Şimdi Ara

Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
40.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: blackice_serkan

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Üstad, sayende sıradan DVD oynatıcımı rafa kaldıracağım galiba. Sayende öğrendik bunu da. Emeğine sağlık.

Teşekkürler...Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..

Üstad, iki gündür bu şekilde notebook'taki filmleri izlemeye başladım. Bir sorum daha olacak; görüntü ve sesi tv'ye aktarıp, tv'nin sesini kısıyorum, ev sinema sistemini açıyorum. 5.1 destekli filmlerden bu şekilde ses alabilir miyim? 3,5" jack, eğer kaynak 5.1 ise bu şekilde TV'ye aktarabilir mi?
    Veya; senin de konu başında belirttiğin gibi, bir ucu 3,5"jack, diğer ucu RCA olan kablolardan alıp jack ucunu laptop'a, RCA ucunu sinema sistemine mi bağlayayım? ses kalitesi fark eder mi sence?

Tam olarak bilemiyorum ama notebook'unun ses çıkışlarında s-pdıf varsa olabilir. Yoksa her notebook ile olmaz bu tip bir ses çıkışına sahip değilse. Hatta okuduklarımdan aklımda kalmış; Bazı notebookların s-pdif çıkış deliğini biraz ittirince eğer ışık görüyorsan optik kablo da kullanabilirsin ki bu durumda film de destekliyorsa 5.1 ses alırsın. Yani iş notebook'unun ses kartında bitiyor.

Diğer türlü tv'den ses sistemine veya benim yaptığım gibi direk ses sistemine bağlantı yapmanın farkedeceğini sanmıyorum. Çünkü orada tv sadece bir aktarıcı konumunda oluyor. Biliyorsun atalarımızın bir sözü vardır. "Elçiye zeval olmaz..."

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstad, sayende sıradan DVD oynatıcımı rafa kaldıracağım galiba. Sayende öğrendik bunu da. Emeğine sağlık.

Teşekkürler...Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..

Üstad, iki gündür bu şekilde notebook'taki filmleri izlemeye başladım. Bir sorum daha olacak; görüntü ve sesi tv'ye aktarıp, tv'nin sesini kısıyorum, ev sinema sistemini açıyorum. 5.1 destekli filmlerden bu şekilde ses alabilir miyim? 3,5" jack, eğer kaynak 5.1 ise bu şekilde TV'ye aktarabilir mi?
    Veya; senin de konu başında belirttiğin gibi, bir ucu 3,5"jack, diğer ucu RCA olan kablolardan alıp jack ucunu laptop'a, RCA ucunu sinema sistemine mi bağlayayım? ses kalitesi fark eder mi sence?

Tam olarak bilemiyorum ama notebook'unun ses çıkışlarında s-pdıf varsa olabilir. Yoksa her notebook ile olmaz bu tip bir ses çıkışına sahip değilse. Hatta okuduklarımdan aklımda kalmış; Bazı notebookların s-pdif çıkış deliğini biraz ittirince eğer ışık görüyorsan optik kablo da kullanabilirsin ki bu durumda film de destekliyorsa 5.1 ses alırsın. Yani iş notebook'unun ses kartında bitiyor.

Diğer türlü tv'den ses sistemine veya benim yaptığım gibi direk ses sistemine bağlantı yapmanın farkedeceğini sanmıyorum. Çünkü orada tv sadece bir aktarıcı konumunda oluyor. Biliyorsun atalarımızın bir sözü vardır. "Elçiye zeval olmaz..."

Elçiye hiç zeval olur mu üstad, sen vakit ayırıp cevap veriyosun ya, sağol.
    Notebook'un ses kartı destekliyor mu bilmiyorum (HP Pavilion DV5000) ama gelişmiş ses özellikleri, hoparlör ayarları bölümünde seçenekler arasında 5.1 surround ses hoparlörü, hatta 7.1 ev sinema sistemi seçeneği bile var. Destekliyor anlamına gelir mi bilmiyorum tabii. Eğer bu anlama geliyorsa ve 3,5" jack'la da olursa bir ihtimal alabilirim belki. s-pdif sanırım yok ama yanda çok küçük bir yer var onun da ne olduğunu öğrenmem lazım.
    Selamlar.

