Şimdi Ara

Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
40.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz geç tebrik etsemde gerçekten güzel bir topic oluşturmuşsun bilmeyen arkadaşlar için ve benim gibi sorusu olan arkadaşlar için güzel olmuş :)
    Geleyim soruma ;
    Bende sıklıkla pc'yi tv ye bağlıyorum bağlama şeklim ilk zamanlar tek bir ekran görüntüsü ile lcd ye bağlanmaktı .. Fakat belli bir zaman sonra tek bir ekran görüntüsü seçtiğimde kabul etmemeye başladı ve halen kabul etmiyor ayarlıyorum herşeyi uygula tuşuna basıyorum fakat o an uygula tuşu basılı kalıyor sonra yeni ayarlar kaydolsunmu diye bir not geliyor o nota evet veya hayır desemde eski haline yani sadece laptopdaki görüntü devam ediyor lcd 'ye görüntü vermiyor .. Bende dualviwe şeklinde bağlanmaya çalışıyorum bu şekilde bağlanıncada kenarlarda 2 cm boşluk kalıyor tam 1:1 mixelmaping olmuyor

Bu sorunumun önüne nasıl geçebilirim bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.. İyi günler dilerim.

• çok güzel bir inceleme olmuş sorunu olan arkadaşlara yardımcı olur inş
  • Teşekkürler arkadaşlar...

@theosy

Sorunun cevabını net bir şekilde bilemiyeceğim. O yüzden sallıyacam kusura bakma. Tutma ihtimali de var tabi...

En son TV'nin kabul etmediği bir çöznürlüğe ayralamışsan tv'de bir türlü görüntü oluşmuyor olabilir. Çözünürlük değerleri üzerinde durmanı tavsiye ederim.

Birde ekran kartı driver güncellemesi yapmayı deneyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Teşekkürler arkadaşlar...

@theosy

Sorunun cevabını net bir şekilde bilemiyeceğim. O yüzden sallıyacam kusura bakma. Tutma ihtimali de var tabi...

En son TV'nin kabul etmediği bir çöznürlüğe ayralamışsan tv'de bir türlü görüntü oluşmuyor olabilir. Çözünürlük değerleri üzerinde durmanı tavsiye ederim.

Birde ekran kartı driver güncellemesi yapmayı deneyebilirsin.

Teşekkür ederim tavsiyen için çözünürlük ayarları ve güncelleştirme fikirlerini deniyeceğim

• Slmlr,

PC/LAPTOP (VGA) dan LCD TV (VGA) baglantisi iki ucu VGA ya uygun kablolar (galiba piyasalarda yaygin olarak satiliyor) yapilabilecegini anlamis bulunuyoruz.

Sorum ise;

PC/LAPTOP (VGA) dan LCD TV (HDMI) baglantisi nasil yapilabilr? bunun icin uygun kablo var midir? Bu sekildeki baglantida goruntu ve ses kalitesi daha mi iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

Slmlr,

PC/LAPTOP (VGA) dan LCD TV (VGA) baglantisi iki ucu VGA ya uygun kablolar (galiba piyasalarda yaygin olarak satiliyor) yapilabilecegini anlamis bulunuyoruz.

Sorum ise;

PC/LAPTOP (VGA) dan LCD TV (HDMI) baglantisi nasil yapilabilr? bunun icin uygun kablo var midir? Bu sekildeki baglantida goruntu ve ses kalitesi daha mi iyidir?

Bildiğim kadarıyla VGA-HDMI kablosu yok. Adaptör şeklinde dönüşüm yapan cihazlar olduğunu tabi yurtdışında duymuştum. Onlarla olabilir ama fiyatları pahalıdır diye tahmin ediyorum. Zaten çıkış VGA olduktan sonra Hdmı'a dönüştürmenin bir faydası olacağını da sanmıyorum. Hani bir laf vardır: "Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor" diye o hesap...

Velhasılı bana kalırsa notebookta VGA çıkış var ise başka bir dönüştürücü, kablo vs. ile uğraşmaya gerek yok. En pratik ve hesaplı yol VGA-VGA bağlamaktır. İlerde notebook değiştirme durumu olursa HDMI çıkışının olmasına önem verilir; o olur işte...

