıs 2017; 13:30:11 >

Aliexpress den almışsan hepsinin replika olması %80 dir !.
    neden yedek transistör aldınız Türkiyede onlardan aliexpress satıcı kalitesinde gani gani var ..
    Ustam burda tr de tta1943 ttc5200 bulamadim yedek olarak elimde bulunsun dedim transistörler belkide bi anfi devresi yaparim .. Tta1943 tta5200 transistor satan varsa tr sen link atabilirmisin ustam ben link bulamadim... (Anfi devremdeki a1943 c5171 h669a entegre lerinden 10ar adet aldim 40adet te 5w 0.22r taş direnç sipariş ettim) yedek olsun elimde hem belki bi anfi devresi yaparim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 15 Mayıs 2017; 20:10:0 >
  • Bu aldiğim saticida bir müşteri transistör ü kirmiş sözde orjinalmiş

• hep diyorum ya OKU ,Araştır Hazırcılık güzel bir şey değil .
    TTa ne ya
    2SA1943 2SC5200 seninkiler bunlar . İstanbulda bulamıyanı ıslak odunla döverler .
    Tta serisi yeni seri son üretilen transistör ler araştırdim hocam 2sa1943 ile uyumlu

Araştırıyorum

2SC5200 & 2SA1943 && TTC5200 & TTA1943 her ikisi de Toshiba tarafından üretilmiştir. TTC / TTA yeni işlemden yeni sürümlerdir. 

Tam olarak, 

her ikisi de benzer özelliklere ve SOA'ya sahiptir, ancak TTC'nin 2SC'lerden biraz daha yüksek kazanç ve düşük COB'si vardır, bu yüzden teknik olarak TTC'nin daha iyi ses getireceğini söylüyor. 

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1142262/
    0af5951c-80f5-4552-a399-071ade5e0351.png[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 15 Mayıs 2017; 20:21:29 >

Aferin .ama replika olarak edinirsen bir halta yaramaz . ve TTC diye arasan Türkiyede bulamazsın ..
  • Entegre deyip durma TRANSİSTÖR .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Entegre deyip durma TRANSİSTÖR .

Düzelttim ustam çok özür dilerim

ustam slm kolay gelsin h669a transistor sipariş ettim d669a yollamişlar araştirdim teknik özellikler ayni yine bisorayim dedim ustama

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERIREHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 16 Mayıs 2017; 15:3:36 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.