• Arkadaşlar herkese selamlar

Usta'nın açtığı konu sayesinde notebook'u TV'ye bağlayıp birkaç film izledim. Dün akşam da Lost'un yeni sezon bölümlerini bulmuştum, izleyelim dedik. Bağladım bilgisayarı, Highwaymouse ustanın'da tavsiyesi üzerine ve daha önce de yaptığım şekilde tek ekran (TV) seçeneğini seçip görüntüyü sadece TV'den almak istedim. Fakat bilgisayarın ekranı kararıp görüntü gitmesine rağmen TV'de "Bu sinyal desteklenmiyor" uyarısı çıktı. Tabii ne b.sayardan ne TV'den görüntü alamadığım için açma-kapama tuşundan laptop'ı kapadım. Tekrar tekrar denedim, TV'de hep aynı uyarı çıktı. Muhtemelen çözünürlük ayarlarında birşey değiştirdim ve eskisine döndüremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Selamlar..
  • quote:

Arkadaşlar herkese selamlar

Usta'nın açtığı konu sayesinde notebook'u TV'ye bağlayıp birkaç film izledim. Dün akşam da Lost'un yeni sezon bölümlerini bulmuştum, izleyelim dedik. Bağladım bilgisayarı, Highwaymouse ustanın'da tavsiyesi üzerine ve daha önce de yaptığım şekilde tek ekran (TV) seçeneğini seçip görüntüyü sadece TV'den almak istedim. Fakat bilgisayarın ekranı kararıp görüntü gitmesine rağmen TV'de "Bu sinyal desteklenmiyor" uyarısı çıktı. Tabii ne b.sayardan ne TV'den görüntü alamadığım için açma-kapama tuşundan laptop'ı kapadım. Tekrar tekrar denedim, TV'de hep aynı uyarı çıktı. Muhtemelen çözünürlük ayarlarında birşey değiştirdim ve eskisine döndüremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Selamlar..

önce panelinizin ve notebook'unuzun desteklediği çözünürlükler ile bağlantı tipini yazarsanız ,yardımlar daha kolay olur.

• Notebook 1280x1024'e kadar destekliyor, Pio 428XD ise 1024x768 destekliyor. Bağlantı tipi ise VGA'dır. 1 gün önce olan şeyi, sadece Nvidia ekran ayarları bölümünden oynayarak nasıl bozabildim, kendime inanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 23 Ocak 2009; 10:52:36 >
  • quote:

Notebook 1280x1024'e kadar destekliyor, Pio 428XD ise 1024x768 destekliyor. Bağlantı tipi ise VGA'dır. 1 gün önce olan şeyi, sadece Nvidia ekran ayarları bölümünden oynayarak nasıl bozabildim, kendime inanamıyorum.

Serkan,

Notebook harici monitör sinyal çıkışını 1360x768 çözünürlük ve 60 Hz'e ayarla. Senin tvde alabileceğin en ideal görüntü bu çözünürlükte oluyor. Görüntü alamamanın nedeni bir şekilde hertzi 60'ın üzerine çıkarmış olman olabilir. Ya da bu ekran kartları zaman zaman böyle abutabilir, ondandır. Sen sadece dediğimi yap.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Notebook 1280x1024'e kadar destekliyor, Pio 428XD ise 1024x768 destekliyor. Bağlantı tipi ise VGA'dır. 1 gün önce olan şeyi, sadece Nvidia ekran ayarları bölümünden oynayarak nasıl bozabildim, kendime inanamıyorum.

Serkan,

Notebook harici monitör sinyal çıkışını 1360x768 çözünürlük ve 60 Hz'e ayarla. Senin tvde alabileceğin en ideal görüntü bu çözünürlükte oluyor. Görüntü alamamanın nedeni bir şekilde hertzi 60'ın üzerine çıkarmış olman olabilir. Ya da bu ekran kartları zaman zaman böyle abutabilir, ondandır. Sen sadece dediğimi yap.

Selamlar.

Üstad sağolun, valla siz olmasanız yandık.
    Zaten max. 60 hz. var. Ama dediğiniz gibi çözünürlüğü yapıp bir deneyeceğim akşam. Pio'nun tadını aldım, BR rip filmleri laptop'a atıp her akşam tadını çıkarıyoruz.
    Selamlar.

• quote:

quote:

quote:

Serkan,

Selamlar.

Zaten max. 60 hz. var. Ama dediğiniz gibi çözünürlüğü yapıp bir deneyeceğim akşam. Pio'nun tadını aldım, BR rip filmleri laptop'a atıp her akşam tadını çıkarıyoruz.
    Selamlar.

