Şimdi Ara

[Rehber][LG P503 Optimus One] [Root + Recovery + Custom Rom + Firmware Update] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
661
Cevap
9
Favori
49.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam kardeşimin telefonunda halen hehappy cyanogenmod yüklü ve telefonun herhangi bir sıkıntısı yok, telefon hızlı ve şarjı da normal tüketiyor üstelik 1 yıldır kurulu olmasına rağmen(sıfırlama işlemi de yapmadım) dediğiniz google hizmetleriyle ilgili de hiç sıkıntı yaşamadım her şey takır takır çalışıyor.Link2sd ile sd karta atmayın google hizmetlerini bende telefon hafızasında çalışıyor ve problem yok.İyi geceler, saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben P503 cihazımda Jenkins'in cm-11.0.0-RC5-p500 yani android 4.4 "http://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/" ROM'unu kullanıyorum. Google play ve diğer uygulamalarda problemim yok.
    Tek ve belkide en büyük problemim Link2SD'nin çalışmaması. Defalarda partition oluşturma ve benzer işlemler ancak sonuç başarısız.
    Diğer bir ilginç nokta Link2SD 2. partitionu göremezken(arada sırada görüyor, ama telefonu kapatıp açınca Linklenen uygulamalarda uçuyor) diğer bir uygulama olan AParted ( Sd card Partition ) 2. partitionu sıkıntısız görmesidir. Daha önce Link2SD'yi P503 Orginal 2.2.2 sürümü ile çok uzun süre sıkıntısız kullanmıştım.
    Bu problem ROM ile ilişkili görünüyor gibi, yabancı bir kaç sitede Jenkins Romları için script ile çözümlerden bahsediyordu...
    Çözüm var mıdır?

• Aynı sorunları yaşadım..
    CM 9 larda stabil... Şimdilik sorun yok.
    Eğer 11 kullanacaksanız 1.2 sayfa önce @androidmeda ustanın vermiş oldugu linkteki omni versiyonunu denemeniz...
    En son sürümü 2 gün önce yüklendi...
    Ben bir ara niyetlendim kurayım diye ama vazgeçtim...
    Kurup kaldırmak işi bu günlerde çok oldu...
    Tabii henüz nightly sürümleri...
    Fakat TWP sayesinde güncelleme kendi kendine yapılabilir hale geldi...

Daha zaman var cm 11 e.
    9.2.3 plus ile birlikte şimdilk iyiyiz... :)
  • bluedreamms kullanıcısına yanıt
    Evet @androidmeda nın yazısını okudum ve partition ayırma işini cwm recovery de (Ext3) yaptım. Test etmemekle birlite Link2SD ikinci partitionu gördü.
    Bugün yapacağım testler -> Uygulama Linkleme sonrası Telefonu restartlama ve kapatıp-açma, sd kartı çıkarıp-takma, PC'ye bağlanma v.b sonrası Link2SD nin vereceği cevaplar.
    Daha önceleri bunlardan birini yapınca ne linklenen uygulama çalışıyordu ne de partition görünüyordu! Not: AParted ( Sd card Partition ) uygulaması Link2SD'nin görmediği partitionu görüyor!!!

Bence CM11 gayet iyi bir tek şu Link2SD'de problem var.
    Birde şunu sormak istiyorum Jenkins'in Romlarındaki cm-ota ile omni-ota ROMları arasında arasında ne farklar var?

