Şimdi Ara

[Rehber][LG P503 Optimus One] [Root + Recovery + Custom Rom + Firmware Update] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
661
Cevap
9
Favori
49.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hamidowic3 sa. önce xda da kitkat romlar var. ancak clockwork rom versiyonu 6 istiyor.
    şuan teldeki clockwork versiyonu 5. bunu nasıl güncelleriz? kitkatta akıcı çalışıyor epey.

androidmeda nın 10cu sayfanın en altında bulunan mesajı. ben bunu kurmak için uğraşıyorum 2 gündür. şuan hasbel kade xda dan indirdiğim bir rom şans eseri kuruldu 4.0

"Arkadaşlar omniromun kitkat sürümü neredeyse stabil. Telefonu sadece 2G modunda ve Wifi kullanmazsanız bekleme modunda 4-5 gün rahat gidiyor.
    ROM'a sadece farkları indiren OTA desteği ekledim, yani bundan sonraki Sistem Güncellemerini yaptığınızda sadece değişen dosyaların farklarını indireceksiniz.

Recovery olarak dokunmatik özelliği olan TWRP flaslayacaksınız:
    (Sistem Güncellelemeritini doğru çalışması için gerekli)
    http://forum.xda-develo...howthread.php?t=2678190

Wipe işlemlerini yaptıktan sonra 13.03.2014 tarihli romu kuracaksınız:
    http://dl.androidarmv6.org/p500/

Yorumlarınızı bekliyorum..."

abi bilgin varsa bi yardımcı ol :)

Genele yazıyorm çünkü başkalarıda faydalansın....
    Bu konuda en doğru yerin burası olduğunu düşünüyorum...

İlk önce rootlu ve clock word mod yüklü olması lazım ki prpgramla1 sayfade var zaten....

TWRP yi ve üstteki linkte bulunan 15 jun tarihli romu sd karta atın....
    1 sayfadaki anlatıldığı gibi yeni rom kuruyormuş gibi CWM moduna girin...
    temizleme işlemlerini her ihtimale karşı yapın...
    CWM modunda install from sd cart dan TWRP üstüne gelip kurun...
    Kurulduktan sonra yani finished dedikten sonra system reboot yapın ...
    TWRP çalışmaya başlıyor ve yönlendirmeleri takip ederek romu kurun... TWRP ne yapman veya ne yapmaman gerektiğini zaten söylüyor....
    Dokunmatik özelliği çok güzel...
    Tekrar başladığında kitkat açılmaya başlıyor , bazen açılış uzun sürüyor...

Benim fikrim?
    Romlar gayet stabil fakat nghtly sürümeri oldugunu gözardı etmeyin... Kendinize güvenmiyorsanız kurmayın...
    Geri dönüşü zor ve uzun oluyor.... Yeni baştan başlamak lazım...

Ben şuanda hephappy nin 9.1.4 süürmünü kulanıyorum daha önce 9.1.1 fly me ve 9.1.2 last kiss i denedim ... face ve isntagramdaki videolar görünmüyor ve oynamıyordu... ama ses vardı.. Yani ses var görüntü yok :)

9.1.4de bu sorun yok oldu ve memnnunm...
    bundan sonra yine telefonu göçertirsem 9.1.5 veya genetics final yazan romu denerim ama 9.1.4 çok hoşuma gitti kullandıkça daha stabil hale geliyor...

Bu romlar bana 2-3 ay dayanabilıyorsa normal kullanıcıya yıllarca gider.... :)

Bu teleonlar için ene uygun ICS romlar bana göre....

Kolay gelsin

• Bu arada biizm gingerbread lerdeki lg klavyesi ve android kalavyesini bana göderebilecek biri varmi kdz romu açamıyorum...
    Linux kullanıyorum....
  • @bluedreamms nasıl gönderebilirim tarif et yollayayım.

yönergeleri harfiyen uyguladım sabah ancak bir türlü kitkat olmadı tel siyah ekran yada lg logoda kaldı. [DEV]... diye başlayan xda başlığında hintli geliştiriyi akıcı şekilde kullanıyordu çok hoşuma gitti. çok istiyorum kurmak. tekrar deneyeceğim. olmadı 9.1.4 ten devam ederim

bugün şans eseri rastgele bir rom yükledim. ancak power tuşu çalışmıyor romda. görüntü güzel, menü akıcı.

bahsettiğim rom
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2589303

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidowic -- 13 Ağustos 2014; 22:43:08 >

