Şimdi Ara

REHBER: Raspberry Pi 3 ile Müzik Dinleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
17
Favori
20.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Özelden numaranızı verin bana, yarın anlatayım.

Ama genel cevap: her programın her sisteme göre versiyonu var.
  • Yeni Model tanıtılmış.

https://market.samm.com/
    Raspberry Pi 3 A+ | Samm Market
    https://market.samm.com/raspberry-pi-3-a-plus

• Ev sinema amficisi başlığa geldi Başlık sahibi mair üstadı zaten rahatsız ediyorum ama buradan da sizlerin fikirlerini almak isterim

Elimde Onkyo 656 AVR ve Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 + Onkyo aktif Sub setinden oluşan 5+1 ev sinema sistemi bulunmakta, zamanla müzik ilgim artmaya başladığı için bu başlığı takibe aldım.

Yorumlarınızı almak istediğim kısım:

Yukarıdaki sistemle 320 kbps Türkçe ve Yabancı Pop ağırlıklı müzikleri "All Channel Stereo" olarak dinleyen bu kardeşiniz , Rasperry PI ile HDMI'dan bu Onkyo AVR'ye giriş yaparak flac veya DSD tarzı içerikleri dinlese dehşet bir fark olur mu yoksa Rasp PI ile HDMI'dan Onkyo'ya gitsin ama Onkyo'dan atıyorum stereo hoparlör al ve Zone 2 olarak Stereo mu dinle dersiniz, yani bu seçenekle mi ev sinema sistemindeki bir mp3 dinleme tecrübesine oranla dehşet bir fark hissedilir?

• eozen81 kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon Cuma günü 8'den sonra cevaplarını duyacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Ev sinema amficisi başlığa geldi Başlık sahibi mair üstadı zaten rahatsız ediyorum ama buradan da sizlerin fikirlerini almak isterim

Elimde Onkyo 656 AVR ve Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 + Onkyo aktif Sub setinden oluşan 5+1 ev sinema sistemi bulunmakta, zamanla müzik ilgim artmaya başladığı için bu başlığı takibe aldım.

Yorumlarınızı almak istediğim kısım:

Yukarıdaki sistemle 320 kbps Türkçe ve Yabancı Pop ağırlıklı müzikleri "All Channel Stereo" olarak dinleyen bu kardeşiniz , Rasperry PI ile HDMI'dan bu Onkyo AVR'ye giriş yaparak flac veya DSD tarzı içerikleri dinlese dehşet bir fark olur mu yoksa Rasp PI ile HDMI'dan Onkyo'ya gitsin ama Onkyo'dan atıyorum stereo hoparlör al ve Zone 2 olarak Stereo mu dinle dersiniz, yani bu seçenekle mi ev sinema sistemindeki bir mp3 dinleme tecrübesine oranla dehşet bir fark hissedilir?
    pi lmanıza gerek var mı, networkten zaten flac ve dsd calıyor diye yazıyor özelliklerinde

fark hissedilir ama cokta birsey beklemeyin bence fark olarak hayal kırıklıgı yasarsınız.

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Network'den çalmak derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? İndirdim flac dosyasını laptop ya da cepten çalarken wifi'den ya da bluetooth'dan AVR'ye aktarmayı mı?
  • quote:

Network'den çalmak derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? İndirdim flac dosyasını laptop ya da cepten çalarken wifi'den ya da bluetooth'dan AVR'ye aktarmayı mı?
    Avrniz zaten usbden veya network üzerinden dlna ile flac ve dsd çalabiliyor demek istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıt için teşekkürler lakin benim burada merak ettiğim husus şuydu, bendeki bir ev sinema AVR'si ve stereo bir hoparlör setim de yok (Fi-Fi amaçlı), bu nedenle sienam AVR'si olan cihazım flac ya da dsd çalıyor olabilir ve aldıgımız ses kalitesine 100 diyelim.