• Bu konuda derin bir bilgiye sahip degilim ama benim gördügüm kurulum aşamalari , güncelleme apps lari farkli olmakla beraber sonuçta ayni işi yaptiklari -ni saniyorum..
    Bu arada xda da kitkat sürümlerinde farkli cwm kullandiklari ve ext 4 partition yani bölümle yapilmasi gerektiğini bir yerlerde okmuştum..
    Bence şu anda bu romlar son kullaniciya pek hitap etmiyor. Bizim gibi meraklilar için. Bu arada xda da yine jankins tabanli mukulsoni nin romu link2sd ile beraber kuruluyor, gerçekten çok hizli ve degişik ama sizinde yaşadiginiz gibi link2sd ya ben çaliştiramadim ya da hata veriyor. Çünkü kitkat rom neredeyse telefon hafizasi kadar oluyor ve boş alan yaratamadiğim için stabilitesini yani kararlilğini kaybediyor..
    LG P503 , aslinda LG P500 cihazlarin Kitkat romlarini çaliştirabileceğini gördük..
    Bu işin ustalari yavaş yavaş LG P503 cihazlarini birakiyorlar. Bu arkadaşlardan, xda da @androidmeda kadar ünlü Rashid in P500 cihazini birakmasi fakat bilgi desteğini vereceğini söyelemesi
    ne rağmen , kaybedilen en büyük kalelerden oldugu kesindir. Ayrica @androidmeda ustanim anladigim kadari ile CM geliştiriciliğinden Omni geliştitriciliğine geçtiğini geçtiğini de görüyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Link2SD den vazgeçtim, ne yaparsam yapayım telefonu bir kere aç-kapa Linklenen ne varsa uçup gidiyor. Şimdi Mounts2SD - Storage & Memory uygulamasını deneyeceğim, buda olmazsa yeni telefon bakmaya başlayacağım :)

LG kendisi bu telefona adam gibi ROM hazırlamadı, Allahtan böyle geliştiriciler var(Teşekkürler!), yoksa Google Play den birşey indirip kullanamayacağız artık. Bir sonraki telefonu alırken de iyicene incelemek lazım, geliştiricilerin uğraştığı telefonlardan seçmek lazım!
  • Sonuclardan bizi de haberdar ederseniz sevinirim. Selamlar.
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamms -- 9 Mayıs 2014; 13:49:45 >
  • İki kere yazmışım, silmeyi de bulamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrew -- 13 Mayıs 2014; 17:57:18 >
    Hocam 3 gündür CM11 yani Android 4.4.2'yi kullanıyorum, çok memnunum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Restart, donma v.b. bir durumda söz konusu değil.

Rom sayfasıhttp://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/ bir üst sayfada NIGHTLY sürümler falan da var şu anda mesela 10 Mayıs 2014 NIGHTLY tarihli ROM var, ben stabil klasöründeki 3 Mayıs 2014 tarihli olanı kullanıyorum.
    Romhttp://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/cm-11.0.0-RC5-p500.zip

Google Appshttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2623802 bu sayfada son versiyon olan gapps-kk442-20140118-v1.1.zip (6.5 MB only) kullanıyorum. Yalnız Recovery modda Romu kurduktan sonra telefonu bir kere açıp tekrar recovery modda başlatın ve ardından linkteki Google Appsları yükleyin. Ben daha önce CWM Recovery modda önce Romu sonrada Google Appsı kurdum Google Playde sıkıntı yaşadım. 1-2 yerde okudum Rom bir kere başlatılmalı ve ardından tekrar recovery modda Google uygulamaları yüklenmeli şeklinde!

Yetersiz hafıza meselesini de Mounts2SD - Storage & Memory ile çözdüm bu uygulamanın Full yapmak için ->Mounts2SD Unlock<- bunu da telefona kurun. Tabi bu uygulamayı kullanabilmek için SD kartınızda Fat32'nin yanında Ext2 ve Swap bölümlerini oluşturmanız lazım. Bu bölümleri isterseniz recovery modda yapabilirsiniz isterseniz ki benim tavsiyem MiniTool Partition Wizard Home Edition ile yapmanızdır. Benim SD kartım Toplam 8GB, 7GB'tı Fat32, 768MB Ext2 ve 256M Linux Swap.
    Bu linkte de recovery modda SD kartın bölümlendirmesini ve Mounts2SD - Storage & Memory ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini yazıyor.
    http://www.replikacep.com/swap-ile-ram-arttirma-ve-telefon-hafiazasi-arttirma-t273.0.html

ROM ve Google Apps yüklemeleri için Cwm recovery 6.0.4.6 kullandım sizde MUTLAKA bu versiyonu kullanın.

Denemenizi öneririm.