• Arkadaşlar öncelikle çalışma için tebrikler gerçekten çok faydalı olmuş. Bende full hd lcd ve hdmı çıkışlı laptop var kabloları taktığımda nvidia kontrol panelinde tv markkası çıkmıyor sadece tek bir ekran kullan seçeneği var. Bu durumda bağlantı yapamıyorum. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmuk

Arkadaşlar öncelikle çalışma için tebrikler gerçekten çok faydalı olmuş. Bende full hd lcd ve hdmı çıkışlı laptop var kabloları taktığımda nvidia kontrol panelinde tv markkası çıkmıyor sadece tek bir ekran kullan seçeneği var. Bu durumda bağlantı yapamıyorum. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.

Kabloda sorun olabilir. Bu nedenle pc, tv'yi algılamıyor olabilir. Yok kablonun sağlam olduğundan eminsen Ekran kartı driver'ını güncellemek çözüm sağlayabilir.
  • ekran kartını en kısa ypldan nasıl güncelleyebilirim? Evet ekran kartını denetim masası-aygıt yöneticisi-Görüntü bağdaştırıcıdan sağ tık yapıp güncelle dedim ve sürücü yazılımı güncel dedi. Yani ekran kartı yazılımı güncelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmuk -- 29 Eylül 2009; 10:01:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmuk

ekran kartını en kısa ypldan nasıl güncelleyebilirim? Evet ekran kartını denetim masası-aygıt yöneticisi-Görüntü bağdaştırıcıdan sağ tık yapıp güncelle dedim ve sürücü yazılımı güncel dedi. Yani ekran kartı yazılımı güncelmiş.

Ekran kartının üreticisinin web sayfasından modeline dikkat ederek gerekli sürücüyü download ederek sonra da bunu çalıştırarak güncellemelisin. Veya nvidia chipsetli ise nvdia sitesine, Ati chipsetli ise ati'nin web sayfasından da download yapabilirsin.
  • hp 550 notebooktan LG42LF75'e vga ile bağlandım. ses sorununu çözemedim. notebookun kulaklık çıkışından lcdnin kırmızı/beyaz audio girişlerine bağlayınca da ses gelmiyor. lcd'nin menüsünden RGB'yi seçince yalnızca görüntü, COMPONENT'i seçince yalnızca ses geliyor. lcd'nin digital audio girişine uygun bir kablo alsam notebook'un kulaklık çıkışı ile bağlayabilir miyim? sorduğum birkaç kişi notebookun ses çıkışının digital olmadığı ve sorunun çözülemeyeceğini söyledirler. önerisi olan var mı?
  • Arkadaşlar gerçekten güzel bir topic olmuş. bu şekilde güzel filmler izledim. ama bi sorunum oluyor, laptop prize takılıyken lcd de görüntü de çizgiler oluyor, bunu nasıl çözebilirim acaba. şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: assume73

Arkadaşlar gerçekten güzel bir topic olmuş. bu şekilde güzel filmler izledim. ama bi sorunum oluyor, laptop prize takılıyken lcd de görüntü de çizgiler oluyor, bunu nasıl çözebilirim acaba. şimdiden çok teşekkür ederim.

Çaprazlama şeklinde mi bu çizgiler. Eğer öyleyse muhtemelen çakma-muadil diye geçen şarj adaptörlerinden kullanıyorsundur. Orijinal bir adaptörle düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyntaxError

hp 550 notebooktan LG42LF75'e vga ile bağlandım. ses sorununu çözemedim. notebookun kulaklık çıkışından lcdnin kırmızı/beyaz audio girişlerine bağlayınca da ses gelmiyor. lcd'nin menüsünden RGB'yi seçince yalnızca görüntü, COMPONENT'i seçince yalnızca ses geliyor. lcd'nin digital audio girişine uygun bir kablo alsam notebook'un kulaklık çıkışı ile bağlayabilir miyim? sorduğum birkaç kişi notebookun ses çıkışının digital olmadığı ve sorunun çözülemeyeceğini söyledirler. önerisi olan var mı?

Tam LG'yi bilmeme rağmen büyük ihtimal arka giriş yerlerinde VGA'nın oralarda bir yerde 3,5"lik tekli stereo giriş vardır. İşte oraya iki taraftaki ucu da 3,5" olan stereo kablo alıp, bir tarafını pc'nin hoparlör çıkışına diğerini de tv'deki bu girişe takarsan sorunun çözülür inşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: SyntaxError

hp 550 notebooktan LG42LF75'e vga ile bağlandım. ses sorununu çözemedim. notebookun kulaklık çıkışından lcdnin kırmızı/beyaz audio girişlerine bağlayınca da ses gelmiyor. lcd'nin menüsünden RGB'yi seçince yalnızca görüntü, COMPONENT'i seçince yalnızca ses geliyor. lcd'nin digital audio girişine uygun bir kablo alsam notebook'un kulaklık çıkışı ile bağlayabilir miyim? sorduğum birkaç kişi notebookun ses çıkışının digital olmadığı ve sorunun çözülemeyeceğini söyledirler. önerisi olan var mı?