• twrp oluyor. onan sonra romu install diyorum succesfull yazıyor. reboot diyorum telefon siyah ekran olarak bekliyor. hareket yok
  • Romu yüklü görüyor... Büyük ihtimal...
    Bence ;

1. sayfadan itibaren @CyberDriver in yazdığı şekilde orjinal KDZ romdan başlayarak telefonu yeniden kur....
    Mukulsoni nin romunu kurmuştum...
    Hafıza hep dolu gösterdi... Lin2 sd çalışmadı yada be çalıştıramadım...
    Bir tek androidmeda nın romu çok güzel ve biraz daha sağlıklıydı...
    Tek kurcağım rom @androidmeda nın TWRP li romudur...

Başkası hikaye..... :)
  • bende şuan 9.2.3ü kurdum. twrp işi olmadı sağlık olsun çokta önemli değil. telefon bu romda sapıtana kadar kullanmaya devam.

büyük hafıza kartı alsam igo vb navigasyonları kullanabilirmiyim full olarak
  • Selamlar, benim kafam karıştı, şu anda en hızlı en stabil çalışan rom hangisi? Şu an v.2.3 romanya romu kurulu. 4.x'li romlara geçsem daha fazla performans alır mıyım? Kurulumu uğraştırmayacak, hızlı rom olarak hangisini tavsiye ediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrew

Hocam 3 gündür CM11 yani Android 4.4.2'yi kullanıyorum, çok memnunum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Restart, donma v.b. bir durumda söz konusu değil.

Rom sayfasıhttp://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/ bir üst sayfada NIGHTLY sürümler falan da var şu anda mesela 10 Mayıs 2014 NIGHTLY tarihli ROM var, ben stabil klasöründeki 3 Mayıs 2014 tarihli olanı kullanıyorum.
    Romhttp://download.androidarmv6.org/_builds/p500/stable/cm-11.0.0-RC5-p500.zip

Google Appshttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2623802 bu sayfada son versiyon olan gapps-kk442-20140118-v1.1.zip (6.5 MB only) kullanıyorum. Yalnız Recovery modda Romu kurduktan sonra telefonu bir kere açıp tekrar recovery modda başlatın ve ardından linkteki Google Appsları yükleyin. Ben daha önce CWM Recovery modda önce Romu sonrada Google Appsı kurdum Google Playde sıkıntı yaşadım. 1-2 yerde okudum Rom bir kere başlatılmalı ve ardından tekrar recovery modda Google uygulamaları yüklenmeli şeklinde!

Yetersiz hafıza meselesini de Mounts2SD - Storage & Memory ile çözdüm bu uygulamanın Full yapmak için ->Mounts2SD Unlock<- bunu da telefona kurun. Tabi bu uygulamayı kullanabilmek için SD kartınızda Fat32'nin yanında Ext2 ve Swap bölümlerini oluşturmanız lazım. Bu bölümleri isterseniz recovery modda yapabilirsiniz isterseniz ki benim tavsiyem MiniTool Partition Wizard Home Edition ile yapmanızdır. Benim SD kartım Toplam 8GB, 7GB'tı Fat32, 768MB Ext2 ve 256M Linux Swap.
    Bu linkte de recovery modda SD kartın bölümlendirmesini ve Mounts2SD - Storage & Memory ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini yazıyor.
    http://www.replikacep.com/swap-ile-ram-arttirma-ve-telefon-hafiazasi-arttirma-t273.0.html

ROM ve Google Apps yüklemeleri için Cwm recovery 6.0.4.6 kullandım sizde MUTLAKA bu versiyonu kullanın.

Denemenizi öneririm.

SON OLARAK bu Rom yükleme işleri bilmeyenler veya acemiler için sakat işler :) belirtmek isterim. Daha önce LG GT540 komple susturmuşluğum var. Benden söylemesi.

hocam rc9 versiyonu çıkmış denediniz mi acaba??

