Şimdi Ara

REHBER: Raspberry Pi 3 ile Müzik Dinleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
17
Favori
20.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Super olur. Ben oncelikle yeni bir micro sd daha alıp bundaki setup'i diger rpi'ya kurayim. Daha sonra sizi rahatsiz ederim.
  • Lydonuis L kullanıcısına yanıt
    Tamam. O gün özelden nonuzu gönderin arayayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lydonuis L kullanıcısına yanıt
    Tamam. O gün özelden nonuzu gönderin arayayım.

• Arkadaşlar audiophonics i-sabre v3 Es9023 txo kitimi ifi ipower ile çalıştırıyorum. Ses şiddeti çok fazla gibi. Ayrıca bariz hiss sesi var. Volumio ve picoreplayer denedim. Mixerlerini kapattım. Sonuç aynı. Rca kablo değiştiriyorum fark yok. Bu hiss sesinin sebebi ne olabilir sizce.

• Raspberry pi3 b+allo boss dac combinasyonunu, bu kurlarla hala önerir misiniz (sd kart+akrilik kutu+adaptörle 850 tl ye geliyor) yoksa gidip yamaha netwıork player mı alayım? Ya da önereceğiniz başka marka?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle öneririm. Her yazılım güncellemesinden farklı bir heyecan. Ses kalitesi de kesinlikle geri kalmaz.

• bende öneririm zira diger ürünlerinde fiyatı arttıyo aynı zamanda.

bende pi3 ve allo boss kullanıyorum, allo boss external power ile kullanıyorum, sistem tamamıyle pil üzerinde, allo boss için nimh kalem pilden(4 adet pil 6v civar) lt3045 ile 5v düşürüyorum.

pi3 de 5v powerbank ile güç veriyorum.

ipeng ile gayet güzel kullanılıyor.
  • Raspdac hiss konusunda yardımcı olabilecek yokmu. Firmanın tavsiye ettiği gibi linear bir güç kaynağı olmadığı için mi bu ses var yoksa başka bir sıkıntımı.

• Samm teknoloji tekrar zam yapmış. Yaklaşık 1000 tlye geliyor artık rp3+boss dac. 2 bin tlye gider network player alırım. Dac da olmayıversin.

• 2 ay kadar önce bu konuya yazmak istediğimde kapalıydı.

Evde atıl duran Pi3e boss dac aldım picoreplayer kurdum bir kaç günlük dinlemeden sonra moode audio kurdum çok memnunum.

• newfel kullanıcısına yanıt
    Moode artılar nedir bahsedebilir misin. Yanılmıyorsam boyut olarak hayli büyüktü.

• yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Artıları nedir? geniş bir soru. Denediğim tek player picore'ydi oda bana soğuk geldi.
    Moode Audio daha sıcak sahnesi geniş kontrolü kolay geldi bana.
    Tabi bunda diğer ekipmanlarla uyumu da önemli.
    Boss dac, Rega mira 3 ve focal 806v Moode Audio ile iyi bir ahenk yakaladı.

Kontrol için, M.A.L.P. - MPD Client kullanıyorum.

play.google.com
    M.A.L.P. - MPD Client - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gateshipone.malp

• Tavsiye üzerine lineer güç kaynağı aldım. Hiss gürültüsünü azaltmadı ama sese olumlu katkısı oldu. İşin ilginci raspberry usb çıkışından harici bir dac kullanınca hiss sıfır. Sanki gain ayarı yüksek gibi bir hissiyat ım var fakat bunu nereden kısabileceğimi bulamıyorum.

• Raspberry ve alsa zımbırtılarından anlayan biri Allah rızası için özelden telini versin bir görüşeyim. Kafayı yemek üzereyim

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Bu set ile dsd formatı çalabiliyor muyuz peki?

(Rb pi 3 ve allo boss dac ikilisi?

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam dsd64'ten yukarı çıkamıyordu.
  • Tşkkürler

• Mair kullanıcısına yanıt
    Konuyu en baştan okudum ama ya gözümden kaçtı ya da hiç kullananı yok. Ben rp3+allo boss dac setini macbook ile kullanabilirim ancak. Windows pc ya da laptobum yok. Macbooklarda da macOS işletim sistemi var bildiğiniz gibi. Macos ile kullanım mümkün müdür acaba? Burada adları geçen yazılımların macos versiyonları var mıdır?

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Okumuşsunuz ama sadece en başta microsd karta picore - volumio - roon - dietpi vb işletim sistemini kurmak içn bir bilgisayar gerektiğini atlamışsınız :)

İster linux ister macos ister pc farketmez, bu kartlar gerekli aparatlarla rahatça erişilebilir.

not: ben konuyu açarken Macbook kullanıyordum, hala öyle. Ve kurduktan sonra erişmek için tek gereken aynı ağda olan ekrenlı bir cihaz. İster telefon ister tablet ister bilgisayar ve hatta ağa bağlı ve ekranlı bir buzdolabı dahi yeter. Zira 192.168.1.5 gibi sadece ip adresini yazıp erişeceksiniz.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar gerektiğini elbette biliyorum. Zaten sorum bir bilgisayara gerek olup olmadığı değil idi.

Windowsta olan birçok program, macosta olmayabiliyor. Mesela volumio vb programları sd carda yazmak için bir program gerekiyor. Bu tür programların mac versiyonları var mı? Veya volumio vb programları bilgisayardan açmak istediğimde, illa windows mu olması gerekiyor? Benim sormak istediğim buydu.

Hayatımda hiç bir sd carda yazılım kurmadım. Ya da sanal sürücü vs kurarak bir işletim sistemi kurmadım. Ve çok aşina değilim. O yüzden biraz karışık geldi burda yazılan konular.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.