Rica ederim.

Bir süre sonra pcde sorunlarla boğuşmaktan sıkılıp çok daha pratik bir çözüm olan NMT işine bulaşacaksınız büyük ihtimal. O zamana kadar kolay gelsin ve keyifli seyirler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Serkan,

Selamlar.

Selamlar.

Rica ederim.

Bir süre sonra pcde sorunlarla boğuşmaktan sıkılıp çok daha pratik bir çözüm olan NMT işine bulaşacaksınız büyük ihtimal. O zamana kadar kolay gelsin ve keyifli seyirler.

Üstad zaten şimdiden Popcorn'u araştırıyorum. Yurtdışına falan giden biri olursa sorduracağım. Resmi sitesi ile TR'deki fiyat arasında çok fark var. Bir popcorn almayı, sonra da içine HD takmayı ya da 1-1,5 TB'lik harici HD alıp bağlamayı düşünüyorum. Bizim kıza bir gün internetten tele tubby izletmiştim. Şimdi laptop'ı "tu piti piti" (kızımın ifadesi ile teletubby) ile özdeşleştirdi. Bilgisayarı gördüğü anda "tu piti piti aç" diyor. Film izlemekte eziyet oluyor böylece.

• quote:

quote:

quote:

Serkan,

Selamlar.

Selamlar.

Dün akşam denedim, ama gene olmadı. Ekran çıkış görüntüsü 1024x768 yaptım, hatta 800x600 yaptım, zaten en fazla 60Hz. var, ama gene olmadı. Çoğalt seçeneğini seçip görüntüyü hem laptop'dan hem panelden alıyorum ama sadece panelden almak istediğimde "bu sinyal desteklenmiyor" uyarısı çıkıyor.
    Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Arkadaşlar merhabalar,

Notebook : HP Pavillion HDMI girişe sahip
    LCD TV : LG 32LG7000 FULL HD

Benim iki tane sorum olacak arkadaşlar..

Birincisi; HDMI-HDMI iki aleti birbirine bağlıyorum. Görüntüyü aktarmama rağmen ses hala daha notebook dan gelmekte.. Bu neden kaynaklanmaktadır.

İkincisi; görüntüyü güzel bir şekilde aktarıyorum. Ancak ekranın çözünürlük ayarlarını (sadece LCD TV'den tek ekran şeklinde kullanıyorun bu arada) 1920 * 1080 olarak ayarladığımda görüntü kenarlardan taşıyor.. mesela başlat çubuğu ve soldaki bilgisayarım çöp kutusu vs. çok hafif kıyısından gözükücek şekilde dışarda kalıyor. Bunun nedeni de anlayamadım...

Yardımcı olursnız çok sevinirim.. Teşekkürler..
  • Ben nvidia 6200 ekran kartlı bir MSI dizüstü ve Sharp 42 inç Full hd Lcd Tv'ye sahibim.Hem Lcd tv hemde dizüstü ile arasındaki bağlantım vga çıkışı üzerinden yapıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Herhangi bir ayar yapmadan görüntü alıyorum. Günlük kullandığım pc de ise Ati HD2900XT ekran kartı var. Bağlantıyı DVI-HDMI dönüştürücü ve HDMI kablo ile TV' ye aktarıyorum ve bu bahsettiğim her iki bağlantı türünde de 1080p görüntü aldığımı Tv belirtiyor bir yazı ile. Ancak tek sorunum ekran kartımın desteklemesine rağmen HDMI üzerinden ses alamıyorum.
  • HiGHWAYMOUSE Üstat
    Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve insanlara yardımcı olmak için gösterdiğiniz özveri için size çok teşekkür ediyorum. Bende sizden bir konuda yardım istiyorum. Haziran ayında bir yakınım Amerikadan dönecek. Bir laptop almak istiyorum. Bu laptop sadece film izlemek, müzik dinlemek ve internet için kullanılacak. Sizce lcd ye bağlamak için HDMI çıkışlı yüksek grafik kartlı ( yaklaşık 650 USD) bir laptopmu ısmarlamalıyım yoksa HDMI çıkışlı Western dijital+1TB harddisk (ikisi 215 USD) ile 400 Usd lik vga çıkışlı daha düşük konfigürasyonlu bir laptop dahamı iyi olur.
    Not: yamaha rxv-657 anfi wharfedale diamond9 serisi 5.1 sistemim var Lcd henüz almadım ama büyük ihtimalle sony 40w 4000 olacak. Lcd yi alamamamın sebebi İst ank. gibi şehirle zonguldak arasında bu lcd de 500 tl oynuyor internetden almaya da ben güvenemiyorum.
    Teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: kartal_67

