Şimdi Ara

REHBER: Raspberry Pi 3 ile Müzik Dinleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
17
Favori
20.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Pi3 ve Boss Dac siparişi verdim.

Kaynak olarak kendi flac dosyalarımı ve Tidal kullanacağım.

Volumio öneriliyor genelde yazılım olarak.

Sanırım Volumio Tidal'ı desteklemiyor. Doğru mudur?

Eğer öyleyse önerebileceğiniz bir yazılım var mı?
  • maestromax M kullanıcısına yanıt
    Picore'da çalmak için ipeng kullanırsanız tidal da ekleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Picore'da çalmak için ipeng kullanırsanız tidal da ekleyebilirsiniz.

ipeng sanırım İOS ta var. Android te önerebileceğiniz bir program var mı?
  • maestromax M kullanıcısına yanıt
    Orange Squeeze veya Squeeze Play olabilir.

• Arkadaşlar normalde Cambridge Audio Dacmagic Plus kullaniyorum. Buradaki yorumlari okuyunca Rpi3 ve birlikte kullanilan daclari merak etmiyor degilim. Aranızda daha önce normal dac kullanıpta Rpi3 e geçen var mi ? Arada ne gibi bir fark var?

• Selamünaleyküm arkadaşlar ,

Kullanmadığım Justboom dac satılıktır. 150 tl.

https://www.justboom.co/product/justboom-dac-hat/
  • Volumio'dan sonra picoreplayer'a gecip deneyeyim dedim. Ayni gun volumio'ya geri dondum.

Kullanmasi ve yuklemesi volumio'ya gore cok zor. Bir turlu usb hdd'mi mount edip tanitamadim. Ayrica spotify plugin'i de yok, ya da ben bulamadim. Bu ikisini becerebilseydim volumio'ya gore cok daha kolay ve akici bir menusu var gibi duruyordu.

Bu arada spotify squeezebox destegini uzun sure once kesmis galiba.

• Paki nasil yapabilirim?

Aptal adamlara gore anlatan "idiot proof" bir kaynak var mi acaba bildiginiz?

• Pi3 ve boss dac icin powerban kullanmayi dusunuyorum, var mi marka tavsiyeniz vs

• oan kullanıcısına yanıt
    Picora geçen bir volumiocu arkadaşım vay anasını! demişti.

Keşke kurarken bizlerden yardım isteseydiniz. Picor biraz zordur ama ses olarak enfestir. Tekrar kurmak isterseniz özelden numaranızı verin size bir bir anlatayım.

• you did lots of jobs, thanks you very much.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angeliany -- 5 Eylül 2017; 9:18:13 >
  • PiCoreplayer'da Samba eklentisiyle RP3'e bağladığınız hdd'ye ulaşıp yeni dosyalar ekleyip çıkarabiliyorsunuz.
    Şu linkte anlatılıyor:
    https://www.youtube.com/watch?v=DJrlW26Uh48&list=LLOpHkyqxhnT5PZe3EAVyA4A
  • faydasi

Sambanin gaydasi su: gordugunuz gibi eski bir ekolayzerin icini bosalttim, lineer adaptor, rp3 ve mamboberry dac'i icine koyup ustunu kapattim. Artik ortalikta kablolar, kartlar gozukmuyor. Hdd'de degisiklik yapmak da samba sayesinde laptop pc'den oluyor.

• Bende bitürlü çalışmadı o video. Pcden o ağa bağlanınca klasörün içi boş görünyor. Klasör dediğimde hafıza kartı. Harici hdd değil.

• picoreplayer ve lms kurulumlarini yaptim.
    ancakuygulama galerisinde spotify yok.
    bilenler yardimci olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbay -- 7 Eylül 2017; 23:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: tolbay

picoreplayer ve lms kurulumlarini yaptim.
    ancakuygulama galerisinde spotify yok.
    bilenler yardimci olursa sevinirim.

Lms ye girip

3dpart uygulamalar dan ekleyecek siniz

Eray hocam merhabalar, birkaç sayfa önce sordum ama kimse görmedi herhalde. RPi3+ Dac (Allo vb..) ile PC (Foobar) + Cambridge, Elac , M2 vb dacları kıyaslama imkanınız oldu mu ? F/p haricinde sunduğu ses kaynak kalitesindeki durum nedir. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ağır vurdun beee

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Şuan Cambridge Audio Dac Magic Plus + Foobar + PC kullanıyorum. Evde birkaç sistem var diğerlerine de Dac ekleme düşüncesi vardı. Rpi3 +dac ın ekonomikliği görünce tatmin ederse neden daha fazla para vereyim düşüncesi oluştu. Bu yüzden USB daclara mı bütçe ayırayım yoksa Rpi Dac lar işimi görür mü kararsız kalmıştım. Cevap için teşekkürler.

Bilinçsizlikten ziyade windowsta Cambridge in sürücüleri ile en stabil çalıştırabildiğim program olduğu için tercih ediyorum. Şu setupla daha iyi sonuç alırsınız diyebileceğiniz öneriniz nedir. ?

• Merhabalar,

Ben de bir süredir yeni kurduğum sistemim için Tidal'dan kaliteli müzik dinlemek için yöntemi araştırıyordum. Evde MacbookPro var. Burada okuduklarımdan sonra;

- İlk aşamada Raspberry Pi + BossDac + Picore + iPeng
    - Sonrasında para biriktirdikten sonra da MQA destekli iyi bir USB dac almaya karar verdim.

Sanırım en iyi sıralama bu olacak benim durumum için. Çünkü şu an chromecast audio kullanıyorum ama onun bağlantıda ara ara koplamaları oluyor. Bu yüzden kendi işletim sistemiyle bir raspberry pi çok daha başarılı olacak gibi.

MQA destekli Dac'lar konusunda bir öneriniz var mıdır? Dragonfly Red iyi midir sizce 900 TL gibi bir aralık için ne dersiniz?

Teşekkürler,
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.