< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
REHBER: Raspberry Pi 3 ile Müzik Dinleme (17. sayfa)
-
-
Hocam selamlar picoreplayerın hangi versiyonunu önerirsin şuan en 5.0 sürümü var ancak bazı yorumlarda 5.0 sürümünün bugları olduğu yönünde yorumlar gördüm, benimde pi3b+ ve iqaudio pi dac pro dac pazartesi geliyor kısmetse herşey hazır sonradan linear bir psu ekleyeceğim kurulumda ve ayarlarda bir sıkıntı yaşarsam sana danışırız artıkquote:
Orijinalden alıntı: Mair
Merhaba. Size yardımcı olunmamış galiba. Ne durumda sorunuz?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beyler picoreplayer'ı kurduktan sonra telefondan tidal ve spotify'i pi'ye stream etmek için sanıyorum squezzer android appı indirip , bu App'ın içinden Tidal ve spotify hesaplarımıza log-in olmamız gerekecek ? peki ya direk spotify ve tidal'in kendi uygulamalarında bu yaptığımız streamer gözükmeyecek mi direk ona tıklayıp stream edemiyor muyuz ? benim dediğim şekilde çalışan başka uygulama var mı ? -
Konuya bir uyandırma mesajı atayım
Dün itibariyle bende bir pi3 model b+ aldım ve volumio kurarak elimde bulunan lg hifi plus dac ile beraber hifi player olarak kullanmaya başladım. Spotify eklentilerini kurdum , flac arşivimin bulunduğu hddyi takarak arşiv oluşturdum. Ses kalitesi elimdeki ucuz dac a rağmen gerçekten beklentimin çok üzerinde oldu ve kullanım kolaylığı da cabası. Peki yapmam gereken bir ayar v.s var mı?
-
Bu cihazlar aslen bir bilgisayar olduğu için USB portlarındaki elektriksel gürültü yüksektir ve veri aktarım kalitesini düşürür, buda ses kalitesini etkileyebiliyor. USB portlardaki gürültüyü minimuma indirilmiş modelleri bazı firmalar üretiyor ama baya tuzlu(usbridge signature player). Bunun için PI'yı 20.000mAH pille besleme, kaliteli ara kablo, USB filtre aparatları kullanılıyor. Bende PC versiyonunu kullanıyorum kendi USB filtremi yaptığım yazıma bakabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/pc-de-muzik-usb-filtreleme-volumiopc--149753899
-
quote:
Orijinalden alıntı: zuparBu cihazlar aslen bir bilgisayar olduğu için USB portlarındaki elektriksel gürültü yüksektir ve veri aktarım kalitesini düşürür, buda ses kalitesini etkileyebiliyor. USB portlardaki gürültüyü minimuma indirilmiş modelleri bazı firmalar üretiyor ama baya tuzlu(usbridge signature player). Bunun için PI'yı 20.000mAH pille besleme, kaliteli ara kablo, USB filtre aparatları kullanılıyor. Bende PC versiyonunu kullanıyorum kendi USB filtremi yaptığım yazıma bakabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/pc-de-muzik-usb-filtreleme-volumiopc--149753899
Seste duyulur bir olumsuzluk hissetmedim , kullandığım rca kablo kaliteli ve adaptörü taktığım priz monster ht800 clean power , belki de bunların etkisi vardır
-
Konuyu biraz hareketli görünce son zamanlarda üstesinden gelemediğim bir sorun hakkında varsa yardımlarınızı rica edecektim. Rpi3 model b+ üzerinde dac-hat olarak çalışan zamanında AliExpressten aldığım pifi dac v2 pcm5122 dac devresi mevcut, linkini aşağıya ekleyeceğim. Bu dac'ı volumio'nun eski sürümlerinde hifiberry dac plus olarak tanıttığımda sorunsuz çalışırken bir süredir gelen güncellemelerden sonra ne yaptıysam dac'ı ektif edemez oldum. Listede ne kadar dac varsa hepsini tek tek denesem de çalışan bir alternatifini bulamadım. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgili arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Herkese keyifli dinletiler.
US $11.98 42%OFF | PIFI Digi DAC+ HIFI DAC o Sound Card Module I2S interface for Raspberry pi 3 2 Model B B+ Digital o Card Pinboard V2.0 Baliexpress.com108.59TRY 42% OFF|PIFI Digi DAC + HIFI DAC o ses kartı modülü I2S arayüzü ahududu pi 3 2 Model B B + dijital o kartı Pinboard V2.0 B|Sound Cards| - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/4001267316602.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60097600642&aff_fcid=8a7a659c507b4d60b8be04b210dbfa45-1632247996307-07579-_v3NLFW&tt=MG&aff_fsk=_v3NLFW&aff_platform=default&sk=_v3NLFW&aff_trace_key=8a7a659c507b4d60b8be04b210dbfa45-1632247996307-07579-_v3NLFW&shareId=60097600642&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=86dc55f7af954666bfeb481f0f9d80cb
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 21 Eylül 2021; 21:44:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@mustyblack Bahsettiklerim sorun/olumsuzluktan ziyade biraz daha iyileştirme amaçlı.