Rasp PI + DAC + Stereo Hoparlör düzeneğinden alacağımız ses kalitesi 110 mu olur 100 mü olur 400 mü olur, anlamaya çalıştığım şey bu aslında Çünkü ben kendi AVR cihazımda tüm müzikleri All Channel Stereo olarak 5+1 dinliyorum ama okuduğum, duyduğum asıl müzik keyfi 2+1 şeklinde yani stereo denir, mesela benim AVR'de Stereo moda alırsam yani sadece front'lardan ses gelirse All Channel Stereo'ya göre ses sönük kalıyor vs.. vs..

• quote:

Yanıt için teşekkürler lakin benim burada merak ettiğim husus şuydu, bendeki bir ev sinema AVR'si ve stereo bir hoparlör setim de yok (Fi-Fi amaçlı), bu nedenle sienam AVR'si olan cihazım flac ya da dsd çalıyor olabilir ve aldıgımız ses kalitesine 100 diyelim.

Rasp PI + DAC + Stereo Hoparlör düzeneğinden alacağımız ses kalitesi 110 mu olur 100 mü olur 400 mü olur, anlamaya çalıştığım şey bu aslında Çünkü ben kendi AVR cihazımda tüm müzikleri All Channel Stereo olarak 5+1 dinliyorum ama okuduğum, duyduğum asıl müzik keyfi 2+1 şeklinde yani stereo denir, mesela benim AVR'de Stereo moda alırsam yani sadece front'lardan ses gelirse All Channel Stereo'ya göre ses sönük kalıyor vs.. vs..
    Raspberry Pi netice itibarı ile gelişmekte olan ülkelerin çocukları okulda bilgisayar dersi görsün diye çıkarılmış linux tabanlı basit, ucuz bir bilgisayardır. Eğer müzik sisteminiz analog bir amfiden oluşuyorsa bir dac ekleyerek kullanımı pratik ve ucuz sayılır.
    Ancak bunun ötesinde Rasberry'den olağanüstü neticeler beklemeyin.
    Eğer müzik sisteminizin sesinden memnun değilseniz amfinizi ve/veya hoparlörlerinizi değiştirmeniz daha yararlı olur.

Not: Ben bir ara Raspberry Pi aldım, kullandım. Aradığımı bulamadığım için çekmeceye kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 21 Kasım 2018; 14:21:25 >

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim, anladım. Bu yolculuk, merak diyeyim iyi müzik dinlemek için yeni bir AVR almaktansa Rasp PI ile bu işi kotarabilir miyiz diye düşündüğüm için aslında Çünkü mevcut AVR ve hoparlör takımımdan sinema keyfi edindiğim için memnunum.
  • hocam pi de alsan sonucta aynı amfiyi kullacaksın, pi ye dac alırsan pi üzerindeki dac ile senin avr deki dac ı karşılaştırmak lazım, ama unutmayın tek basına dac ta önemli değil, diger bileşenlerde önemli, siz stereo dinleyecekseniz zaten avr işini unutun, en kallavi avr bile stereo da istediginiz tadı vermez cogu zaman der bu işi bilenler

sen zaten pi alıp hdmi dan aktarsanda veya avr nin usb/network ile dinlesende fark edecek birsey yok (hatta avr daha iyidir hdmi jitter falan yapıyo diyoardı vs) çünkü digital ses avr üzerinde analog dönüştürülüp ses alacaksın, pi ye dac alıp sesi aktarırsan fark duyarsın olumlu olumsuz zira burda kullandığın kablo, dac kalitesi, dac beslemsi vs hepsi fark yaratacak unsurlar..

stereo dinleyecem diyorsan bence pi ve dac alıp, bulabilirsen tripath bir amfi ve iyi bir hop alıp ( high efficient, yüksek decibel) kuracagın sistem avr den daha iyi çalar.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Kullandığım 2 adet Onkyo Avr de diğer denediğim be kullandığım denon, Yamaha ve pioneer Avr’lerden stereo olarak daha başarılıydı diyebilirim. Özellikle pure audio modunda gayet iyiydi.

Size tavsiyem öncelikle müzikleri stereo olarak pure audio modda dinlemeye başlamanız. İlk başta 5.1’e göre ses yeterince doldurmuyormuş gibi gelse de bir süre sonra müzik 2 kanaldan gelince daha detaylı ve bütün gelmeye başlayacak.