HiGHWAYMOUSE Üstat
    Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve insanlara yardımcı olmak için gösterdiğiniz özveri için size çok teşekkür ediyorum. Bende sizden bir konuda yardım istiyorum. Haziran ayında bir yakınım Amerikadan dönecek. Bir laptop almak istiyorum. Bu laptop sadece film izlemek, müzik dinlemek ve internet için kullanılacak. Sizce lcd ye bağlamak için HDMI çıkışlı yüksek grafik kartlı ( yaklaşık 650 USD) bir laptopmu ısmarlamalıyım yoksa HDMI çıkışlı Western dijital+1TB harddisk (ikisi 215 USD) ile 400 Usd lik vga çıkışlı daha düşük konfigürasyonlu bir laptop dahamı iyi olur.
    Not: yamaha rxv-657 anfi wharfedale diamond9 serisi 5.1 sistemim var Lcd henüz almadım ama büyük ihtimalle sony 40w 4000 olacak. Lcd yi alamamamın sebebi İst ank. gibi şehirle zonguldak arasında bu lcd de 500 tl oynuyor internetden almaya da ben güvenemiyorum.
    Teşekkürler

Sevgili dostum,

Öncelikle güzel, teşvik edici sözlerin için teşekkür ederim. Sağolasın...

Sorduğun soruya aslında en güzel sen cevap verirsin. Ama dersenki gel beraber kafa yoralım. Aklıma gelenleri yazayım.

Bunların artıları-eksileri neler olabilir?

Western'i HDD ile birlikte aldın kabul edelim. Filmleri notebook ile netten indireceksin. Sonra HDD'i notebook'a bağlayıp filmi HDD'e yükleyeceksin. Sonra söküp western'e takacaksın.

Peki sadece notebook olsaydı ne olacaktı? Filmi zaten notebookla indirmiş olacaktın. Notebook'u tv'ye bağlayıp seyredecektin.

Şimdi bu şartlarda western'in pratiklik yönünden bir avantajı kalmıyor. Ama bir usb bellek kullanırsan biraz daha işin kolaylaşır. Veya o an için indirdiğin değil de zamanla HDD'ine arşiv yaptığın filmler varsa onları seyretmek daha kolaylıklı olabilir. Mesela bir misafirin geldi. HDD takılıdır western'e. Abi bak hangi filmi istiyorsan açayım sana...dersin. Şimdi böyle bir durumda kolaylıkta sağlıyor.

Vga veya HDMI bağlantılı notebooklar arasındaki farka gelirsek özellikle masaüstü uygulamalarında HDMI öne geçiyor 1:1 pikselmapping nedeniyle. Video uygulamalarında ise çok önemli bir fark ortaya çıkaramıyor.

Toparlarsam...Notebook artık bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Vga bağlantı ise artık miadını doldurmak üzere. Bu yüzden HDMI'lı notebook öyle veya böyle almakta fayda var. Eğer üstüne western benzeri bir cihaz almaya bütçe izin vermiyorsa şimdilik o kalsın. Geçiş sürecinde notebook ile tüm işlerini halledersin. Bu zaman zarfında belki başka firmalar yeni ürünler piyasaya sürer. Hem de daha uygun fiyata...İşte o zamanda onu alırsın.

Hem her istediğini bir anda almak pek iyi olmuyor,kendimden biliyorum. Oyuncak gibi düşün bunları. Çocuğa her çeşit oyuncağı birden doldur odasına 2 günde hepsinden sıkılır. Ama farklı zamanlara yayılmış olarak versen uzun süre elindekilerle mutlu olur.

Bu yüzden çok aceleye gerek yok. Baktın notebooktan sıkılmaya başladın. Yeni oyuncaklar aramaya başladın. O zamanda onu alırsın.