SON OLARAK bu Rom yükleme işleri bilmeyenler veya acemiler için sakat işler :) belirtmek isterim. Daha önce LG GT540 komple susturmuşluğum var. Benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrew -- 12 Mayıs 2014; 10:23:36 >

• Bu arada Jenkinsin yeni ROM çıkmış onu yükledim buradan =>http://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/
    cm-11.0.0-RC6-p500.zip olanı. Bu ve bir önceki cm-11.0.0-RC5-p500.zip ROMlar ile telefon performansı iyi ancak bazı uygulamalar var Google Play'den indiremedim. Cihaz ile uyumsuz olduğu için.
    Bu uygulamaların bazıları MailBox, Google+, Opet Mobil Uygulaması.

Bende build.prop ta ro.product .model=LG-P500 ve ro.product.manufacturer=LGE bilgilerini aşağıdaki 2 farklı şekilde değiştirerek bu uygulamaları yüklemeyi denedim.
    ro.product.model=Nexus S ve ro.product.manufacturer=samsung
    ro.product.model=Nexus 4 ve ro.product.manufacturer=LGE
    olarak değiştirdim ve daha sonra google hesabını telefondan kaldırardım, telefonu restartladım ve tekrar google hesabımı kurdum ve bunlar sonucunda Google Play'de cihazı Samsung Nexus S ve LGE Nexus 4 olarak göründü ancak yineden yukarıdaki uygulamaları indiremedim. Farklı kaynaklardan indirdiklerim de telefona kurulum safhasında hata vererek kurulmadı.
    Bu problemin bir çözümü var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrew -- 21 Mayıs 2014; 15:09:49 >

• Bir önceki mesajinizda bahsi geçen mount2sd bölümlemeyi görmedi. Ya da ben yapamadim... Hephappy nin cm 9 versiyonlari müthiş.. link2sd gayet güzel çalişiyor. plus versiyonu ile veriyi de sd karta atabiliyorum.
    cm 11 yapisi gereği henüz oturmadi sanirim.
    Flayme ile şimdilik daha iyiyiz.... :)
  • telefonum bozuldu galiba, kendi kendine resetleyip duruyor gun icinde, ara sıra da ekran ışığı açılıyor kendi kendine, aksam dun karanlıkta uyurken açıldı tırstım
  • unpop kullanıcısına yanıt
    fabrika ayarlarina geri dönün .....
    ya da.....
    en baştan itibiran orj. firmwere ve custom romu kurun.....
    Kolay kolay bozulacak bir telefon değil lg p503 (500)....
    Hephappy nin cm 9.1 yani 4.0 ics custom romu orjinal romundan daha iyidir.....
    Bir aydir bana bile dayanabiliyorsa ve hala göçmediyse fevkaadenin fevkindedir...
    yalnizca bir sefer reset atti.... oda aşiri yüklenmeden dolayi... :)c
  • Arkadaşlar lg p503 de emergency mode girmeye çalışırken (pili çıkarıp ses kısma+ses açma+geri tuşlarına basarak usb yi tele takarak yapıyorum) telefonun ekranında telin arkasının resmi geliyor kapak var kapak aşagı yukarı hareket ediyor. Sanki pili ve kapagını tak der gibi. Ben neden emergency mode giremiyorum.
  • Emegency Mod(vol up + back + power) kombinasyonu ile açılıyor ve pilde takılı olmalı.
    http://www.youtube.com/watch?v=tTlkfgPwEcI bu videoda nasıl yapılacağı da gösteriliyor.
  • Arkadaşlar hephappy bin ics romunda klavye mikrofonu nü etkin yapamadım. Go yu yukledim. Başka yolu varmı ?