• ödemisli kullanıcısına yanıt
    Evet kullanıyorum, ama hangisi iyi/kötü derseniz ayırt edemem :)
    Benim asıl sıkıntım google playdeki bazı uygulamaları telefona uyumsuz diye yükleyememek. Mesela Akbank Direk, Opet, Total, Google+, Mailbox gibi.
  • sd kart bir türlü telefon hafızası olarak görünmüyor. her türlü varyeteyi yaptım olmadı. uygulama indiremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

sd kart bir türlü telefon hafızası olarak görünmüyor. her türlü varyeteyi yaptım olmadı. uygulama indiremiyorum

Mount2sd'yi denedinmi?? Önce sd kartı bilgisayarda bölümlendir (ext4 ve swap alanı oluştur). Bunun için minitool partition wizard gibi bi program vardı onu kullanabilirsin. Sonra kartı telefona tak ve mount2sd yi yükle marketten, gerekli syarları yap, güle güle kullan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ödemisli

quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

sd kart bir türlü telefon hafızası olarak görünmüyor. her türlü varyeteyi yaptım olmadı. uygulama indiremiyorum

Mount2sd'yi denedinmi?? Önce sd kartı bilgisayarda bölümlendir (ext4 ve swap alanı oluştur). Bunun için minitool partition wizard gibi bi program vardı onu kullanabilirsin. Sonra kartı telefona tak ve mount2sd yi yükle marketten, gerekli syarları yap, güle güle kullan...

minitooldan yapınca telefon kartı hiç görmüyor.

primary fat32 yapıyorum. primary ext3 yapıyorum ve swap linux olarak 3 adet bölüm oluyor ancak telefon kartı görmüyor.

recoveryden partition yaptığımda ise kartı görüyor ancak telefon hafızası olarak kullandıramıyorum herhangi bir program ile

• Bolumleri iptal et , fat olarak bciimlendir. Tekrar bolumle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli LG P503 ailesi

LG me 50 bin defa (mecazi anlamda çok ) rom yükledim....
    Bi şey olamadı da....
    Bir feribotun yarattığı dalgalar bir kaç damla değen su....
    FULL+ FULL brick oldu.....

Aslında brick değildi ama bir telefon tamircisi brick etti....
    @androidmeda sayesinde bu telefonu çok sevmiştim...

Çünkü bir protestonun kahramanıydı bu LG P503 ya da 500

Üretcilerine bile kafa tutan...... :)
    Bir daha LG telefon alırmıyım?
    Kesinlikle hayır.....
    Müşterisini sattı bu LG arkadaşlar......

Turkcell T50 alırmıyım?
    Onada hayır.....

Yeni bir marka bulurum herhalde.......
    Ama buralardayım.....

Sevgiler......
  • Samsung S III Neo

Şimdilik bir durum yok..... :)
  • androidmeda ilk actogi konuda telefonumu kurtarmisti. sonra konuyu kapatti ama hala telefona can veriyoe masallah.

lg yi kenara koyup lumia aldim kendime. telefonu servise verince emektara geri dondum ve hala 503 romlari havalarda ucuyor masallah

vaktim oldugu zaman bende denemek istiyorum kitkati.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluedreamms hocam sizden bir şey rica edicem. kdz flasher ile orijinal 2.3e dönmek istiyorum fakat telefonun eski driverlarını bulamıyorum dolayısıyla kdz flasher telefonu görmüyor. eski diriverlar elinizde varsa bir yere upload edebilir misiniz? ya da kdz flasher dışında orijinal romu yüklemenin bir yolu var mı??

edit: hocam çözdüm sorunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ödemisli -- 11 Eylül 2014; 2:07:12 >
  • Merhaba hala buralara bakan birileri varsa bi sorum olacakti. Telefona 9.2.3 ics plusu yukledim ama sarji hemen bitiyor.Oyleki gece100 olan sarj sabah uyaninca 34e dusuyor. Tabi pil performansi cok iyi degildi ama yine bir gun gidiyordu. İslemci hizinin en dusuk ayarini 112 ye getirdim,hardware accelerationu tum uygulamalar icin kapattim, yine ayni sonuc. Onceligim stabillik ve pil omru, en ideali 2.3.3e gecmekse onu da kullanabilirim.Bu konuyu acanlara, gelistiricilere cok tesekkurler.
     [Rehber][LG P503 Optimus One] [Root + Recovery + Custom Rom + Firmware Update]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betais -- 11 Ocak 2015; 17:02:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar acil yardım gerek, orjinal telefonum sim kartı takınca kapanıyordu, lg'nin programıyla yazılımı tekrar kurdum şimdi hiç açılmıyor lg yazıyor kapanıyor lg yazıyor kapanıyor kısır döngüde kalıyor,

kdz ile flash atmak istedim belki düzelir diye kdz beyaz kutusunda phone not found hatası yazdı, nasıl kurtarabilirim bu telefonu?
  • Hâlâ Optimus One kullanan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.