• Üstad
    Filmlerimi internetden masaüstü bilgisayarımla indiriyorum yani laptopla indirmeyeceğim. İndirdiklerimide Dvd medyalara yazdırıp arşiv yapıyorum. 1 TB hardiski bunun için istiyorum yani Dvd kullanmamak için yani alacağım laptop yada westernlede bu hardiski kullanmak istiyorum sanırım her ikisinde de sorunsuzca kullanırım. Önerileriniz doğrultusunda henüz kesin olmamakla şu an HDMI çıkışı olan bir laptop ve 1TB hardisk almak fikri daha ağır basmaya başladı. Western dijitali ikinci plana attım malum bütçe sorunu.
    Bugün gözümü kararttım ve internetden sony 40w 4000 siparişini verdim buraya göre yaklaşık 500 milyon daha uygun ne yapalım bende bu riski göze aldım. Sizce şu an elimdeki malzemelerle en uygun bağlantılar nasıl olmalı. Digitürk (DCR Receiver), Yamaha DVD Player (skart, s video, optic çıkışlar mevcut), Yamaha Anfi Hiçbirinde HDMI yok.
  • dell xps 1330 ve digi plus süper süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal_67

Bugün gözümü kararttım ve internetden sony 40w 4000 siparişini verdim buraya göre yaklaşık 500 milyon daha uygun ne yapalım bende bu riski göze aldım. Sizce şu an elimdeki malzemelerle en uygun bağlantılar nasıl olmalı. Digitürk (DCR Receiver), Yamaha DVD Player (skart, s video, optic çıkışlar mevcut), Yamaha Anfi Hiçbirinde HDMI yok.

Biz yakın bir akrabamıza hepsiburada'dan d3500 almıştık 6-7 ay önce. Hiç bir sorun çıkmadı. Kimsede çıkmayacağı anlamı taşımıyor tabi bu ama yinede gönülünü ferah tutmakta fayda var. Sanki bayisinden alıpta sorun yaşayan yok mu?

Bağlantılara gelirsek...

Digitürk recevier'da sanırım scart vardır. Bunu direkt tv'ye bağlarsın. Eğer kırmızı-beyaz-sarı renkle gösterilen composite çıkışlar varsa Yamaha Anfi üzerinden görüntüyü iletmekte fayda var. Ben de Yamaha amfi kullanıyorum. Seninkinden daha düşük seviye. Ama yine de görüntüde düzeltmeler yaptığına şahit oldum. Bu şekilde aynı zamanda sesi anfiye bağlı hoparlörlerden 5+1 olarak alabilirsin.

Dvd player'ında component çıkışlar mevcut ise (kırmızı-yeşil-mavi) görüntüyü bu şekilde ister doğrudan tv'ye ya da anfi üzerinden tv'ye aktarabilirsin. Bu çok iyi bir bağlantı şeklidir. Varsa bu bahsettiğim çıkış mutlaka bunu kullanmalısın görüntü için.

Dvd player'dan sesi ise optik kablo ile anfiye bağlarsın.

• Teşekkürler bende Hepsiburda ya verdim siparişimi fiyatıda uygun geldi. Aslında olacağı varsa sorunh bayilerde de çıkıyor size katılıyorum. Bağlantı konusunda lcd gelince deneyeceğim ama gerekirse yine başınızı ağrıtacağım. Hoşçakalın
  • ustad cok sağolasınn,, bu forumda nadir bulunan Ustadlardansın emeğine sağlık...

saygılar..,
  • quote:

Orjinalden alıntı: deepblueseven

Ben nvidia 6200 ekran kartlı bir MSI dizüstü ve Sharp 42 inç Full hd Lcd Tv'ye sahibim.Hem Lcd tv hemde dizüstü ile arasındaki bağlantım vga çıkışı üzerinden yapıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Herhangi bir ayar yapmadan görüntü alıyorum. Günlük kullandığım pc de ise Ati HD2900XT ekran kartı var. Bağlantıyı DVI-HDMI dönüştürücü ve HDMI kablo ile TV' ye aktarıyorum ve bu bahsettiğim her iki bağlantı türünde de 1080p görüntü aldığımı Tv belirtiyor bir yazı ile. Ancak tek sorunum ekran kartımın desteklemesine rağmen HDMI üzerinden ses alamıyorum.

Aynı problemi bende Asus M51 SN Dizüstü - Sony D3500 Lcd ile yaşıyorum. Dvi-Hdmi bağlantı da 1080 p görüntü var ama ses yok. Forumda daha önce arkadaşların önerisi ile sesi 3,5 jacklı kablo ile aktarmaya çalıştım ama olmadı, bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. !!!!!!!!!!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.