Şimdi Ara

##Rehber Yedeği Alma##[?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha once bu konuyla ilgili bir çok yazı yazıldığının farkındayım ama site arama motorunu kullanarak hiçbirine ulaşamadım.iphone browser ya da win spc tarzı bir programla rehberimin yedeğini nasıl alabilirim bu sorunu geçemediğim için 2.02 yede geçemedim:)) yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkur ederim

• Telefon Defteri'ne giden yol
    /private/var/mobile/Library/AddressBook/
  • Outlook ile sync edersen contact listin bilgisayarına taşınmış olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkansonmez

Telefon Defteri'ne giden yol
    /private/var/mobile/Library/AddressBook/

FileZilla'da olabilir.
    Oradaki 2 dosyayı al ve yedeğinde tut.Gerektiğinde yine aynı yere atar,eskileriyle yer değiştirirsin.
  • Telefonunun markası nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lasts0ul

Telefonunun markası nedir ?

eminim anlamışsındır markasını:)

yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederim telefonumu 2.0 yaptım fakat dosyaları yerine koyduğumda rehber geri gelmedi ayrıca itunes hesabı nasıl alabilirim kredi kartı bilgilerimi vermeden
  • quote:

Orjinalden alıntı: jony_depp
    quote:

Orjinalden alıntı: lasts0ul

Telefonunun markası nedir ?

eminim anlamışsındır markasını:)

yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederim telefonumu 2.0 yaptım fakat dosyaları yerine koyduğumda rehber geri gelmedi ayrıca itunes hesabı nasıl alabilirim kredi kartı bilgilerimi vermeden

telefonunu yeniden başlatırsan görecektir, bu yöntemde bir sorun çıkmaması lazım :)
  • maalesef rehberim geri gelmio region formatıyla alakalı olabilirmi acaba?
  • quote:

maalesef rehberim geri gelmio region formatıyla alakalı olabilirmi acaba?

Nasıl yedek almıştın bize anlatır mısın?
    Ayrıca,almış olduğun yedeği nasıl yerine koydun?
  • quote:

maalesef rehberim geri gelmio region formatıyla alakalı olabilirmi acaba?

Bölge biçimiyle ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum. Dosyaların ikisinin de yedeğini almış mıydın acaba ve geri yüklerken ikisini de yükledin mi?
    Yedeğini aldığın dosya ile telefondaki dosyaları da bir karşılaştır boyut olarak.
    Belki, kopyalarken klasörü telefondaki AddressBook altına atmışsındır, /private/var/mobile/Library/AddressBook/AddressBook gibi bir dosya yapısı oluşmuştur. Böyle bir durum olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Bir de umarım yanlışlıkla /private/var/root/Library altındaki AddressBook'u yedeklememişsindir. Yedeklediğin dosyanın içeriğini incelemek için SQLiteBrowser (http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/sqlitebrowser/sqlitebrowser-1.3-win.zip ) isimli programı indirip veritabanını kontrol edebilirsin.

Programın nasıl kullanılacağını da anlatayım hızlıca. Kurulumu falan yok, çalıştırınca çıkan ekranda klasör simgesine tıklayıp dosya seçim menüsünden yedeklediğin AddressBook.sqlitedb dosyasını seçeceksin. Daha sonra "Browse Data" sekmesine gelip seçim kutusundan ABPerson'u seçeceksin, bunu yapınca aşağıda rehberini listeliyor olması lazım. Listelemiyorsa yedeklediğin dosya hatalı demektir. Aynı işlemi telefondaki AddressBook.sqlitedb için de tekrarlayıp telefondaki dosyanın da doğru olup olmadığını doğrulayabilirsin.

• baha40n win scp ile private/var/mobile/library/adress book klasorunun içeriğini kopyaladım restoreden sonrada aynı şekilde içine attım
    kopyaladığım dosyayı verdiğin programla açtım rehberiç içerisinde duruo:)
    doğru dosyayı kopyaladığıma sevindim
    dosyayı yerine koyduktan sonra ne hikmetse eski dosya tekrar yerine geliyor o.O
    http://img293.imageshack.us/img293/7025/donanmhaberxk6.jpg
  • quote:

baha40n win scp ile private/var/mobile/library/adress book klasorunun içeriğini kopyaladım restoreden sonrada aynı şekilde içine attım

birde şu hatayı alıorum
    http://img185.imageshack.us/img185/3894/donanmhaberrp9.jpg

• quote:

quote:

baha40n win scp ile private/var/mobile/library/adress book klasorunun içeriğini kopyaladım restoreden sonrada aynı şekilde içine attım

birde şu hatayı alıorum
    http://img185.imageshack.us/img185/3894/donanmhaberrp9.jpg

pardon ardarda 2 kere yazmışım değiştire basacağıma alıntıya basmışım:)

bendemi sorun war forumdamı :S moderator arkadas geldiğinde birleştirirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksidetr -- 23 Ağustos 2008; 22:38:40 >

• quote:

O hata telefonla uğraşırken önemli değil, update dersen bir daha almaman lazım (güvendiğiniz harici bir sunucuya bağlanırken öyle bir hata alırsanız sunucunun yöneticileri ile irtibata geçip ekranda gösterilen o uzun harf-sayı katarının doğru olup olmadığını doğrulatmanız gerekir)

Eski dosyanın geri geliyor olması tuhafmış. 2.0.2'de sistem dosyalarının değiştirilmesiyle ilgili bir sınırlama koymuşlardır belki ama aynı sorunla karşılaşan başkası yok herhalde. Belki /private/var/root/Library/AddressBook altındaki rehber ile değiştiriyordur. İstersen aynı veri tabanını buraya da yüklemeyi dene /private/var/mobile/Library/AddressBook ile beraber. Tabi root altındakinin de yedeğini almak isteyebilirsin.

(Şöyle bir senaryo atıyorum: 2.0.2'de veritabanı dosyasının formatıyla ilgili bir düzenleme yapılmıştır belki ve bu düzenleme ile örneğin kullanılan bazı karakterler sistem tarafından tanınmıyordur. Bu durumda da veritabanı silinip sıfır bir liste oluşturuluyordur. Olası bir senaryo olarak aklıma bu geliyor )

Bir de dosyayı atarken kullandığın programı değiştirmeyi dene :) Benzer bir durumla karşılaşmıştım, gerçi ondan dosya içeriğini değiştirip kaydetmeye çalışıyordum. O an kaydetmiş gibi görünse de kapatıp açtığımda eski haline geliyordu dosya. WinSCP kullanıyorsan FileZilla falan dene mesela veya iPhoneBrowser falan.

• Bir de önce dosyaları klasörden sil ve sonra yenilerini, yani yedek aldıklarını at oraya belki bu şekilde itiraz etmez.
  • walla filezilla ile kopyaladım dosyaları 2 klasorede bu sefer rehberime eriştim yardımcı olan arkadaslara çok tesekkur ediyorum
    şimdi sadece itunes e account alma kısmı kaldı kredi kartı bilgisi istioda :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.