Şimdi Ara

Reklam veya Dolandırıcı Numaraları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
46.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu bölümde rahatsız edildiğimiz veya dolandırılmaya çalışıldığımız numaraları konu etmek istedim. Günlük yaşantımızın en basit alışverişlerinde veya etkinliklerinde dahi telefon numaralarımızı vermek zorunda kalıyoruz. Bazı zaman bilmediğimiz numaralardan gelen aramaların aslında bir aldatmaca olduğunu yine formlarda öğreniyoruz. Bu konuda daha ciddi yaptırımlar olmadığından sanırım her geçen gün yöntem ve dolandırıcı numara sayısı artıyor. Bunları burada belirtirsek en azından kandırılma veya reklam amaçlı olanları tecrübe ediniriz. Olayları burada topluca değinirsek hepimiz için güzel bir kaynak olur.

Tel No: 05321110632
    Bu numara beni aradı bende aradığımda otomatik bir ses kaydı çıktı ve TURKCELLDEN arandığımı 200 TL bonus kazandığımı ve devam etmek için 1 basmamı söyledi. Bende tabiki böyle birşey olamıyacağına inandığım için devam etmedim ve kapattım. Araştırdığımda aşağıdaki gibi bir paylaş okudum. Okuduğum linkteki numara sonu hariç aynı.

"Bu numara için olumlu yorum yapan arkadaşlar da sanırım bu şebekenin içindeler.zira benim telefonuma da ulaştılar. ve aynı uydurma sebeplerle… yani 200tl.bonusa 500 dakika hediye gibi..konuşmanın akabinde hangi bankayla çalışıyorsunuz diyerek başladılar konuşmaya.eğer kazandığım bir hediye varsa banka bilgilerimden kime ne..bende bu bilgileri veremeyeceğimi söyleyince hemen telefonu kapattılar..lütfen dikkatli olalım..bunların dolandırıcı oldukları gün gibi ortada..bu yazımı okuyan kişilerin içinde c.savcıları var ise onlarıda göreve çağırıyor ve suç duyurusunda bulunuyorum..bilgilerimi buradan vermemekle birlikte eğer ciddi bir çalışma yapılacak ise tarafıma ıp numaram üzerinden ulaşılabileceğini de biliyorum..umarım ciddiye bu bildirimlerimizi ciddiye alıp dolandırıcıların oyunlarına son verecek olan bir hareket başlatılır..şerefli insanlarla karşılaşmak dileği ile.."

Alıntı Link:www.tellows-tr.com

• Her ne kadar numara paylaşsak burada biz boş. Zira aradıkları numaraları sürekli değiştiriyorlar. 0212 9xxx diye başlayan numaraları açmadan direk meşgule verin. Çünkü bu numaralar çağrı merkezlerine ait.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar size bir numara daha kim olduğu hakkında hiçbir bilgim yook. 0212 963 14 42. İnternette yorumları okuduğum kadarı ile 0212 963 numaraların çoğu aldatmaca.
    Bilgisi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum
  • 0850 veya illere ait alan kodu ve sonrasında 9xx ile başlayan numaralar voip hatlarıdır ve çağrı merkezleri tarafından kullanılmaktadır. Banka, havayolu, internet servis sağlayıcı vs. istisnalar dışında genelde dolandırıcıdır.
  • Arkadaslar ben komiser felanca diye yapilan kandirmacalar devam ediyor 2 gun once ben komiser riza diye arayan dolandirici (arka planda telsiz sesi) kimi dahi aradigini bilmeden konusmaya calisken bakti olmayacak kapatti. Numara 0536 018 54 71

Umarim yakinda bu konuda devletimizin kiymetli mercileri daha etkin bir calisma yurutur.
    Cunku karsi taraf dolandirmadigi zaman herhangi bir mudehale yapilmiyor. Boyle rahatsiz edici faaliyetleri engellemenin bir yolunun bulunacagina inaniyorum. arkadaslarimizi, cevremizi, bizleri tedirgin eden ve daha temiz masum arkadaslarimizi kandirilmamasi icin mumkun oldukca basima geldikce vermeye calisacagim.
    Saygilar tum dostlara
  • Alayının Allah cezasını versin, yıllardır sürüyor bu taciz, bıktım usandım.
  • Arkadaşlar bu kişilerin artmasının nedeni kanuni boşluktur.Adam nasıl olsa serbest kalırım deyip dolandırmaya devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katılıyorum. Bu tür problemleri problem olarak bile değerlendirmiyorlar. Bu numaralar heralde bir liste halinde elden ele geçiyor. Ya saçma sapan smsler (Bunlarda Numara yok.) yada telefonla aramalar.

Geçen bir numara daha aradı. Tel: 0 312 324 25 00. Otomatik aramaydı devam etmem için yine numaralardan birine basmamı söyledi. Kapattım. İnternette arattım aşağıdaki linkte bir restaurant numarası yazıyordu. Ama ne gitmişliğim ne de yakınından geçmişliğim yok ne alaka bilemedim.

http://www.bigglook.com/biggistanbul/yemeicme/searchresult.asp?MekanAdi=&regAnkara=6&semt=-1&image.x=25&image.y=12&FromRestSearchPage=True&FromCafeBarSearchPage=&FromIndexPage=&Page=10

Ama ben onlar yaptıkça hepsini ifşa edip diğer arkadaşların bilgisi olması için vermeye devam edeceğim.