Çünkü pi + dac vs alıp yine 5.1 şekilde dinleyecekseniz işin hiçbir mantığı kalmayacak. Pi’nin dac’ının analoğa çevirdiği dijital veriyi avr tekrar dijitale çevirip işleyip tekrar analoğa çevirecek. Bu da ekstra işlemler ve kayıplar anlamına geliyor.

Naçizane tavsiyem öncelikle 500 gb gibi küçük bir hdd’ye sevdiğiniz müziklerin flac formatındaki kayıtlarını bulup depolayın. Bu hdd’yi de Avr’ye takın orada kalsın. Daha sonra da avr’nin üzerinden istediğiniz müzikleri dinleyin derim.

Yada evde nas yada başka bir ağ depolama aygıtı varsa müzikleri oraya depolayıp Avr ile oradan çaldırın.

Avr ile müzik dinleme deneyimlerimde en iyi stereo sonucu bu yöntem vermişti. Ne ses kartı ile analog bağlı bir PC, ne de hdmi ile bağlı diğer cihaz, ne de Bluetooth aktarım daha iyi sonuç verdi.

Kısacası ayrı bir stereo sistem kurmadan sizin pi ve dac gibi ekstra cihazlara ihtiyacınız yok.

• Streo sistemime bağlamak üzere Raspberry Pi + DAC arayışı içindeyim.
    BOSS DAC V1.2 şu sıralar SAMM stoklarında yok. Yakın bir zaman zarfında da olmayacak.
    Alternatif olarak Raspberrr Pi ile Topping D30 kullanmayı düşünüyorum. Topping D30 Volumio uyumlu.
    Bu konfigürasyon hakkında yorumlarınız nelerdir. Yada alternatif bir öneriniz varsa öğrenmek isterim.
  • Raspberry pi3 b usb çıkışı kötü diyen bir çoğunluk var nette. Bunu iyileştirmek için jitterbug veya ifi i purifier gibi birşey almak yeterli olur mu yoksa asenkron iyi bir dac mı tercih etmek lazım.

Allo digione kullanıyorum ama usbridge e o kadar para vermek istemiyorum ki şimdilik sorunlu bir sistem.

• Kullananların yorumları ve birkaç kişiyle görüştükten sonra, kullanımı daha kolay olacak ve her türlü dsdyi çalıştırabilecek bir network player aldım. Bu kararda, samm elec. stoklarının sürekli değişiklik göstermesi, alt tarafı bir acrilik minicik kasaya yaklşık 100 tl fiyatının olması, yazılım kurma vs gibi nedenler de etkili oldu.

• Arkadaşlar ,

USB 'den DAC'a bağlı olarak kullandığım Intel NUC üzerinde Vortexbox uygulamasını kullanıyorum ve ses kalitesi de oldukça iyi zaten.Ama Vortexbox arayüzünün cep telefonu üzerinden hakimiyeti oldukça zor.Çoğu zaman menüye bile hakim olamıyorum.

Bu yüzden Vortexbox'a alternatif olarak Daphile uygulamasını araştırıyorum son zamanlarda.

Hem gördüğüm kadarıyla Daphile üzerinde internet radyoları haricinde Spotify'da geliyor.

Vortexbox ile Daphile uygulamasını ; özellikle arayüz kullanım rahatlığı anlamında değerlendirebilecek olan var mı aranızda ?

Daphile'e geçmeye değer mi sizce ?
  • İlle de roon deyyolar emme bilemiyk.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bende de Daphile kurulu bir NUC var ve sıfır haliyle bile (bağlı olduğu dac-pre-power bağlantı kabloları stok değil) özellikle iy bir dacı olan Raspberry sistemimi aratmıyor diyebilirim.

Erişim için ya İOS’ini yazıp 9000 ekliyorum yada iPeng programından kolayca erişiyorum.

Yani değer.

• Mair kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Üstad,

Ancak dönebildim , kusura bakma.

Pekala Daphile'de Spotify kullanabiliyor muyuz ?

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla hayır.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.