@Dousk Linkteki işlemleri denediniz mi acaba?
www.laurivan.comConfigure Volumio with PiFi DIGI DAC+https://www.laurivan.com/configure-volumio-with-pifi-digi-dac/ -
Evet denedim ama sonuç alamadım. Hafta sonu birde sıfırdan temiz kurulum deneyeceğim..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
picoreplayera geç
-
Tüm yazılımları denemiş biri olarak Moodeaudio'yu tek geçerim , hem ses kalitesi hemde arayüz olarak çok iyi
-
Picore bana çok karışık geliyor nedense önce şu moodeaudio ya bir şans vereyim olmazsa denerim. Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok iddialı konuşmayı veya tartışmayı sevmem ancak sisteminizin çözünürülğüne bağlı olduğunu düşünüyorum moode aynı volumio gibi MPD tabanlı oysa picoreplayer LMS kullanıyor defalarca test ettim kesinlikle LMS daha açık ve ayrıntılı çalıyor daha sıkı bas daha fazla enstrüman ayrışımı daha fazla air hissi
öte yandan LMS entegre qobuz desteği ile geliyor volumio yıllık 30 euro istiyor moode zaten upnp üzerinde destekleyebiliyor ancak hem ücretsiz olsun hem qbuzdan stream edeyim derseniz picoreplayerin alternatifi zaten yok ses kalitesinden bağımsız olarak
zaman zaman auralic aries femtoya boşa mı para verdim dediğim oluyor tamam iyi bir streamer ama aradaki 1500 euroya değiyor mu orası şüpheli
-
kabul kurulumu volumio ve moode göre daha zor ancak bir kere kurdun mu vazgeçilmez oluyor
adım adım kurulum kılavuzunu takip ederseniz aslında sıkıntı yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Ekim 2021; 12:31:49 > -
Hocam picore'un da sesi bana boğuk ve kapalı geldi , birde LMS ile tidali kontrol etmek işkence bir paraçayı aramak playlemek işkence , aslında direk tidal uygulamasından bağlanabilen free bir uygulama olsa çok iyi olacak ama hepsi paralı , moodeaudio'nun son sürümü bayağı iyi oldu özellikle parametrik eq'su çok başarılı
Ekleme : picore'un 8.00 versiyonu çıkmış bir ara tekrar denerim hatta bu hafta sonu deneyeyim bakalım
Son olarak şu video'da 3 yazılımında karşılaştırması var
Tech Road TripyoutubeThis is my in depth comparison between these popular Raspberry Pi audio software solutions - network streaming audio players , to help you out to choose which one of these is the best solution for you. This video focuses on every aspect from installation difficulty, ways of use, streaming services, UI comparison and other and also unveils some bugs and details about particular issues and limitations I found out... Watch the video for more details. If you like this video you can support me and buy me a coffee :) here: https://www.buymeacoffee.com/techroadtrip Content of this video: 0:00 Intro 01:50 Installation time and difficulty 03:50 The ways of use 08:18 Streaming services 09:32 Hardware support 10:07 UI design and Speed 11:42 Features 12:40 Price 13:28 Sound 14:40 Community – Support 14:57 Conclusionhttps://www.youtube.com/watch?v=8rhNXsphd6g
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 6 Ekim 2021; 13:31:25 >
-
tepkileri çok hızlı geldi bana ne volumioda ne moodeda bu kadar hızlı değildi
-
ayrıca upnp ve dlna çok başarılı bubble upnp (android) veya mconnect (ios) ile deneyin arayüzleri lmsden daha iyi geldi bana
-
Picoreu kullandım daha önce hatta bu işe ilk picore ile başladım ama moode audio nun ses kalitesini yükler yüklemez çok beğendim, bubble upnp ve mconnect zaten yüklü hafta sonu picore 8 i yükleyim bi bakayım bi daha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben picore’u uzun süre kullandim. Sonra Kopmalar, yeniden bağlanamamalar vs dolayısıyla volumio ya geçtim. volumio üyelik ücreti istiyor demişsiniz ama ben ücret ödemeden kullanıyorum pro versiyonu da var ücretsiz versiyonu da var. Volumiodan çok memnunum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
qobuz veya tidal için paralı sürüme geçmek zorundasınız kastettiğim oydu yoksa kendi arşiviniz için volumio yeterli kurulumu da kullanımı da kolay ama iddia ediyorum picoreplayer ses kalitesi daha yüksek fark duymuyorsanız sistem çözünürlüğünüz yeterli değildir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Ekim 2021; 23:41:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X