Tam LG'yi bilmeme rağmen büyük ihtimal arka giriş yerlerinde VGA'nın oralarda bir yerde 3,5"lik tekli stereo giriş vardır. İşte oraya iki taraftaki ucu da 3,5" olan stereo kablo alıp, bir tarafını pc'nin hoparlör çıkışına diğerini de tv'deki bu girişe takarsan sorunun çözülür inşallah...

o şekilde çözmüştüm, teşekkürler...

• Nvidia geforce 7400 ekran kartlı laptoptan VGA çıkışı ile Samsung 40B530 Full HD LCD tv ye yapacağım VGA bağlantıda 1080 piksel görüntü alabilir miyim ?? (VGA-VGA kablo ile)
  • Konu biraz eskide kaldı biliyorum fakat 2-3 saattir aramama rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadım.
    Soru-numa gelecek olursak.
    Benim laptop um ne yazık ki Casper TW-7. :(
    Üzerinde Nvidia 8400m gs ekran kartı var ve üzerinde sizin gösterdiğiniz den farklı olarak VGA kısmı yok.Bende bağlantı olarak s-video dan bağlıyorum fakat doğal olarak tatmin edici bi görüntü alamıyorum.Artı olarak kablonun dandikliğinden parazitte oluşuyor.

Düzeleme:Kablonun dandikliğinden çok ekran kartı yenileme olarak 29Hz üstünü destekletmemesi.

Bunu 50hz çıkartma ihtimali var mı?

Eğer yoksa bende DVI üzerinden bağlamak istiyorum fakat sizinki ile aynı olan DVI-HDMI dönüştürücü bulamadım.
     Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı

Burdaki DVI nın adı nedir.? Bana 24+4 gibi geliyo fakat böyle bi DVI yok.

resimdeki çevirici işimi görür mü?

Yada başka öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_agabey -- 22 Ağustos 2010; 18:05:32 >

• Dostum, benim daha çok eşimin kullandığı hp notebook'ta aynı ekran kartına sahip. vga ve hdmi çıkışına sahip. Eğer seninkinde dvi varsa yine fazla bir sorun olmaması lazım. Dvi'lı hiç pc'im olmadığından pin sayısını falan bilemiyeceğim (oradaki resmi genel bilgilendirme amaçlı olarak koymuştum.) Fakat yapman gereken kendi dvi çıkışına bakmak ve ona uygun bir kablo almak. Diğer tarafı zaten standart hdmi...Sonuçta öyle bir kablo alırsan sorun çıkmaması ve çok güzel bir görüntü alabilmen lazım. S-video'nun sınırlamaları nedeniyle 30hz.in yukarısına çıkamaman da normal olmalı. Bu ekran kartının değil, bağlantı türünün bir sınırlaması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Dostum, benim daha çok eşimin kullandığı hp notebook'ta aynı ekran kartına sahip. vga ve hdmi çıkışına sahip. Eğer seninkinde dvi varsa yine fazla bir sorun olmaması lazım. Dvi'lı hiç pc'im olmadığından pin sayısını falan bilemiyeceğim (oradaki resmi genel bilgilendirme amaçlı olarak koymuştum.) Fakat yapman gereken kendi dvi çıkışına bakmak ve ona uygun bir kablo almak. Diğer tarafı zaten standart hdmi...Sonuçta öyle bir kablo alırsan sorun çıkmaması ve çok güzel bir görüntü alabilmen lazım. S-video'nun sınırlamaları nedeniyle 30hz.in yukarısına çıkamaman da normal olmalı. Bu ekran kartının değil, bağlantı türünün bir sınırlaması...

İlginize teşekkürler;

Fakat benim DVI çıkışımda aynı bunun gibi.
    DVI kablo alacam fakat alacağım kişiden ne diye istiyeceğimi en azından bilmem gerekiyor.
    24+? kaç olacak.

• PX9500GT HDMI NVIDIA GeForce 9500 GT 1GB marka ekran kartım var. kartın açıklamasında ''Tümleşik HDMI portu ile yüksek tanımlı ses ve görselleri kayıpsız aktarmanızı sağlar.'' şeklinde bir şey yazmışlar sadece hdmı kablosu ile ekran kartı üzerinden seside taşıyabiliyor muyuz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.