Aklınızda bulunsun. Iphoneda gelen isimli reklam smslerini engeleyebiliyorsun fakat androidli telefonlarda numarayı görmediği için mi bilmiyorum engelleyemiyor.

Sevgiler ve Saygılar

• Arkadaşlar bu sefer mesaj bilgileri ve yazanları gönderiyorum.

Kimden:
    ISTDNSMNLK

Gecmise donuk kullanmis oldugunuz tum kredi masraflarini 1 hafta icerisinde geri alabilirsiniz. Bilgi için: 0212 914 18 58

Bu gelen mesajın reklam mı yoksa başka bir aldatmaca metodu mu bilmiyorum. Ama reklamdan çok aldatmaca olacağını düşünüyorum. Çünkü internette aradığımda bu numaraya ait bir firma yok.

Böyle aramalarda karşı tarafa kesinlikle bilgi paylaşmanızı tavsiye etmem.
    Ayrıca beni arayan numaralardan 0312 324 25 00 numarayı dün aradım. Hat direk düşüyor. Bilgilerinize...

Tüm rahatsız edeci haşerelerden uzak günler herkese..
  • Yeni numara 2 kere çaldırıp kapatanlardan. Aşağıdaki linkte daha detaylı bilgi var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_71332267/tm.htm

Numara: 0216 998 06 95
  • Tel No: 0212 709 94 14

Yeni bir dolandırıcı telefon numarası daha detaylı bilgi için aşağıdaki notlardan faydalanabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_71906935/tm.htm
    https://eksisozluk.com/0212-709-94-14--4382109
  • Yurtdışına çıktık artık bu nasıl iş anlamadım yurtdışından aramaya başladılar. Numaraları dağıtan hakkını vermiş cümle dolandırıcılarda var galiba.

Tel No: +306 978 06 64 90
    Mekan: Merkezi Afrika Cumhuriyeti (Kaynak:https://www.alomaliye.com/vuk_350_ek_3_ulke_kod_listesi.htm )
  • 05321111022 numara beni aradı ve danışmanlı hizmeti diye başlayarak otomatik bir band kaydı çıktı ve muhtemelen 1 'e bas 2'ye bas gibi bir şey diyecekti ben kapattım.

0 532 111 10 22 numarasına karşı dikkatli olalım.

Başka bir arkadaşın başınada gelmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_71982178/tm.htm
  • jackreacher kullanıcısına yanıt
    tellows-tr sitesine baktım da dolandırıcılar cirit atıyor ve BTK hala bir adım atmıyor pes
  • 0312 324 25 00
    az once aradım hele bi açsalardı analarından girip bacılarndan cıkmayıp yine devam edecektim acmadılar. kredi kartı aidatıyla aramışlar yok kargo yoldaymış 80tl verecekmişiz falan diye bi açsaydı ona bişeyler verecektim ama neyse
    beyler inanmayın dolandırıcılardır!
  • Tbmm e dilekçe kaydından sonra bu numaradan (0312 324 2500) aranmaya başlandım. adamlar tbmm veritabanına mı sızıyor nedir

No, e-tüketici bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri" diye bir firmaya ait

https://tr.foursquare.com/v/et%C3%BCketici-bilgilendirme-ve-dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1k-hizmetleri/5375d5e3498ef011ef9f28f1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepmisafir -- 22 Ekim 2014; 3:10:23 >
  • 0212 963 15 52 kara listenize ekleyin. Digiturk taşeron bayisi arada düzenli olarak taciz ediyor

• 0212 963 3531
    0212 963 3532

bu iki numarada rahatsız ediyor dolandırıcı kesin
  • 0212 963 3531
    0212 963 3532

Dolandırıcı, küfrettim rahatladım tavsiye ederim.
  • 03123242500 03123242600 BU NUMARALARLA BİNLERCE İNSAN DOLANDIRILDI İŞYERİ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK YAPTI ŞEHİT TEYMAN KALMAZ CADDESİ 18/3 ULUS ALTINDA ANKARA ADRESİNDE E TUKETİCİ OLARAK MÜŞTERİLERİYLE DATA ÜZERİNDEN KONUŞARAK İLK KONUŞMA İKNA EDEREK KANDIRMA VE AYNI GÖRÜŞMENİN ARKASINDA İKİNCİ TEYİT TEZGAHI MÜŞTERİ ONAY VERİYOR 60/80/100 TL RAKAMLARA SONAR 45 GÜN İÇİNDE PARASINI ALACAGINI SANIYOR BAŞLI BAŞINA TEZGAH 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ DOLANDIRILDI NERDEN Mİ BİLİYORUM O FİRMADA BENDE ÇALİŞİYORDUM. BENİM GİBİ İNSANLARIDA KULANDILAR SAVCILI ŞİKAYET EDİN AZ PARA GÖZÜKÜYOR FAKIAT MİLYONLAR DAN HASEDEYORUM
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.