• klavyede ki mikrofonu aktif edemedim hala....
    Fakat, son güncellemeler ile sosyal medyada eskiden olmayaan video isleyememe sorunu başgösterdi. Dün hephappy nin 9 .1.4 sürümünü yükledim ve sorun ortadan kalkti... Bu romlar orjinalinden daha iyi çalişiyor arkadaşlar...
    LG P 503 (500) telefonumu seviyorum ... Kullanabilen için .....
    Sahibinden de 100-150 TL ye fiyatlari var :)
    Şimdiki cihazlarda radyo özelliği bile yok.... :)
  • dostum şuan en stabil rom hangisi?
    hafıza kartım 2gb daha büyüğünü almalımıyım?

epey önce ginger kurmuştum ve sapıtmaya başladı kendi kendine resetler. özellikle face e girememe gps te navigasyonlarda yer bulamama say say bitmez.
    yeni tel alma eşiğindeyim.

stabil bir rom öner de(kurulum anlatımı dahil) aile bütçeme katkı olsun undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidowic -- 12 Ağustos 2014; 10:24:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

Arkadaşlar omniromun kitkat sürümü neredeyse stabil. Telefonu sadece 2G modunda ve Wifi kullanmazsanız bekleme modunda 4-5 gün rahat gidiyor.
    ROM'a sadece farkları indiren OTA desteği ekledim, yani bundan sonraki Sistem Güncellemerini yaptığınızda sadece değişen dosyaların farklarını indireceksiniz.

Recovery olarak dokunmatik özelliği olan TWRP flaslayacaksınız:
    (Sistem Güncellelemeritini doğru çalışması için gerekli)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2678190

Wipe işlemlerini yaptıktan sonra 13.03.2014 tarihli romu kuracaksınız:
    http://dl.androidarmv6.org/p500/

Yorumlarınızı bekliyorum...

arkadaşlar herşey bittikten sonra reboot yapıyorum telefon siyah ekranda kalıyor. sorun nerede?

• quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

Biraz nostalji yapayım. Bu telefon üzerine 2 telefon değiştirdim :)

Yaklaşık 1 senedir LG forumuna uğramıyordum ama LG başlığı altında P500 konusunu görünce yazayım dedim.
    Hiç olmazsa ics ve sonrası CyanogenMod romlarının dağıtımlarını yapan asıl kişinin fikirlerini edinmiş olursunuz (ben oluyorum) :)

Çıkardığım iki adet final ICS sürümü var. 9.1.6 (kernel:2.6.35) ve 9.2.3(kernel:3.0.8). İkisi de stabil rom ve tavsiye ettiğim romlardır.
    9.1.6 sürümünde telefon kapalıyken şarz olmuyor, direkt tel açılıyor. Tek sorun bu. Gerçi ben telefonu kapalıyken şarj etmiyorum ama belki sizin için önemli olabilir.

Diğer stabil sürüm: 10.1.6, ancak tek sorunu Wi-Fi açıkken aşırı pil tüketiyor. Sebebi wifi çipi için Gingerbread sonrası driver çıkarılmamasıdır.
    Eğer wi-fi kullanmıyorsanız önerdiğim rom bu. Güvenlik altında "Gizlilik" bölümünde çok güzel 2 özellik var: Gizlilik koruması ve Uygulama izin yönetimi.

Başka romları indirmenizi önermiyorum, çünkü son kullanıcı için uygun değller.
    Tek amacım; P500'ü androidin son sürümlerinde boot ettirmek, çalıştırmak ve üretici firmalara tepkimi koymaktı.
    Eğer üreticiler destek verirse bütün android telefonlar bütün sürümleri destekler ama pazarlama stratejisi gereği desteklemiyorlar.

Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için "Hakkında - Derleme numarası" bölümüne 7 kez tıklayacaksınız. Artık bir geliştiriciniz uyarısını gördüğünüzde,
    Performans ve Geliştirici seçenekleri etkinleşecek ama kurcalamanızı önermiyorum, çünkü ordaki bütün ayarlar p500 için optimize edilmiş değerlerdir.

İndirme linkleri burda:
    http://www.mediafire.com/hephappy

ustte bulunan mediafire linkinden p500 linkinden 9.1.4 olani indir bir kenara koy... bu forumun 1. sayfasindan itibaren yönergeleri izleyerek ve gerekli programlari indirerek yükle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamms -- 13 Ağustos 2014; 14:40:45 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.